Hirdetés
- iPhone topik
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
update a Sennheiser HD 485-el kapcsolatban:
5. napja van meg, három napig éjszaka is ment mp3 lejátszóról a bejáratás miatt. Először nem volt tiszta a hangja, rettenetesen mély-orientált volt, gyakorlatilag minden egyebet elnyomott a mély. Ez fokozatosan javult, 30 óra környékén volt az első érezhetőbb tisztulás, a mély visszaszorult, valamennyi közép is megjelent, az egész hangzáskép tisztább lett, szinte teljesen eltűnt a kezdeti fátyolos érzés. Most kb. 60+ óra körül járhatok, a mély rendkívül tiszta, nem hangsúlyos, a természetesnél minimálisan több van benne, de jól áll neki, a legkevésbé sem zavaró. A közép is rendesen jelen van (a review-k egy részében hiányolják, és ugyanezen személyek szidják a túl mély hangzást, ebből arra következetek, hogy nem járatták be rendesen), a magas tartomány teljesen rendben van, szép csilingelő és részletes is. A sztereó kép kellően széles és részletes. Bár a bejáratás időtartamára eltérő javaslatok vannak, a legtöbben 80-100 óra körül tartják az ideálisnak, ha lesz további változás jelezni fogom
Egyébként nem zajokkal járattam, hanem változatos, különböző stílusú zenékkel, különböző hangerőszinteken. Szerintem iszonyatosan megérte az árát, a tartó külön jó pont
Bejáratás után a HD 200 sehol sincs hozzá képest, semmilyen szinten (egyik tartományban sem).
Köszönet baluka26-nak a kiváló tippért
-
dalek
tag
válasz
benvolio #10792 üzenetére
Szia! Szlovákiában élek, Pozsonyban vettem 147 euróért.
Az eladó az üzletben, miután kiválasztottam, dícsérte.att mondta, neki jóval drágább Beyer fülese van, ami szerinte max. 5-10%-kal jobb a k272hd-nél. miközben a számlát állította ki, egy vásárló /valami komoly studiohangfalakat rendelt/ szintén megdicsérte.Engem meglepett az alacsony súlya. Mivel XXL méretű, kellemesen körbeöleli a fülemet. Párnája plüssel borított, abszolút nem izzad benne a fülem. Jól zár, tényleg ügyes megoldást talált ki az AKG azzal a csúszópánttal. Normális hangerővel hallgatva kb. méterre a hallgatótól semmit sem hallani /tegnap kölcsön adtam barátnőmnek az ágyban:-)/
Kb. 10 órát hallgattam eddig, új ASUS noteook-ról, de mondom, érkezik a kártya mellé.
A gyenge minőségű mp3 élvezhetetlen, minden hibát hallasz a youtubeos videókon is. Szóval nem ezekre lett kitalálva.Jamiroquai, ZZ top, és elektronikus zenét hallgattam rajta, pl. ilyet:[link]
Azért akkora hifis nem vagyok, hogy komoly véleményt mondjak róla, de nekem nagyon tetszik a hangja. mondták, hogy nem lesz túlbasszusozva, de így pont jó, ennél több nem is kell bele.
-
baluka26
veterán
válasz
runner 125 #10786 üzenetére
Sennheiserék nem írtak vissza vagy a citromail szokása szerint nem jött meg a levél, írok majd még egyet
-
SOAD19
addikt
-
SOAD19
addikt
Hello!
Lehet, hogy egy kis nem várt money áll a házhoz és elgondolkoztam, hogy most lenne lehetőség venni egy jobbfajta fülest(amit már régebben is terveztem). Csak annyi gondom lenne, hogy lenne-e értelme, ha csak alaplapi integrált hangkártyával használnám. Átolvasva jó pár hsz-t, az jött le, hogy azért van értelme, de más lenne egy erősítővel. Azért erősítsetek meg, hogy pl egy HD555-höz elegendő lenne a Giga EP35-DS3-as lapom integrált hangkártyája? Meg lenne egy olyan hülye kérdésem, hogy van-e olyan komolyabb fejhallgató, aminek változtatható a kábel hossza, gondolok itt mint pl. a néhány fülhallgatónál, van olyan amihez toldó jár. Csak azért kérdezem, mert a gépnél ülve felesleges lenne 3 méteres kábel... elegendő lenne egy méteres és hozzá egy toldó.
A HD555, csak annyiból nem tetszik, hogy nyitott, bár nem tudom, hogy mennyire lehet zavaró másoknak, majd elmegyek a Media-ba, hátha lesz kirakva nyitott is.
Esetleg max 30e-ért milyen más zártak ajánlottak?Köszi, hogy végigolvastatok!
-
dalek
tag
Tegnap megvettem az AKG k272HD fülsemet.
Első benyomásként leesett az állam a hangjától
Egy komoly üzletben próbáltam 5-6 fülest, komoly cuccra kötve, de ez fogott meg a legjobban.
Sennheiser HD 280 pro, Shure SRH840, Denon AH-D1001 volt köztük. Természetesen mind jó volt, de az AKG-t választottam. Megindokolni nem tudom miért, inkább megérzés alapján.
60 ohm, alaplapi kártya gond nélkül meghajtja, természetesen majd az E-mu kártyával lesz az igazi.
remélem még sok szép percet fog nekem szerezni -
runner 125
nagyúr
Pár hete voltam itt egy kérdéssel, a Sennheiser HD 202 ügyében, s akkor valaki írt a Sennheiser-nek, h létezik-e "HD 202 II".
Kapott választ? -
Prison85
senior tag
Sziasztok! Ma végre nekem is megjött az új fülesem. Bár eleinte az "álomhatár" 20k volt ezt muszáj volt feljebb tornászni, mert abban az árszegmensben nem találtam megfelelőt. Ami mellett pedig döntöttem: Razer Megalodon
Egyszerűen imádom! A párna kellemes bársonyos tapintású, rendkívül puha, mint a Teddy Maci
Eltakarja az egész fülem. A "távirányító" könnyedén kezelhető, ráadásul dögös a megjelenése. Majd egy cikkre való gondolatsort összeszedek és felteszem Logoutra.
Szerk: esetleg valamiféle tartót lehet venni kifejezetten fejhallgatóhoz? Nem akarom, hogy az asztalon henteregjen vagy leessen...
-
riam
tag
válasz
baluka26 #10775 üzenetére
Persze, vaterán vettem, mindössze 4 ezerért...talán azért volt ilyen olcsó, mert hiányzott a fülpárna bőrborítása, de azt már azóta sikerült pótólnom.
Hangminőségben a k240-hez áll közel, viszont furcsa hogy közvetlen utána hallgatva a k240 hangja kicsit már "hifis"-nek is tűnik.., pedig nem az...
A k140s is félig nyitott (létezik ebből zárt is), de kisebb tere van mint a k240-nek, és kicsit "nyersebb" is a hangja, de nem mondanám hogy ez rossz...sőt számomra inkább olyan természetesnek tűnik. Van basszusa rendesen, de nem nyomja el a többit (pedig ettől tartottam). Különösen a dob, és az énekhangja tetszik, Mindent egybevetve elégedett vagyok vele, de azért a k240s-t jobban szeretem, a k701 meg már egész más kategória -
riam
tag
Sikerült fillérekért egy akg k140s típusú fejhallgatót beszereznem, amitől egy kicsit meg is vagyok illetődve. Valamikor a 70-es években kezdték el gyártani, (még a k240 előtt) nem tudom az enyém hány éves lehet, de teljesen működőképes, hibátlan gyári vezetékkel, eredeti csatlakozóval..
A hangja is meglepett, jobb mint amire számítottam, s annak ellenére hogy 4-600 ohm-os, simán meghajtja a Terratec Aureon sky hangkártyám, alig kell hangosabbra állítanom mint az 55 hm-os k240, vagy a 62 ohm-os k701-hez.
Eddig mindig kerültem az ilyen magas ohm-os füleseket, de most rá kelett jönnöm, hogy egyáltalán nem olyan nehéz ezeket meghajtani mint hittem.. de nem igazán értem hogy miért nem... -
Paarthurnax
senior tag
válasz
padika11 #10765 üzenetére
Kevesebb mint egy nap hasznalat utan azt kell hogy mondjam, hogy nem biztos hogy ez kell neked. Tegnap este a haloszobabol lehetett hallani, hogy mit hallgatok a nappaliban a nyitott 555-el. Mondjuk en hangosan hallgattam, de a vonaton te is ezt fogod tenni, ugyanis a nyitott rendszer nem csak kifele hangos, hanem befele is, azaz a vonaton fogod hallani az osszes zajt korulotted. A lakasban a telefonbeszelgetest csak akkor nem hallottam, amikor eleg jol feltekertem a hangerot, de akkor meg a mellettem levok halljak egesz jol, hogy epp mit hallgatok.
Mindezt a Sennheiser 555-rol irom, nem tudom az AKG mennyiben mas. Az 555 nyilvan otthoni hasznalatra van tervezve, mert irodaban/koliban/tomegkozlekedesben zavarhat masokat. Meg egy dolog van az 555 mobil hasznalata ellen, megpedig az, hogy alapbol egy 1/4-es jack van a kabel vegen es azon van az 1/8-os atalakito. Ez itthon nem zavaro, de ennek a kettonek a merete 8.5x1.3cm, ami zsebben nem a legjobb.
Az 555 k jo fules egyebkent, de szerintem otthoni hasznalatra a legjobb. -
Nova96
őstag
Bocs nem lehet megszerkezteni és ez?[link]
És amazonon hogy kell venni stb.és ez új cuc e?
-
Nova96
őstag
üdv ez megéri az árát?[link]
-
baluka26
veterán
válasz
-FreaK- #10763 üzenetére
Benyúlsz alá az ujjaiddal, kicsit erősebben kell húzni, úgy jön le.
NAGYON VIGYÁZZ a csavarokkal, nehogy megkívánják a drive mágneseit, egy külföldi srác járt már így.
A filc azért van, hogy HD555 legyen, ne HD595a rács kivágásával nő a tér+pici basszus
Padika11: Annyira nagyon nem hallatszik ki, hasonló mint a K512, olyanom nekem is van, és annyira nagyon nem zavaró!
Hol szeretnéd használni? -
padika11
tag
Sziasztok!
AKG K514et szeretnék venni. De ahogy látom ez nyitott (Open-back, dynamic headphones), ha ez azt jelenti. A kérdésem az lenne, hogy nagyon kihallatszik-e belőle a zene, nagyon zavaró-e mások számára? -
baluka26
veterán
válasz
-FreaK- #10758 üzenetére
Lepattintod a párnát, kiveszed azt a fekete bizbaszt, kicsavarozod a driveot, akkor benézel ott van egy kis filcszerű darab, azt ki kell tépni, kész is a foam mod, a soundstage mod meg abból áll, hogy kivágod azt a rácsot, amire ez a filc ragasztva volt (nem összekeverendő a külső fekete ráccsal
)
Nagyjából ennyi, 10 perc alatt megcsinálható.
Bogyesz: Jó választás volt a HD555, bejáratás után jobb lesz a hangja, nyugi -
AMDFan
addikt
válasz
Paarthurnax #10757 üzenetére
Grat hozzá. Jó kis füles a HD555. Ausztráliában élsz?
-
Paarthurnax
senior tag
Megvettem ma a fulest, de egy Sennheiser 555 lett belole, ami vegulis teljesen mas mint amit elterveztem.
Mivel nem mertem kiprobalas nelkul megrendelni egyiket sem ezert felhivtam egy-ket boltot a kozelunkben, de senkinek nem volt Audio-Technica fulese keszleten, legalabbis nem az a tipus amit kineztem. Bementem a belvarosba es korbejartam a boltokat, ahol kettot megtalaltam a kinezett tipusok kozul. Az egyik a Sennheiser 280 (zart), a masik az 555 volt, vagy valamelyik masik e folotti modell. Szinte mindenhol voltak a polcokon, de kirava, probalni sehol sem. Az elado azt mondta, hogy a zart dobozokat nem nyithatja ki es ki is van irva a fulesek melle, hogy megvetel utan nem lehet visszahozni a fulest, mert nem cserelik ki masra egeszsegugyi es higieniai okok miatt.
Arra nem tudott valaszolni, hogy hogyan tudok akkor egy ketszaz dollaros fulest kiprobalni megvetel elott.A harmadik boltban (ugyan az a ceg) egy fiatal sracot talaltam aki "kicsit" rugalmasabb volt es nemi gyozkodes utan kinyitotta nekem mindkettot.
Az 555 sokkal kenyelmesebb volt mint a 280 es a $30 arkulonbozet megmutatkozott amikor kiprobaltam az 555-ot. Valszeg azert mert ez nyitott rendszeru, de kapasbol nagyobb tere lett a hallgatott eloadasnak es a dob illetve a basszusgitar is nagyobb dinamikaval szolalt meg.
Itthon kapasbol osszehasonlitottam a SONY-val, ami bar nem fair, mert ezt meg nem jarattam be, a SONY-t meg tiz eve hasznalom, de mar igy is megmutatkozott a kulonseg az uj fules javara. A nagyobb impedancia miatt a notit jobban fel kell hangositani, hogy ugyan olyan hangeron szoljon az 555 mint a SONY, de sokkal reszletesebb es valosaghubb a hangzasa. A SONY is nagyon jo, de az 555-el olyan dolgokat hallottam meg, amiket eddig nem. Pl. most tunt fel a szinpad tompa puffogasa ahogy E. Clapton Unplugged albuman valamelyik zenesz adja a labaval az utemet.
A zart SONY-hoz kepest ez a nyitott 555 sokkal inkabb sztereo, tenyleg olyan mintha ott ulnek a koncerten.
A SONY-t egyebkent azert csereltem le, mert mar nem birtam ahogy szetnyomja a fuleimet egy ora utan, de most mar belatom mas oka is van.
Osszehasonlitva a ketto:
Sennheiser 555: 15-28000Hz, 112dB, 50ohms
SONY MDRV-V700DJ: 5-30000Hz, 107dB, 24ohmsBocsi, kicsit hosszura sikerult.
-
-
baluka26
veterán
Szerintem a különbség az mp3 és a lossless között nem feltéelnül konkrétan hallható, hanem "érezhető", hogy nincs minden a helyén. De ha valahol, akkor 20 kHz+-nál lehet észrevenni a különbséget.
Bogyesz: De annyira nem fog rosszul szólni, mint egy Beyerdyanmic DT 990 600 Ohm edition -
Paarthurnax
senior tag
-
Dave™
nagyúr
válasz
AMDFan #10751 üzenetére
Én hallom, a HD200-al is
A legjobb mp3 320 kbit/s, az eredeti wave (meg ilyen szempontból a flac is, bár az tömörítve) közel 5x annyi adatot tartalmaz, ez dinamikában elég rendesen megmutatkozik, meg a magas frekvenciáknál érhető még tetten. Jobb fejhallgatóval elvileg még jobban észrevehető, ezért is csodálkozom a kijelentéseden. Nem mondom, hogy minden számnál triviális az eltérés, de pl. James Last-ot csak flac-ben vagyok hajlandó
És mindez még fokozottabban jelentkezik, ha V0-ás vagy esetleg V2-es mp3-ról beszélünk, amilyen a többség.
Nem az a baj, hanem hogy le van osztva 15 felé
Persze a különbséget érezni, csak direktben rákötve már teljesen más képet fest.
-
AMDFan
addikt
"Ebből a szemszögből szerintem ha valaki elsősorban mp3-ra használja, kár a HD555 tehetségét pazarolni, mert nem tudja megmutatni a valódi részletességét."
Egy jó mp3 és a flac között ember legyen a talpán aki különbséget hall. Én legalábbis nem hallok.
Amúgy a MM-ban kiállított cucc eredeti DVD-ről szól, de valami kritikán aluli 5k forintos lejátszóra van kötve. De a fülesek közti különbség ott is keményen érzékelhető.
-
Dave™
nagyúr
válasz
AMDFan #10748 üzenetére
Persze hogy szebben szól mp3-al is, a médiában kiállított Bereczki - Szinetár Duó nyávogása is szebben szól rajta, viszont az igazán finom különbségek a minőségi forrással jönnek ki leginkább. Ebből a szemszögből szerintem ha valaki elsősorban mp3-ra használja, kár a HD555 tehetségét pazarolni, mert nem tudja megmutatni a valódi részletességét. De ez csak az én véleményem, természetesen szebben fog szólni egy mp3 lejátszóra kötve is, mint az alacsonyabb besorolású modellek.
-
AMDFan
addikt
válasz
bigmasterg #10740 üzenetére
Akkor tényleg nem olyan nagyon olcsó, de ha hazai gari van rá, még akkor sem rossz ár érte. Árgépen 75k a legolcsóbb itthon.
-
AMDFan
addikt
"Első fejhallgatónak talán kicsit erős húzás, kétségtelenül minőségi belépő
Viszont mivel nem lesz viszonyítási alapod, nem fogod tudni kellően értékelni"
Ezzel abszolút egyetértek
Mármint azzal, hogy esetleg nem fogod kellőképpen értékelni.
"Ezekhez már tényleg nem árt egy erősítő, meg normális forrás (flac vagy cd elsősorban)"
Ezzel csak részben értek egyet. Normális forrás kell, az igaz, de egy ilyen mondat (manapság rengetegszer olvasom a fórumokon) számomra úgy hangzik, mintha azt mondaná valaki, hogy ha mp3at hallgatsz, akkor nem kell neked Senn HD555, jó lesz a feleannyiba kerülő is. Pedig ez nagyon nem így van. Ha laptop integrált hangkártyáról hallgatsz mp3at egy Senn HD555-tel az akkor is szebben fog szólni mintha akármennyibe kerülő lánc végére ráraksz egy Senn HD202-t. Ez azért van így, mert ezen a belépőszinten szakadéknyi különbségek vannak a fejhallgatók között. Ez az összehasonlítás persze nem állja meg a helyét ha egy 150k és 250k-s fülest hasonlít össze az ember.
Összességében azt akarom mondani, hogy a legfontosabb a minőségi fejhallgató beszerzése, utána ráérsz foglalkozni a többi cuccal.
-
-
Rolesz92
tag
válasz
AMDFan #10735 üzenetére
Eredetileg 555-öt akartam venni aztán halottam hogy nemsokára lesz az 558 pár tesztben utánaolvastam és úgy jött le hogy jobb lett mint az 558 eddig úgy volt hogy azt megvárom viszont most elkezdtem gondolkozni ezen...Ez alaplapi kártyáról erősítés nélkül felejtős? Inkább az 558? És ha kell hozzá hangkártya/erősítő akkor az még mennyi lenne mondjuk? Kb életem első fejhallgatója lenne...pls segítsetek...
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
krisztianAMG #10742 üzenetére
Nem nagyon, igaz vannak aktív zajszűrős zártak, de azok már 50k+ kategória.
-
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #10740 üzenetére
Olcsóbban adják a Senn HD650-et mint a 600at? Azt a mindenségit neki
-
-
AMDFan
addikt
válasz
Paarthurnax #10736 üzenetére
Hmm én is meglepődtem de tényleg csak 62 ohmos. Akkor viszont nem kell hozzá külön erősítő.
-
baluka26
veterán
válasz
Paarthurnax #10736 üzenetére
62 Ohm-mal?
-
AMDFan
addikt
Ha valaki jó fülest akar venni jó áron, akkor most lehet találni AKG K701-et alig használtan a neten, 50k-ért.
-
benvolio
őstag
válasz
krisztianAMG #10732 üzenetére
Szerintem erre az agybadugós a legjobb vagy fejhallgatóba az AKG K518DJ ami jól szigetel.
-
AMDFan
addikt
válasz
krisztianAMG #10732 üzenetére
"Vagyis: tud úgy szigetelni egy nyílt fejhelgató mint egy agybadugaszolós fülhalgató ?"
Nem...
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
AMDFan #10728 üzenetére
Nem
Én inkább ilyennekre gondoltam,h pl kocsiban menyire szűrődne be rajta menetzaj,és ha anyuék "éppen akkor élik ki gyerekorukat az autórádióval" ( -.-" ) azt menyire lehetne egy nyílt fülessel kiszűrni. Vagyis: tud úgy szigetelni egy nyílt fejhelgató mint egy agybadugaszolós fülhalgató ? -
Dave™
nagyúr
válasz
AMDFan #10725 üzenetére
Hú hát nekem is van K66-om, de az szerintem rettenetesen gyenge eresztés. A HD200-am fényévekkel jobb nála, meg a HD485 is, már elsőre is, bejáratás nélkül. Nyilván nem is egy kategória, mert marha régi a K66, de te mondtad, hogy 10-ért nincs jobb
Amúgy sokan írják a HD485-höz, hogy kell néhány hét a teljes bejáratáshoz, addigra elég jól kiegyensúlyozódik a hangkép, már most is veszített a mélyből, első pillanatban igencsak sok volt belőle, szerencsére ez már most 1-2 óra altt is mérséklődött
szerk: elő is vettem a szekrényből a K66-ot, olyan, mintha egy dobozból szólna
Sajnos nagyon belépőszint, olyan, mint a 201-es a Sennheisernél, bár az jóval újabb modell.
-
AMDFan
addikt
válasz
krisztianAMG #10716 üzenetére
"Még egy kérdés: ugyebár az 515-ös,és az 555-ös is nyitott füles... ennek ellenére rendesen szigetelik a külső zajokat?"
Attól függ, hogy milyen külső zajokról van szó. Tompítja, de behallatszanak a zajok. Ennyire zajos környéken laksz?
-
AMDFan
addikt
válasz
benvolio #10723 üzenetére
10k körüli fejhallgatók esetében abszolút szubjektív szerintem az egész. Van akinek ez tetszik van akinek az. 10k-ért én magamnak nem vettem volna fülest, mert az ezeréves AKG K66-omnál semmivel sem szólnak jobban. Sőt. Egyébként ennek az utódját a K99-et tudom ajánlani, ha 10k-s árkategóriáról van szó.
-
benvolio
őstag
válasz
baluka26 #10722 üzenetére
Na ezért szubjektív, mert én meg inkább az AKG-kat választanám helyette /utólag meghallgatva azokat/.
Én is 10-ért vettem, de mindig vissza tettem a fejemre a régi Technics-emet, mert az jobban tetszett akár zenével, akár filmmel. Úgy voltam vele megtartom tartaléknak, de minek ha úgyse hallgatom. Maradt a tartója és a keresgélés, infogyűjtés, hallgatózás, mi legyen az utódja a Technics-emnek. Szerk: Amúgy el is hoztam volna a K514-est, de aztán eldöntöttem, hogy magasabb kategóriára váltok inkább. -
baluka26
veterán
Dave:EQ-val vegyél vissza belőle egy kicsit
AMDFan: Igazad van, picit félreérthetően írtam, természetesen jobb fejhallgató a HD555, főleg moddingolás után, de a HD485öt sokan divatból fikázzák, de 10ezerért sokkal kényelmesebb és szebben szól, mint az AKG K512. Ár/értékben meg jobb mint a HD555 (amikor még 18 volt a HD555 akkor nem mondtam volna ezt)
Benvolio: Nem, hanem 11ezer. Egy AKG K514-nél, ami ugye majdnem ugyanaz mint a K512 szerintem sokkal jobban szól. -
Dave™
nagyúr
Na megvan
Elsőre elég soknak tűnik a mély, remélem bejáratással egy picit tisztul a kép. Az biztos, hogy sokkal dinamikusabb, valamint jóval nagyobb a tere mint a HD200-nak. Egyelőre szokatlan a sok mély, a HD200-ban ebből elég kevés volt, itt meg pont fordítva
Azért lehúzni sem kellene, szerintem nagyon szépen szól, bár tény, hogy a HD555-nek még ennél is nagyobb tere van, kipróbáltam mellette azt is. Valamivel jobbnak hatott, de ebben a konstrukcióban nagyon nem indokolt az árkülönbözet. Többen írták a head-fi-n, hogy az 515-nél szebbnek találják a hangját, szóval lehet azért pozitív véleményeket is olvasni szép számmal
-
benvolio
őstag
válasz
AMDFan #10718 üzenetére
Szerintem se lehet egy lapon említeni a HD485-t az 555-el. A 485-től én megváltam elég hamar, de a tartóját azt megtartottam, az bejött
. Szubjektív kinek mi teszik, mert azért sokan dicsérik is. Szvsz mindenki próbálja ki ha tudja, én helyette egy AKG K514-es javasolnék, de az nem 10ezer.
-
benvolio
őstag
Talán itt: 5.1-es fejhallgatók
-
AMDFan
addikt
válasz
baluka26 #10715 üzenetére
Van, de nem tetszett nekem.
Szerintem ha visszaolvasod amit írsz akkor rájössz hogy mire gondoltam.
A HD485-öt árához képest kicsit felhúzod, a HD555-ről pedig főleg a negatívumokat említed. Így a külső olvasó számára talán úgy tűnhet, hogy jobban megéri a HD485, pedig a két füles nagyon nem egy kategória.
Csak azért írtam amit írtam, hogy kicsit helyére billentsem a dolgokat. -
krisztianAMG
senior tag
válasz
Blindmouse #10693 üzenetére
Az a 28 ezer forint már picit sok nekem
17éves gimnazista létemre enyit nem nagyon tudnék kifizetni érte,szüleimnek meg szerintem nem is kicsit álna égnek a haja ha meghallanák,h 28 000 egy fülesért...
De az 515-ért az a 18 már nem rosszMajd ha eljutok vmikor MM-be végigpróbálom mindent
Még egy kérdés: ugyebár az 515-ös,és az 555-ös is nyitott füles... ennek ellenére rendesen szigetelik a külső zajokat ?A HD212 Pro-val tapasztalat/infó ?
-
AMDFan
addikt
válasz
baluka26 #10711 üzenetére
"A HD555-nek is gyenge a középtartománya szerintem"
Höh? Ezen kicsit megakadt a szemem
Nekem ugye HD595 volt, de annak nagyon jó közepei voltak.
Azért ha HD485-höz hasonlítunk, akkor szerintem ilyet ne írj le, hogy gyenge a középtartománya az 555nek. A két füles nem egy kategória. Nekem max. a HD485 egy olyan jelzőt kapna, hogy nem olyan rossz mint amilyen olcsószerk: mellesleg a HD201-nek valóban semmi köze a HD200-hoz.
-
Dave™
nagyúr
válasz
baluka26 #10711 üzenetére
Csak azért mondom, mert már nem egy ember hitte azt, hogy a HD200 rosszabb, mint a 201 vagy a 202 a számozás miatt, holott teljesen más szegmens. Marha bénán néz ki, viszont nagyon szép tiszta, kiegyensúlyozott hangja van, régen ez is best buy volt, agyondicsérte mindenki, azért is vettem meg anno. Na de a tettek mezejére lépek és veszek egyet vagy kettőt, de azért hozzánézem a HD200-at is.
Köszi szépen!
-
Dave™
nagyúr
válasz
baluka26 #10709 üzenetére
Szerintem ott valamit elkutyulhattak a head-fi-n, mert a HD200-nak köze nincs a 201-hez vagy a 202-höz
A HD200 középkategória volt, kifutó modellként került 15k-ba, a HD201 ehhez képest egy fadoboz. Na de elviszem MM-be és megkérem, hogy nézzük meg a kettőt együtt, egyet akkor tuti veszek, de talán kettőt is, meglátjuk
Kösz a tippet!
Ja még valami: volt aki panaszkodott a közép tartományra, sokan meg dicsérték, szerinted ezen a téren hogy teljesít?
-
baluka26
veterán
Nekem HD555-m van (foam+soundstage moddos) és szerintem annyival nem rosszabb a HD485 mint amennyivel olcsóbb. A mélyén egy kicsit kevesebb, és az egész hangkép színezettebb, magasakkal nincs gond szerintem, burn-in után nem tudom milyen, hiszen én csak "kölcsönbe" kaptam barátnőmtől amikor megvettem neki (ráadásul szar alaplapi forrsáról)
Kényelmesnek kb annyira kényelmes, mint a HD5XX széria darabjai, ha fülbevalód van esetleg beleakadhat a párnába
Nem tudom milyen a HD200, úgyhogy nemtudom mekkora előrelépés lenne ez Neked.
10ezerért megvenném, ha nem tetszik annyiért el is tudod adni aprón szerintem
szerk.: head-fin valaki azt írta, hogy a HD200 a legrosszabb Senn ami valaha a fején volt, és azt írják, hogy a HD201 nagy előrelépés a HD200hoz képest, ezekszerint sokkal jobb lesz a 485 -
Dave™
nagyúr
válasz
benvolio #10704 üzenetére
Ez volt a nyerő ötlet, köszi, már válaszoltak is és van a Westendben
baluka26: szóval akkor ár/teljesítményben ajánlható a HD485, ugye? Mennyire kényelmes hosszabb távon? Jó lenne tudni, vajon érezhetően szebben szól-e, mint a HD200, mert akkor magamnak is veszek egyet, ha már kifutó modell
Neked a HD555-höz (vagy 515, nem emlékszem melyiket írtad) viszonyítva milyen a hangja? Hol rosszabb/más?
Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
baluka26
veterán
válasz
Paarthurnax #10706 üzenetére
Amúgy jó választás ez a fejhallgató
Jól fogsz vele járni. -
baluka26
veterán
válasz
Paarthurnax #10703 üzenetére
Igen, de ez egy eléggé drága fejhallgató, szerintem 45-50k magyar forint körül megy.
Aktív témák
Hirdetés
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest