Hirdetés
- iPhone topik
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
válasz
schawo #11798 üzenetére
Az mindegy is
Jó kis mp3 nagyon, de arról úgysem lesz hallgatva csak a PX200. Kifejezetten itthoni használatra kell.
AMDfan:
Na ja. Teljesen igazada van. De 50 ezrem akárhogy is akarom, nem lesz rá
más:
A Denon AH-D1001 és a CAL tényleg ugyanazt a belsőt kapta? Csak mert a Denon árgépen 40 és 50 között mozog, míg a CAL tudjuk mennyi.
schawo:
Nem tudom mennyi az esély rá, hogy találok elérhető áron, mindenesetre köszönöm
-
baluka26
veterán
Na itt van a HD485 nálam!
Még nincs bejáratva, holnap délelőtt kap egy jó adag fehér zajt
Hát nagyon sima verseny lesz ez a HD555-nek, az már sejthető. Talán holnap elkezdem tesztelgetni a szépségeket -
Próbáltál régi K240? Ne tévesszen meg a 600 ohm. Egyáltalán nem nehezen hajtható füles a várakozások ellenére. Ugyan nem ismerem a ZEN kimenő teljesítményét, de egyáltalán nem tartom elképzelhetetlennek, hogy összebarátkoznának.
Március környékén egy elég hosszú posztban számításokkal kifejtettem az impedancia és hangnyomás viszonyát. És bizony az impedancia messze nem olyan mértékben befolyásolja a kimenő hangnyomást, mint azt mindenki elképzeli.
@(#11797) hoffman_: Az ezüst színűre pályázz.
Kell kis ügyesség, és még több szerencse a beszerzéséhez, de meg lehet fogni 15k körül szállítással. Én sem adnám el egyiket sem, nem azért szenvedek a beszerzésével
Van egy halom régi AKG-m (nem vagyok ezzel egyedül itt a fórumon), de még eggyel sem volt gond.
-
hoffman_
nagyúr
De, a K xx elég régi család, de most esett át frissítésen. Van egy audiofil cimborám, ott régóta van ilyen is, és csupa jót mond róla. De azt hiszem hogy csak a 77 és a 99 lesz kipóbálva, ebben igazad van. Várom a tesztet én is, köszönöm
Azt én is sajnálom, hogy a 485 nem volt kinn. A HD 448 pedig elsőre nagyon tetszik, azt hiszem utánaolvasok, köszi szépen.
schawo:
Igen, az inkább vágy kategória volt, mint elérhető. Ennél a bizonyos audiofil cimbinél kettő is van, egy ezüst és egy arany. Egyiket sem adná el, hogy gebedne meg, tegnap megkérdeztem
Ránézek a neten használtra, csak újabban nem rajongok a használt dolgokért, félek tőlük már.
AMDFan:
Volt kint egy HD515, és direkt megnéztem, mert emlékeztem, hogy beszéltetek róla a topicban
Abba úgy nem igazán kötnék bele, mert nem volt rossz, viszont az én versenyembe nem kerül be azt hiszem, egyenlőre legalábbis. De picit el vagy tájolva, szerintem(nem bántásból), mert a K 272 azért nem ugyanaz a kategória, természetesen minden ottlévőbél jobb volt. Na jó, ez azért nem igaz, mert a polc tetején volt egy K 701 is, dupla-tripla-golyóálló-kevlár-acél dobozban, 95-ért
Recon:
Megkukkantottam, annyira nem tetszetős, mert ha 15, akkor már inkább CAL, de mondom, nyitott vagyok mindenre, ezzel most nem leírtam
Köszönöm természetesen.
-
AMDFan
addikt
válasz
hoffman_ #11787 üzenetére
Vagy a másik, hogy vegyél egy nagy levegőt és vedd meg a K272HD-t
Ha az tetszett és gyengébbet veszel akkor elégedetlen leszel majd vele. Ráadásul úgysem pár hónapra vesz fejhallgatót az ember. Ha vigyázol rá akkor sok évig jó lesz egy füles, szóval megéri rá áldozni. Szerintem. -
Recon666
Közösségépítő
válasz
Ez is beszállhat a versenybe Shure SRH240.
-
-
Shufny
őstag
Látom mindenki már nagyon várja a füleseket (én is), úgyhogy asszem tartozom némi infóval.
Szóval az a helyzet, hogy okoztam egy kis késést, mert nem vettem észre a válasz e-mailjüket. (fránya levlisták) Kérték a kártyám és valami személyazonosító másolatát, a nagy összegre hivatkozva. Ezeket csak ma küldtem el. Írtak, hogy minden rendben, küldik a csomagot, aztán persze kaptam SMS -t, hogy sikertelen kártyás vásárlás/zárolás
Írtam thomann -nak is meg az OTP -nek is, hogy mit kezdjek a szituval, de mindkettőnek lejárt a műszak mára. Szóval remélhetőleg holnap használható válaszokat kapok. (megnéztem amúgy, hogy a zárolás 11.05 -ig van, szóval jól mondta Ariel, hogy ~15 napig is tarthat) -
Dave™
nagyúr
válasz
Már mindenki tűkön ül, reméljük csak a fele igaz a külföldi reviewknak
Ajánlom még figyelmedbe a HD 448-at, elég jókat írtak róla, bár törékenynek tűnt élőben, viszont kényelmes és állítólag nagyon jól szól (nem volt beüzemelve, nem tudtam kipróbálni). A 465-öt nem hallottam még, de az csak supra-aural, a 485 szerintem nagyon jól szól és kiváló ár-érték arányú, de elfogult vagyok
Ezek a KXX-ek már elég régiek, nem? A K44 tuti őskövület, ráadásul mindig is totál belépőszint volt, azt szerintem nyugodtan hagyd ki.
-
hoffman_
nagyúr
Ezek után? Bármit. Most már nem sietek. Holnap, ha úgy alakul akkor benézek zajDJ-be a K 44/77/99 trióra. Esélyes még a HD 485, árát tekintve, és a CAL!, nomeg minden egyéb, amit még nem ismerek. Siralmas volt komolyan, hogy egy Zen V Plus által hajtott PX 200, 192kpbs-sel odaverte az egész bagázst. Ez alól a K 242/272 HD volt kivétel egyedül.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
FireKeeper #11781 üzenetére
Én most jövök MMból és le vagyok törve. Durva csalódás volt mind. K 512, mind a K 514, de a HD 465 is. Francnak sincs így kedve zhra tanulni, szomorú vagyok és dühös. Tény, hogy nem voltak perfekt körülmények tesztelésre, de azért felvázolt egy képet, ami elég ramaty. Most akkor nem tudom hogy legyek okos, nem 25-50 között akarok fejest. Az a szomorú, hogy a K 512őt majdnem elhoztam 10ért, mert az 514nél és a HD 465nél is jobban tetszett. Egyedül a K 2720 HD volt jobb, igaz az klasszisokkal. Innentől passzolok
A CALról tényleg mesélj, mostmár engem is érdekel.
-
Érdekes ez a kocka. Semmi köze a HD2-höz, minden teljesen már rajta.
Hallgatás nélküli pozitívumok:
1. 2 füles csatlakoztatható egyszerre
2. tekerős (valószínű nem potis) hangerőszabályzás
3. mic erősítő
4. nem helyhez kötött, sőt akár notebookal is használható (nálam ez hatalmas előny, a HD2 szóba se jöhet, "nem fér be a házba")
5. gyári müve jónak tűnik
6. koax digi kimenetNegatívumok:
1. A driver egyszerű mint a faék, egészen pontosan a windows beépített USB drivere hajtja. Se beállítási lehetőségek, se vezérlőpanel. kézikönyv
2. Nem csatlakoztatható külső tápra. Ezzel az USB minden előnye el is veszett, hiszen a számítógép USB portja által szolgáltatott 5V minősége borzalmas. Nem stabil, és nagyon zajos, nem arra van, hogy füles erősítőt hajtsunk meg vele...
3. 1db müve van benne, minden célra, ez hajtja a két fülest, meg a vonali kimenetet (a vonali és a fülesek között váltogatva)
4. A füles kimenete elég gyengusnak tűnik az OPA2134 müvével, hozzá lehet tenni, hogy ígéret sem sok hangzik ezzel kapcsolatban
5. Nincs rajta AUDIOTRAK felirat. Csak egy incifinci grafikus logo került rá, szvsz ők is szégyellik a kockát... -
FireKeeper
nagyúr
válasz
benvolio #11782 üzenetére
MP3-mal kicsit gyengén szólt (minőségre értem, nem hangerőre, pedig a Crea Zen egyikben sem rossz), de ez nyilván annak tudható be, hogy alig volt 320-as számom, a legtöbb 192-es volt. Próbálgattam EQ beállításokat is, de a legjobban talán kikapcsolt EQ-val, és szintén kikapcsolt mélyhag-kiemeléssel szólt (mivel eléggé erősek a basszusai).
Laptopon már volt FLAC is, bár annak meg a hangkártyája tré kicsit, de azzal nagyon szépen szólt, EQ ugye ki volt kapcsolva, a magas tartományok is szépen szólaltak meg, és a mély sem volt túl domináns.
Sajnos a laptopon nagyon kevés zeném van, de hétvégén asztalival majd még nyúzni fogom, ne aggódj
Ha kíváncsi vagy valami zenére, hogy nézzem meg, írj egy privátot.
Az első hallgatózások után meg ráeresztettem pink noise-t kb feles hangerőn, hadd szóljon. -
benvolio
őstag
válasz
FireKeeper #11781 üzenetére
Jellemezhetnéd valamennyire azért mégis milyen ha megkérhetlek. Mély-közép-magas hang, összkép. Tudom nincs bejáratva, de azért mégis.
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz
FireKeeper #11776 üzenetére
Kis türelmetlen, még csak most fogok indulni
Egyébként én is türelmetlen vagyok, ha nagyon bejön valamelyik AKG, akkor lehet, hogy már most el fogom hozni, pedig nem kéne
-
benvolio
őstag
Üdv! /még mindig keresgélek
/
Találtam ezt az Audio-Technika ATH PRO5V-t. Van valamilyen vélemény róla esetleg valakinek? Miben számít, hogy ez DJ? Milyen különbség lehet hangzásban az ATH-M30-tól? Nekem a PRO-5V azért szimpatikusabb, mert alacsonyabb impedanciájú és akkor jobban hajtható alaplapiról. -
FireKeeper
nagyúr
Sziasztok!
Nagy nehezen beszereztem egy CAL!-t, kicsivel több, mint 14rugót hagytam ott érte, szerintem ez még a "hstáreset, de megérte" kategória. Hangzásával és ergonómiájával eddig minden OK, bár még csak kipróbálás erejéig volt rajtam, és be sincs járatva. EQ-val kicsit játszani kellett, hogy olyan hangja legyen, amilyet elvárok, de érzem hogy jó lesz ez.
Köszönöm mindenkinek a segítséget! -
Dave™
nagyúr
válasz
AMDFan #11772 üzenetére
Ezt miből gondolod? Leírásnál a 3 cserélhető a Line-Out mellett van, a Headphone-Out mellett meg a JRC4580 Dual opamp. Szerintem szeparáltan van, mindenhol elég következetesen így jelenik meg. (lehet, hogy jumper nélkül csak az egyik aktív, jumperrel meg mindkettő.)
"Prodigy HD2 Gold proposes to harness high-quality op-amps for a stereo line output with the technology «Triple OPAMP» two OPA2134 from Burr-Brown + JRC5532. In this case, Dip-connectors allow you to modify the OS without soldering."
"Headphone jack is on the two JRC4580, providing an output power of 120 mW."
-
AMDFan
addikt
"3) ami viszont érdekes, hogy mindkettőn a JRC4580-as IC a fejhallgató erősítő, ezek forrasztva vannak, a másik három IC elvileg a vonalkimenetért felel, tehát a socketes IC csere után fejhallgatón elvileg semmit sem változhat a hangja, max. hangfalon."
Nem teljesen így van. A három cserélhető opamp közül az egyik felelős a fejhallgató kimenetért is, a másik kettő valóban csak az RCA előtt van. A JRC opampok valószínűleg akkor jönnek játékba ha átjumpereled a kártyát, hogy jobban erősítse a fejhallgatót (felesleges szerintem, alaphelyzetben is elég amit kiad magából.)
-
Dave™
nagyúr
Marha nehéz kérdés. A D/A konverter jobb a HD2-n, az egyéb komponensek meg a CUBE-ban jobbak (sima HD2-höz képest). A fejhallgató erősítője is jobb a HD2-nek. Viszont mivel a CUBE külső, ezért egyrészt gépfüggetlen, másrészt nem szed össze semmilyen elektromos zajt, amire azért a HD2 részben hajlamos (ixbt szerint). Fogalmam sincs, CUBE-ról nem találtam reviewt.
-
Dave™
nagyúr
Na akkor összefoglalom mennyivel lettem okosabb:
1) a Gyrocom (ebayes eladó neve is ez) a gyártója az Audiotrak kártyáknak Koreában, a terjesztésért is ők felelnek Koreában és Japánban - forrás - maga az Audiotrak márka is koreai
2) az ebayen a Gyrocomtól nem csak a grade B-s butább verzió, hanem Advance DE néven a jobbik verzió is megvehető, ezen a másik erősítő van, plusz néhány egyéb komponens is különbözik, ha utólag cserélné az ember, majdhogynem jobban megérné kapásból ezt venni
3) ami viszont érdekes, hogy mindkettőn a JRC4580-as IC a fejhallgató erősítő, ezek forrasztva vannak, a másik három IC elvileg a vonalkimenetért felel, tehát a socketes IC csere után fejhallgatón elvileg semmit sem változhat a hangja, max. hangfalon.
4) a Gold és a sima verzió csak a három műveleti erősítőben különbözik, ami a vonalkimenethez tartozik
5) az Advance DE elvileg részben újra is van tervezve, látszik is rajta, hogy több komponenst cseréltek, tehát ez nem a Gold, hanem annál jobb -
RiGLEY
csendes tag
Matrix M-Stage v2 fekete előlapos fejhallgató erősítő eladó. Vadonat új.
dddstudio@gmail.com
06/30 305-9690
Dani -
baluka26
veterán
Win7 64 biten tökéletes a Prodigy HD2, csak dos alatt ki kell flashelni, hogy öntudatra leljen. Azok az opampok amik a gold verzión vannak kb 4-6ezer forintból kijönnek max, de nekem a párszáz forintos fairchilddal sem voltak gondok.
A Burson opampos Prodigy király.
A PSR ink az továbbra is mondom, az semmi.
Koreából vettem, 4 nap alatt ideért.
Paypalhoz elég VISA Electron (sőt sima VISA is azt hiszem) nem kell semmiféle dombornyomott marhaság
Nincs semmi plusz költség, csak a 69 dollár
A HD555-nek cserélhető a kábele. (Egy 4-pines socketba van benne, ahová egy szivacs kocka szorítja be a bal oldalt.)
Remélem mindent megválaszoltam -
AMDFan
addikt
Így is lehet nézni, meg úgy is, hogy sokkal olcsóbban hozzájutottam egy "Gold verzióhoz" (vagy mi a neve
)
Egyébként nekem nem tetszett ahogy szólt. Az új opampokkal sokkal részletesebbnek érzem a zenét, jobban felbontja. Nem tudom pontosan megfogalmazni, annyira nem értek hozzá. De ezt csak fejhallgatóval vettem észre, hangfalon nem igazán.
Az NE5532 egy 90ft-os opamp, szerintem az sem véletlen, hogy a drágább verziókon a Burr Brown opampok vannak.
-
Dave™
nagyúr
-
Izé, valóban, a GOLD: OPA2134, sima: NE5532
http://www.ixbt.com/multimedia/audiotrak-prodigy-hd2.shtml@(#11752) Don't Panic: Ha maját akarsz venni akkor innen tedd: MAYA44, ha meg HD2-t akkor azt innen: HD2. Amúgy nagyon úgy fest hogy a HD2 jobb otthoni felhasználásra.
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #11750 üzenetére
Ez alapján a Koreai verzióban más erősítők vannak, mint a tesztelt, Gold verzióban. Abban OPA2134 vs. NE5532. Ezt tudtátok?
Nekem semelyik, én csak olvasgatom
A tesztben a Gold verzió van (OPA...), az EU piacra meg elvileg a simát adják (NE...), ezt lehet Koreából is venni.
-
Don't Panic
senior tag
UK ebayon magyarországi szállítással 1ütt egy ESI MAYA44 -es 27.666 ft ba kerül. a boltba 32
(bontatlan új ) -
Dave™
nagyúr
Közben megleltem, a Maya elvileg 108dB SNR-t tud, a HD2 120dB-e szimpatikusabb
Meg felvenni elég sanszos, hogy nem szeretnék vele sem most sem később, max szerkesztgetek ACID-ben.
Akkor baluka meg AMDFan, ti mindketten Koreából vettétek a HD2-t és minden okés volt vele? Lehet benevezek egyre én is. Egyéb tranzakciós költségek? pl. PayPal, vám, ilyesmi...
Köszi!
#11476: az is igaz, elvileg a DAC számít, abban meg jobbnak tűnik a HD2.
-
Zinho
aktív tag
-
Bármilyen random dombornyomott kártyával, vagy pedig spec. internetes kártyával.
Nem tudom milyen chipsettel vannak szerelve. Az biztos, hogy a régebbi MAYA44 MKII Envy24HT-S volt. Minden valószínűség szerint az új is és a HD2 is a VIA chipre épül. Nem is lenne értelme másikat használnia az ESI-nek, hiszen ehhez vannak kitalálva a drivereik. Ettől függetlenül nincs semmi jelentősége a hangzásban a vezérlő chipnek.
-
Dave™
nagyúr
válasz
AMDFan #11733 üzenetére
Hát azért, mert így nem cserélhető forrasztás nélkül. Főleg az AKG-nál gáz, amik elsősorban stúdió fejhallgatók, sokkal nagyobb igénybevételnek kitéve. De azért otthon sem jön rosszul a dolog. Szerintem kényelmes megoldás.
#11741: mint írtam, tudok angolul és elolvastam, plusz néztem hozzá a képet is, de ennek ellenére sem lettem sokkal okosabb, mert nem részletezi. PSR tinta és nem befolyásolja, ennyi. Én meg szerettem volna többet tudni róla
Mindkettő (HD2, Maya) a VIA Envy24HT-S-re épül? Az orosz oldalból nem derült ki
Jó lehet ez a Prodigy is, regisztrálni kellene PayPalt. Gondolom a direkt internetes kártyával lehet.
-
MAYA44 átfogó teszt RMAA eredményekkel:
http://www.ixbt.com/proaudio/esi-maya44.shtml@(#11741) Zinho: Semmi extra, nyák tinta. Szabvány szerint a csatlakozófelületnél színtelennek kéne lenni, de odafröcskölődött egy kis tinta. Ennyi, meg egy pohár bambi.
-
Zinho
aktív tag
"By the way, why this PRODIGY HD2 grades B?
Because the PCB slot got stained with PSR ink in the course of production so we can no longer sell the new product. Look at the picture below. This picture is part of PSR ink. Having the PSR ink with the PCB slot have no any problems. This product is a completely normal product. Of course, this product is guaranteed for one years."
Ezért. Már csak azt kéne kideríteni, hogy ami a túró az a PSR ink
-
AMDFan
addikt
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #11726 üzenetére
Én is erősen gondolkodom hangkártya vásárlásán, bár ez a paypal meg a távol keleti szállítás... Ezeket már csak nem hamisítják
Bár nem értem miért ilyen olcsó. Közel egy árban van a kettő, melyiket javasoljátok? A Prodigy D/A jel-zaj aránya egészen kiváló, a Mayáét nem találom sehol. Nyilván elsődleges felhasználás egyelőre csak a fejhallgató és egy sztereó kimenet lenne, egyelőre legalábbis. 5.1/7.1 nem kell később sem. Melyiknek jobb a fejhallgató erősítője? A Prodigy erősített RCA kimenetét hogyan értelmezzem? Passzív hangfalakat is meghajt erősítő nélkül? Egyéb értelmét nem látom. Bocs ha láma kérdés
-
válasz
Don't Panic #11735 üzenetére
Egy forrasztópáka és 5 perc, ez kell hozzá, nem szakember.
Plz olvasd el ezt is: 11729
-
Dave™
nagyúr
válasz
Don't Panic #11728 üzenetére
Na ezt nem néztem, teljesen természetesnek vettem a dolgot, köszönöm a felvilágosítást. Ez elég gáz, főleg, hogy a jóval régebbi (HD 200) és a jóval olcsóbb (HD 485) füleseknek kivehető. Nem értem miért.
-
Mi az hogy kivehető? Én eddig minden fülesnek ki tudtam venni a kábelét
Csavarhúzó, és forrasztópáka kérdése
@(#11730) Dave™ : Van nekem otthon többek közt egy noname fülesem is kb 2000 Ft volt, annak pl kivehető. Ettől nem lett se jobb, se rosszabb
@(#11731) Don't Panic: Miért nem jó az ebay? ott 20k-ért megkapod a MAYA44-t, és 17k-ért a HD2-t
A formája ne tévesszen meg, a HD2 is egész jó. Sőt van egy előnye (amit valószínűleg sosem fogsz kihasználni): cserélhető az erősítő IC-je.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Don't Panic #11725 üzenetére
Még egy érv az 515 ellen
Az 555-nek azért remélem kivehető. Elég gáz az 515-nél, hogy nem az.
-
válasz
Don't Panic #11723 üzenetére
-
Dave™
nagyúr
válasz
Don't Panic #11722 üzenetére
Számozás és specifikációk alapján szerintem jobb az 595, de majd a tesztek után kiderül, még elég új. Az ötös szériában mindegyik modellnek kivehető a kábele, ez nem újdonság - legalábbis remélem, ha már a HD 200-on meg a 485-ön is az
.
-
válasz
Don't Panic #11714 üzenetére
Z4 + HD555/58/95 kombóhoz ne vegyél D1-t, sokat fogsz vele szenvedni. Múltkor világosítottak fel, hogy az ASUS D1/X/2 nem tudja váltogatni a sztereó kimenetet a jackek között. Ergo állandó dugdosás a vége. Ehhez jön hozzá, hogy nincs rendes füles erősítője.
A fenti két állítás egyike sem igaz a HD2-re vagy a MAYA44-re (amúgy ugyanazon cég két terméke, két külön márkanév alatt).
@(#11718) Don't Panic: Normális áron sehol, de nyugodtan vásárolhatsz ebayről, semmivel nem nagyobb kockázat, mint boltból, sőt...
-
Don't Panic
senior tag
válasz
bigmasterg #11716 üzenetére
féláron szeretném megvenni de 40 ért van boltban , de van rá ember aki olcsóbban adná de konkréten nem kérdeztem meg hogy mennyivel.
-
baluka26
veterán
válasz
Audiotrak/ESI nagyon simán lenyomja az ASUS-t. Ebben biztos lehetsz. Inkább azok közül nézelődj. a Prodigy HD2 fejhallgató erősítője eléggé erőteljes, az meghajt egy ilyen kaliberű fejhallgatót
Dave: Az semmiIgen ilyenem van, nézegettem 30 percen át, kicsit fakóbb a PCI csatolórésze, talán látszik, hogy festékes, de igazából se hangban se semmiben nincs különbség szerintem. Ráadásul 4 nap alatt megérkezett Dél-Koreából.
Az a tinta meg elvileg a gyártás alatt került oda, a nyák festékéről van szó (azt hiszem). Emiatt nem lehet eladni új terméknek -
bigmasterg
addikt
válasz
558-at mennyiért vennéd?
Mert az árgépes, 36.000, így látatlanba sok érte, az 595 mellett. -
Don't Panic
senior tag
válasz
schawo #11713 üzenetére
h köszi 1ik cucc sincs meg , am csak egy z4 es .2.1 es logitech cuccom van, meg egy hd 515 ami már szétküldtem de még bírja
leginkább zene és játék meg film. másra nem használnám.
csak igazából az lett volna a lényeg hogy a hangkari az jó de láttam hogy még valaki irt valami hd2 es izét meglesem mit tud meg hasonlók. köszi mindenikek a gyors válasz.t
-
válasz
Don't Panic #11710 üzenetére
Oh, ez egy nagyon jó kérdés
A forrásról is egyszerre szeretnél gondoskodni. Kiváló.
1. D1-ed van/nincs?
2. Ha nincs, mire szeretnéd még használni a füles mellett?Csak azért, mert ha nem akarsz rákötni 5/7.1 rendszert is akkor inkább egy sztereó, füles erősítős karin gondolkozz az 558-hoz. Pl hardveraprón (használtan 20k), de még inkább ebayen (új, free shippingel $85=17k) egy ESI Maya 44 PCI
@(#11711) baluka26 vagy HD2
-
Dave™
nagyúr
válasz
Ha még nem vetted meg, akkor szerintem az 558 helyett inkább 595, ahogyan néztem egy árban van, az 595-nek jobbnak kell lennie. Amúgy nyilván jól szól az 558 is, természetesen.
-
baluka26
veterán
válasz
Szia!
A Xonar D1 áráért kapsz ebayen sokkal jobb Audiotrak Prodigy HD2-t. A Sennheiser HD558-ról nincs nagyon tapasztalat még, de valószínűleg annyival nem jobb, mint a HD555/HD595, mint ahogyan azt az árkülönbség megkövetelné. Ugyanis ugyan az a hangszóró van bennük. -
Don't Panic
senior tag
Sennheiser HD 558+ ASUS XONAR D1.jó kombo?
-
baluka26
veterán
Schawo: Én is furcsállottam, de ha "a okosak" ezt írják akkor biztos így van, meg nem akartam változtatni semmit az idézésen. De szerintem azt akarja mondani ezzel, hogy ezt is meg kell tudni oldani mastereléssel.
FireKeeper: Ez egy ilyen. Én úgy jöttem, hogy MAXIMUM költök 10zret fejhallgatóra (hangkártyát meg nem veszek), lett belőle 2 nap alatt 19ezres HD555+egy 15ezer forintos SB X-Fi -.- -
FireKeeper
nagyúr
-
Rengeteg zenei stílus van, ami nem jól szól nagy dinamikával. Ilyen pl. metal.
Nem is azért szóltam hozzá, mert jó/rossz kérdés volt a dinamika, hanem mert alacsony (vagy inkább közepes) dinamikájú számokkal nem érdemes tesztelni. Amit nehéz a fülesnek reprodukálni az a kis (6dB és alatta) és a nagy dinamikájú (14dB és fölötte) számok, ott jobban kijön a különbség.
@(#11704) PuMbA: Stílustól függ, hogy mit lehet belőle kihozni, de a 12dB-t egész jó pop zenénél.
@(#11705) baluka26: Az első kettő komoly gebasz, ha mastereléskor kell velük foglalkozni, szvsz elsősorban a mixer dolga. A második kettő pedig határeset, de ha ha szar az alapanyag, akkor muszáj
-
hoffman_
nagyúr
válasz
FireKeeper #11703 üzenetére
Hát én holnap esélyes, hogy megyek kipróbálni 4db AKG-t, ha akarod írhatok véleményt, ha sikerül. 8 és 13k között vannak árban. (laikusként, józanésszel a nyittott jobban illik hozzá, a 4-esből csak a K 514 lesz nyitott)
Mutass egy jazz számot amit szeretsz, és meghatározza a stílusod picit, leszedem, és elviszem holnap
-
baluka26
veterán
válasz
FireKeeper #11703 üzenetére
Audio-Technica ATH-AD300, kicsit több mint 15, de szerintem az megfelelő lehet jazzhez.
De igazából fogalmam sincs, csak találgatok. Jazzhez általában a Sennheiser HD600/650-et ajánlják, mert annak nagyon nyugis, neutrális a hangzása. Az viszont nem hiszem, hogy belefér a keretbe
Pumba: Idézek wiki-ről
"Examples of possible actions taken during mastering:1. Editing minor flaws
2. Applying noise reduction to eliminate clicks, dropouts, hum and hiss
3. Adjusting stereo width
4. Adding ambience
5. Equalize audio across tracks
6. Adjust volume
7. Dynamic range expansion or compression
8. Peak limit "
Azért én meghallgatom a zseniális, ám de szarul masterelt zenéket is -
PuMbA
titán
baluka26, bigmasterg:Akkor király, mert a 12dB-es dinamikatartományt megnézve már kezdtem elhinni, hogy ez sem jó zeneanyag/master.
-
FireKeeper
nagyúr
Francba... Ma beszéltem Lord-al, és nincs náluk raktárom CAL!, leghamaroabb jövő hétre tudnak hozatni, nekem viszont ezen a héten kéne ha lehet. Valaki esetleg valami alternatívát 10-15 között, legyen az nyílt, zárt vagy félnyitott? A lényeg hogy jazzhez blues-hoz jó legyen a fejes.
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ Sapphire / Gigabyte RX 7700 XT / RX 7800XT 16GB / 7900XTX 24GB videokártyák 3 év 27%
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- 87 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G! 12+256GB Szürke
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest