- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Indiában szeretnek TV-zni
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A CNET, IGN és PCMag kiadója is beperelte az OpenAI-t
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
Aktív témák
-
Recon666
Közösségépítő
Igazából elektronikus zenére használom, de meghallgatok mindenfélét, a HD555 meg pont elektronikus zenére nem passzolt, ez pedig tökéletesen megfelel minden stílushoz csak mint írtam erősitő igényesebb (nekem egy Onkyo sztereó erősítő fejhallgató kimenetén van rajta az A500 ,az Onkyo meg az x-fi-n) az A500 -as 64 ohmos a HD555 50ohmos, A500 = 100dB , HD555= 112 dB. Gyakorlatban is hangosabb volt az X-fi-n a HD555-öt.
-
jambiyya
őstag
válasz
huskydog17 #9295 üzenetére
Pontosabban bfbc2. Mondjuk a genius után nem csoda, hogy meglepődtem. A gamma is jó. Lebonthatóak az épületek, és mikor tankkal teszed, akkor a hangja mellbevágó.
(#9294) Recon666 : AT-t egyáltalán nem hallgattam, a hd555 kiválasztása előtt csak az akg-t, és a sennheisert próbálgattam. Ez talán hiba volt. Ám megvan az 555, így most már csak magammal tolnék ki, ha jobbat találnék hasonló áron.
-
Recon666
Közösségépítő
Nekem is A500-as van hd555 volt eltte és nem csalódtam az A500-ban kellemes hangú dinamikus, nagyon kényelmes, megfelelően zárt elektronikus zenére és minden stilushoz kiváló választás, kicsit erősitő igényesebb mint a HD555-őt, de aki ezt választja nem fogja megbánni! Kristálytiszta hangja minden tartományban. 4 óra white noise után meglepően sokat alakult a hangja minden tartományban (föleg mély) most 1 hónap után a magasak kezdenek szépen tisztulni, Szóval megéri az árát!
-
renato
aktív tag
kérdés, nem tud valami sennheiser hd25-1 II-őt olcsón? vagy valami jó boltot, ami nem fenn argep.hu-n pl.?
amazon.co.uk-ról rendelve nincs vám? csak postaköltség? előre is köszöntem. -
Bandi18
tag
Sziasztok
Kinéztem magamnek egy fülest, név szerint egy Sennheiser HD201-et. Mi a véleményetek róla?
-
jambiyya
őstag
válasz
Prison85 #9276 üzenetére
BF2 hangjai tényleg durvák, ezt tanúsítom (egy időben próbáltam a gammát, és a hd555-öt a gépre kötni).
Én is egy genius csodát nyúzok játékra, de nekem nincs vele bajom. A tiéd azért nem tetszett, mert nyáron garantáltan beizzad alatta a fülem. 1-2ezer forintért teljesen jó, igaz, lehetne jobb is. Sajna a külön mikivel nekem sincsenek jó tapasztalataim, pedig eredetileg egy akg512-t szerettem volna PC-hez.
Ha nálad az új szerzemény, írjál majd, lassan én is váltok. A gyerkőcök kinézték maguknak a geniust. -
ent
őstag
Köszi skacok!
Zárt fejhallgató, minőségi zenehallgatás, melyiket? max 30-40k! Vagy ennél több kell hozzá? -
renato
aktív tag
otthonra feltétlen nyitottat vennék. ha viszont néha szeretnél kimenni az udvarra is vele, vagy csak az utcára sétálni egyet, akkor zártat vegyél ("koszolódás", por és zaj miatt is jobb ugye)
ha viszont csak egy zártat veszel és azt használod kinn meg benn is, akkora arra érdemes nagyobb összeget is áldozni.
egyébként egy nyitott kényelmesebb általában, a zártakat, "elszigetelésre tervezték", ezért kényelmetlenebbek is. a nyitottnak nem kell szigetelnie, hiszen egy csendes szobában használod a max zenei élményért.
-
ent
őstag
Hi
A zárt és a nyitott dinamikus sztereó fejhallgató között ugye az a különbség, hogy a zárt esetén a környezeti zajok teljes egészében ki vannak zárva valamint amit hallgatsz "csak" te hallod? Itt a csak te hallod érdekelne jobban!
Köszi válaszokat...
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
bigmasterg #9278 üzenetére
Nincs mit! Sok sikert!
-
bigmasterg
addikt
válasz
Recon666 #9277 üzenetére
p_adam
Recon666Köszönöm a válaszokat.
Megpróbálok valahogy keríteni hozzá (így elsőre az audiopartner jónak tűnik), ha nem sikerül, akkor felrakom valahova. Pár ezerért csak elvinné valaki...Itt van róla két kép:
A jó oldal.És az összekókányolt.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
bigmasterg #9274 üzenetére
Az audiopartnernél találsz hozzá hangszórót én is onnan rendeltem a HD555-höz az árlistán nincs rajta , de ha küldsz egy E-mail-t vagy felhívod őket akkor hoznak.!
-
Prison85
senior tag
Battlefield 2142 és Bad Company 2. Szerintem mindkettőben minőségi hangok vannak - főleg utóbbiban. Előtte persze majd valahogy szerzek egy surround fülest kipróbálásra. Amennyiben nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, akkor a Creative fatal1ty lesz valószínűleg a befutó. A linkelt tesztben épp a Geniusról váltottak, amilyen nekem is van. Ráadásul lényegesen olcsóbb is, mint a surroundos társai...
-
p_adam
addikt
válasz
bigmasterg #9274 üzenetére
Lehet kapni HD600 hangszórót a disztribútortól ami jó hozzá, de mivel általában egymáshoz válogatják őket és többféle verzió is létezik ezekből a hangszórókból, ezért párosával szokták kicserélni. Annyiért pedig már egy újabbat veszel.
Esetleg head-fi-n meg lehet próbálni keresni egy másik HD580at v HD600at ami szintén egyik oldalt halott de ahogy említettem, nem teljesen biztos hogy illeszkedni fog a kettő egymáshoz.
-
bigmasterg
addikt
Hozzám került egy Sennheiser hd 580, nem a legszebb állapotban.
A legnagyobb problémája, hogy a bal oldali hangszóró korábban meghalt és valaki kicserélte, valamilyen egyéb (gyenge) hangszóróra.
Ezzel mit lehet kezdeni? Rákerestem neten, de csak kábelt és szivacsot találtam, külön hangszórót nem. Esetleg alkatrésznek lehetne eladni? -
Shufny
őstag
válasz
Prison85 #9270 üzenetére
Ha jól van megírva a játékban a hangzás akkor stereoval is tökéletes a térhatás, ha nem akkor a surround fülessel se mész semmire. (Ismerek pár pro játékost, egyik sem használ ilyen "gamer" surround cuccot.) Tény hogy épphogy csak kipróbáltam a korábban már említett darabokat, de elsőre úgy tűnt, hogy csak simán eltúlzott és így pontatlan térhatást adnak.
-
Prison85
senior tag
HS-05-öt akartam én is, csak épp nem volt raktáron, amikor rendeltem. Az általad javasolt Sennheiser 151 sem olyan olcsó - mintegy 14500-tól kezdődik. Egyébként néztem ezt is. A rá szánt összeget én is sokallom egy kicsit, de amiket néztem, azok surround fülesek. A mostaniban még a stereo is elég gyengécskén üzemel. Játékban pedig ad némi lépéselőnyt, ha hallom, hogy ki merre van, honnan lőnek stb
-
bencze
senior tag
válasz
Prison85 #9268 üzenetére
Én játékra sajnálnék annyi pénzt kiadni. Nem vagyok szakember de a sennheiser pc150-em 4 évig használtam és szerettem. Most van ilyen hogy 151 ami kb ugyanaz, kb 10e. Nem a világ legkényelmesebb fejhallgatója azt hiszem, de mivel nem annyira óriási nem is izzad annyira bele az ember, és azért meg lehet szokni, ill. volt, hogy pár órát is rajtam volt még régen mikor sokat játszottam...
Én egy genius hs-05a-t kínozok, erősen kényelmetlen nekem (alul szorít mindkét oldalon) szóval fel sem vettem hetek óta..
nem értem miért ennyire szar, csak kevésbé kellene kemény legyen a pántja meg a "fülei", vagy kicsit jobb lehetne a geometriája, máris megfelelne a célnak
-
Prison85
senior tag
Sziasztok! Füles cserén gondolkozom. A jelenlegit 3 hónapja vettem, de ez egy nagy rakás sz@r. Olcsó húsnak híg a leve. A pontos típus Genius HS-04A. Amikor ezt vettem, akkor úgy gondoltam, hogy jó lesz nekem egy olcsó modell is. Lényeg, hogy mikrofon legyen a játék közbeni Teamspeak-hez és azért halljam is az eseményeket. No aztán jött a nagy OFF!
Kicsomagolva már gyanús volt. Kemény párnák, ócska műanyag, de mit lehetne várni egy 2000 Ft körüli fülestől? Használat közben mély hangokat nem lehet hallani. 2 óra viselet után már kényelmetlenné válik. Eleinte szorított (már tágult), de a fülemet még most is zavarja. Hosszabb játékidő után már elviselhetetlen a használata így eljött az ideje, hogy a tartalék szerepet kapja. A kiszemelt modellek a Logitech G35 és a Roccat Kave. A G35 némiképp drágább és arra lennék kíváncsi, hogy ér-e annyival többet. Természetesen a Logitech mellett szól a 2 év garancia, de más érvek és modellek is érdekelnének lehetőleg ebben az árszegmensben (vagy lejjebb
).
-
renato
aktív tag
válasz
bigmasterg #9266 üzenetére
jaja, az lehet problémás lesz... mondjuk a hd 555-ösöm - 55 Ω - elég jól meghajtja. mármint eléggé fel kell venni a hangerőt de bőven nem maxon hallgatom még így sem. sansa clip csak egy hónapig lesz kábé (persze valszeg megtartom erre-arra utána a cowon j3-al már tuti nem lesz semmi ilyesmi probléma...
aztán ha ez megvan egy időre kifújt a "zenei" vásárolgatás.
-
renato
aktív tag
válasz
attika89 #9255 üzenetére
hát igen, de amúgy rühellem ezekert az agyabadugósokat, ma is majdnem véletlen kirántottam a cx500-asom a fülemből ami kurva kellemetlen tud lenni, mert a még meglévő baloldali fülzugásóm is simán fokozni tudja, kb olyan hatása van/lehet, mintha bentről kapnál egy szép nagy sallert. alig várom hogy megszabaduljak tőle.
fülesek terén úgy döntöttem az M50s kábele túl hosszú. kihúzva. egyszerűen nem akarok azzal bíbelődni.
Igazából csak AKG fülesek maradtak a még elérhető árkategóriában (határ max 60ezer)
a k81dj jó lenne, ár/érték arányban, de kényelmetlen lehet kicsit. fenn semmi szivacs, vagy valami, teszteken is megemlítik, hogy nem elég komfortos. szigetelni mondjuk jól szigetel.
mindegy, úgyis cserélném egy idő után, lehet még idén, így meg kidobott pénz lenne.akg 181dj jó lenne, 42ért meg is kapnám, de az már csak 10k-ra van az istenített hd25-től.
ma filóztam mi legyen aztán a hd25 mellett maradok. akg túl nagy, design sem tetszik annyira, plusz annyira nem vagyok elájulva az értékelésektől..., ennyi pénzért többet várnék. (mondom ezt lát- és hallatlanban).
hd25 mellett szól a rövid, cserélhető kábel, az hogy kicsi és könnyű ha megnézitek olyan mintha egy feltűrbozótt px200-as lenne. tényleg nem nagy a fejes, mégis brutál szigetel (erre vagyok még nagyon kiv, mert anno volt egy px200-asom, de azon kivűl semmi zárt fejesem nem volt soha) meg kényelmesnek néz ki, szerintem klassz, minimalista a forma és a dizájn, a hang tuti jó lesz, plusz ezt megvéve nem hiszem hogy le kéne cserélnem pár éven belül valamire.
szóval most várok még egy hónapot, aztán megveszem valahol itthon...
Shufny által javasolt k518 is jó lenne, de sokan írják, hogy kicsit mintha az akg k81 alá pozicionálták volna be, szóval inkább mégse.
tényleg a hd25 a legjobb erre a célra/felhasználási területre...
mégegyszer köszöntem a segítséget, meg a kommenteket.
majd jövök még
-
Mályki
aktív tag
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni.Telefonhoz szeretnék valmai fejhallgatót.Nem fül,fejhallgató.Ami szépen,hangosan szól..Vettem egy Sennheiser HD 62 TV t de befürödtem vele,mert a telo nem hajtja meg annyira...Mind1 laptophoz viszont nagyon jó.Szóval mit ajánlatok?
-
Shufny
őstag
M50 -ről nagyon jókat írnak, és erre a felhasználsra elvileg tényleg a HD 25-1 II - a legjobb. Szóval ezekkel nem nagyon nyúlhatsz mellé. Csak megemlítem megint a K518 -at, hiszen jól hordozható és az áráért borzasztóan jól szól, és össze is van rakva rendesen (igazából ezt szokták csak negatívumnak felhozni a HD25-nél: jobban szól, de messze nem 3x jobban) .
Döntő kérdés inkább talán az, hogy a HD25 kényelmesebb lehet, bár kétlem, hogy lényegesen, hiszen hasonló a felépítése. -
attika89
senior tag
Hát eléggé függ attól, hogy melyik dugasz van rajta...most fehért "hybrid super tip" van rajta azzal nem a legtökéletesebb a szigetelés, mivel szivacs de még így is bőven jó...
A többi pl a géllel kitöltött, vagy a sima gumiharangok belecuppannak a fülbe és szinte teljesen zárnak; nekem a triple-flange dugaszokat még nem sikerült értelmesen betenni a fülembe...azok úgy érzem, hogy számomra használhatatlanok...Szerintem nem bánod meg akár melyiket is választod...A HD25-re mondjuk kíváncsi lennék én is...Ami zavarna szerintem az, hogy fülre illeszkedik (elvileg)
Amugy most gondolkodom, hogy kipróbálok egy nyitott fülest, de az a helyzet, hogy nem tudom eldönteni mi mellet döntsek...HD600 (ha találok jó áron) vagy egy Headstage Arrow a meglévő cuccok mellé.
Viszont, ha veszek egy HD600-at ahhoz meg mindenképp kell erősítő...ami terveim szerint úgyis egy Headstage Arrow lenne -
renato
aktív tag
válasz
attika89 #9253 üzenetére
hm. kössze.
2,5 méter. hm. az mondjuk tényleg nem rövid.még filózom rajta, de ennyit megér az tuti. ebay még oké lenne, csak most alapból piszokszar a forint is...
MTPG mennyire szigetel jól? egy cx95-höz képest?
nekem a cx500-al ilyen gondjaim vannak. tök szarul "zár". :/nekem itthonra van egy hd555-ösöm, utcára jó lesz egy hd25 vagy M50s, meg majd lehet veszek egy IEM-et is, nagy hidegben vagy rohadt melegben majd azt használom. vagy nyáron éjjel
a végén külön táskám lesz a hangcuccoknak.
-
attika89
senior tag
Jah igen bocs!
Szóval van egyenes kábellel is (M50s), de az mondjuk 2,5m szóval nem éppen rövid....
Én csak itthon szeretem használni egyébként...
Nem azért mert nem izolál vagy hasonló, hanem mert nekem sokkal kényelmesebb egy IEM az utcára...Szerintem és sokak szerint is nagyon kényelmes és jól izolál, bár utóbbiról csak annyit tudok mondani, hogy pl a TV-t nem hallani, ha felteszed. szóval konkrétan pl nem tudom, hogy buszon, villamoson hogyan teljesít...
Nyilván zenehallgatás közben nem nagyon hallasz a külvilágból semmit, viszont magasabb hangerőn persze már kihallatszik...
Én minden tartománnyal meg vagyok elégedve...a basszus ütős és feszes, a vokálok nagyon szépen átjönnek...
Azt hozzáteszem, hogy (majdnem flat) EQ-val hallgatom az S9-el.Az MTPG meg mint írtam utcára, utazáshoz pl buszra kell, de itthon is szerephez jut azért
CX95-öt már nem mertem meghallgatni utána...mondjuk azt már el is adtam...EDIT: Én amugy az M50-ért még 25-öt sem fizettem amcsiból postával együtt (ebay.....de most nem találom a csávót), de feljebb mentek az árak azóta...meg a $ is drágult
De kifizettem volna az itthoni árát is érte, de ennek nyilván nem lehetett ellenállni -
renato
aktív tag
válasz
bigmasterg #9251 üzenetére
áááááááááááááááá, ha ez vadiúj bontatlan, akkor magamalácsinálok.
köszöntema 30 azért nem 45-55 ezer
már csak az a kérdés, hogy hogy mutat majd a fejemen, de igazából az annyira nem is érdekel. -
renato
aktív tag
visszaolvastam az ajánlásokat is és még mindig ott tartok, hogy a hd25-1 II a legjobb olyan árért. Denon AH-D1001 is 42 körül van, és olvastam pár kiritikát, ahol azt mondják nem olyan jó a zajszűrése, és a hangja sem az igazi. meg nem is néz ki kényelmesnek. mármint a "fejem (fejes) tetején" elég furcsa, hogy nincs lefele kilógó, emelkedő szivacs, hanem egy szinten van a műanyaggal.
meg 42 ez, hd25 meg "csak" 52. akkor nyilván utóbbi lesz...
nah mindegy. akkor még várok egy hónapot. -
renato
aktív tag
nah nekem meg közeleg a fizetés aztán kellene egy klassz kis fejes a sansa clippemhez.
eddig sennheiser hd 25-1 II -őt néztem ki, de azért drága az az 55ezer.olyan 30 körül jó lenne egy frankót találni.
nézegetem a [headphone.com]-on a fejeseket, aztán jókat irnak a sennheiser hd448-ról. az meg csak 20ezer. sokmindenre kellene a pénz persze, ezért is filóztam el a hd25-ön, hogyhát azért mégsem kellene... meg később így legalább majd tudok még feljebb lépni...jöhetne megint pár tipp, hátha lesz valami nyerő.
amiket ott ajánlanak...
- ATH-M50
- Denon AH-D1001S
- Sennheiser HD 448AKGban valami tuti vétel ami tényleg jól is szigetel, és sokak szerint nagyon jó?
meg jó lenne ha nem 3 méteres kábele lenne -
Recon666
Közösségépítő
-
Shufny
őstag
Az USB -s Xonar többet tud (EAX, Dolby ez-az, mikrofonbemenet), amit linkeltek annak a DAC -ja viszont jobb minőségű (és valószínűleg az erősítője is jobb, bár ettől sem mernék túl sokat várni ezen a téren, de gondolom nem valami nehezen hajtható fülest szeretnél vele használni). Röviden, mivel nem hangkártya, így nem tudja az effekteket, de a hangja jobb.
-
Hocsika
tag
Nem kell annyira "mélynyomós" hangzás nekem, a mostanim se olyan.
Ahogy visszaolvastam és figyeltem a fórumot, úgy érzem, hogy mindenképp egy HD 555 lenne a nyerő választás. Csak a nyitottsága miatt félek tőle kicsit... A mostanin is kihallatszik a zajok többsége, gondolom az 555-ösön meg minden...
Tanácstalan vagyok mint egy kisközség... -
bencze
senior tag
Csak hogy legyen negatív vélemény is, nekem volt asztali mikrofonom kb 1 hetet használtam. Igaz nem tudományosan választottam ki csak bementem MM-be és megvettem a legdrágábbat (labtec, 3.5e ft körül). Áll már majd 1 éve.
Ilyenem van:
http://www.labtec.com/index.cfm/gear/details/EUR/EN,crid=8,contentid=621,crid2=10Halálra idegesített, igaz én játszani használtam, vagy képbe lógott bele vagy (ha messze tettem) akkor bilihangom volt és nem hallottak rendesen. Azóta egy mikrofonos olcsó fülest vettem de szorít mind állat szóval inkább nem beszélek. Egy Sennheiser pc150-em volt annó amit szerettem de 4 év után tönkrement.
Nem kupeckedni akarok, ha valakinek kell a fenti mikrofon és nem sajnál egy sétát (Bp belváros) akkor 1e-ért odaadom (PM). "As is" persze, nem akarok piszmogni vele. Természetesen ha halott vagy bármi működést akadályozó hibája van akkor visszaveszem, ha csak rájöttél hogy idegesít akkor nem, add tovább egy sörért
Nekem csak fogja a port és nincs hova tegyem.
Visszatérve - szerintem - a legjobb ha van egy normális, _kényelmes_ mikrofonos fejhallgató beszélgetni (mono is jó, 1 füles) és egy másik zenére. Persze ez pénzügyileg nem ideális.
Ha "csak" beszélgetni akarsz, vagyis pl Skype akkor nem fog zavarni az asztali valszeg és az is jó megoldás. -
Hocsika
tag
Sziasztok!
Van egy Sennheiser PC150-esem, amit le szeretnék cserélni.
Próbáltam már helyette egy AKG K530-ast, de a hangja nem győzött meg. Egy X-Fi Gamer-el hajtom meg. Nézegettem ezeket a gamer füleseket (Steelseries Siberia v2, stb.), de olvastam itt, hogy ezekre nem érdemes hagyatkozni.
Tehát olyan 20.000 Ft körüli áron milyen fejhallgatót érdemes vennem? Főleg játékra és zenére használnám, néha beleszaladok egy kis sorozatba is.
Köszi a válaszokat! -
Kleroo
veterán
Sziasztok!
2 füles közül kell választanom.Lenne egy creative hs600 és egy creative fatal1ty
A fontos az,hogy a mikrofon baromi jó legyen rajta.
A hs600at röhejesen olcsón meg tudnám szerezni, a fatal1tiy pedig igencsak olcsón.
Ki mit ajánl?
A hangminősége annyira nem fontos mert arra ott a technics rp-f880am -
Doresz
tag
válasz
bigmasterg #9233 üzenetére
köszi, ez sem tűnik rossznak. bár még nem vágom, hogy ez miért jobb
Most inkább lehet, hogy a Fiio-k között nézelődök, először a füleshez, aztán majd később a géphez. arra van most keret.
-
Doresz
tag
Ha szebb hangzást szeretnék elérni notebook-on, arra jó egy usb-s hangkártya? Asus Xonart meg Creative valamit néztem. Max 16 körül mozogtak az árak. Ezek tényleg olyan javulást eredményeznek, amiért érdemes beruházni egyre? Ha itthon vagyok, egész nap (5-7 órát) megy a zene, és bár helyhiány miatt kevés flac-om van, de az mp3-aim többnyire nagyon jó minőségűek.
-
Shufny
őstag
válasz
zsolt19900 #9229 üzenetére
Megintcsak nem hallottam személyesen, de ezeket a gamer füleseket a pro játékosok nevével adják el. Közelükbe nem megy olyan, aki komolyabban foglalkozik fülhallgatókkal, így nehéz megmondani, hogy pontosan milyen minőségűek. A Razer Barracuda és az 5.1 -es Zalman csoda alapján ítélve szerintem sokkal jobban jársz akár egy Sennheiser PC 151 -el, ha mindenképpen headset kell. Véleményem szerint érdemesebb egy jobb fülhallgató és valamilyen olcsó asztali mikrofon kombót választani.
-
p_adam
addikt
Akit érdekel egy eladó Sennheiser HD 250 Linear II, keressen meg. Csak azért gondolkodok az eladáson, mert kettő van és az egyiket szinte alig használom. A legjobb zárt fejhallgató amit valaha hallottam és még mp3-ról is egészen jól szól (de CD játszóval az igazi).
-
Shufny
őstag
válasz
zsolt19900 #9214 üzenetére
Szemléltetés képpen, hogy mit is jelent az a "20Hz-20kHz". A helyzet az hogy mindenre ráírják kb, és mint látom most már azt se írják oda, hogy mondjuk +-5dB, ahogy már lenne valami információ tartalma, de az meg már semmilyen létező fejhallgatóra nem igaz.
Szóval specifikációk alapján nem lehet igazából következtetni arra, hogy ténylegesen hogy szól. Ezekből az ábrából látszik (a magas hangok átviteléről úgy nézem, hogy végképp semmit nem lehet mondani ez alapján. Erősen véletlenszerűnek tűnik a mérés eredménye, bár a gyengék ott is jobban ingadoznak.), hogy a 201 nem éppen az amiről a Sennheiser híres, semmivel nem tud többet mint bármilyen elektronikai óriásmárka terméke. A 428 -on a nagyon mély hangok már le vannak vágva. A 485 -re pedig a divatban lévő 100Hz körüli hangok kiemelése jellemző, NAGYON nagy mértékben. Ennél többet nem lehet megmondani egy ilyen ábráról sem, rengeteg tulajdonsága van még ezen kívül a fejhallgatóknak, ami meghatározza a hangjukat, csak a nagyon nyílvánvaló frekvenciátviteli tulajdonságok látszanak. (Lehet, hogy ennél lehetne mondjuk pontosabban mérni, én úgy vettem észre, hogy pár decibeles eltérések mérési hibán belülinek tekinthetőek). Az kijelenthető talán, hogy a 201-202 nem éri meg, a 485 pedig biztosan egy kategóriával a másik kettő felett van, és ilyen áron jó vételnek számít.
(Jah igen, ha nem lenne egyértelmű, az "ideális" a konstans 0dB -es átvitel lenne)
-
dudika10
veterán
válasz
zsolt19900 #9220 üzenetére
Egyértelműen HD485 ha otthonra lesz. Jobb mint a HD202, 10k-ért nagyon jó vétel.
benvolio: Akkor már K514 szvsz, ha már AKG-kat nézzük. Bár én még akkor is a Sennheisert venném.
-
benvolio
őstag
válasz
zsolt19900 #9220 üzenetére
AKG K512-est hallgattál már? Szerintem inkább az, de csak szerintem.
-
zsolt19900
őstag
válasz
dudika10 #9219 üzenetére
hello akkor annyival rosszabb lenne a 202 vagy az nyitott? de hát az egész fület befedi vagy nem az számít? ezzel kicsit bajba voltam
mindig is. Nem ilyesmi nem lesz utcán amúgy sem használom arra megvan a másik, meg nyitottat vagy ami ki hallatszik eleve nem is használnák, utálom az olyant akit hallok kilométerekről, hogy mit hallgat (most lehet megkövezni de így van
) és itthon lenne használva szóval akkor a kettő közül mindenképpen a 485 a nyerő?
-
dudika10
veterán
válasz
zsolt19900 #9218 üzenetére
HD485 egyértelműen ha csak a hangzás számít.
Az dönthet még, hogy nyitott vagy zárt kell, ha esetleg utcán szeretnéd használni vagy zavarnád vele a melletted aludni próbálót, stb.Gyári adatokat ne nézz, semmit nem jelentenek.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
zsolt19900 #9216 üzenetére
Nagyon sokkal jobb, de a helyedben ha nem akciós a 485 akkor a hd202 is meghallgatnám mert az is jobb mint a hd201.
-
zsolt19900
őstag
válasz
bigmasterg #9215 üzenetére
hát ha biztosra mondod a senit akkor nem próbálkoznék mással szóval tízért van 485 sokkal jobb mint a 201es?
-
bigmasterg
addikt
válasz
zsolt19900 #9214 üzenetére
Sennheiser HD 485
Media Markt-ban 10 ezerért van/volt akciósan.
Egy ilyen Medusa fejhallgatót hallottam múltkor, de nekem nagyon zajosan szólt.
Esetleg itt hardverapron vagy vaterán is árulnak (kétes eredetiségű) Sony v700-at és v900-at, egy próbát lehet megér.
-
zsolt19900
őstag
Kicsit körbenéztem így 10ezer Forintocska alatt és akkor úgy tenném fel a kérdést, hogy
Medusa NX Stereo Gaming Headset 3k körül vagy
Sennheiser eH 150
Sennheiser HD 201
Sennheiser PC 131
Sennheiser HD 408
Sennheiser HD 418a hz tartományokat nézegettem gondolom jobb a minél kisebből induló mint mondjuk az autóhifiben, pl 17től de sajnos ilyen áron 10e csak 20tól indulókat találtam, vagy annyira nem fogom észrevenni a különbséget?
Meghajtva ha minden igaz egy sb live 5.1 el leszSzerintetek melyik éri meg jobban? Vagy ha van valami más alternatíva akkor az is jöhet.
-
Shufny
őstag
válasz
krayzeeklown #9209 üzenetére
Van egy lassan 4 éves k81 -en és nagyon szeretem a hangját, szóval azt bátran ajánlom. (mármint ez esetben a k518DJ-t)
A Pioneer -t nem hallottam, elvileg elég jó. Személy szerint kétlem, hogy van olyan jó mint a k81, de biztosabb, ha meghallgatod őket. Látatlanba annyit fűznék hozzá: k81 -nek erős basszusa van és szép magasai, ha kiveszed a plusz szivacsot belőle, akkor a basszus csak simán erős lesz, és nem nagyon erős. Lényegesebb azonban, hogy úgy kiengyensúlyozattabban szól. Előnye lehet a Pioneer -el szemben az utcán, hogy valószínűleg jobban szigetel. Hátránya, hogy nehezebb, és az biztos hogy hosszabb idő után nagyon nyom (valamennyire biztosan az SE-MJ3 -is, de én arra tippelek, hogy kevésbé).
-
dsT
tag
válasz
dudika10 #9206 üzenetére
Nem mondanám azért, hogy teljesmértkében helytálló amit írtál. Az a része oké, hogy tényleg ár/érték arányban, ha csak a fejhallgató részt nézzük akkor baromira nem jó vételek ezek -általában gamer- headsetek.
A mikrofonjuk azért a jobbaknak -Pc160/PC350/360/Steelseries v2+- lényegesen jobbak, mint egy asztali mikrofon, akár zajszűrés, akár minőség szempontjából. Más kérdés, hogy azt a felárat lehet nem érik meg és általában a hozzátartozó fejhallgató pláne nem éri meg az árát, de azért ebben a kategoriában is lehet már komolyabb darabokat találni.Bár áz áttörés most fog érkezni ezen a téren. A Sennheiser PC 360-al, ami a 350 továbbfejlesztett változata lesz, minden hibát javítottak és tényleg egy egész komoly fejhallgató rész lesz, ami zenehallgatásra, filmezésre is nagyon jó lesz. Ellenben az elődjével amit a halott tompa hangzás és óriási tér miatt leginkább csak játékra volt igazán jó választás.
Mondjuk az ára 55k körül lesz, ennyit nem hinném, hogy érni fog, de ez legalább már a borsos ár mellet tényleg egy jó választás, ha valaki elsősorban játékra, de filmre és zenére is majdnem ugyanilyen mértékben akar jót választani, ha nem akkor persze ár/értékbe szintén vannak sokkal jobb választások csak zenére vagy esetleg filmre.
Szóval összességében az ár/érték arányos dolgot amit írtál azt adom, de azért, ha valaki játékra akarja használni őket arra nem feltétlen rosszak ezek, csak jól kell választani.
-
zsolt19900
őstag
Sziasztok!
[Medusa NX Stereo Gaming Headset]
egy ilyen cuccos szerintetek mennyire éri meg? Bolti ár alatt persze 3k környékén
-
Recon666
Közösségépítő
-
krayzeeklown
csendes tag
helló mindenki!
1 kérdés: szerintetek a Pioneer SE-MJ3-ast vagy az AKG K518DJ-t válasszam? Utcai használatra kellene + szoktam mixeket csinálni a laptopomon, szóval ahhoz sem ártana... elsősorban a könnyű súly és a jó basszus a lényeg, de a magas is fontos lenne... de ha tudtok jobbat ebben az árfekvésben, nyugodtan mondhattok másat is!
előre is köszi!
-
-
dudika10
veterán
válasz
zsolt19900 #9205 üzenetére
Általánosságban elmondható, hogy a mikrofonos fejhallgatók jóval drágábbak mint amennyit hangzás alapján érnek.
Ugyan olyan vacak mikrofon van rajtuk mint bármelyik 1000forintos asztali mikrofon, csak jelentős felárat kérnek értük.Szóval mindenképp jobban járnál egy asztali mikrofon+fejhallgató kombóval ami az ár/érték arányt illeti.
Ha mindenképp ragaszkodsz a headsetekhez akkor pl a Sennheiser PC151 egy vállalható darab a 15k körüli sávban.
-
zsolt19900
őstag
propellerjoe nagyon köszönöm utána nézek a dolgoknak, csak éppen ez az asztali mikrofonos ideiglenes megoldás megszüntetése lenne a lényeg
szerk: ha jól láttam ebben eléggé a bass felé megy az irányzat, okés szeretem a basszust, de jó lenne ha nem csak az lenne a fő dolog amit hallokmás Sennheiser PC 155 mik a vélemények? Láttam elég borsos az ára, nem ahhoz viszonyítva, hanem úgy általában mire képes a kicsi ketyere?
Még várom a "drágább" 10-15 Ezer Forint feletti fülesekről is a véleményeket, hátha olyanra is szert tudok tenni!
-
propellerjoe
csendes tag
válasz
zsolt19900 #9203 üzenetére
jól jársz, ha veszel egy sennheiser hd202-t és hozzá valami külső mikrofont, jobb lesz mint egy egybecucc.
-
zsolt19900
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy milyen fülest mikrofonost érdemes mostanság venni, nem tuti, hogy fontos az ár, akkor milyent és ha fontos az ár mondjuk 5 Ezer Forint a küszöb akkor milyent nézzek?
Köszönöm!
-
propellerjoe
csendes tag
Szerintem a hd 25-1-et azért próbáld ki mielőtt megveszed, mivel nem othoni zenehallgatásra tervezték és nem is valami kényelmes. az inkább dj füles . A hd 600 meg egy nagyon kiegyenlített hangzású fejhallgató, ami otthoni zenehallgatásra tökéletes, de egy kisebb erősítő nem árt hozzá.
-
hatred
tag
hd555 tulajok: ezt valaki latta/probalta? (video itt)elvileg a mod utan egy hd595 lesz gyakorlatilag attol, hogy azt a "habot" eltavolitod. hallottam olyat regebben h full ugyanaz a driverjuk es csak ez a kulonbseg, de valahogy nem hittem el. sokan azt mondjak hogy kiprobaltak es tenyleg sokat javult.
Aktív témák
- BMW topik
- Megújult a PROHARDVER!
- iPhone topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Projektor topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- BENQ ScreenBar Plus Computer Monitor Light
- Kedvező ár! Lenovo E460 laptop (14/i5-G6/8GB/128SSD)
- Kedvező ár! Lenovo Thinkpad E580 laptop (15,6FHD/I5-G7/8GB/128SSD/Magyar)
- iPhone 12 Pro Max 128 GB Graphite - Friss 100 % Akkuval + Töltőfejjel - Szép állapotban!
- Dell Precision 5560 (XPS 9510): i7 11850H/32GB/512GB/T1200/UHD+ 3840x2400/Touch/500nit/100% Adobe
- Új Wanbo Dali 1 HD (natív 720p) LED Android 9 projektor. Netflix/Youtube/HBO!Wifi 6/BT 5.0. 350 ANSI
- Acer Aspire Nitro VN-7-791G
- Régebbi gamer PC i5 rx570 16gb ram
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest