Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
Aktív témák
-
schawo
titán
válasz
attika89
üzenetére
Nightwisht szeretem Tarjával, meg Lapockával is

Nálam így néz ki a lista:
1. sor: Epica, Within Temptation, Nightwish, Tarja Turunen
2. sor: Rachmaninov, Tchaikovsky, Richard Strauss, Prokofiev, Verdi (70GB-os FLAC komolyzenei gyűjteményem van
)
3. sor: Jamiroquai
4. sor: Pink Floyd, Alphaville, Scorpions, Queen, Depeche Mode -
-
attika89
senior tag
-
Recon666
Közösségépítő
-
attika89
senior tag
válasz
Recon666
üzenetére
Hú hát ha azt mondom elég vegyes, akkor enyhén fogalmazok

Nightwish, Tarja Turunen, 69 Eyes, HIM, Epica, Kamelot, Within Temptation, olykor Apocalyptica, Billy Talent;
Michael Jackson, Beyonce, Anastacia, Black Eyed Peas, Pink, Madonna, Unique, Ágnes (Vanilla), Cserháti, újabban Tina Turner, Whitney Houston greatest hits...;
Disco, Trance, újabb party-zenék;
Ha olyanom van klasszikus zene...
Erre rá lehet mondani, hogy nem tudom igazából mit szeretek, de nem nagyon tudnék meglenni egyik nélkül sem....
Az M50 eddig megfelelő partnernek bizonyult minden fronton számomra...
-
attika89
senior tag
válasz
Recon666
üzenetére
Ha a nyitott mellett maradsz akkor a következők nem fongak érdekelni szerintem, de azért leírom

ATH M50 monitor fejhallgató...Make offer--->$90 dollárt elfogadnak + $34 a szállítás...(+ esetleg, ha vámnaál rátesznek valamit)= $124 (+ esetleges vám) bőven kereten belül = ~25e Ft
... ...(itthon 48e
) -
schawo
titán
válasz
Recon666
üzenetére
Az A500-t 32ért is láttam.
A K141 félnyitott kialakítású, mely hangzásban sokkal jobban hasonlít a zártakhoz, mint a nyitottakhoz. Teljesen máshogy adja a mélyeket egy zárt vagy egy félnyitott, mint egy nyitott füles.
(#8776) Tomi_Sci
A rock is jó, de a hangerő akkora legyen, mint amekkorán hallgatni szoktad. Amúgy fehér vagy rózsaszín zaj is megteszi. -
Tomi_Sci
őstag
Hali!
Vettem egy K 450-et. Bejáratásra mit javasoltok? Nézegettem itt, hát kicsit eltévedtem
Vagy csak tegyek rá egy kis csendes rockot és hagyjam éjszakára?
Köszi -
Recon666
Közösségépítő
Na akkor tegyük fel hogy elég 500mw, de akkor olyan kellene ami nem torzít el hamar a mélyektől és nem recseg-ropog . Kérdés hogy az Audio-Technika Ath AD-500 ezt tudja e teljesíteni azt látom hogy 53mm membránú driver dolgozik benne, ez nem hátrányos mély szempontjából, sajnos meghallgatni nem tudom ez nagy buktató "Bukta" lehet.
-
dsT
tag
Hosszas olvasgatas, kerdezgetes es utanajaras utan HD 25-1 II-re esett a valasztas. Nos azt kell mondjam, hogy abszolut nem bantam meg. Viszonyitasi alapom az emlitett delikvensek kozul csak a HD 595-hoz van, de eg es fold koztuk a kulonbseg a 25 javara.
Brutalisan dinamikusan szol, hasonloan durva magas-kozep-mely hangok teren es tenyleg van benne elet rendesen. A ter is nagyon rendben van. Komoly nagyon, aki teheti, annak javaslom. -
devast
addikt
-
devast
addikt
-
Turbolada II
őstag
Aki már hallott nagybőgőt az tudja hogy miért olyan a HD555 mélye olyan amilyen. Aki kizárólag tüc-tüc meg diumvisu zenére vesz HD555-öt az vagy tájékozatlan vagy hülye.
A HD555-ösöm megy a HD465-ösöm között 6e Ft volt anno az árkülönbség, de hangzásban ég és föld a különbség. Bár a 465-ösnek sokkal erősebb a mélye, de a HD555 viszont mélyebbre lemegy, csak sokkal kiegyensúlyozottabb az egész hangtartomány. A HD465-nél 10-11 Khz körül véget ér a dal, a HD555-nél meg még a 16 Khz-et is hallom. -
Turbolada II
őstag
Amúgy milyen az HD555 a K141-hez képest?
Hát más. Nem jobb, nem rosszabb = összehasonlíthatatlan. Talán úgy tudnám a legjobban kifejezni, hogy az AKG természetesebben szól, a Sennheiser szebben.
Fül válogatja kinek melyik jön be jobban, szerintem ezért nem érdemes az összehasonlítás. -
schawo
titán
válasz
Recon666
üzenetére
Ok. Az XFi erősítője gyengus, azt az onkyot nem ismerem közvetlenül de az ilyen hifi erősítők füles kimenete kb 10-30 mW-t szokott kiadni 32 ohmon. Ergo fényévekre vagy az 500 mW-tól.
Amúgy milyen az HD555 a K141-hez képest? Mert ha mondod, hogy tetszett a K141 a HD555-höz képest, akkor könnyebb ajánlani.
-
schawo
titán
válasz
Recon666
üzenetére
Nem használtál hozzá erősítőt? Akkor tök mindegy mekkora terhelhetősége volt a fülesnek. Kapott kb 0,4-0,5 mW-t 50ohmon, ha semmilyen előerősítője nem volt a hangforrásodnak.
Miről hajtottad?
Szerk:
Ennek volt ugyan köze a mélydinamikához, de mivel az 555 elég jól kiegyensúlyozott füles kellemes levegős hangzással, hatalmas belehajtott teljesítménnyel sem jutottál volna vele messze a mély tartományban. Valaki ennek örülni szokott (mint jómagam is), de sokan a mélyebb hangzást szeretik, főleg az elektronikus zenéhez. Ezért is javasoltam az A500-t azzal nem jársz rosszul a mélyek tekintetében.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
Turbolada II
üzenetére
Tudom azért is cserélem le.

-
schawo
titán
válasz
Turbolada II
üzenetére
Nyugodtan felveheted az Audio Technicát is a listádra, de az A55 épp nem tartozik a legjobbak közé.
-
schawo
titán
válasz
Turbolada II
üzenetére
Max. torzítás
Gondolom 200mW teljesítményen értendő.
Mondjuk elég vicces, hogy nem szabványos módon adja meg a torzítási értéket a gyártó. -
Recon666
Közösségépítő
Valaki ismeri ezt a fejhallgatót: Audio-Technika ATH-A55? Ez váltaná a HD555-öt.
-
szecska24
tag
Sziasztok!
Tegnap MM-ban beruháztam egy HD 485-ösre. (épp akcióban van 9990 Ft-ért).
A kérdésem a következő: hol lehet hozzá 1,5m-es kábelt venni?
Mert egy szimpla 3,5 jack kábelt esztergálni kell, hogy belemenjen.
Előre is köszi a választ! -
jambiyya
őstag
válasz
pappkarcsi
üzenetére
Nem sok olyan fülest hallottam, ami a tiédnél jobban emelné a mély+magas hangokat. Kizárólag egy fajta zene fekszik neki...szerintem. Ez is mutatja, mennyire nem egyformán mérünk.

Ebit: mivel nekem sincs (és nem is lesz) fejhallgató erősítőm, így nem is ragaszkodtam hozzá a meghallgatásokon. CD+AMP pároson próbálgattam, többfélén is (harma, marantz, denon, amiket találni MM, saturnban). Hifibarlangot is meglátogattam a régi szép emlékek miatt.

-
pappkarcsi
senior tag
Hali!
Így egy hónap után kiválasztottam magamnak a Pioneer se-m390et.
Szerintem jól szól, szép a magas és a mély is adja rendesen.Nekem bejött!
üdv!
-
volvoguy
addikt
Üdv. Az AKG modellekkel mi az általnáso elfogadott vélemény itt a topikban? Mert a helyi MM-ben az is volna, K512 és K514-es modellek azt hiszem, és nem is drágán.
Nektek bejön pl. külsőre? Mármint ez a barna igencsak oldschool szín, a fura fejpánt rész?
Mondjuk nagyon kényelmesek, alig észrevehető a viseletük....
És hol állnak a Sennheiserekhez mérten?
-
Recon666
Közösségépítő
-
SD456
csendes tag
Hi all!
Szeretnék venni egy jó fejhallgatót főleg gitározáshoz és játékokhoz. Néztem több márkát is, (AKG, Shure, Sennheiser stb...) de nem tudom eldönteni melyik lenne jó. Olyan füles kéne ami jól visszaadja a hangokat és befedi az egész fület, meg persze kényelmes. Maximum 10-15e Ft-ot szánnék rá. Tudnátok ajánlani valamilyent ?
Előre is köszönöm!
-
volvoguy
addikt
Egyenlőre most jegelem a fejhallgató témát. Vagyis elment a pénzem másra.
De mégis..nem tudnátok 5000HUF-ig javasolni valami jó kis fejest, egyáltalán ha ilyen létezik?Lehet akármilyen márka (Sony, Phili, Pana stb)?
-
Recon666
Közösségépítő
[link]ha valakit érdekel egy sennheiser hd555.

-
jambiyya
őstag
A listádból csak az 595-öt próbáltam. Többször is meghallgattam, és az 555-höz képest szerintem nem jobb annyival, mint amennyivel drágább (nem úgy, mint az 515, amitől érezhetően szebben szól az 555).
Süti_88: én is sokat gondolkoztam a 485-ön, de az én (nagy) fejemet pár perc után szorította, ráadásul elkövettem azt a hibát, hogy az 555 után hallgattam közvetlenül. A 448-at próbáljad ki szerintem, nem rossz, és zárt, ami jól jön, ha kimozdulsz otthonról.
-
dsT
tag
Progressive, minimal, House.. Ilyesmik leginkább.
Igazából egy tényleg dinamikus hangszínű fejhallgatót keresek amiben a mély-magas egyaránt nagyon szépen/tisztán szól és teli van élettel a hangzása.(Majd próbálom meghallgatni a fentebb említett delikvenseket, csak nem tudom, Médiamarktba vannak ilyen kaliberű fülesek tesztre?)
-
p_adam
addikt
Ezek közül a HD25 a legjobb (szvsz!) de szűk a tere és kényelmetlen is lehet mivel nem veszi körbe a fület. Mondjuk azt olvastam róla hogy filmeknél jól működik együtt a Dolby Headphone-al de nem próbáltam.
Ezért szeretem nagyon a HD250-et mert nagyon kényelmes, ugyanolyan szól szigetel és eközben nagyon mélyre lemegy de a tér egyáltalán nem olyan kicsi mint ahogy azt ezt zárt fejhallgatótól várná az ember.
A Beats-et messze kerüld el, kivéve ha kifejezetten "dübögő" fejhallgatót keresel.. -
devast
addikt
Ha van rá lehetőséged hallgasd meg a hd595-öt és a hd25-öt. hd25 elvileg természetesebb hangzású mint az 595, de ha filmezni/játszani kell akkor lehet jobb lenne az 595. Az 595 valszeg kényelmesebb, bár ezt is ki kéne próbálnod. Esetleg ha nem zavar, hogy kicsit sovány a mélye akkor valahol kipróbálhatnál egy ath-ad700 -at is, nagyon jó tere van, játékra ideális. Próba próba próba
Meg kell hallgatnod őket mielőtt döntesz. -
dsT
tag
Hello, mit gondoltok, hogy milyen fejhallgatót lenne érdemes vennem a magasabb árkategóriából?
Leginkább zenehallgatásra és filmezésre, de talán játékra használnám. Szóval fontos lenne a szép tiszta hangzás mellett a kítűnő térhatás is.
Nézegettem idáig:
- Sennheiser HD 595
- Sennheiser HD 25-1 II
- beats studio by Dr. Dre (erről igazán megoszlanak a vélemények, olyan valaki aki esetleg hallgatta már?)
- Sennheiser HD 280 ProSzerintetek ezek közül melyik a legjobb választás, illetve, ha valakinek van valami forradalmi egyéb ötlete, akkor az se tartsa vissza. Köszönöm előre is a segítséget!

-
volvoguy
addikt
Ha veszek fejest sztem a HD 485 lesz. Megkockáztatom. Végülis használnám utcára-itthonra, főleg géphez....
Kinézetre komolyabb hatást kelt mint a 202...amúgy meg az MM-ben majd megkérem a sráco, csináljon nagy zajt körülöttem, nyomja be az összes hifi-t, aztán madj abból leszűröm, mennyire ereszti át/ki a hangot...
Van ott pár zárt AKG, szal lesz összehasonlítási alapom...
-
volvoguy
addikt
Ha vennék egy fejhallgatót, mondjuk a Sennheiser HD 202-t vagy a HD 485-öt, azt kénytelen lennék egy ideig a telefonomon (SE K750) használni, mivel mp3 lejátszóra most nincs pénzem (az amúgy egy Sony NWZ-E443)
Szerintetek mire számíthatok a telefon - fejes kombóval? halk lesz picit, esetleg még recsegni-ropogni is fog?
fülessel szépen szólt a telefonom...de az más tészta....
-
Polllen
félisten
Sziasztok!
Elsősorban játékhoz keresek fejhallgatót.
Egyelőre egy Logitech Clearchat Pro USB és SEnnheiser PC 141 között vacilálok. Utóbbihoz húz a szívem, van valami tapasztalatotok velük?
És van értelme USB-s fülest venni?
Köszi!
-
kmisi99
addikt
Szerintetek melyiket vegyem
ez az olcsóbb mert haverom használtan adja omnitronic shp 2000 mk2
Átviteli tartomány : 20 - 20,000 Hz
Impedancia: 60 Ohm
Érzékenység: 102 dB
Maximális teljesítmény: 200 mW
Torzítás: max 1,5%
Aranyozott jack csatlakozóEz a másik ezt újonnan venném és drágább lenne sennheiser hd 202
- hangnyomás: 115 dB
- átviteli tartomány: 18 Hz - 18.000 Hz
- névleges impedancia: 32 Ohm
Ez nem aranyozott jack
Nem nagyon tudom hogy melyik érték a jó szerintetek melyik lenne jobb?Vagy ha esetleg tudtok hasonló áron jobbat ajánlani akkor bátran max 6-7000ft és innen a hardverapróbol is jó. Csak végre legyen egy jó fülhallgatóm

-
ponti_ak
addikt
...vagy az új HD 228.. itthon baromi drága, de ebay-ről egész olcsón meg lehet úszni...
Nyitott kategóriában pedig 238-as az új széria tagjának kódja... (ha sikerül, rendelek ilyet, már..

-
schawo
titán
Neki elképzelése sem volt mit akar. Én voltam az aki rá akarta beszélni, aztán mikor megértettem, hogy kizárólag utcán akarja használni, akkor meg lebeszélném róla

A használt egy más tészta, én senkinek nem szoktam használt dolgokat ajánlani, amíg ő ki nem jelenti, hogy a használt is megfelel. Használt piacról rengeteg dolgot tudnék ajánlani ebben a kategóriában

-
riam
tag
Így már értem, de itt a ph-án az apróban 10-12k-ért k450-t, kb 6 ezerért meg k430-t tud venni. Én is vásároltam már itt, de a visszajelzések szerint is megbizható..
De szerintem sütinek úgyis a HD485 tetszik, csak szeretné velünk megerősítetni, hogy az mégis csak utcai füles.
Aktív témák
Hirdetés
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Elektromos autók - motorok
- Parkside szerszám kibeszélő
- World of Warships
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Diablo IV
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 3190 - Intel N3350 I 4GB I 64-128SSD I 11,6" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 128SSD+1TB HDD
- GYÁRI TÖLTŐK: USB-C / DELL / LENOVO / HP / FUJITSU / TOSHIBA / Asus / Macbook /// Bp,/MPL/Foxpost
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-L - i5-1135G7 I 8-16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Új Lenovo T14 Thinkpad G5 WUXGA Ultra7 155U 12mag 32GB RAM 1TB SSD Intel iGPU Win11 Pro 2év Garancia
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

Hogy is van ez az eBay-es vásárlás, mennyi angoltudás kell hozzá?
)