Aktív témák
-
dudika10
veterán
válasz
volvoguy #8399 üzenetére
Ha tudsz forrasztani akkor cserélhető a vezeték mindnél.
Én bevallom őszintén eddig csak 1 vezetéket sikerült megtörnöm a sok év alatt (pedig nyúzom rendesen a fej/fülhallgatókat, csak nem gurulok át a zsinóron a székkel) az is egy gagyi Sony Ericcson-hoz gyárilag adott vacak volt és azt is bringázás közben sikerült széttépnem.
Szóval ebben nem tudok segíteni, hogy mennyire tartósak a vezetékek, mert nálam mind jó volt amíg használtam.
-
spy14
csendes tag
Hali
fejlhallgatót szeretnék 10k alatt mikrofonnal játékra,
a GENIUS HS-04U vagy MSI SyrenPhone Gaming-ról tudtok valamit?Esetleg még szóbajöhet egy SONY MDR-RF800R (okosba) és ahoz szerezzek egy mikrofont(ezzel az lenne a probléma h külön van a 2)
-
-
volvoguy
addikt
válasz
dudika10 #8394 üzenetére
És ezek milyen minőségűek?
Mármint amiket MM-ben kipróbáltam, hát a Sennheiserek és az AKG-k is elég olcsó benyomást tettek rám..persze ez lehet azért volt, mert kinn mindenki megtapogatja őket, kilazulnak az illesztések, de amiket a kezembe fogtam, mint lötyögött, zötyögött.Meg ugye ezek műanyagok....a Sennhesier HD202-nél pl. ha jól tudom úgy lehet a fülhallgató részét le-fel csúsztatni, nem kopik ki egy idő után a mechanika?
-
volvoguy
addikt
Ma elvoltam az MM-be, kipróbáltam 2-t, egy nyitott Sennheisert és egy zárt AKG-t, srác benyomott valami pop-ot, meghallgattam mindkettőn, és számomra mérföldekkel jobb volt a zárt....
Szóval zárt lesz.
Márcsak azt írjátok meg, milyet válasszak 10k környékén? 2 márka, a Sennheiser és az AKG az ami nagyon izgatja a fantáziám.AKG-ből árgépen:
- AKG K 77
- AKG K 512
- AKG K 514Sennheiser:
- Sennheiser HD 202
- Sennheiser eH 150
- Sennheiser HD 62TVIgazából ami lényeges különbség a Sennhesier-ek és AKG-k között, hogy a Sennhesierek 18 - 18.000 Hz között, míg az AKG-k 18 Hz - 22.000 Hz között szuperálnak. Ez mit jelent a gyakorlatban? És melyiket javasolnátok?
(Csak zenehallgatás, mp3, utcára!!!)
-
volvoguy
addikt
valaki valaki valaki!!!!!!!!!!
Szóval akkor nyílt vagy zárt fejes, mert itt már olvastam mindent.
Hangsúlyozom utcára kell, vagyis nem tv-hez, PC-hez elvétve, 99%-ban utcára, buszon, kocsiban, vonaton, nyaraláson stb....
Így érvényesül az, hogy utcára zárt, otthonra nyílt? Vagy akkor ez nem ilyen egyértelmű?
-
G4bi89
senior tag
Hellosztok
Tönkrement a régi fülesem ezért keresek most (viszonylag gyorsan) egy fejhallgatót. Milyet ajánlotok és honnan? (ipon.hu ? esetleg mert PC alkatrészeket meg laptopot és onnan vásároltam megbízhatóak és olcsók legalábbis szerintem)
Na szóval a lényeg ,hogy filmnézésre meg zenehallgatásra illetve zenélésre lenne használva (mixelés)
Ár kategória olyan 10k. nem akarok azért 30-50ezerért venni.
Segítséget előre is köszönömŐket néztem (ipon):
http://ipon.hu/webshop/product/philips_shp2500/28212
http://ipon.hu/webshop/product/sennheiser_hd_201/22289
http://ipon.hu/webshop/product/sennheiser_hd_202/22290 -
-
devast
addikt
válasz
volvoguy #8383 üzenetére
Nyitottba nem az a legnagyobb probléma, hogy behallatszódik a külvilág, ezt hangerővel lehet kompenzálni
Azzal viszont nem tudnál mit kezdeni, hogy az egész villamos szó szerint a Te zenédet hallgatná. Az én hd600-amat közepes hangerőn az egész szobában lehet hallgatni, olyan hangja van messzebről mint a notebook hangszórómnak kb
Röviden: vagy zárt, vagy fülbedugós utcára. Szokták ajánlani: koss portapro-t esetleg senn px100/200-at. -
válasz
volvoguy #8381 üzenetére
Hadd idézzem magamat:
"Ha melletted beszél valaki, felveszed a fülest, és nem hallasz semmi különbséget, "
Magyarán a külső zajok csillapítás nélkül behallatszanak! Mintha nem is lenne rajtad semmi. A nyitott füles szigorúan otthoni zenehallgatásra ajánlott. Cserébe viszont órákig lehet hallgatni kellemtlenség nélkül. A hang nem szökik sehova.
"A közelmúltban (régen a fejhallgatós zenehallgatás kizárólag szobai tevékenységnek számított) kialakult egy igény zajos környezetben történő zenehallgatásra. Erre érkezett válaszként a zárt füles a maga problémáival, de a félzárt is jó lehet. SZVSZ a legjobb megoldás a IEM fülesek, mivel ott a jóval kisebb elmozdulás jóval kisebb nyomásproblémával párosul."
A félzárt és a zárt mehet akár kültérre is, de nekem jobb tapasztalataim vannak az IEM (agybadugós) fülesekkel. Ha fejhallgatót szeretnél, akkor először nézz körül félzártak körül. Pl a múltkor kínáltak itt használtan egy K141-t.
-
volvoguy
addikt
Tehát ha nyitottat veszek, nem kell attól félnem, hogy "elszökik a hang" és beszűrödnek külső zajok?
Nekem eddig fülbedugós gumis fülesem volt, na az nagyon jól szigetelt úgymond, hang se ki se be, csak a fülembe....
Amúgy zárt fejesekkel annyi a tapasztalatom, hogy van itthon zárt füllvédő motoros fűkaszához....és bőrből van a karimája, és rohadtul szokott benne izzadni a fülem, de tényleg jól "leszigetel", de 30 perc után már fájt is a fülem, annyira "megnyomorgatta".
Meg ugye nem mellékes az sem, hogyha valakinek odaakarod adni, hogy hallgasson bele a zenébe, a zárt-at törölgetni kell az izzadtság miatt, míg a nyított egy jól szellöző szivacs...
Szóval akkor a nyitott ajánlott?
Jól átjönnek rajta a hangok, dallamok, nem szűrödik be zaj, és nem vész el a hangzás épp azért, mert nyitott? -
A nyitott füleseket zenehallgatásra, míg a félzártakat elsősorban stúdiófelvételre találták ki (vicces lenne, ha a nagyon érzékeny stúdiómikrofonokon beszólna a füles hangja). A közelmúltban (régen a fejhallgatós zenehallgatás kizárólag szobai tevékenységnek számított) kialakult egy igény zajos környezetben történő zenehallgatásra. Erre érkezett válaszként a zárt füles a maga problémáival, de a félzárt is jó lehet. SZVSZ a legjobb megoldás a IEM fülesek, mivel ott a jóval kisebb elmozdulás jóval kisebb nyomásproblémával párosul.
-
válasz
volvoguy #8376 üzenetére
Technikailag a nyitott ezerszer jobb. Zárt esetén a membránra folyamatosan hat a kialakult nyomás. Alaphelyzetben a membrán középállásban van. Ha a feszültség kilendíti a membránt füled felé, akkor a füled és a membrán közötti tér térfogata csökken, a nyomás pedig nő. A membrán és a füles hátlapja közötti tér nő a nyomás ennek megfelelően csökken. Ennek megfelelően a membrán igyekszik minél előbb visszatérni az alaphelyzetbe. Ezért a membrán nem úgy tér vissza, ahogy azt a feszültségek megkövetelnék, hanem ahogy kedve van. Nyitott füles esetén ez a probléma nem létezik, mert a nyomás folyamatosan kiegyenlítődik a légköri nyomással.
Ez a zárt és a nyitott közötti különbség. A félzárt egy hibrid megoldás. Azon alapszik, hogy ha hátrafelé kinyitjuk a a teret akkor a membrán és a füles hátulja felé megszűnik a nyomásváltozás. Mivel itt sokkal kisebb a tér, mint a fül és a membrán között, ezért zárt esetén itt nagyobb a nyomásváltozás mértéke. Ezért, ha ezt kinyitjuk, a nyomásprobléma döntő többségét kiköszöböltük.
Másik probléma, hogy a zárt és félzárt fülesek esetén a lökéshullámok "beszorulnak", ergo össze-vissza verődnek a füled, a membrán és a párna között, nagyon nehezen tervezhető módon. Ezt javítandó speciálisan hangolt csillapító lapokat, membránokat helyeznek el a fülesen belül.
A legjobb fülesek mindegyike nyitott. Már kikapcsolt állapotban is lehet hallani, hogy mitfogsz hallani bekapcsolt állapotban. Minél kisebb a csillapítás mértéke, annál jobb. Ha melletted beszél valaki, felveszed a fülest, és nem hallasz semmi különbséget, akkor attól várhatod a legjobb minőséget.
-
sammet
csendes tag
válasz
volvoguy #8376 üzenetére
attol fugg hol es mire hasznalod nekem pl felesleges zart mert nem vagyok zajos helyen meg amugy sem szeretem a zartat mert ha csengetnek vagy telefon szol nem hallom meg de aki pl forgalmas helyen lakik annak csak zart a jo sztem mert azert a kornyezeti zaj nagyon tud zavarni
-
volvoguy
addikt
Nyitott vagy zárt fejhallgató?
Laikusként azt gondolnám, hogy a zárt azért jobb, mert körbefogja a fület, nem engedi ki a hangot, se be, tehát jól szigetel, viszont hátránya, hogy megtudja izzasztani a fület, és talán még kényelmetlen is, hiszen végül is a fület "nyomorgatja".
A nyílt lehet hogy kényelmesebb, "könnyedebb", viszont talán nem szigetel olyan jól, beszűrődnek a kültéri zajok, a zenei dallam meg elvész, mivel nem ZÁRT....
Szóval ki mit használt és mit javasoltok?
Nyílt vagy zárt? -
sammet
csendes tag
Udv mindenkinek!
Kellene egy jo fules filmre es zenere kineztem kettot de nem tok valasztani:
Sennheiser HD595 szallitassal 38000 Ft
Akg 240 MK II szallitassal 46000 FtAz akg jobban teszik de attol felek hogy nem olyan jo a mélye mint a sennheiser-e
Az viszont meg az akg mellett szol hogy ket par fulparna es egy 3 es 5 meteres leszedheto kabal is van hozza de amint irtam nemtom hogy filmezesre van -e olyan jo mint a hd595 pls valaki irjon velemenyt ! -
Xmodule
őstag
Tegnap elött megérkezett a várva várt Plantronics GameCom 367 Closed-Ear Gaming Headset.
Gyorsan kibontottam a dobozbol, ekkor egy kicsit elszomorodtam, mert az anyaga nem tul kellemes. Nagyon nagyon müanyag. Na de mindegy is gondoltam ha jól szól nem erdekel, mert ugy is mindig nagyon vigyázok mindenemre szóval nem fog eltörni. Be is uzemeletem a gépbe igaz nekem csak egy integralt 7.1 -es HD Audio van. Elsö körre feltünt, hogy a saját hangerö szabályzója nagyon nagyon gagyi anyagbol van, és a görgetés is elég kellemetlen, na de ez sem erdekel ha jól szól. Elöször kerestem valami jo basszusos 320kbps -es mp3 mat, hogy lássuk szétnyomja e az agyamat. NEM. Basszus nagyon szegenyes, és a hangerö az meg egyenesen szörnyü. Sehogyan sem tudtam magas hangeröt kicsikarni belöle akármit is állitottam. Persze nyilván nem maxon akarnám hallgatni, hogy sértse a fulemet, de most teljesen maxon megy. Még azon is elgondolkoztam, hogy ez ugye zárt, szóval a kulsö hangokat nem kéne hallanom, de valahogy ez sem olyan, mint amilyennek elképzeltem. (Rossz belegondolni is hogy akkor milyen lehet a nyitott.). Mikrofonja jó. Kényelemröl: Elöször a fejem bubját nagyon nyomta lefele a pánt, de aztán állitottam. Teljesen kihuztam es hármat vissza toltam rajta igy most jo, de hosszu viseles utan kb 1.5 óra már kezdi össze nyomni a fejemet. Szóval röviden, zenére, filmekre teljesen alkalmatlan szerintem, játékokra mert azokon is kiprobaltam viszont jok. Föleg FPS -elnel ahol basszus nem is lenyeg, inkabb az hogy minden léptet meg kis zözzenetet hallani lehessen. Igen tudom, hogy ez egy játékokra kifejlesztett fejhallgató, de azért nem gondoltam volna, hogy ilyen szinten élvezhetetlen vele a zene meg a film. A kábel erösnek tünik és a hossza is elegendö számomra.
A hely ahol vettem: inet.se . -
kidpepi
tag
Üdv!
Eltört a régóta használt Panasonic RP-HT350 fejhallgatóm, és szeretnék helyette valami viszonylag olcsót. Csak a gépemhez használnám, fontos, hogy zárt legyen és kényelmes. Sajnos csak integrált hangkártyám van egyelőre, (bár már régóta gondolkodom egy normális karin) és szinte csak mp3-at hallgatok (rock, metal, jazz) .
Szóval nem tudom mennyit költsek rá, mi felesleges már, ha úgysem hallom a különbséget a fent leírtak miatt.
10e-nél nem szeretnék többet kiadni rá. Ha egyoldalas kábele lenne, az plusz pont, de nem feltétel.
Előre is köszönöm a segítséget! -
volvoguy
addikt
hagytam magam meggyőzni, vagyis lebeszélni a Philipsről, de akkor mégis milyen fejhallgatót javasolnátok zenehallgatásra és esetleg számítógéphez, bár az elsődleges az mp3.
Olyan 10k körül gondoltam, nézegettem a Sennheiser hD202-t, 8-9000Ft. Mit gondoltok róla?
Meghajtására...hát Ipod-ot tuti nem vennék. Max a telefonom, ami most egy SE K750, esetleg egy mp3 lejátszó 10-15k körül.De most elsődlegesen az érdekelne, 10k környékén mennyire jó ez a Sennheiser, illetve tudtok-e mást,
Esetleg még ott van az AKG K44
-
Recon666
Közösségépítő
Vagy lehet e benne cserélni a drivert?
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
thomas0601 #8354 üzenetére
Eltorzított az onkyo mert túl nagy jelet kapott , lejebb vettem a hangerőt és igy már nem recseg
-
válasz
volvoguy #8355 üzenetére
A "légkábelesek" esetén az analóg hangot először digitálissá kell alakítani, átsugározni rádión, majd a digitális jelet visszaalakítani analóggá. Ha elképzeljük, hogy ez gyakorlatilag két hangkártyát meg két rádióegységet felételez, és ezek árát/költségét levonjuk a vételárból árából akkor megkapjuk a füles valódi értékét.
Ha a vételár 20e Ft alatt van, akkor ebbe nagyon bajosan fog beleférni 2 hangkártya, 2 rádiós modul, meg egy füles. Ha mégis, akkor feltételezhetjük, hogy ezek minősége a lócitrommal vetekszik
És akkor még nem beszéltünk a konverzióknál fellépő garantált minőségvesztésről.
-
devast
addikt
válasz
volvoguy #8355 üzenetére
Philipsről inkább nem írok véleményt
Vezetékesek szerintem jobbak, mint a vezeték nélküliek. Hangminőségben biztosan sokkal jobbak. Ezért nagyon ritka(létezik egyáltalán?) a drágább fejhallgatók között a wireless. Mondjuk 3ezer forintért sok választásod nincs. 2 big mac menü (fagyival)
Időtállóságot felejtsd el, 1-2 évnél ha többet kibír az már jónak mondható. -
Ariadne
őstag
Nos egy rossz tapasztalatot írok, hátha hasznos lesz másnak is. Barátomnak kicsivel több mint két éve van meg a SpeedLink Medusa 5.1 fejhallgatója, és most, két hónappal a garancia lejárta után a fejpánt része eltört a belső oldalán, szerintem anyaghiba miatt (látszanak kis repedések). Szervizbe elvittük, de garanciában már nem tudnak mit kezdeni vele, és fizetősen sem tudják javítani.
Egy huszonezer forintos fejhallgatótól azért többet vártunk volna...
-
volvoguy
addikt
Nos akkor vélemények a Philips SHP2500-ről?
megnéztem a topikban, amit találtam, ott elég jókat írnak róla. Nem baj hogy nem rádiós, nekem elég a 6 méter.
Csak szóljon jól.Meg persze a legnagyobb próblémám mindig is az volt a fülesekkel és fejhallgatókkal, hogy egy idő után, még kíméletes használattal is a vezetékek megtörtek, és recseget ropogott az egész, meg meg-megszakadt, amikor mozgott a vezeték.
Erre tudtok valami tanácsot írni, esetleg ennek a Philipsnek az esetében is előfordulhat a vezeték-törés?
Ezért jobbak a rádiós változatok?
-
Recon666
Közösségépítő
Elég szépen szól ez a Sennheiser HD555-öt ajánlom mindenkinek aki meg tudja fizetni.
-
válasz
volvoguy #8351 üzenetére
Azt a fülest konkrétan nem ismerem, de az ilyen kategóriájú zárt füleseklél az EQ-t basszusnál jellemzően mínuszba tekerem. Hajlamosak felvenni a "Koss The Plug effektet"
. Az ilyen fülesek jellemzően jobban szólnak, mint hasonló árú agybadugós testvéreik, mert nagyobb tér áll rendelkezésre a hangnak, később zeng be.
-
volvoguy
addikt
Üdv. Eddig zenehallgatáshoz olyan fülhallgatót használtam, aminek gumírozott vége volt, és ugye azt kellett a fülbe "nyomni".
De több bajom is volt vele. Egyrészt ha valakinek odaakartam adni egy pillanatra, hogy hallgasson bele a számba, lekellett törölni, hiszen akármennyire is igényes az ember, azért mégsem valami higénikus...Azért gondoltam, hogy most inkább fejhallgatóra váltanék.
Ezeknek is van olyan "erejük" mint a fülbedugós változatoknak?Ugye mivel azok végén gumi van, ezért nem csúszik ki a fülből, nem veszik el a hangzás, a basszus is nagyon erőteljesen átjön, a mély hangok is, egyszóval minden, hiszen lényegében a füljáratot használja a hang felerősítésére.
A FEJHALLGATÓK is képesek erre? Már aminek nagyobb a füles része, sőt, amelyek majdnemhogy le is zárják a fület?
Pl. ez: [link]
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
pappkarcsi #8348 üzenetére
Nah megjött a sennheiser HD555 és azt vettem észre hoogy a bal oldal hamarabb elkezd recsegni mint a jobb lehet elszállt a driver benne ötlet?
-
Wtonak
csendes tag
virtualista sorry a sennheiser hd 465-t akartam irni
-
Wtonak
csendes tag
virtualista: talán a sennheiser hd 485-öt ajánlanám
most jött meg a Seni hd 485m
igy első kipróbáláskor is kényelmesnek tűnik, bár picit szokatlan volt az els 2 percben
hangja elég jó, bár ugye cssak most járatódik be.
kérdesém a következő lenne: Laptopon használom(Via Vinyl HD Audio hangkari) ez a hangkártya kitolja a maximumot a hd 485ből vagy szükségem lenne 1 usb-s xonarra, vagy x-fi re?
választ előre is kösziW.
-
Peterhappy
őstag
Sziasztok!
Piti vásárlásra adnám a fejemet. Headsetet szeretnék vásárolni. Kb. heti egy Skype/WL-beszélgetés a külföldre szabadult ismerősökkel és havi egy-két alkalom zenehallgatás, mikor a Párom már alszik. Játszani egyáltalán nem játszom.
Ezért nem is szánnék rá sok pénzt - nagyon maximum 4e Ft-ot szánnék rá.
Annyi "kritériumot" fogalmaztam csak meg, hogy lehetőség szerint "nagyfülű" legyen.
Elsősorban Géniusz termékekkel szemeztem, a HS-05A. HS-04A és a HS-04V modellekkel. Mi ezekről a véleményetek, illetve mit javasolnátok leginkább?
Ha választanom kellene, inkább a hang legyen minél élvezhetőbb (persze csodát ebben a kategóriában nem várok), a mikrofonnal szemben nem támasztok túl nagy követelményeket, volt régen "párszázas" headsetem és azzal is remekül tudtunk beszélgetni.
Előre is köszönöm szépen a segítséget, remélem nem tűnik túl kicsinyesnek a Játékosok birodalmában :-)
Péter
-
dev00
tag
Sziasztok,
Logitech G35-nél tudtok jobbat ajánlani? Köszönöm
-
pappkarcsi
senior tag
Hali.
mit ajánlanátok 10-13k körül?
zene hallgatásra leginkább, meg igy minden átlagosra, itthonra kellene, hifibe dugni, filmet nézni, youtube, mp3ra.előre is köszi!
-
Kornel213
tag
Sziasztok!
Végül megvettem a fejhallgatómat: Sharkoon Rush Headset-et! Iszonyatosan nagy basszusa vanPróbálgattam állítgatni a hangkártyám programjában a hangszínt, kilehet hozni hogy ne legyen ilyen mély! De nem bántam meg hogy megvettem (4500ft-ért) Aki ilyen árban keres fejhallgatót annak tudom ajánlani!
-
szemarci
csendes tag
Sziasztok!
Utcai zenehallgatásra (főleg jazz) tervezek fejhallgatót venni. Eddig AKG K420 volt, a hangzásával nagyon meg voltam elégedve, kifejezetten kellemesen szólt, de kevés hangszernél főleg zongoránál kicsit idegesítően recseg, és a csatlakozója se tökéletes, többször kellett forrasztanom.
Kérdésem, hogy érdemes-e a K450est megvenni, vagy esetleg K518DJ, de az talán utcára nagy.
Vagy esetleg más gyártók modelljei? -
Bushmann
tag
Megválnék jó kis Shure Srh-440 fejhallgatómtól, ha valakit érdekel. Szinte új, garis. Csak nem használom
Bocs az offért. -
Xmodule
őstag
válasz
Xmodule #8336 üzenetére
Végülis erre esett a választás: Plantronics GameCom 367 Closed-Ear Gaming Headset meglátjuk mit tud.
-
Xmodule
őstag
Sziasztok. Sennheiser PC 151 erröl mit gondoltok? Igazából bennem az a kerdes merult fel, hogy pl hogy tudom a fejemhez állitani? Meg igy nem tudom elképzelni, hogy mennyire adhat terhatást ez a fejes.
Ez meg a másik: Koss SB45 Stereo Gaming Headset
-
devast
addikt
Tessék, csapjatok le rá. Felelősséget nem vállalok semmiért nem az enyém, de ha tényleg jó állapotban van és hibamentes akkor ölég jó vétel 16-ért.
GOGO! -
Recon666
Közösségépítő
Eladó egy AKG 141 studio monitor profeszionális fejhallgató!
Ha esetleg valakit érdekel: [link] -
Tomi_Sci
őstag
válasz
[HUN]felcser #8325 üzenetére
Nagyon köszönöm! Majd a hosszútávú viseletéről írhatnál (kis tapasztalat után).
-
sbazsi
veterán
Pxc 250 jó cucc? 20ért? Látom, h 35 körül van. Vagy px100 12ért?
-
[HUN]felcser
csendes tag
válasz
Tomi_Sci #8304 üzenetére
Tegnap érkezett meg a csomag (AKG K 518 DJ). A képeken látható milyen tartozékok, vannak a dobozban (a tatyó egy elég jó minőségű bőrnek tűnik, tapintásra is.)
A fejhallgató méretét tekintve lepődtem meg kicsit - nagyobbnak képzeltem - a lemez szemlélteti mekkora (nem volt kéznél centi).
A füles illetve a kábel SoftTouch boritásu.
Amikor felraktam, úgy éreztem magam mintha egy szigetelt szobában lennék, kisebb zajokat nem hallani (itt még nem szól semmi). A hangzását tekintve számomra kiváló, egyszerüen szépen szól..mélyet, magast is szépen torzítás nélkül küldi. Normál hangerőnél a telefonom csenghangját maxra kellett állitanom hogy meghalljam - jol szigetel.
Amikor felvettem azthittem hogy 5 perc és lefogom majd szaggatni a fejemről, mert olyan kényelmetlennek (furcsának) tűnt (eddig csak nagy, fület körülölelő párnázatú fülesem volt - SpeedLink.) talán ezért is volt szokatlan. Nem izzad a fülem, nem nyomja szét az agyam, de nem mondom hogy olyan mint a pihe hogy észre sem veszem (pár óra használat tapasztalatai).
Tehát egyenlőre összességében:
Audio : 5*
Kényelem : 3.5* - a SpeedLinket tekintve az kényelmesebb volt, de belerohadt a fülem ugy izzadt, meg fájt a fejem töle (5-6 óra után). Ha ez is nagyobb lenne szerintem akkor lenne pöpec.
Design: 4* - csak a méret miatt 4 és nem 5.Ár szempontjából, szerintem jó választás volt ebben a kategóriában. (49 euro)
De ezt senki ne vegye készpénznek mert ugye ahány ember annyi ízlés. Tessék boltban kipróbálni
Ja az 518 DJ és az 518 LE közt csak szinben és kábelhosszban van eltérés. -
Wtonak
csendes tag
Panasonic RP-HTF880
erről tudtok valamit? tapasztalat? -
Notikba általában az alaplapiak közül is a végtelenül hitvány vacak kerül. Amikor megláttam a 200k hp notim IDT recsegőjét, sírni támadt kedvem. Ha legalább valami normális Realtek, vagy ADI került volna rá, akkor elégedett lennék vele.
Szerencsére van pár külső modulom, úgyhogy nem kell a beéptett zajkeltőt használni. Notihoz mindig külső hangmodul ajánlott. Megteszi akár egy 8-9ezer Ft-os Behringer is -
sbazsi
veterán
válasz
SMITHVADŐR #8321 üzenetére
az én notim sem a 100k kategóriás, bár asszem most már annyit sem ér.
és hát egy 300-as csúcs notiban is lehet ugyanaz az alap integrált vacak...na akkor asszem marad a kisebb, olcsóbb.
-
SMITHVADŐR
tag
Általában ami a notikkal tapasztalatom volt hangkártya terén az az hogy nem egy studio minőség. persze ez függ a notitól, de nekem 200k notim van és hát lehetne jobb is a hangkarija.
Px 200 at még nem láttam közelről de szerintem a px 100 as is elég lesz az ipodhoz
Ha pedig eddig nem volt komolyabb fejesed akkor első lépcsőnek szerintem elég a px 100
De ha szeretnél komolyabbat akkor próbáld ki valahol mindkettőt mert a te tapasztalatod az ami igazán számít. Mert ebben a témában úgy se lehet mondani biztosat. Lehet egyikünknek a 2 közötti különbség megér ennyi felárat lehet neked nem és utánna jön a csalódás a fejesben
Remélem értelmes választ adtam, ha nem, akkor valaki más mondjon rá valamit -
devast
addikt
Ok nekifutok. Azt írom, hogy szerintem mi lehet jó, információkra alapozom a tudásom nem tapasztalatra:
Shure shr-440, Creative-Labs Aurvana Live! (14K-ért egy átmatricázott denon d1001), úgy kb ennyi. K530-as AKG strapabíróságával szemben vannak kételyeim. Esetleg Audio Technica ATH-AD500 , bár ennek csak a nagyobb testvéreiről hallottam jókat. -
sbazsi
veterán
Sennheiser PX 200-II vs Sennheiser PX 100-II megéri a felárat? 21900 vs 12900
avagy ár-érték arányban mi a helyzet?szerk: egy ipod-mp3 párossal is hallani fogom mindezt? vagy adott esetben nagyritkán egy noti beépített fülhallgató kimenetén is?
-
Wtonak
csendes tag
nekem is help pls
fenntebb a kérdés
köszi -
Funabashi
csendes tag
És egy SB XF-I Xtreme music abba érdemes beruházni? Ilyen régi gépbe menne gondtalanul? Meg ugy nézegettem a neten de szinte nem találtam olyan helyet ahol árulnak, kb mennyibe kerül?
-
Funabashi
csendes tag
Hát a másik nagy bibi az az hogy, akár a asus dx is jobb lenne csak hogy az egész gépem egy elavult, régi, teljes csere kéne, mert az alaplap kb 8 éves meg minden .D. és abba nem fog menni sehogy se mert ez a hangkártya pci-e slotot igényel. De mint ha a asus ds az pci-os lenne az amugy ugyan olyan jó mint a dx? Meg mukodni fog a gépembe?
-
Falconer
aktív tag
Ha a füled által érzékeltet nézzük, tehát az észlelt hangerőt, akkor 10dB
(csak hogy kötekedjek)
Itt lehet számolgatni. -
válasz
07_fecc_87 #8306 üzenetére
Ja, igen, a számításból még kimaradt egy fontos információ, és attól tartok, hogy ez nem közismert:
Minden 6dB kétszeres hangerőt jelent.
Tehát a 90dB kétszer olyan hangos, mint a 84dB, míg a 96dB kétszer olyan hangos, mint a 90dB, illetve a 96dB négyszer (2^2) olyan hangos, mint a 84dB.
-
Wtonak
csendes tag
sziasztok
a szokásos kérdés........... \sorry
Milyen fülest ajánlanátok max 24 000 ért! főként filmezni, és zenére kéne, meg ugye itt ott game, lényeges szempont hogy lehetőség szerint strapabiró legyen, mert sokat utazok, de azért vigyáznék rá. Én a Sennheiser hd 515-re gondoltam vélemény?
még 1 kérdés a hd 515 ugyanaz mint ami az iponon van hd 515 G4ME néven?
előre is köszönömWtonak
-
-
Tomi_Sci
őstag
Üdv!
Felteszem még1* a kérdést, az előzőre nem kaptam választ.
Utcai használatra keresek fülest 15k-ig.
AKG-ket nézegettem (AKG K 518, AKG K 430), melyiket ajánlanátok? (esetleg más?)
Fontos, hogy zárt legyen, lehetőleg összecsukható, és viszonylag kis szuflát kérjen. (na meg, hogy jól nézzen ki)
Előre is köszi.
PS.: Ha a fent említettekkel van valakinek tapasztalata, ne tartsa vissza. Egy HD 202-t váltana a füles, esetleg ahhoz jó lenne hasonlítani.Szerk: AKG honlapjáról lehalt a vezetékes füles rész, esetleg lenne még mit nézegetnem?
-
válasz
Funabashi #8299 üzenetére
Szerintem egy random Xonaron (pl DS, DX) vagy X-Fi-n (Titanium, XMusic) is jobb mint a Live 5.1. A mérések szerint a Live nem rúg labdába a normális alaplapikkal szemben sem. RMAA teszt (Sosem hallgattam Live-t úgyhogy nem ismerem a hangját
) De nem tudom, hogy a 60 Ohm és 100 dB SPL/1mW mennyire fogja vissza a hangerőt egy vonali kimeneten. Elképzelhető, hogy ez a füles már kéri az erősítést. Valaki csak tudja
Aktív témák
- Eladó Konfig I7-10700 32GB DDR4 512GB M2 SSD RTX6600 8GB!
- Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- Acer Aspire 3 - Netezős laptop (i3 + 256GB SSD + Win 11 + HD)
- Eladó Apple 10.9-inch iPad Air5 Cellular 64GB - Space Grey model - 2023.09-es vásárlás
- Eladó Konfig I7-10700 32GB DDR4 512GB M2 SSD RTX5700XT 8GB K7!
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest