- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kress
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #19150 üzenetére
nem tudsz új usert létrehozni?
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
E.Kaufmann #19144 üzenetére
Egész jól haladtam a család ellenére.
Már majdnem kész lennék, erre kiderült, elírtam a jelszót. Az a szerencse, hogy a winbox még emléxik rá
, de abból ugye még nem fogom tudni később. Ilyen esetre van valami hack? Vagy kezdjem előröl
(mondjuk esetleg ott az export)
-
Reggie0
félisten
válasz
E.Kaufmann #19144 üzenetére
Csak akkor, ha gond van.
-
Reggie0
félisten
válasz
E.Kaufmann #19140 üzenetére
tuzfal? logolj minden csomageldobast es kiderul hol tunik el. esetleg a forward,prerouting,postrouting tablaba is rakjal arra az iptartomanyra loggolast, hogy lasd merre megy a csomag.
tovabba a routingot erdemes megnezni, hatha ott nem stimmel egy rule vagy gw.En az ejjel crs switchnel szivtam L3 hw offloadinggal. Ugy nez ki, hogy a kezzel hozzaadott routeokat nem hw offlodolja csak azokat amiket dinamikusan sajat maga hoz letre...
-
Formaster
addikt
válasz
E.Kaufmann #19002 üzenetére
Nem akarok gigabitet és úgy látom nem antenna vagy mhz alapú problémák vannak.
Bár a régi Tp-linken 80Mhz megvan az instant 550-600(-670!), beérném a 400 környékével is, amire nekem a wifi kell. Ami furcsa, hogy az uplink sokkal stabilabb és nagyobb sávszélt tud.A probléma a stabilitással és a lassan felépülő sávszéllel van. Már minden lehetséges beállítást feltúrtam, amit a capsman enged. Rates, MCS tábla és igazából nem tudom eldönteni, hogy mikor, miért ingadozik éppen a sávszél, de egy konstans eredményt nem tudok kicsikarni belőle, amit a 8 éves tp-link-el out-of-the box. Nincs interferencia, a kliens is stabil, ezt alátámasztja a referencia mérés is, illetve teljes scant csináltam az elérhető adásokról.
-
Reggie0
félisten
válasz
E.Kaufmann #19005 üzenetére
Minden szobaba kell egy, ugy a savszelen se kell osztozni a tobbi juzerrel
Amugy lehet megy reflexiobol legalabbis ha uvegre celszol. Ki fogom probalni a szemkozti hazon.
-
Reggie0
félisten
válasz
E.Kaufmann #19002 üzenetére
802.11ad kell, az viszi a gigabitet
-
snorbi82
senior tag
válasz
E.Kaufmann #19000 üzenetére
DNS feloldási hibát megtaláltam. De még így is van ami nem működik.
Telekomos kártyával tudnám tesztelni, de sajnos az ekkora forgalomnál eldobja magát. Vodafone meg nincs kéznél. -
snorbi82
senior tag
válasz
E.Kaufmann #18998 üzenetére
Igen ezt értem. Csak nem értem, hogy miért nem megy a névfeloldás. Másodrészt, nem értem, hogy miért ezen keresztül kérik a gépek...
-
Formaster
addikt
válasz
E.Kaufmann #18991 üzenetére
A capsman baromi bug-os, nekem az az érzésem. A 4011-em alatt már egész erősnek mondható hw-van. A rengeteg fw-val szabály és hatalmas forgalom ellenére sem láttam még 50%-nál nagyobb cpu terhelést. Ahogy a capsman módot bekapcsolom és egyetlen kliens csatlakozik, amivel indítok egy speedtestet, rögtön 15-20% terhelést növekedést tapasztalok. Ha az összes eszközt ráereszteném, szerintem el is hasalna. Vagy hova tovább, még menne rá egy guest VLAN is ...
Pont a capsman lett volna a lényeges, mert a lakás egyik végébe már nem ért el a TP-link 5-ös wifije. Az RB4011 sugározta volna a rackből abban a végében kis gőzzel az 5G-t, a nappaliban meg a cAP AC. Elméletben működik is, de a cpu terhelés és a lassan felépülő sávszél miatt elengedem, annyira nem fontos az a vakfolt, csak gondoltam legyen profin kiépítve a wifi mindenhol. Ez minden, csak nem profi ... Az unifibe meg bele sem megyek, mert akkor megint csöbörből vödörbe, ennyire nem fontos az a 10%, ahol nincs wifi.
-
válasz
E.Kaufmann #18958 üzenetére
Ez ugye script futási idő és CPU függvénye is, nekem van olyan, ami a szegény MIPSet egybe megeszi...
-
yodee_
őstag
válasz
E.Kaufmann #18949 üzenetére
grabber: Igazából az újratárcsázás után 1-2 perccel nem ártana. Ha valamiért nem jön össze akkor meg ugye újrapróba.
E.Kaufmann: Ezt a szkriptet használom 1 órás ütemezéssel. Viszont teszem azt lefutott 10:00:00kor, de nekem 10:05kor van újratárcsázás akkor egy órán belül jelenleg nem frissül
-
yodee_
őstag
válasz
E.Kaufmann #18946 üzenetére
-
snorbi82
senior tag
válasz
E.Kaufmann #18920 üzenetére
LTE Passtrough módban nem volt hajlandó működni valamiért így routerként megy.
A többi dolgon már túl vagyok.
Tettem vissza már régebbi verziót is, meg már újabbat is. Kb 3-4 hete csinálja ezt a jelenséget. Restart után működik minden és változó mikor dobja el. Van mikor megy 1 napig is. Ezért nem értem. -
vkp
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #18916 üzenetére
Redirect egy proxyra, ahol egy tetszőleges html-megnyitsz.
-
Audience
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #18881 üzenetére
Láttam egy helyen REST API-val megoldva. Az működhet Neked is.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
E.Kaufmann #18880 üzenetére
Esetleg az megoldható, hogy egy nem mobilnetes mikrotik (vagy akár más hálózati eszköz) triggereljen egy másikat hálózaton keresztül, hogy az küldjön SMS-t? Mi lenne ennek a legegyszerűbb módja?
-
Reggie0
félisten
válasz
E.Kaufmann #18797 üzenetére
Eleve rgb.
-
Ablakos
őstag
válasz
E.Kaufmann #18730 üzenetére
Töröltem újra létrehoztam a vm interfészt. Ua bridge-ben vannak és nincs queue szabály.
A WMM-re nem tudok válaszolni.
A forumokban azt találtam, hogy alapértelmezésben be van kapcsolva a capsman alatt a WMM. Meg sem találtam ezt, ahol le tudnám ellenőrizni.Egyelőre úgy tűnik mintha jó lenne. Sajnos ez nem egy exact hiba, néha jó(nak tűnik), aztán nem talál netrádió csatornát. Tesztelgetem hátha...
-
Reggie0
félisten
válasz
E.Kaufmann #18724 üzenetére
De itt az a lenyeg, hogy pl. NAS-ra meglegyen a 2-3 gbit-es link.
-
Reggie0
félisten
válasz
E.Kaufmann #18665 üzenetére
Szerintem ez azert van, mert a konfignak hordozhatonak kell lennie interfeszek es eszkozok kozott is.
Ha parancssorba beirod, akkor is latod melyik mit tud. Pl:
[admin@Audience] > /interface/wifiwave2/radio/print detail
Flags: L - local
0 L radio-mac=XX:XX:XX:XX:XX:50 phy-id=0 tx-chains=0,1 rx-chains=0,1 bands=2ghz-g:20mhz,2ghz-n:20mhz,20/40mhz ciphers=tkip,ccmp,gcmp,ccmp-256,gcmp-256,cmac,gmac,cmac-256,gmac-256 countries=all
2g-channels=2412,2417,2422,2427,2432,2437,2442,2447,2452,2457,2462,2467,2472
1 L radio-mac=XX:XX:XX:XX:XX:51 phy-id=1 tx-chains=0,1 rx-chains=0,1 bands=5ghz-a:20mhz,5ghz-n:20mhz,20/40mhz,5ghz-ac:20mhz,20/40mhz,20/40/80mhz ciphers=tkip,ccmp,gcmp,ccmp-256,gcmp-256,cmac,gmac,cmac-256,gmac-256 countries=all
5g-channels=5180,5200,5220,5240,5260,5280,5300,5320
2 L radio-mac=XX:XX:XX:XX:XX:52 phy-id=2 tx-chains=0,1,2,3 rx-chains=0,1,2,3 bands=5ghz-a:20mhz,5ghz-n:20mhz,20/40mhz,5ghz-ac:20mhz,20/40mhz,20/40/80mhz,20/40/80/160mhz,20/40/80+80mhz
ciphers=tkip,ccmp,gcmp,ccmp-256,gcmp-256,cmac,gmac,cmac-256,gmac-256 countries=all 5g-channels=5500,5520,5540,5560,5580,5600,5620,5640,5660,5680,5700,5720,5745,5765,5785,5805,5825 -
Tamarel
senior tag
válasz
E.Kaufmann #18659 üzenetére
Az biztos, hogy valami érdekesség van.
Nem eszköz specifikus a wave2 csomag (arm64), de anélkül semmilyen wifi nincs. -
Reggie0
félisten
válasz
E.Kaufmann #18659 üzenetére
Ez igy van. A felulet nem nezi, hogy mit tud a kartya, barmilyen beallitast kivalaszthatsz, legfeljebb invalid lesz a config.
A "radios" fulon meg lehet nezni, hogy az egyes radios eszkozok milyen parameterekkel birnak, koztuk van a tamogatott savszelessegek listaja.
-
Reggie0
félisten
válasz
E.Kaufmann #18635 üzenetére
Hat, nem a wifi resz a draga, hanem ala a gep. Egy NUC vagy hasonlo kis gep sincs meg 50 alatt+wifi kartya+ssd es mar ott vagy a 100 korul.
-
Reggie0
félisten
válasz
E.Kaufmann #18632 üzenetére
Meg az ax szabvany sem hoz akkora gyorsulast, az ac-hez kepest a mikrotik eseten. A sebesseg nagyresze a wifiwave2-nek koszonheto. Sajnos wifi-ben tenyleg nem nagy szamok.
En mar majdnem egy eve a tp-link eap 680hd megjelenesere varok...
-
SzM1103
csendes tag
válasz
E.Kaufmann #18610 üzenetére
De igen felbontott terméket vettem, gondoltam egy kicsit spórolok.
-
Reggie0
félisten
válasz
E.Kaufmann #18614 üzenetére
Ahh, felrenyomtam a valaszt, SzM1103-nak akart menni a kerdes, bar nyilvan o sem tudja megmondani, ha nem kerdezett ra a mikrotiknel.
-
Reggie0
félisten
válasz
E.Kaufmann #18610 üzenetére
Hogy lehet nem legalisan hozzajutni egy nagykerbol? Lopjak a gyarbol nagykereskedelmi mennyisegben?
-
ssarosi
tag
válasz
E.Kaufmann #18496 üzenetére
Lehetne opció az ROS7 is, de eddig még nem használtam, el vagyok én a hatossal is. Ha a többi router hibátlanul megy a hatos verzióval, akkor nem hiszem, hogy a hetes megoldaná a problémát. Amire szükségem van, azt legalább meg tudom csinálni. De "jogosítványom" sosem lesz erről a szoftverről. Kevés vagyok hozzá.
-
ekkold
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #18331 üzenetére
Egyébként próbáltad már az SSTP-t? Mert én igen. Rohadt lassú a többi VPN protokollhoz képest.
-
válasz
E.Kaufmann #18234 üzenetére
Hát annyi biztos, hogy nehéz olyan helyet találni egy épületben, ahol jó a GPS vétel, és az eszköz is elhelyezhető esztétikusan valamint praktikusan.
És itt a külső, USB-GPS megoldás sem a legideálisabb megoldás 😁
Az nem tudom, hogy az LtAP Mini külső GPS antennával mennyire jól elhelyezhető -
pitiless
senior tag
válasz
E.Kaufmann #18208 üzenetére
[link] Ha ezt megnézed, biztos lehetsz a válaszban
-
válasz
E.Kaufmann #18204 üzenetére
ne is haragudj, de már hogyapicsábane akarnék Mikrotikes pólót?
-
setup
tag
válasz
E.Kaufmann #17998 üzenetére
Vergődni nem fogok vele pláne így ingyen, de quick setben sincs ennél "Home AP" opció szóval isteni, hajlanék rá, hogy majd beállítja az, aki vette, csak engem tart fel amíg nem megy ez a vacak, ezért az én gondom éppen
...mert csak ez az egy wifi eszköz van itt és kéne wifi, mert nem ér el az utp
-
setup
tag
válasz
E.Kaufmann #17995 üzenetére
Szerintem sima AP-nak, routernek szánják ami a vezetékes netet szórja teraszra. Annyit mondott a srác, aki vette, hogy ez kültéri és ezért ezt vette.
Én nem ismerem ezt a típust, ezen csak egy darab RJ45 van, az is POE, szóval még a tápfeladó adta vezetékhossz is szívat.
Annyit tudtam elkövetni itt ad hoc, hogy bedugtam a vezetékét egy switch-be, amiben van vezetékes net (az egy olyan DHCP, amin nincs mac filter, oszt címet bárkinek aki kér) és ugyanezen a switchen keresztül megyek bele notival már IP-vel a winbox-al vagy böngészővel, megy mindkettő.
Az érdekel, hogy ezeknél miután belementem ahhoz, hogy station módban "kilásson" és a saját pingjével meg tudjak egyáltalán valamit pingetni ahhoz a reset után kell még valamit konfigolni az IP címen kívül? Mert a pingre perpill nem kapok választ.Annyi előzmény van, hogy a default beállítással valami nem jött össze az előttem próbálkozónak, és mielőtt több időt fordítanék rá jó lenne eldönteni rövid úton, hogy egyáltalán hibátlan e ez a cucc. Egyébként vatta újnak néz ki.
Hallottam ilyet, hogy a def.set.-ben előfordul Mikrotiknál, hogy valami szoftveres hiba van és érdemes anélkül resetelni, ezért kezdtem rögtön ezzel.Ha hibátlan az eszköz csak kibogarászom a többit, annyira nem lehet vész. Ha jól értem egy DHCP-t kell hozzáadni kézzel meg engedélyezni a wifi interfészt, a def sec profilba valami jelszó aztán kész. Remélem.
Csak zöldfülűként nem pont egy hardverhibás eszközzel akarok elsőnek vacakolni... -
ekkold
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #17978 üzenetére
Lehetne éppen a 60GHz-es wireless wire is, ez átviszi a gigabitet, de lehet, hogy kicsit drágább megoldás, viszont nem lesz sávszél gond ha bővíteni kell a kamera hálózatot.
-
ekkold
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #17976 üzenetére
A "high power" verzió teljesen felesleges 70 méterre, az km-es távra való.
Persze a sebességigény még kérdéses, és az is hogy van-e rendes optikai rálátás a végpontra, ill. a végpontok között.
-
yodee_
őstag
válasz
E.Kaufmann #17925 üzenetére
Nálam az openwrt Router teljesen másol van. Külön internet eléréssel rendelkezik. A wireguard interface tartománya 10.13.249.0/30. .1 a mikrotik mint wg szerver, .2 az openwrt mint kliens. A mikrotik Router 10.13.1.0/24-Ben van, az openwrt 10.13.8.0/24-ben.
-
Reggie0
félisten
válasz
E.Kaufmann #17893 üzenetére
Az 5 centi minimalis tavolsag az SFTP eseten van, utp eseten 10 cent(vagy 15, pontosan nem emlekszem).
-
amargo
addikt
válasz
E.Kaufmann #17711 üzenetére
És Reggie0 -nek is.
Most látom mennyire trehányul írtam.. szóval egy hAP AC3-ról van szó kis otthoni felhasználás PoE-vel táplálva, azért van rajta 20-25 aktív eszköz Wifi-n LAN-on pedig olyan 4-8.
Viszont szerintem itt a klienssel volt a gond.. nem volt sok időm reggel és csak 1 gépről próbáltam a mikrotiket elérni, mindenféle anomália volt, a ping-ból is 40% packet lost, belső gépeket alig értem el, stb.
Viszont telefonról az előbb megnéztem és minden flottul ment, HA-ba küldöm be az eszköz erőforrásait és ott sem volt semmi érdekes, minden tök normális volt.
Bekapcsoltam újra a számítógépet és láss csodát, mindent elérek a WinBox nem dobálja a kapcsolatot, minden frankó (a log-ban semmi jele nem volt még annak se, hogy ez a kliens leszakadt).
Szerintem a kliens hálókártyája fáradt el (sima, Intel(R) Ethernet Controller I225-V), pedig 25 fokos szobába van.
Nem tudom mitől tud ilyen előfordulni, mindenesetre köszönöm, hogy segíteni próbáltatok!
-
Tamarel
senior tag
válasz
E.Kaufmann #17676 üzenetére
Az ipv6 és 4 közé proxy megoldáson már gondolkodtam én is, de egyelőre csak ipv4 van.
-
Audience
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #17676 üzenetére
Mi is már egy ideje Device Management oldalról fogjuk meg. Ami nem engedélyezett azt egyszerűen nem tudja feltelepíteni, ha megtalálja a rendszer az éppen bevonás alatt álló gépen akkor leszedi. A gépek tűzfalát szintén távolról kezeljük és ott könnyű APP szinten szűrni. Távolról kitoljuk a VPN profilt azoknak akiknek szükség van elérni onprem rendszert. Mindenki ezer felé van szétdobva, nincs már értelme sem a kliensek miatt tűzfalazni (az megmarad az adatközpontnak a telephelyen) Nekünk bevált pedig mindenki local admin a saját gépén.
-
pitiless
senior tag
válasz
E.Kaufmann #17602 üzenetére
Mostanában elő szokott fordulni, hogy nem jönnek össze a dolgok.
-
Audience
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #17566 üzenetére
Pl. feldobsz rá egy pihole-t, vagy egy domoticz-t.
-
Beniii06
addikt
válasz
E.Kaufmann #17533 üzenetére
"Két PC-n is kipróbáltam(egy PC + notebook), mindkettő win10, tűzfalak(magán és nyilvános) + vírusirtó kikapcsolva, rendszergazda joggal indítva + xp sp3 kompatibilitás bekapcsolva, IP is bekonfigurálva megfelelőre mikrotik leírás alapján(próbáltam így is, úgy is ki-be kapcsolgatni a fenti beállításokat, mindig ugyanaz a hiba:"
Minden ki volt kapcsolva, beleérve a valós idejű védelmet stb.-t is.
-
tami_
csendes tag
válasz
E.Kaufmann #17500 üzenetére
- CapsMan tovabbra sincs v7-nel?
-
válasz
E.Kaufmann #17491 üzenetére
Mikrotiknél ppp kapcsolatnál meg lehet adni az interface-t átjárónak,de dhcp esetén ez nem működik. Ott ez a baj mert állandóan változik a GW.
Én is vettem fel virtuális IP címeket amik a DNS szerverek felé mutatnak,de a utána azoknsk is valós GW kell amit mindig áz kell írni szolgáltatói GW változásnál.
-
válasz
E.Kaufmann #17488 üzenetére
Már működött ez így nekem. De most nem is az lenne a lényeg,hogy fail overt elérjem, hanem hogy a világ felé 3 WAN IP cím helyett csak 1 IP címmel lássanak.
PL kintről befelé jönne egy VPN akkor elég egy IP nem kell 3x felvenni. Emellett a sebesség is nőhetne.Bondignál meg ha egy vonal úgy sem élne akkor, úgy sem küldene rajta adatot. Fail over is meglenne. Jó pár szolgáltatás jön be és nehéz a 3 interneten elosztani és macerás is. Ezért lenne jó a Bonding.Én is ezt csináltam. Csak a GW az állandóan változik dinamikus címnél. Vagy FIX ip kell és akkor fix a GW vagy script kellene ami állandóan ellenőrzni a GW és a route táblábal átírja a DNS route-khoz tartozó GW címeket. De nekem az nem működött,ha jól emlékszem ezt próbáltam:
:local newgw [ip dhcp-client get [find interface="ether1"] gateway];
:local routegw [/ip route get [find comment="isp1"] gateway ];
:if ($newgw != $routegw) do={
/ip route set [find comment="isp1"] gateway=$newgw;
}FIX ip-vel nincs gond,de dinamikusra még nem oldottam meg. Gondolom neked is a 3. wan dinamikus lenne?
-
Reggie0
félisten
válasz
E.Kaufmann #17474 üzenetére
Nem marad mas, mint hogy scriptelni kell. Viszont elo fog jonni a kerdes, hogy melyik hozzaferesnek legyen prioritasa, merje-e hogy melyik net a jobb minosegu/sebessegu, stb.. Eleg konnyu elbonyolitani a kerdest.
-
Reggie0
félisten
válasz
E.Kaufmann #17469 üzenetére
Sejtem, hogy nem erre gondolsz, de a legegyszerubb es legjobb megoldas a vps berlese, harom tunnel felhuzasa es oda bonding.
-
Reggie0
félisten
válasz
E.Kaufmann #17441 üzenetére
Alap, virtual wifi interfeszre kell feldobni minden ilyet.
Itthon pl. a mobiltelefonok nalam is a felig guest wifi halozaton lognak: kb. semmit sem csinalhatnak az interneten kivul, egymast sem latjak, de a NAS-ra egy porton, csak olvasasi joggal csatlakozhatnak. -
Reggie0
félisten
válasz
E.Kaufmann #17438 üzenetére
-
Istv@n
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #17422 üzenetére
Ugyan tüzetesen nem nézem a logokat napi szinten, de eddig nem vettem észte semmi rendkívülit.
Mondjuk én sonoff és xiaomi termékeket használok, ezek pedig talán már akkora gyártók, hogy nem kockáztatnak ilyesmit... Ha kitudódna elég nagyot buknának.... -
Istv@n
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #17416 üzenetére
Nekem a vendég wifin vannak... Csak internet, lan eszközökhöz nincs hozzáférésük...
-
Audience
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #17416 üzenetére
Külön VLAN-ban van minden amiben nem bízom és VPN-en keresztül érhetőek csak el. Amelyik felhő nélkül szigetüzemben nem megy és nem bízom a felhőben/cégben azt nem használom.
-
FeriPapa2
tag
válasz
E.Kaufmann #17251 üzenetére
Most úgy működik, hogy ha megszűnik a vezetékes net akkor azonnal átkapcsol mobilra. Észre sem lehet venni. De ha bekapcsolódik a modem akkor a mobilról azonnal leválik de amíg a modem fel nem épül addig a router sem ad internetet. Ez kb. 3 perc valóban. Ezt még el lehet viselni, de az már nem OK amikor a központba is áramszünet van és akármeddig nincs internet de a modem él (csak folyamatosan újra indítja magát) de ilyenkor nem kapcsol át mobil netre. Ekkor kell kihúzni a kábelt. (vagy kéne egy kábel ki-be dugó bot?!)
A fő interneted hogy kapcsolódik a routerre? Sima DHCP kliens vagy PPPoE? A Webstick LTE módban van vagy PPP?Lőttem képet a Winboxból. Ezt találtam. (nem ismerem ki magam jól ebben) Hátha ebből kiderül.
A TV távirányítóval van kikapcsolva, vagy az áramot lelövitek a hosszabbíton és akkor jön elő a gond?
Sima távirányítós kikapcsolásnál jelentkezik. -
FeriPapa2
tag
válasz
E.Kaufmann #17240 üzenetére
Esetleg ha még részleteznél az említett más lehetőségből még valamit köszönettel fogadnám. Had adhassak ötletet tovább a megvalósításra. Illetve van még két akut problémám. Hátha tudnál valami tanácsot adni! ( vagy valaki más) Az egyik. Van egy LG OLED TV ami semilyen módon nem kapcsolódik a MikroTikhez, a TV wifije sincs használva. Viszont a TV kikapcsolásakor valamiért szinte az összes eszközt eldobja a router
.
-
válasz
E.Kaufmann #17237 üzenetére
Kérdés még, hogy L2 vagy L3 szinten kell a MikroTik-nek korlátoznia a BacNet-IP forgalmat.
Ez ügye attól (is) függ, jelenleg hogyan kommunikál a BMS Server és a PLC egymással. -
ratkaics
senior tag
válasz
E.Kaufmann #17237 üzenetére
Köszi a tippet.
Akkor beszerzek valamilyen cuccot. Majd még biztos jelentkezek, ha próbálom beállítani a dolgokat.
-
FeriPapa2
tag
válasz
E.Kaufmann #17240 üzenetére
Igen ez egy korlátos havi előfizetés direkt ilyen "vészhelyzet"-re van meghagyva. Meg távoli elérésre ha nem vagyunk otthon az "okosságok" miatt. Olyankor ki van kapcsolva a telekomos rendszer. Kösz a tanácsot. Ezek szerint van rá megoldás, csak az a baj mint írtam, a hálózati dolgokhoz nem értek. Így ezt nem tudom beállítani, de ez alapján majd ösztökélem a segítőmet, hogy próbálja meg, ne addja fel.
-
szuszinho
őstag
válasz
E.Kaufmann #17232 üzenetére
Nincs külső antenna, GPS csomag fent sincs. 3G, LTE van kiválasztva, és az LTE hálózaton lóg. Frissített modem van már, mert nem is működött addig.
-
válasz
E.Kaufmann #17205 üzenetére
7.2.2 changelog:
*) bgp - added initial support for prefix limit;
*) bgp - improved stability when editing BGP template;
*) bonding - fixed LACP flapping for RB5009 and CCR2004-16G-2S+ devices;
*) ccr - added visible "passthrough" flag for interfaces on CCR2004-1G-2XS-PCIe;
*) ccr - usability and stability improvements for passthrough interfaces on CCR2004-1G-2XS-PCIe;
*) cd-install - allow selecting on which drive to install RouterOS;
*) conntrack - limited full Connection Tracking warning to 1 message per minute;
*) crs3xx - fixed storm rate on 1Gbps interfaces for CRS354 devices;
*) defconf - suggest user to set up new password;
*) dhcpv4-server - fixed minor logging typo;
*) fetch - improved full disk detection;
*) filesystem - fixed possible boot failure on RB850Gx2 and RB1100AHx2;
*) filesystem - improved long-term filesystem stability and data integrity;
*) gps - fixed minor value unit typo;
*) ipv6 - removed bogus commands from IPv6 neighbors menu;
*) l3hw - improved offloading for directly connected hosts on CRS305, CRS326-24G-2S+, CRS328, CRS318, CRS310;
*) l3hw - improved route table offloading for CRS317, CRS309, CRS312, CRS326-24S+2Q+, CRS354, CRS5xx, CCR2x16 devices;
*) leds - fixed ethernet LED behavior on wAP R ac;
*) leds - fixed wireless related LED behavior with WW2 package;
*) lte - added SMS sending support for MBIM protocol;
*) lte - added support for generic PXA1802 based modems;
*) lte - disabled wait for LTE auto attach;
*) lte - hide slave interfaces from export;
*) lte - improved stability when upgrading LTE firmware on Chateau 5G;
*) mlag - fixed MAC address moving between bridge ports;
*) mpls - do MPLS forwarding for nexthops without mappings;
*) mpls - fixed MPLS MTU and path MTU selection;
*) mpls - fixed MPLS forwarding after any interface configuration parameter is changed;
*) ospf - fixed GRE interface compatibility with OSPF;
*) ospf - improved stability when enabling or removing interface-template entries;
*) ovpn - fixed memory leak on TILE architecture;
*) ovpn - fixed packet processing on MT7621A;
*) ovpn - improved Windows client disconnect procedure in UDP mode;
*) ovpn - improved service stability when processing frequent disconnects in UDP mode;
*) ovpn - improved stability when forwarding traffic on TILE;
*) ping - fixed socket allocation after VRF change;
*) ppp - fixed "remote-ipv6-prefix" parameter unsetting;
*) ppp - fixed active sessions sometimes getting stuck;
*) ppp - fixed issue with multiple active sessions when "only-one" is enabled;
*) queues - improved stability in large list of queue scenarios;
*) rb5009 - fixed 10G linking issues with Intel X520, XXV710 NICs;
*) route - fixed "table" menu emptying after RouterOS upgrade;
*) route - fixed static routes in VRF becoming invalid after reboot;
*) route-filter - fixed community matchers;
*) rsvp-te - improved stability when "Resv" received for non-existing session;
*) supout - added RIP section;
*) system - fixed IP service initialization in VRF after system startup;
*) system - fixed rare partial loss of RouterOS configuration after package upgrade/downgrade/install/uninstall;
*) torch - properly capture all related IPv6 traffic;
*) upnp - improved stability when processing incomplete HTTP header;
*) vpls - fixed "pw-l2mtu" parameter usage;
*) vrf - fixed VRF leaking;
*) winbox - do not show "unknown" area under "Routing/OSPF/LSA" menu;
*) winbox - do not show type value for NXDOMAIN entries under "IP/DNS/Cache" menu;
*) winbox - made "Interface Templates" table sortable under "Routing/OSPF" menu;
*) winbox - properly clean up SFP module information after it is unplugged;
*) winbox - properly clean up disk after a failed file upload;
*) winbox - show PVID column by default under "Bridge" menu;
*) wireless - fixed EAP-TLS authentication;
*) wireless - fixed GUD version in 3gpp information;
*) ww2 - fixed VLAN tag handling;
*) x86 - improved support for i40e driver;
*) x86 - improved support for Intel E810 NIC; -
Ablakos
őstag
válasz
E.Kaufmann #17172 üzenetére
Értem.
Ha nem bridge-be foglalom az eth portot, hanem közvetlen a portot címzem, akkor a route-ban anricséble lesz a dinamikus szabály. Emiatt érdeklődtem, de nekem jó lesz a bridge. -
E.Kaufmann
veterán
válasz
E.Kaufmann #17060 üzenetére
Na le akarnak rázni, asszondták, Missconfiguration, meg hogy használjak bármi mást, csak ne a Cake-t. Megírtam nekik válaszba, hogy napok óta stabil így, csak a Cloud Backupjukra dobja fel a pacskert.
-
amargo
addikt
válasz
E.Kaufmann #17044 üzenetére
Köszönöm, akkor keystone-oe megoldás felé megyek. Látom elírtam és az sftp cat6A.
A "kínai" keystone-ok is megfelelőek?
-
Reggie0
félisten
válasz
E.Kaufmann #17033 üzenetére
Nem tudok rola, hogy terveznek.
-
Ablakos
őstag
válasz
E.Kaufmann #17026 üzenetére
Semmilyen.
-
válasz
E.Kaufmann #17010 üzenetére
Winboxra értem. (amúgy is csak FF-ot használok se IE, se Chrome)
Ha belépek az adott eszközbe akkor látszik a logba, hogy van minimális de folyamatos próbálkozás. De ameddig belépve maradok winboxba addig nem keletkezik új bejegyzés a logba ezen a téren. Ha ki loginolok és mondjuk 15-20p múlva vissza már újra látszik a próbálkozás. -
Marcelldzso
tag
válasz
E.Kaufmann #16952 üzenetére
nincs rálátás?
-
Marcelldzso
tag
válasz
E.Kaufmann #16948 üzenetére
Anyunak EAP-okat raktam OMADA-val. Nagyon jól teljesítenek. A router egy hex de wifire hagytam a TP-t.
A kültéri egyenesen isteni sávszélt tud még 50méteren is.
-
pitiless
senior tag
válasz
E.Kaufmann #16948 üzenetére
Én az Asussal akkor végeztem, amikor az RT-AC1200 3-4 órát nem bírt ki reboot nélkül. Akkor vettem egy hap ac-t és onnantól már nem volt megállás... Most van egy RB5009 + 2 db cap ac + egy tartalék/játszós hap ac2.
-
ekkold
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #16941 üzenetére
A MIPSBE vonalat sem kizárólag routernek használják, tehát a beszántás enyhén szólva is túlzó. Hatékonyan üzemelhet Wifi AP-ként, vagy éppen kliensként, és persze gigabites internet sincs mindenhol.
Routernek amúgy én sem ajánlanám már ezeket, de a 750GR3-at ugyanúgy nem, ilyen célra a minimum szerintem pl. a hAPac2, és az ahhoz hasonló procival szerelt típusok (pl. RB750Gx4), vagy az ennél erősebbek. -
pitiless
senior tag
válasz
E.Kaufmann #16939 üzenetére
Mondjuk anyámnál egy hAP mini teljesít szolgálatot... De amire neki kell (10/0.5 Mbit/s kábelnet egy tablettel) bőven elég.
-
Ad@m
tag
válasz
E.Kaufmann #16695 üzenetére
Bar nem hasznalom, de levileg tudja: [link]
-
kopogo
tag
válasz
E.Kaufmann #16692 üzenetére
köszönöm
Esetleg 1 útmutatást kérhetek.
-
válasz
E.Kaufmann #16545 üzenetére
Szerintem a "modern" eszközökön két idő van (csúnyán megfogalmazva): UTC Time és Local Time.
Néhány, általam már látott és használt eszköz mind a kettőt meg is jeleníti.
A gyakorlatban UTC Time-t használnak, és a Local Time-t jelenítenek meg a felhasználónak.
Sőt olyat is láttam már, hogy a naplóban CET, CEST vagy UTC előtaggal jeleníti meg a bejegyzéseket. -
válasz
E.Kaufmann #16266 üzenetére
Pár éve így csináltam HapAcLite-ból kültéri verziót 😁
Arra kell figyelni, hogy a kötődoboz legyen jóval nagyobb az eszköznél, a rendes szellőzés és hűtés miatt. -
válasz
E.Kaufmann #16256 üzenetére
Vagy a jól bevált, kültéri (pl OBO) kötődoboz, gumis, vagy tömszelencés bevezetéssel.
És ez akár lehet plexi fedeles (előlapos) is. -
jerry311
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #15862 üzenetére
Otthoni környezetben valószínűleg semmivel sem fogod tiltani, mert a TCP/443-at elég nehéz úgy tiltani, hogy ne okozzon problémákat. Decrypt vagy TLS proxy otthon általában nem játszik, mert drága.
Céges szinten meg, TLS proxy, group policy, ami csak a céges DNS szervert engedi... Vannak módszerek... Minden rendszer biztonsága a használhatatlanságig növelhető, kérdés ki mennyit akar szopni vele. -
yodee_
őstag
válasz
E.Kaufmann #15544 üzenetére
-
iceQ!
addikt
válasz
E.Kaufmann #15542 üzenetére
Hap ac3 lte verzióra, nem lehet felrakni ha jól tudom. Nem kompatibilis vele.
-
starchild
tag
válasz
E.Kaufmann #15347 üzenetére
Ez kb a 7.1rc7 átcímkézve.
-
iceQ!
addikt
válasz
E.Kaufmann #15336 üzenetére
Kérdés merült fel bennem:
CAPsMAN megy rendesen a 7.1-el?
Nem csak hozzád szegezném kérdésem, mindenkihez aki használja ezt, illetve a developer változatot.
-
jerry311
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #15336 üzenetére
Kimarad a 7.0 stable?
Vagy ez most béta lett alfából? -
Marcelldzso
tag
válasz
E.Kaufmann #15328 üzenetére
fődomaint nem tudok cname-re állítani.
-
Marcelldzso
tag
válasz
E.Kaufmann #15317 üzenetére
Tehát ha jól értem, akkor megadom ,hogy mx2.cegnev.hu ami a másik szolgáltatói IPm-re mutat.
Mivel mindkét kapcsolatom online ezért bejönnek a levelek.
Mi a helyzet a domainokkal ha nem elérhető egy IP-m? -
Tamarel
senior tag
válasz
E.Kaufmann #15319 üzenetére
Lemaradt egy szó: gazdaságosan.
-
válasz
E.Kaufmann #15288 üzenetére
szigorúan saját vélemény következik, de
openvpnt szopás beállítani
sstp lassú
wireguardot kevés szoftver támogatja (ideértve a Windows10-et és routerOS stabil változatát is)ellenben az L2TP-hez kell egy usernév meg egy jelszó (meg az IPSechez még egy), minden támogatja és nem fájdalmasan lassú
a wireguardban bízom, de egyelőre tényleg nem terjedt el eléggé -
válasz
E.Kaufmann #15282 üzenetére
mi vele a gond?
mit kellene helyette használni? -
kriszrap
tag
válasz
E.Kaufmann #15282 üzenetére
Mire érdemes áttérni?
-
Marcelldzso
tag
válasz
E.Kaufmann #15160 üzenetére
Köszönöm! Érdemes lehet még gondolkodnom esetleg valamilyen vm-ben?
Egy esxi-n tudnék futtatni gépet. -
pitiless
senior tag
válasz
E.Kaufmann #15146 üzenetére
Bevallom őszintén, hajnal 3-kor frissít a router/AP magától, (ezt) nem szoktam nézegetni, hogy van-e újabb. Ha van, akkor úgyis jön róla az e-mail
.
-
pitiless
senior tag
válasz
E.Kaufmann #15143 üzenetére
És éjjel befutott a 6.49.1
-
Alteran-IT
őstag
válasz
E.Kaufmann #14983 üzenetére
Hát azt a szabályt minden megsérti, csak a NAT nem, főleg ha mondjuk a biztonsági/adatvédelmi dolgokat nézzük, már az első közvetítő, vagyis a helyi szolgáltató megsérti azzal, hogy nagyrészt monitorozza a forgalmat, na mondjuk ők mint hálózatbirtokosok ne nagyon csináljanak semmit, csak továbbítsák a forgalmat, elvégre az előfizető azért fizet, nem pedig hogy monitorozzák őket.
Meg ahhoz hogy belső hálón az eszközök között legyen forgalom, ahhoz nem muszáj publikus IPv6 cím, szóval bizonyos dolgokat érdemes lenne már eléggé átértelmezni, meg máshogy állni hozzájuk, na de mindegy. -
Beniii06
addikt
válasz
E.Kaufmann #14891 üzenetére
Kitalálom, i3-at használsz, az a kedvenced?
-
Reggie0
félisten
válasz
E.Kaufmann #14891 üzenetére
Szerintem pont elonyos a gui hianya, legalabb a nagyon idiotakat tavolt tartja
Mar igy is tulzottan juzerbarat lett a linux az elmult par evben.
-
jerry311
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #14826 üzenetére
Igazából az ami ingyen volt.
D-Link DHP-W610AV. Teljesen csendes, kb. 1.5 méterre alszom tőle. 625 Mbps-t ír az admin felületen, kétlem hogy átvisz ennyit, de a felhasználás módja miatt mindegy is 100M már bőven elég. -
ekkold
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #14822 üzenetére
Igen, még a frissítés előtt le volt lőve az IPv6, és meg is maradt ez a beállítás (is) a frissítés után. Egy barátom is frissítette a cAPac-t otthon, neki meghalt a cucc... majd holnap megpróbálja netinstallal életre kelteni...
-
Ad@m
tag
válasz
E.Kaufmann #14776 üzenetére
Bridge-ben vannak a lanportok a wifikkel és arra a bridzsre szeretném
-
válasz
E.Kaufmann #14721 üzenetére
Lehet ez lesz.
Jovo heten ha lenne egy esos nap akkor lenne nemi szabad idom es megprobalnek egy linuxot feldobni amire meg elvben felmenne egy chr image virtualba.
Ha mukodik akkor jo lehet, ezzel annyi a negativum hogy legalabb p10 licence kell ami meg 100$
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Nintendo 3DS és DS topic
- Synology NAS
- PlayStation 5
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- További aktív témák...
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- MSI Thin - 12450h, RTX 4050 és 16gb RAM + 1tb SSD
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest