-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jerry311
nagyúr
válasz
kriszrap #15286 üzenetére
Ö???
Tessék elfelejteni az ilyeneket. Nemrég csodálkozott egy német kolléga is, hogy nem tud belépni a ß-szel a jelszavában.
Az elmúlt 20 év tapasztalata, hogy egy mindenhol működő jelszó a-z, A-Z, 0-9, meg pár speciális karakter, mint mondjuk - . _ és ennyi.
Unicode: nope.
Speciális karakterek a HTTP szabványban: nope. -
-
-
ekkold
Topikgazda
válasz
kriszrap #13753 üzenetére
Nem ismerem a teljes konfigot, így nehéz kitalálni mit is szeretnél.
A két VPN-el összekötött helyen nem lehetnek azonos IP címek, különböző IP tartomány kell.
A routing szabályokat nem tudom hogyan vetted fel, de az /IP Routes menüben elsősorban, az elérni kívánt IP (vagy IP tartomány) és a hozzá tartozó gateway IP címét rendeljük össze.
Csak egy példa:/ip route
add dst-address=10.11.11.0/24 gateway=192.168.91.2 distance=1 -
ekkold
Topikgazda
válasz
kriszrap #13739 üzenetére
Itt a ényeg szerintem:
fatal NO-PROPOSAL-CHOSEN notify messsage, phase1 should be deletedEddig ezt találtam ere (google fordítóval):
Ez az IPSec esetében nagyon gyakori probléma. Nem választott javaslatot okoz, mert a két útválasztó nem ért egyet az IPSec konfigurált beállításaiban.Esetleg a használható titkosítások halmazában nincs közös rész
-
ekkold
Topikgazda
válasz
kriszrap #13735 üzenetére
....Mikrotik egy upc box mögött fut.
Nem tudok rájönni....
Lehet, hogy pont ez a baj. Gondolom L2TP+IPsec van, az pedig nem szereti a NAT-olt hálózatot. Windows-ban ez (esetleg némi registry matatással) megoldható, mikrotik esetében nem tudom. A log-ot nem tudom megnézni, nincs google accountom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- SSD kibeszélő
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Íme az új Android Auto!
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest