- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
yodee_
őstag
válasz
E.Kaufmann #24490 üzenetére
Tehát a windows kliens-sel van gond?
-
yodee_
őstag
válasz
E.Kaufmann #24486 üzenetére
Nálam van samba. Másolok oda-vissza WG-n keresztül és nagyjából 250-300mbit van. A szerver oldalon x86os mikrotik, a kliens ac2, a samba szerver ubuntu.
-
yodee_
őstag
válasz
lionhearted #24396 üzenetére
Egyenlőre növényzet ritkítás lesz, mert totálbe benőtte minden féle. Utána jelentkezem.
Visszatérve a 951-es szituhoz, úgy néz ki találtunk kettő poe switch-et amik rosszalkodtak.
-
yodee_
őstag
válasz
lionhearted #24394 üzenetére
Egy valamit észre vettem. A szerveren és a kliensen más frekvencia van kiválaszva. Ez eddig is így volt. Jelenthet gondot? Indítsak egy szkennelést hogy milyen frekcencián szórnak a környéken?
-
yodee_
őstag
válasz
lionhearted #24392 üzenetére
A szerver és a kliens is egyaránt SXTsq 5 a. Zavarjó tényezőként mivel kell számolnom? A beüzemelés óta épület nem lett, max növényzet, ez jelenleg ellenőrzés alatt. A szerver és a kliens is magasan, a ház tetején vannak, egymásra irányítva.
-
yodee_
őstag
válasz
E.Kaufmann #24390 üzenetére
Érdekes, mert tél nem nagyon volt. Sem hó,sem fagy. Nyár azóta még nem, szóval a meleget sem hoznám fel problémaként. A Poe feladók mindkét esetben beltéren találhatóak, időjárástól elzártan. Ettől függetltenül próbálkozzak cserével?
mrots:
Megnézem a beállításokat és mutatom majd. Mindössze 2 eszköz van, egy szerver és egy kliens.
-
yodee_
őstag
válasz
E.Kaufmann #24387 üzenetére
Ez nekem?
Fél éves eszközökről beszélünk, gyári 6os ROS-el, semmi beállításhoz nem lett nyúlva.
-
yodee_
őstag
válasz
Vektor77 #23152 üzenetére
Tegnap este közel fél év hibátlan működés után elkezdett szakadozni a kapcsolat a két SXT között. A kliens oldali eszközön ezt látom:
wlan1: lost connection, no beacons received
Ez mit jelent? Közbejött valami zavaró tényező vagy micsoda? A korábban ajánlott superchannel és no_country lett beállítva és station bridge - bridge kapcsolat van köztük. Szakadás esetén az áramtalanítás segít. Mással hirtelen nem tudtam foglalkozni. Tippek? Mit állítsak mit nézzek? 5Ghz-es kapcsolat.
Köszönöm
-
yodee_
őstag
Nagyjából sikerült mindent átnézni. Egyszerűen nem találtam hibát. Frissítettem az utolsó, 6.49.18-ra. A memória elfogyás nem jelentkezett, internet szakadás viszont van még mindig. Az viszont van másik eszközzel is, így a szolgáltatót fogom zargatni. Köszönöm a tippeket egyenlőre.
-
yodee_
őstag
válasz
ekkold #24382 üzenetére
Tápegység friss, azzal kezdtem. A Router pppoe kapcsolatot épít fel és szórja ki kB 15-20 eszköz számára. Van rá kötve egy SXT ami az út másik felén lévő épületbe küldi a netet. Ott SXT fogadja és osztja tovább. Nincs extra IP cím lista, a pppoe viszont fix IP, és van vpn elérés (sajnos PPTP). Távoli elérés VPN-ről van csak. Így első nekifutásra ennyit tudok írni.
-
yodee_
őstag
Sziasztok!
Olyan problémába ütköztem egy RB951G-2HnD-vel, hogy nagyon furcsa dolgokat művel és nem jövök rá mi lehet. Épp az imént újraindult "out of memory" hibával, van hogy semmi hibát nem ír internet meg mégsincs. 6.48 van rajta még. A logban semmi rendelleneset nem látok, bad sectort nem jelez a rendszer. Mit nézzek meg? Egy több mint 10 éve működö rendszerről beszélünk. Elképzelhető hogy megadja magát lassan az eszköz?
Köszönöm
-
yodee_
őstag
válasz
Alteran-IT #24233 üzenetére
Az LCD mellett vagyok én is
Enélkül nem lenne szerver a szerver
-
yodee_
őstag
Sziasztok! Gyors kérdés. A beépített lte eszközöknél az usb-power reset a modemet is kilövi?
-
yodee_
őstag
Érdekesség. Itthon beüzemeltem azt a SIM-et amit kivettem a terepen és azóta itthon is van hiba. Bármás jellegű de van:
A T-s SIM-el ott eddig semmi hiba. 24 óránként bont, majd újracsatlakozik minden szkript és netwatch nélkül.
-
yodee_
őstag
-
yodee_
őstag
Ideális esetben ezt kellene látnom a logban míg nem indítok újra / frissítek / akármi. Tehát amíg nem nyúlok hozzá. A chateau LTE12-n és az x86 - R11e-LTE6-al is ezt produkálja. mindeféle hókuszpókusz nélkül. Ezért nem értem itt mi lehet a gond.
-
yodee_
őstag
válasz
donjohnson #24123 üzenetére
Akkor mi a megoldás? Mert van mikrotik LTE eszközöm ezen kívül és semmi gond nincs vele. Nem is kell szkript és semmi, 24 óránként bontja majd újraépítia a kapcsolatot magától mindenféle külső beavatkozás nélkül. De itt ez nem történik meg. Napokig jól csinálja aztán egyszer csak jönnek a hibák, sokasodnak, és ez lesz a vége. Mit csináljak másképp? Ezért jöttem tanácsért.
-
yodee_
őstag
Sziasztok!
Véleményre,tanácsra lennék kíváncsi. Közel 1 hónapos működés után éjszaka elfosta magát az SXTR. Most van logom tudom mutatni mi történhetett:
Holnap megyek ki a terepre megnézni, mert azóta nem érem el. Kezdésnek cserélem a One SIM-et T-comra
-
yodee_
őstag
válasz
kis20i #23861 üzenetére
Már rendben van. Most a tovább része van folyamatban
Tehát. Van kettő netwatch bejegyzés:
1. 8.8.8.8 ping 15 másodpercenként, 1 másodperces timeout-al, ha ez down akkor lte1 interface kikapcs, 30 másodperc delay, majd lte1 visszakapcs.
2. 8.8.8.8 ping 15 percenként, 2 másodperc timeout-al, ha ez down akkor log file kiírása flash-be (mivel reboot után megmarad így), 10 másodperc delay, majd reboot. Amikor UP akkor emailben küldi a logot, majd törli a fájlt.
Jól gondolkodom?
-
yodee_
őstag
-
yodee_
őstag
válasz
kis20i #23849 üzenetére
Sajnos nem. Csak olyat tud hívni amit korábban említettem.
Netwatch is limited to read,write,test,reboot script policies. If the owner of the script does not have enough permissions to execute a certain command in the script, then the script will not be executed. If the script has greater policies than read,write,test,reboot - then the script will not be executed as well, make sure your scripts do not exceed the mentioned policies
-
yodee_
őstag
Sziasztok!
Én nem jövök rá, hogy hogyan lehet megoldani vagy nem lehet netwatch-al up vagy down szkriptbe logot kiírni fájlba? A parancs ez lenne, de nem akarja futtatni.
/log print file=/flash/log1.txt
Köszönöm
-
yodee_
őstag
válasz
Reggie0 #23762 üzenetére
Arra gondoltam, hogy ugye az első netwatch szépen visszahozza az interfészt, de ha így sincs net akkor mehet a reboot. Ebben az esetben gondolom lecsatlkozik mindenről, hiszen nem USB Power reset-et kap hanem rendszerújraindítást. Hogyan tudom kideríteni hogy kap e IP címet? Csak a logban jelenik meg ez:
lte1 IPv4: 100.92.232.245, DNS: 80.244.99.36,80.244.99.37
lte1 link up
-
yodee_
őstag
válasz
lionhearted #23769 üzenetére
Ez a rész megvan:
/log print file=/flash/log1.txt
Ez lesz az egyik sor a down szkriptben.
-
yodee_
őstag
válasz
lionhearted #23767 üzenetére
Sajnos ha a hiba fenn áll akkor nincs net. Szóval mindenképp helyben kell menteni
-
yodee_
őstag
válasz
Reggie0 #23752 üzenetére
Akkor első nekifutásra jöjjön a netwatch. Jelenleg annyi van hogy 8.8.8.8 pingelése 15 másodpercenként, timeout pedig 30 másodperc. Amennyiben ez lemegy, akkor lte1 kikapcsol, majd 15 másodperc után vissza. Ez így oké? Az új pedig mondjuk szintén 8.8.8.8 pingelése 1 percenként, és a timeout 5 perc, amennyiben ez lemegy akkor
/system/reboot
? -
yodee_
őstag
Sziasztok!
Lassan 2 hónapja került beüzemelésre általam egy ilyen antenna :
AZ elején minden rendben volt majd elkezdődtek az LTE szakadások. A ROS 7.17-el jött egy modem firmware frissítés és utána úgy tűnt minden rendben. Aztán megint elkezdte. Netwatch-al tettem egy olyat hogy szakadás esetén kikapcsolom rövid időre az lte1 interfészt, majd pár másodperc múlva vissza. Ma hajnalban viszont nem jött vissza. Áramtalanítás kellett. Ez nem megoldás mert távol is van tőlem meg magasan is. Van valami ötlet mit tehetek még?
Köszönöm
-
yodee_
őstag
válasz
myk_to #23739 üzenetére
Amennyiben mindenképp kell a wifi, akkor a saját cuccukat kell használni. Nem méregdrága...
[R11e-5HacD] - 5GHz AC900 867mbps
[R11e-2HPnD] - 2,5GHz Wifi4 300mbps
-
yodee_
őstag
-
yodee_
őstag
Üdv!
Még decemberben beüzemeltem egy SXTR antennát. Szépen teszi a dolgát, de néha van leszakadás. Van ötletetek miért lehet?
Köszönöm
-
yodee_
őstag
válasz
lionhearted #23429 üzenetére
Próbáltam, nem működik sajnos
-
yodee_
őstag
válasz
kammler #23422 üzenetére
Itt egész jól leírja:
"Can I Format or Re-Flash the drive?
Formatting, and Re-Imaging the drive with non-MikroTik tools (like DD and Fdisk) will destroy your license! Be very careful and contact MikroTik support before doing this. It is not recommended, as MikroTik support might deny your request for a replacement license. For this use MikroTik provided tools - Netinstall or CD-install that are freely available from our download page." -
yodee_
őstag
válasz
ekkold #23409 üzenetére
mert a komplett rendszer max 64MB. Erre elpazarolni egy normális minőségű SSD-t bűn... Már csak azért is mert minimum 256GB-os amit lehet venni. Nem sima pendrive-on van hanem egy USB memóriakártya olvasó amibe vettem egy Samsung Pro Endurance kártyát. Szerintem erre a célre kb örök élet plusz egy nap. Aztán majd kiderül
-
yodee_
őstag
válasz
lionhearted #23221 üzenetére
Az láttam hogy új revíziós a modem. Szuper. Köszi az infót.
-
yodee_
őstag
Sziasztok!
Jövő héten be kell üzemelnem egy SXTR&FG621-EA-t. Gyárilag gondolom nem 7-es routeros-sel van. Szabad frissíteni? Jól működik? Akinek van tapasztalata vele. Nekem ac2-k vannak és x86 ott nem volt gondom.
-
yodee_
őstag
Sziasztok!
Tudna valaki ajánlani nekem kültéri wifi eszközt 750-900 méter távolság áthidalására?
Köszönöm
-
yodee_
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy használ e valaki WOWLAN funkcót? Valamiért nem akar működni a dolog. A gép képes rá, kikapcsolt állapotban is csatlakozva van a routerre, de valamiért a magic pocket nem ér célba.
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FÓLIÁS! LG UltraWide 35WN75C-B Ívelt Monitor! 3440x1440 VA / 100Hz / 5ms / FreeSync
- Tom Clancy's The Division - Sleeper Agent Edition Xbox One
- IBM Thinkpad T42 15" IPS + Dock II +tartalék alkatrészek
- Precision 7550 15.6" FHD IPS i9-10885H RTX 3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVME SSD! GAR/SZÁMLA!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged