- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
snorbi82
senior tag
válasz
kis20i #22937 üzenetére
Én pl load balance küzdök. Látszólag minden rendben van. Néha van egy kis ingadozás (amire még nem jöttem rá miért van).
Meg van egy Kompakt ZOLL cliens ami nem igazán szereti. Hiába adom neki, hogy csak egyiket használja, logban látszik is, hogy csak azt használja, nem működik, de ha tiltom pl ether1-et, akkor kapásból működik... 7.15-el sem, és 7.16-al sem.
Ez ROS6-nál minden tökéletesen működött. -
snorbi82
senior tag
válasz
lionhearted #22679 üzenetére
Nincs rajta ilyesmi! Jövő héten kap egy resetet masnem!
-
snorbi82
senior tag
válasz
lionhearted #22677 üzenetére
Egyenlőre vakon! sajnos nem tudok exportot csinálni! Laptop nincs nálam és csak jövő héten megyek dolgozni!
Ether1en volt egy SXT-vel! Most ZTE router van, ugyan úgy ether1! ZTE Bridge módban!
-
snorbi82
senior tag
Sziasztok! Egy Rb5009UG+S routerren eddig mobil net volt 4G-vel. Az max 60 megát tudott. Napokba lett rá egy 300/100-as net. Modemtől 2.5 GB csatlakozás jönn. Speedtest sebesség 75/102. Tehát a feltöltés megvan, a letöltés valahol elveszik. Már mindent próbáltam ötletem nincs. Laptop közvetlen rátéve a netre 310/102 volt. Routernek bírni kellene.
Valakinek ötlet? -
snorbi82
senior tag
Sziasztok!
lehet amatőr kérdés. Ma lejárt a tanusítványok ideje. (openvpnhez használom).
Miként lehet megújítani?
Köszönöm
Os. 7.15.1 -
snorbi82
senior tag
Sziasztok!
Valaki használ kültéri 5G routert esetleg? Persze Mikrotik termék érdekel csak. Ha igen, milyent és mennyire vált be.
Köszönöm! -
snorbi82
senior tag
válasz
lionhearted #20147 üzenetére
Köszönöm!
Persze! Nincs is! 5009 bír mindent -
snorbi82
senior tag
válasz
lionhearted #20144 üzenetére
Igen, ezzel akadtam el. Esetleg ebben segítség?
Bár, mangle azt hiszem megcsináltam, de megnézem. -
snorbi82
senior tag
Sziasztok!
Dual WAN nálam, terhelés elosztással. Minden tökéletesen működik, kivéve egy két dolog.
Távoli NAS Server web felületét nem érem el, csak akkor ha letiltom az egy netet.
Address Listben tudom megoldani, hogy csak pl eht1 neten működjön az pár IP cím?
Előre is köszönöm!
Esetleg hogy keresek rá google-ban. -
snorbi82
senior tag
válasz
privatposta #20106 üzenetére
Én OpenVpnt mindig UDP porton használom! Nekem fura a TCP! Windows openvpn cliens 2.x vagy 3.x? Ha kettes, tedd fel a 3ast! Valamiert nekem csak a 3sal működik
-
snorbi82
senior tag
válasz
privatposta #20102 üzenetére
Portok nyitva? Config fájlod tcp porta mutat. Mikrotik UDP-re van konfigolva?
-
snorbi82
senior tag
Megjött az 5009
-
snorbi82
senior tag
válasz
Audience #20029 üzenetére
Köszi!
még az éjszaka folyamán megcsináltam. Vissza ment a 7.9.2 és jó lett.
Közben sikerült elhozni haza a régi routert. Netinstallal sikerült elindítani, de fel config közben össze fosta magát. Restart után megáll és semmi. 3011 flash távozott.
Egyenlőre tartaléknak de nyári leálláskor cserélném majd a mostani routert. 5009-re. (elég jó árban van) -
snorbi82
senior tag
Hello!
7.10 openvpn
eddig tökéletesen működött a VPN! 7.10 óta fel enged és ledob! (Idom nem volt meg nézni a hibát, de hátha másnál is előjött)
PPTP simán működik!
Más:
7.10es frissítéssel régi router fura dolgokat csinált ezért kapott egy resetet ami végtelen ciklusba ment! Érdemes foglalkozni vele vagy flash megadta magát?
Koszonom -
snorbi82
senior tag
Ekkold: nem QS! Nálam valami össze akadt! Sok tűzfal szabályon van!
Kammler: igen így csináltam de valami össze akadt?! Sajnos elege sok kliens van (30 user VPN) így nem bírok próbálkozni, van egy tartalék routerem, majd az megcsinálom és teszt! -
snorbi82
senior tag
válasz
user12 #19981 üzenetére
Egyik porton sem volt internet. Ha volt akkor is lassú. Csak MAC Address-el értem el, ha tiltottam az új beállításokat és vissza tettem a régit, akkor sem volt hajlandó működni.
Tuti én rontottam el. Vissza kellene állítanom gyárira. De rengeteg munka lenne visszaállítani. -
snorbi82
senior tag
Helló!
Az RB3011-en SFP,ETH1 tudom WAN-ra használni. Valamelyik EHT portot kitudom még nevezni WAN-nak? (SFP sajnos nem játszik).
Köszönöm! -
snorbi82
senior tag
Nekem is hasonló problémám van. Olyan mintha ha DNS-t dobná el.
Yettel, Speedtest, Twitter oldalak nem jönnek be. Már mindent próbáltam, kártyacsere, router csere stb.
Hétköznap bármit csinálok 5-10 percnél tovább nem működnek ezek az oldalak (ez olyankor van, mikor sokan használjuk a netet kb 40-en). Hétvégén végig jó, és ahogy elkezdődik a munka, ismét megállnak ezek az oldalak.
Ha Traceroute-al nézem, akkor timeout - persze hétvégén nagyon szépen végig fut.
Clamp to pmtu-val is megpróbáltam átverni, hátha nálam van a hiba, de semmi. Ha valakinek lesz ötlete, akkor várom.
Szolgáltató: Yettel, korlátlan mobilnet (SXT R a router) -
snorbi82
senior tag
válasz
E.Kaufmann #19211 üzenetére
+1. Nekem is ez oldotta meg (több eszköznél is).
-
snorbi82
senior tag
Sziasztok! Van egy szabályom a tűzfalban, ami a következő:
forward - 192.168.2.1-192.168.2.254 - tcp - 1-222, 124-65535 - reject/icmp network unreachable
Pontosan nem tudom mióta nem működik. de most vettem észre, hogy ezen a networkon nem működik a tiltás.
De pl.: 192.168.5.0/24 dhcp-és vendégek tiltása a 192.168.0.0/20 felé is megszűnt.
Egyszerűen nem találom, hogy a fene történt.
Esetleg valakinek ötlete, hogy mi változott 7.7 alatt?
-
snorbi82
senior tag
válasz
E.Kaufmann #19000 üzenetére
DNS feloldási hibát megtaláltam. De még így is van ami nem működik.
Telekomos kártyával tudnám tesztelni, de sajnos az ekkora forgalomnál eldobja magát. Vodafone meg nincs kéznél. -
snorbi82
senior tag
válasz
E.Kaufmann #18998 üzenetére
Igen ezt értem. Csak nem értem, hogy miért nem megy a névfeloldás. Másodrészt, nem értem, hogy miért ezen keresztül kérik a gépek...
-
snorbi82
senior tag
Én is megtaláltam a weboldalak be nem töltésének az okát. De javítani egyszerűen nem tudom. Reset egyenlőre nem lehetséges.
DNS probléma van a LTE routeren. Egyszerűen nem hajlandó a DNS static működni. 2 másodpercenként újra indul. Kézzel megadtam neki a yettel, speedtest oldalak ip címét, így működik. De van olyan oldal (loxone dns) ami még így sem akar működni.
Találkozott már valaki ilyen problémával? -
snorbi82
senior tag
válasz
adika4444 #18923 üzenetére
APN - net - és nem natolt.
MTU össze vissze mindenre állítottam már, 1430-1480-ig. Egy darabig működik és utána nem... Már teljesen feladtam.
Már arra is gondoltam, hogy yettel tilt valamiért.Trying 84.225.255.100:80...
* Connected to yettel.hu (84.225.255.100) port 80 (#0)
> GET / HTTP/1.1
> Host: yettel.hu
> User-Agent: curl/7.83.1
> Accept: */*
>
^C
C:\Users\norbe>
C:\Users\norbe>curl -vv speedtest.net
* Trying 151.101.130.219:80...
* Connected to speedtest.net (151.101.130.219) port 80 (#0)
> GET / HTTP/1.1
> Host: speedtest.net
> User-Agent: curl/7.83.1
> Accept: */*
> -
snorbi82
senior tag
Ha Opera böngészővel próbálom és bekapcsolom a VPN-t akkor az említett oldalak is tökéletesen működnek). Akkor lehetséges, hogy nem a router fogja meg....
MTU 1430-ra tettem.. Megnézem jó lesz e így.. . Emlékeim szerintem ahhoz nem nyúltam. -
snorbi82
senior tag
válasz
E.Kaufmann #18920 üzenetére
LTE Passtrough módban nem volt hajlandó működni valamiért így routerként megy.
A többi dolgon már túl vagyok.
Tettem vissza már régebbi verziót is, meg már újabbat is. Kb 3-4 hete csinálja ezt a jelenséget. Restart után működik minden és változó mikor dobja el. Van mikor megy 1 napig is. Ezért nem értem. -
snorbi82
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Van egy RBSXTR (yettel SIM) -> RB3011UiAS router. Egy hibára nem jövök rá és már szörnyen idegesít.
Először azt hittem, hogy DNS problémám van ezért kivettem a 8.8.8.8-at és a szolgáltatóra bíztam eme feladatot, de sajnos egy idő után a hiba felüti a fejét. Restart SXT, megint jó 10-20 percig utána megint hiba. Minden szabályt kikapcsoltam és akkor előjön a hiba.
Hiba a következő: yettel.hu, twitter.com, speedtest.net, instagram oldalak nem töltenek be. Lehet van több is, de ezek amik feltűntek. Minden más oldalt amit használunk, de minden megy. Esetleg ötlet valakinek?Köszönöm!
-
snorbi82
senior tag
Jesszus
[link] -
snorbi82
senior tag
Sorry! Mindig kicsúszok a szerk.időből!
VPN sebességre lehet valami megoldás? 355KB/s nem valami fényes. Ennek azért többet kellene tudni. Yettel a szolgáltató, SXT-LTE 6 -> RB3011 a sorrend. SXT nem tud passth. ezért minden natolva van.
Előtte egy TP-Link volt fent az SXT helyett, akkor 4-5000 KB/s-el másoltam.
Köszi ha valakinek lesz ötlete! -
snorbi82
senior tag
Sziasztok!
Két kérdés, mert elakadtam!
Vpn (PPTP, L2TP) hibám van! Azon kívül hogy a 40 Mbps sebesség 4 Mbps a feltöltés azon most nem agyalok.
Hiba!
Az SMB megosztásokat nem tudom elérni (sem ami jelszavas, sem ami publikus - jelszó nélküli). Pingre válaszol a NAS, de nevére nem. Már nincs ötletem!
Előre is köszi, ha van valakinek ötlete!
Norbi -
snorbi82
senior tag
Sziasztok!
megpróbálom leírni a hibát!
Van egy SCt-R: 192.168.100.254/24
Van egy 3011UiAS 192.168.0.10/20
(tudom, valamiért ők ketten nem igazán szeretik egymást)!
PPTP VPN tökéletesen megy, de az OPENVPN nem akar menni (se ki, se be).
Ha portot nem nyitom (be nem lehet jönni) de kifelé tudok csatlakozni.
Ha portot nyitom se be, se ki! Olyan mintha körforgásba kerülne a 1194es port.
Ha nyitom a portot logba ez kerül: connection established from 192.168.100.254, port: 55513
Ha szét natolomakkor:
connection established from 192.168.100.254, port: 1194
TLS Error: client->client or server->server connection attemptedAz utolsó reményem az lesz, hogy hagyom a fenébe! Esetleg valakinek valami ötlete lenne? Köszönöm!
-
snorbi82
senior tag
válasz
snorbi82 #15069 üzenetére
Sajátossan de megoldottam:
1.: Schedulerbe:
:if ([/ping 8.8.8.8 count=5 size=64 interval=2s]=0) do={
:system script run failover}2.: Scripts be névnek: failover
#Aktiv SIM valtas
:local sim
set $sim [/system routerboard modem get sim-slot];
:if ($sim = "a") do={
:log warning "Telenor aktiv, átváltok Telekomra";
/interface set lte1 disabled=no;
:delay 1;
/interface lte set apn-profiles=default numbers=0;
/system routerboard modem set sim-slot=b;
} else={
:log warning "Telekom aktiv, átváltok Telenorra";
/interface set lte1 disabled=no;
:delay 1;
/interface lte set apn-profiles=telenor numbers=0;
/system routerboard modem set sim-slot=a;
} -
snorbi82
senior tag
Sikerült megoldani, de két probléma még mindig van.
1. Scriptel meg kellene oldani, hogy mondem a ha nem tudja pingelni 8.8.8.8at akkor váltson át modem b re.
2. Sim A telenor, aminek az apnnél net kell, Sim B nel a default internet jó.
Ezzel küzdöttem egész nap. De én kevés vagyok ide. :(
Valaki tud benne segíteni?
Köszönöm -
snorbi82
senior tag
Pingeltem a 8.8.8.8-at. Kb 5 perc után a host 10.254.49.230 TTL 125 Status admin prohibited
és a net megállt. Feladom mára -
snorbi82
senior tag
válasz
Reggie0 #15047 üzenetére
Igen, Gateway írom át, mert a DNS 8.8.8.8, és 8.8.4.4 (RB3011)
SXT (dynamic Servers 84.2.46.1 Telekom)
Pingeli a 8.8.8.8, de weblap nem tölti be. Olyan ideges vagyok már, hogy tuti az orrom előtt van a megoldás.
Ha megy a telekommal, akkor mellé kerül még egy telenor kártya is... -
snorbi82
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy SXTLAT6 készüléket. Sim be, reset, adtam neki ip címet, nat. DHCP kikapcsolva. PC-én ha megadom az IP címet, subot, dns, tökéletes net. Következő a hiba:
Ha az Rb3011en beállítom, hogy 192.168.0.251-től (ez SXT ip címe) kapja a netet, onnantól kezdve nincs net az Rb3011hez csatlakozott eszközökön, de a saját gépen (ami közvetlen SXThez csatlakozik továbbra is van net.)
Mit állítsak be neki még?
Az SXT-nem szeretném, ha DHCP-t osztana.
Köszönöm! -
snorbi82
senior tag
válasz
E.Kaufmann #14586 üzenetére
Azt csináltam már, de nem lett jobb, ezért írtam..
Fejlemény. Most meg jó lett!
Köszi -
snorbi82
senior tag
Most én nem találom a hibát.
Ugye működik a Mikrotik Cloud. De valamiért a belső IP címet szinkronizálja fel, nem az IP címem. Valami ötlet?A cloud résznél jól írja ki a Public címem...
A No-IP teljesen jól működik. -
snorbi82
senior tag
Én no-ip-t vettem elő (mert ott van regem).:
##############Script Settings##################
:local NOIPUser "username"
:local NOIPPass "password"
:local WANInter "wan1"
:local NOIPDomain "xxxxx.ddns.net"
###############################################
# Get the current IP on the interface
:local currentIP [/ip address get [find interface="$WANInter" disabled=no] address]
# Strip the net mask off the IP address
:for i from=( [:len $currentIP] - 1) to=0 do={
:if ( [:pick $currentIP $i] = "/") do={
:set currentIP [:pick $currentIP 0 $i]
}
}
:if ([:resolve $NOIPDomain] != $currentIP) do={
/tool fetch mode=http user=$NOIPUser password=$NOIPPass url="http://dynupdate.no-ip.com/nic/update\3Fhostname=$NOIPDomain&myip=$currentIP" keep-result=no
:log info "NO-IP Update: $NOIPDomain - $currentIP"
}
-
snorbi82
senior tag
Sziasztok!
Lehet rosszul kerestem. Abban kellene segítség, hogy VPN csatlakozáskor egy user csak egy Ip címen lévő géphez férjen hozzá. Ezt hogyan tudnám megoldani?
Előre is köszönöm!Norbi
-
snorbi82
senior tag
válasz
Alteran-IT #10358 üzenetére
Igen volt kétszer is. Mind a kétszer update után. Mostanaban nem tapasztaltam ilyent.
-
snorbi82
senior tag
válasz
grabber #9548 üzenetére
Nálam fent van egy TL-MR6400 ami csak a 4G csatlakozást látja el. Mikrotik router, wifi.
kb van 60 gép és 30 mobil, és még a vendégek akik jönnek. Persze mobilok és vendégek max sebessége meg van határozva. Napi forgalmam kb 25 - 30 giga. A 4G köszöni jól van.
Volt egy kolléga aki torrentezni akart, attól azért eldobta a 4G magát (de azóta torrent tiltva). -
snorbi82
senior tag
-
snorbi82
senior tag
válasz
Core2duo6600 #8727 üzenetére
Uhh. Köszönöm! Majd neki is látok.
Jelen pillanatban azon küzdök, hogy a facebook-ot tiltsam (PC-n nem is elérhető) Android, ill IOS-en is. De valamiért a roh@dék még mindig betöltik a facebookot. -
snorbi82
senior tag
Sziasztok! Olyan segítség kellene, hogy:
Van egy ügyfélnél egy tablet, aminek a routeremre állandóan kapcsolódni kellene. Androidnál belehet állítani, hogy VPN mindig bekapcsolva. Azt melyik típusú VPN-nel lehet megvalósítani? Előre is köszönöm! -
snorbi82
senior tag
Még nem csináltam ilyent és nem is találtam hirtelen ilyent, de ha így szeretném szűrni, akkor én így csinálnám:
1.: csak pár ip címet engednék kiosztani. pl 5 embernek van hozzáférése, akkor arra 5 ip címre DHCP servernél megadnám a MAC címét (nem tudom működik e így, nem próbáltam
2. tűzfalnál figyelném és dobná a kapcsolatot, ha nem megfelelő MAC cím -
snorbi82
senior tag
válasz
MasterDeeJay #8323 üzenetére
Ezt használom én is. Mondjuk én csak dhcp-n kapott ipcímes vendégeket tiltottam róla.
plusz még ezt használom:
[link] Mikrotik - Microsoft telemetry block -
snorbi82
senior tag
Sziasztok!
Szeretném figyelni a mikrotik 3011-ben a hőfokot és volt ingadozását, amit emailben küldenék magamnak.
Ha teszt emailt küldök, kiválóan megkapom, de ha a szkript küldené, mindig Timeout Occured hibát kapok. Esetleg valakinek valami ötlete? Előre is köszönöm!
Script:
:log info ("$[/system health get temperature] $[/system health get voltage]")
:if ([/system health get temperature]>32) do={/tool e-mail send to=xxx@gmail.com subject=[/system identity get name] body=("High temperature. Current temperature is: ".[/system health get temperature])}
:if ([/system health get voltage]<245) do={/tool e-mail send to=xxx@gmail.com subject=[/system identity get name] body=("Low Voltage Alarm. Current voltage is: ".[/system health get voltage])} -
snorbi82
senior tag
WinBox
What's new in v3.19:
*) fixed problem where Winbox could not login into RouterOS v6.45 (or later) router;
*) fixed DHCP lease sorting by "last seen" column;
[link] -
snorbi82
senior tag
válasz
MasterDeeJay #8168 üzenetére
Csak úgy halkan megjegyzem, hogyha feltennétek egy 1500 ft-os dobozt és abba tennétek bele, akkor nem ázna meg, és ahogy látom, volna ott hely. Kb 10 perces meló és sok mindentől megmentenéd magad....
-
snorbi82
senior tag
Lehet én is csúnyán oldottam meg,de nálam is van.:
Van 1 db SSID a hálózaton!
192.168.0.0 - 192.168.9.254-ig van /20-ban! Hogy miért van ennyi, azért mert kellett.
Céges mobilokat (Userek) 192.168.10.0-254/24
És idegenek akik jönnek: 192.168.11.0-254/24 DHCP
Jó mert nem látják mobillal a és DHCP-sek a hálózatot.
A többit aminek nem kell látni egymást, tűzfal megoldja és logban szépen látszik, hogy ki mikor akar olyant, amit nem lehet. -
snorbi82
senior tag
-
snorbi82
senior tag
válasz
MaCS_70 #6670 üzenetére
Próbáld ez alapján és ha lehet WinBox-al csináld!
USB Modem Config -
snorbi82
senior tag
Sziasztok!
Kb 1 hónapja használok mikrotik routert. Nagyon jó kis router, de egy valamiben elakadtam.
Futt rajta OpenVpn server, amivel nincs is baj, tökéletesen működik. Van egy server gépem, amit egy külsős emberke szeretne hozzáférni ha valami baj van.
Azt szeretném, hogy XY mikor csatlakozik, csak a pl.: 192.168.0.20-as ip címem szereplő gépet érje csak el, a hálózat többi gépét ne tudja elérni.
Az tuti, hogy a tűzfalban kell szabályt létre hozni, de nekem ez most így elsőre feladta a leckét.Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anime filmek és sorozatok
- Autós topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- iPhone topik
- OLED TV topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Omada Wifi AP-k (225, 245, 615)
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest