Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Telekom mobilszolgáltatások
- Svájcban bukkant fel egy Berlinbe készülő HMD
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android dual SIM okostelefonok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Google Pixel 9a - a lapos munka
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
akos86
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #7799 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
Utánanézek.... a sors fintora hogy pont van egy raspi 3b+ itthon megnézem ezzel mit lehet kezdeni, az rb450-et totál megakasztottam egy 14.000 listával a cpu folyton 100-on ment a weboldalak betöltése nagyon belassult, jelenleg egy kölcsön RB 1100AHx4 et nyüstölök több kevesebb sikerrel, jelenleg ez alapján vágtam neki a dolognak.
-
E.Kaufmann
veterán
Háát, vagy egy tökösebb miki kell és hasonló scriptek napi frissítéssel:
http://www.squidblacklist.org/downloads.html
Esetleg DNS szervernek valami reklámszűrős külső DNS szervert belőni, a többit blokkolni helyi hálóról:
https://adguard.com/en/adguard-dns/overview.html#instruction (nem biztos, hogy ez a megfelelő szolgáltató neked, csak most kapásból gugliztam egyet, én kártevők ellen a 9.9.9.9-et használom pl, bár inkább csak placebo esetemben)
Valamint mostanában sokan írták, hogy egy Raspberry Pi-vel segítették meg a Mikit: [link] (Használtan 5k körül kapható egy dobozolt első generációs, de én pl 7-ért vettem rpi2-őt dobozolva, kártyával)
Hiába van benne a ROS-ban a lehetőség L7 és DNS püfölésre, ha nagyobb listák nem férnek el vagy a flash-ben vagy a memóriában és a CPU is szenved vele.
Én az elsőt (a mikrotikes listákat) egy 3011-en éppen hogy tudom használni, de ott inkább a CPU volt kevés néha. Valamint azt vettem észre, hogy a prohardver fél éve összeakadt a reklámblokkoló listával és 10-20 mp-ig állt az oldal betöltése több böngészővel is. -
akos86
aktív tag
Sziasztok!
Kezdő Mikrotik router felhasználóként szeretnék segítséget kérni az alábbi feladatra:
Reklámszűrést szeretnék beállítani a routerben layer7 protocols vagy address list segítségével ebben kérném a segítségeteket, esetleg valami hasznos működő leírás is jól jöhet, kinek mi vált be a legjobban?
-
vampire17
addikt
par napja Zabbix-al monitorozom a cAP ac-t es rendre azt veszem eszre, hogy a Zabbix jelenti, hogy a wlan2 (5 ghz) down...
Ez mi miatt lehet? Esetleg kikapcsolhatja ha semmi nem hasznalja?
Az is fura, hogy ha ralepek, pl telefonnal majd elalszik a telo, akkor par perc es ujra down... a telo meg atmaszik a 2.4 ghz-re...
-
bubi92
őstag
Sziasztok!
Van egy probléma amivel küzdök. A cloud core router és számos mikrotik között VPN van kiépítve. A VPN tökéletesen megy, viszont bele lett csatornázva egy Zabbix. 3 zabbix host felvételéig stabilan működik a VPN, viszont, ha felveszem a negyediket(és lenne még vagy 30-40) akkor a VPN lehal. Hogyan tudnám kiszűrni, hogy mi okozhatja a problémát?
-
bacus
őstag
Úgy néz ki, hogy kihagyom a MUM-t
Bocsi mindenkitől aki megismert volna.
-
akos86
aktív tag
válasz
Zwodkassy #7791 üzenetére
Szia!
server:smtp.gmail.com
port:587
Start TLS:yes
From:xyz@gmail.com
User:xyz@gmail.com
Password:******Gmailben a kevésbé biztonságos alkalmazások hozzáférését engedélyezni kell és megy is minden, mint a karikacsapás.... a log-tól kezdve a backupon át szinte mindenről kaphatunk e-mailben értesítést nagyon fajin cucc ez.
-
akos86
aktív tag
Sziasztok Urak!
Jó ideje követem szép csendben a fórumot.
gmailes email küldéssel kapcsolatos kérdésem lenne. Sehogy sem akar összejönni.
Valaki szájbarágósan eltudná magyarázni?Jelenlegi beállítás így néz ki: de teszt email küldés esetén mindig hibaüzenetet kapok
Gmailben a Kevésbé biztonságos alkalmazások hozzáférését engedélyeztem. -
vampire17
addikt
Sziasztok!
Vennek egy Mikrotik Powerline-t, de elso korben csak Repeater-nek hasznalnam. (ha igy is gyenge a jel, akkor veszek meg egyet) Egy cAP ac jelet repeat-elne. Erre lehet hasznalni egy ilyen cuccot?
-
Laca0
addikt
válasz
#42556672 #7773 üzenetére
Elég hosszú, ezért nem akartam ide bemásolni.
innen letölthető
20:46-nál kapcsolódtam a másik géppel úgy, hogy az elsővel bent voltam és futott a winbox.
Az első gépen megszakadt a winbox.
Nyitottam egy RDP ablakot a második gépen.
20:49-kor visszajelentkeztem az elsőn és megnyitottam a winbox-ot.
Ekkor megszakadt az RDP a második gépen.Más:
A log elején és 20:45-nél is van számomra teljesen ismeretlen "smb,info user guest logged in" ismeretlen külföldi címekről. Mi lenne ez? Hová léphetett be quest-ként?!? -
Laca0
addikt
-
ekkold
Topikgazda
- A VPN pool, és a local address ne a default (192.168.88.x) címtartonmányban legyen, adj neki másik címtartományt.
- A profilban kapcsold be a change TCP MSS-t, mert több kapcsolat esetén az eltérő MTU-k is okozhatnak problémát.
Nem kell fix címeket baállítani, teljesen jó pool megadásával is. -
E.Kaufmann
veterán
Én SSTP-vel tapasztaltam ilyen kivágást fél percenként, amikor a kedves tanácsadók nem bírtak megállapodni abban, mikor ki használ egy adott felhasználónév/jelszó párost, pedig volt nekik 4 is kiosztva.
Én is használtam amúgy pool-t, de volt mikor összekutyulódott frissítés vagy valamilyen konfigurálás után és egyszerűbb volt törölni és újat létrehozni.
-
Laca0
addikt
válasz
E.Kaufmann #7766 üzenetére
Nem. Igazából pár napja még teljesen jól ment minden. Igaz, hogy élesben még most lett volna először használva, de többször próbáltam már, 1 órára is voltam már bejelentkezve. Semmilyen megszakadás, akadozás nem volt. Most meg fél perc után kivág a Winbox-ból is. Látszólag nem szakad meg a VPN, de pingetni már nem lehet a router-t sem. Van, hogy be-be ugrik, visszajön, de legtöbbször csak a kapcsolat megszakítása és újracsatlakozás után lesz jó.... fél percre...
v6.44.3 (stable) verzió van rajta. -
Beniii06
addikt
válasz
bambano #7757 üzenetére
Papíron nem, de a valóságban igen:
-Gondoltam, hogy tárasasházról van szó, ott a sok szolgáltatói eszköz(HGW,ONT) alapbeállításként automatikusan kapcsolgatja a frekvenciát, ez jól működne, ha a többi fix-re lenne állítva, de nincs! Ezért egymás 'ellen' váltogatják a frekvenciát, ez meg is magyarázza, miért jó egyik nap, máskor pedig nem.
-Köztudott tény, hogy a mikrotik wifiben még ha stabil is, sebességben nem a legjobb. Itt is a kollégánál sebességbeli probléma volt, nem pedig szakadás.
-Mivel gyenge a mikrotik wifije, kevesebbet is érzékel a többi közül, így neked 102-t mutat, de mint tudjuk, wlan kapcsolathoz két eszköz kell, így a zavaró jelek lehetnek sokkal erősebbek pl. másik szobában és valószínűsítettem, hogy a másik eszköz laptop(nem használtam még winboxot mobil android/ios eszközön), abban pedig az egész monitorkeret antenna(95%-ban), így két szobával arrább lehet több tucat wlant is érzékel nagyobb jelerősséggel.(Már laktam korábban társasházban, innen tudom) Sőt nem is biztos, hogy optimálisan van elhelyezve a lakás közepére pont a router/ap és az is ront a helyzeten.
-Cap ac-t használva(nagyon hasonló hw a hap ac2-höz képest), tudom, hogy még kertes övezetben is 4-5 szomszédos wifi be tud zavarni, pont az ilyen -100 db-esek, a sebesség kb harmadára csökken(30 Mbps-re akár) 2.4 GHz-en percek alatt, majd visszaáll(70-80 Mbps-re).
Most "divatba" jöttek az extenderek, a szolgáltatók is promózzák(UPC,T) és sózzák rá az emberekre(ha kell hanem), hogy a wc-n is jó legyen a jelerősség, ott is lehessen streamelni.Ez sem segít a helyzeten.
Maradjunk szakmai dolgoknál, de én már rájöttem, hogy elmélet és a gyakorlat mást mutat.(főleg igaz wifire, ami millió 1 dologra érzékeny) Te már laktál társasházban vagy neked mi a tapasztalatod ezzel?
-
Laca0
addikt
válasz
E.Kaufmann #7761 üzenetére
Megcsináltam, nem változott semmi
-
Laca0
addikt
Ennyit találtam az export-ban, ami ide vonatkozik:
/ip ipsec proposal
set [ find default=yes ] enc-algorithms=aes-256-cbc
/ppp profile
add local-address=192.168.88.1 name=vpnencrypt only-one=no remote-address=\
vpnpool use-encryption=yes
/interface l2tp-server server
set authentication=mschap2 caller-id-type=number enabled=yes ipsec-secret=\
xxxxxxxxxx use-ipsec=yes
/ppp secret
add name=yyyyyyyyy password=xxxxxxxxx profile=vpnencrypt -
Laca0
addikt
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem: Van egy CRS326, amin keresztül VPN-el be kellene RDP-zni egy Win Server-re külső telephelyről. L2TP/IPsec van beállítva megosztott kulccsal.
Ha csak 1 gép csatlakozik, akkor minden jó és stabil. Ha felmegy a másik gép is, akkor kb. fél percenként megszakad a kapcsolat hol az egyiknél, hol a másiknál. Utána visszakacsolódnak, de ez folyamatosan így megy.
Mi lehet a gond? -
Kindar
tag
válasz
Beniii06 #7755 üzenetére
Én meg már gariztatni akartam... Ismerőssel vettük egyszerre, neki nem volt vele gond, nekem egy kertvárosi részen produkált hasonlót, ott max 3-4 router volt a környéken. Akkor egy factory reset megoldotta, egy darabig volt tesztelve, gond nélkül működött. Most beköltöztem társasházba, itt lett újra elővéve. Első nap minden gond nélkül ment vele, második nap produkálta azt a sebességet, hogy winbox se tudott csatlakozni, most meg ezt.
Akkor marad az együttélés.
Köszönöm szépen a segítséget, spóroltál nekem egy futárt! -
Beniii06
addikt
Akkor meg is van a probléma forrása, telített a 2.4 Ghz-es sáv. Sajnos ezzel nem sokat lehet kezdeni, ha tudsz kábelezni, akkor érdemes azt, illetve a lista felső részén lévő frekvenciákat kerülni és használni az 5Ghz-et. Ha nélkülözhetetlen a wifi, még access pointot betehetsz, bár nem javasolt, mert inkább ront a helyzeten. Még kísérletezhetsz channel width állítgatással fixre 40Mhz-re, de kevesebb eszköz fog tudni csatlakozni és megnő a szakadás esélye is.
-
Kindar
tag
Sziasztok,
A tanácsotokat szeretném kérni. Mi okozhatja, hogy a hAP ac2 routeremnél a 2.4-es wifi ilyen sebességet produkál?
Tegnap ugyanezekkel a beállításokkal olyan lassú volt a 2.4GHz, hogy azon keresztül a router menüjébe sem tudtam belépni, mert connection time out hibával leállt, az 5GHz pedig akkor is tudta ezt a sebességet.
-
válasz
vargalex #7750 üzenetére
Nálam megszakad. Amikor megvettem és belefutottam ebbe, az eladó meg is írta, hogy ha bent van a SIM-kártya, és az LTE össze van kötve passthrough-van az Ether1-gyel, akkor a WinBox sem lát bele a rendszerbe. És valóban ez történik: ha nincs bent SIM, akkor nem zavarja a Winboxot a passthrough, SIM-mel viszont abban a pillanatban elérhetetlenné válik az eszköz, hogy elfogadtatom vele az LTE-Ether1 passtrought-t.
Természetesen MAC-kel kapcsolódom.
MaCS
-
bacus
őstag
válasz
MaCS_70 #7747 üzenetére
a wifi interfacenek adj egy ip-t, csinálj rá egy dhcp szervert, utána a wifire kapcsolódva sztem el kell tudd érni a routert. Ennek mennie kellene dhcp nélkül is, csak a wifi interfacen is fix ip cimet kellene beállíts.
Mivel a passthroug eth1-re megy, ezért onnan valóban nem hiszem, hogy el fogod tudni érni a routert, hacsak nem közvetlenül dugnád a laptopod az eth1 portra, mert akkor mac kapcsolaton szerintem vezetéken is el kéne tudd érrni a winboxal a routert.
-
Üdvözletem!
Kb. egy havi boldogság után komoly problémáim akadtak a wAP LTE egységgel, amivel a mobilnetet hozom be a házba.
A konfiguráció úgy néz ki, hogy a Windoxban az Interfaces között a használt APN ablakában van beállítva a Passthrough az Ether1-re.
Pár napja elkezdett szakadozni a net, az Asus routerek (több példánnyal is próbáltam) infoablakában körben váltogatják egymás a hálózati kábel nincs csatlakoztatva, a leválasztva, illetve a szolgáltató DHCP szolgáltatása nem megfelelő hibaüzenetek, köztük pár másodpercnyi normális neteléréssel.
TP-Link routerek egyszerűen csak nem látják a WAN-kapcsolatot.A szolgáltatás egyébként rendben van, USB stickkel hiba nélkül működik.
Ha nincs a passthrough, akkor a WinBoxban aztá látom, hogy az LTE-kapcsolat él.
Gondoltam, megnézem, hogy hol a hiba -- csakhogy az LTE - Ether1 passthrough miatt ugye etherneten nem látok rá az eszközre, arra meg nem jövök rá, hogy mondjuk Wifin ezt melyik kulcsszavakkal tudom elérni.
A kérdésem tehát kettős:
1. Van-e ötletetekt a hardverhibán kívül a fenti hibajalenségre?
2. Ha az LTE passthroughban megy ki az Ether1-re, akkor hogyan tudok olyan wifikapcsolatot generálni, hogy mondjuk egy notebookkal a WinBoxon rálássak az eszközre?Köszönettel: MaCS
-
bambano
titán
válasz
E.Kaufmann #7744 üzenetére
akkor ne végezzetek félmunkát
-
bambano
titán
válasz
Szpilu__25 #7742 üzenetére
most egyébként arról megy a beszélgetés, hogy hogyan tegyétek feltörhetővé a routerét?
-
choco01
addikt
Hali.
Sikerültek a PortForwardokat megcsinálnom, köszönöm a segítségeket!
Most az a gondom hogy a Telekomos HGW mögött van az eszköz és mindent elérek amit akarok távból csak magát a Mikrotik eszközt nem.. pedig a HGW-ben és a Mikrotiken is megcsináltam az irányításokat a 8291-es portra meg látom hogy számolja is a NAT fülön a szabály végén a csomagokat amikor kapcsolódnék de mégsem tudok kapcsolódni, mit kéne még beállítani?
-
bacus
őstag
válasz
Beniii06 #7731 üzenetére
"12000+ Ft-ért lakossági szinten(ezt írtad) felesleges ennyit fizetni szerintem 1db sim-ért."
Aha, hát akkor te ne fizess érte ennyit. Ez az ember, nem akar flottát, jó neki ez a csomag, 4 hónapra leköltözik a kempingbe, onnan dolgozik (fordító), ezen nézi a tévét, yt, stb.
Nos keres heti cca 100-150e netto forintot szakfordítással (persze igazából euróban kapja), ebből heti 3e a net költsége, hmm. sztem nem rossz.., de ha szerinted felesleges ennyit fizessen érte, akkor majd lebeszélem... -
-
akos86
aktív tag
Sziasztok!
Kezdő Mikrotikesként teszem fel a kérdésem.
Weboldalak tiltását szeretném kivitelezni egy RB850gx2 routeren ami részben sikerül is. Létrehoztam egy szabályt ami tiltja a megadott oldalt pl facebook.com. Viszont a kedves felhasználó rájött hogy ezt könnyen kijátszható egy proxy oldallal pl https://www.proxysite.com/ ugyanis ha ide beírja a keresett weboldalt akkor azt a böngészője szépen megnyitja. Szeretnék létrehozni egy szabályt ami megakadályozná ezt.
Elnézést ha nagyon konyhanyelven fogalmaztam de remélem hogy érdemben tudtok segíteni.
-
bambano
titán
válasz
MasterDeeJay #7729 üzenetére
wap ac?
-
Beniii06
addikt
A 60 nap+ uptime-ot csak azért szakítottam meg manuálisan, mert ezután már érezhetően lassabb volt a weboldalak betöltődése. Pont erről volt szó, hogy a 40/40 az kevés, mert az asztali router 120/40-et tudott, szemben a 30/30-al, ami mégis csak a töredéke, azonos cellán, azonos helyen mérve fél per különbséggel.
Még most is van ~5200Ft-ért ilyen csomag(van 4000+ -ért másik cég) és az kifejezetten adatkártya, sőt + 500 Ft-ért lehetett megosztó sim-et is kérni(mostmár nem), így ~5800 Ft-ért 2db simmel lehet netezni, ja és ezeket nem kell kivenni, telefonálni, hanem arra van használva, amire ki lett találva, modemben/routerben.(csak utána kellett járni alaposan,ennyi) 12000+ Ft-ért lakossági szinten(ezt írtad) felesleges ennyit fizetni szerintem 1db sim-ért. OFF vége. -
bacus
őstag
válasz
Beniii06 #7728 üzenetére
én ugyan flottás csomaggal, adatkártyával használom, de stickkel és miki routerrel, májusba bekapcsolom és augusztus végén ki. A 60 napos uptime ehhez képest karcsú.
Én ezzel a módszerrel 40/40 körüli netet (5 Ghz-es wifin mérve) kaptam, ami több mint elég volt az én 30 eszközömnek. (mert galád módon megosztottam a netem)
A szomszéd hellodata-s kártya is routerben volt (huawei), két szezonban 4-6 eszköz lógott rajta, naná, hogy ment egyszerre rajta minden, yt, fb, stb, SEMMI hátránya nem volt, a havi 1x ki kellett venni és telefonálni rajta egyet. Neki nem kellett vpn, meg kívülről se akarta elérni.
Oda is volt a szomszéd, hogy idén már nem 5600-ért van netje, hanem 12500-ért vett tcomtól hűség nélküli korlátlan adatkártyát (4 hónapra kell neki csak). Hasít, ezt is ki kell venni telefonálni, de ez már megszokott.. -
Tanácsot kérnék wifi rendbetételére.
Van kettő RB911-2Hn kliensem amiből egy van csak használatban.
A hálózat jelenleg így néz ki
Az AP egy TP-link CPE210 ami döglődik 10mbit/s körül tud maximum és újra kell gyakran indítgatni.
Az egyik kliens a fent említett mikrotik egy faházban, a másik meg egy régi tp-link egy konténerben de kivezetett antennával.
Na valahogy ezt rendbe szeretném rakni.Eddigi ötletem:
Az RB911-es maradna, a másik nem használtat is beüzemelném. Tehát mindként kliens egyforma lenne.
Viszont az AP-t cserélném de itt jön a kérdés hogy mire?
Mikrotiket szeretnék, gondolom az SXT lite ide nem játszik mert L3-as? -
Beniii06
addikt
teljesen érdektelen volt, hogy csak az online apn volt, hogy natolt ip címe volt, stb.
Talán, mert nem próbáltatok meg egyidejűleg YT-ot nézni például, ugyanis ha olyan szerencsétek volt, hogy azonos portra került mindkét stream, akkor csak az egyikőtöknek ment volna(jobbik eset) vagy egyikőtöknek sem. Ezt mobil hotspot esetében csak újraindítással(repülő üzemmód ki-be nem mindig működött) lehetett megoldani, ami minimum 2 perc kiesés volt. Nyilván alkalmanként pár percre megosztani elég(saját részre), de komolyabb online dolgokra nem jó(főleg cégeknek), ha hirtelen nem tölt be az oldal és restartolgatni kell. Mikor a felhőbe dolgozol vagy netbankolsz, kellemes lehet előről kezdeni a munkát.A HelloData pont ezért jó példa(még korábban megkötött szerződések élnek) sokan kitalálták, hogy a a vezetékes netet kiváltsák, azután meg jött a panasz/káromkodás, hogy nem töltenek be rajta x oldalak stb. Közben pedig, csak tájékozódni kellett volna és egyébként is, arról indítani kellett havonta egy hívást(mivel hangalapú csomag korlátlan adatkerettel), közben pedig erre a flottás adatkártyák voltak képesek csak.
Backupra én már 1+ éve használok adatkártyát(net apn-el) és 40-60 napos uptime ot tudtam kihozni lte 'routerrel'(B525), így azért is ajánlom ezt, mert ez tutira működik. Vannak TP-linkes 'routerek' is, azok jobban alkalmasak 'modem' módra, de a huawei is tökéletesen működött. Az ilyen stickek sebességben is csak töredékét tudnak egy B525-nek pl.(tapasztalat).
-
bacus
őstag
válasz
adam900331 #7715 üzenetére
dial on demand ki van kapcsolva? mert az mindig lebontaná a kapcsolatot, ha nincs forgalom, illetve be sem tárcsáz addig.
szerintem már nincs hellodata csomag, maximum azoknak akik tavaly vették és nem mondták le !
egyébként "lakossági" célra, mondjuk azért, hogy legyen net a weekend házba tökéletes volt, a kempingben a szomszédom két szezont dolgozott végig, teljesen érdektelen volt, hogy csak az online apn volt, hogy natolt ip címe volt, stb.
-
Beniii06
addikt
válasz
adam900331 #7723 üzenetére
Az online apn 99% NATolt, hangalapú csomagoknál régen be lehetett aktiváltatni a net apn-t is, de kb. 1-2 éve már nem. Adatkártyákkal(amivel nem lehet telefonálni) működik a net apn és a port forward is. Milyen csomagod van? Ha HelloData, akkor felejtős(működik, csak portütközéskor újra kell indítgatni) és szerezz be egy korlátlan adatkártyát(mobilflották topik, számlázás körülményes egy kicsit, főleg cégnek, de megoldható), ezzel működik a port forward. Van ugye Hipernet Home+ csomagok is, ahhoz nem tudom milyen apn van, telenor topikban érdemes utánakérdezni(talán online már az is
).
-
törölt tag
válasz
adam900331 #7719 üzenetére
Gondolom az add default route-ot kipipáltad. A use peer DNS-t szintén.
Azzal a Huawei stick-kel próbálod amit flashelni akartál?
-
adam900331
csendes tag
válasz
#42556672 #7716 üzenetére
Köszi, sajnos nem az igazi. Ugyanaz a helyzet, mint előbb. Viszont érdekes mert az address-eknél megjelenik egy dinamikus bejegyzés a ppp clientre 10.64.65.xx IP-vel, illetve megjelenik a routesba is egy bejegyzés 0.0.0.0/0-val a ppp interfacen keresztül. Egyébként ez egy olyan SIM kártya amivel telefonálni is lehet, ideiglenesen akarom kipróbálni, hogy hogyan lehetne bekonfigolni.
-
Beniii06
addikt
válasz
"net" apn-el próbáltad? Az adatkártyák általában azzal szoktak működni, kivéve ha van rá aktiválva online is. Az online NAT-olt IP-t ad, erről jó ha tudsz, port forward nem fog róla működni.
-
törölt tag
válasz
Data Channel 1
Info Channel 0Phone:*99#
Dial Command: ATDT
APNnline
Ja, és van egy BUG! Ha kész adj egy USB Power cycle-t neki a System->Routerboard menüben 5sec-re.
-
adam900331
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mobil stick esetén a PPP Clienten belül milyen beállításokat kell használni, hogy sikeres legyen az internetre való csatlakozás? Telenor szolgáltatásról lenne szó. Létrehoztam egy PPP Clientet, az APN-hez beírtam, hogy online, a PIN kódot megadtam, de miután engedélyezem az interface-t az ablak alján a status: waiting for packets...
Mit csináltam rosszul?
-
vzozo
senior tag
válasz
Beniii06 #7452 üzenetére
Nos, szóval olvasgattam, meg tetszik is, de a helyzet az, hogy reálisan nem lesz időm a következő 2-3 hónapban erre átállítani az itthoni hálózatot.
Ha most venném, és most be is üzemelném, akkor hAP ac² .
Viszont csak azért, hogy a fiókban porosodjon, nem fogom megrendelni.
Tudom, hogy nem vagytok jövőlátók, de ha bárki képben van a Mikrotik roadmappel, és esetleg látná ennek az utódját (hAP ac² ), akkor pls. jelezzetek. Pár hónapot biztosan tudok várni a beszerzéssel, főleg, ha érdemes várni egy erősebb / jobb vasra.
-
bacus
őstag
Amire neked kell, még a wildcardos ssl is megvan évi 10000 ft-ból. Ez szerintem nem drága.
-
Ablakos
őstag
válasz
Pyttawrx #7709 üzenetére
Ha megelégszel alapszintű CA -val esetleg a Let’s Encrypt is szóba jöhet.
-
Sziasztok!
Mikrotik router, raspberry pi páros adott. van egy webszerver rajta, és szeretném ha biztonságosként jelenne meg (https) ha beütöm a weboldalcímet, ami a webszerveren van, jelen esetben még a router ddns címe és a port. Ez az ssl-t a routeren vagy a mikrotiken kell konfigolnom.
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP ZBook 14 G8 - i7-1165G7 I 16GB I 512SSD I Nvidia 4GB I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 640 G8 - i7-1165G7 I 32GB I 512GB SSD I 14" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
- Felturbóznád a gèped? Ezt Neked ajánljuk!
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető Dell GAMER laptop G15 5511
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest