Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kiegészítőkkel készül karácsonyra a Xiaomi
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beniii06
addikt
válasz
bambano
üzenetére
Papíron nem, de a valóságban igen:
-Gondoltam, hogy tárasasházról van szó, ott a sok szolgáltatói eszköz(HGW,ONT) alapbeállításként automatikusan kapcsolgatja a frekvenciát, ez jól működne, ha a többi fix-re lenne állítva, de nincs! Ezért egymás 'ellen' váltogatják a frekvenciát, ez meg is magyarázza, miért jó egyik nap, máskor pedig nem.
-Köztudott tény, hogy a mikrotik wifiben még ha stabil is, sebességben nem a legjobb. Itt is a kollégánál sebességbeli probléma volt, nem pedig szakadás.
-Mivel gyenge a mikrotik wifije, kevesebbet is érzékel a többi közül, így neked 102-t mutat, de mint tudjuk, wlan kapcsolathoz két eszköz kell, így a zavaró jelek lehetnek sokkal erősebbek pl. másik szobában és valószínűsítettem, hogy a másik eszköz laptop(nem használtam még winboxot mobil android/ios eszközön), abban pedig az egész monitorkeret antenna(95%-ban), így két szobával arrább lehet több tucat wlant is érzékel nagyobb jelerősséggel.(Már laktam korábban társasházban, innen tudom) Sőt nem is biztos, hogy optimálisan van elhelyezve a lakás közepére pont a router/ap és az is ront a helyzeten.
-Cap ac-t használva(nagyon hasonló hw a hap ac2-höz képest), tudom, hogy még kertes övezetben is 4-5 szomszédos wifi be tud zavarni, pont az ilyen -100 db-esek, a sebesség kb harmadára csökken(30 Mbps-re akár) 2.4 GHz-en percek alatt, majd visszaáll(70-80 Mbps-re).
Most "divatba" jöttek az extenderek, a szolgáltatók is promózzák(UPC,T) és sózzák rá az emberekre(ha kell hanem), hogy a wc-n is jó legyen a jelerősség, ott is lehessen streamelni.
Ez sem segít a helyzeten. 
Maradjunk szakmai dolgoknál, de én már rájöttem, hogy elmélet és a gyakorlat mást mutat.(főleg igaz wifire, ami millió 1 dologra érzékeny) Te már laktál társasházban vagy neked mi a tapasztalatod ezzel?
Új hozzászólás Aktív témák
- Iphone 13 128Gb, 100% akku, gyönyörű, sok tartozék
- AMD Ryzen 7 5700X3D/GeForce RTX 4070 12GB/32GB DDR4 RAM/1TB SSD konfig eladó
- Ryzen 5 4500/ GeForce RTX 3070/16GB DDR4 RAM/512GB M.2 SSD konfig eladó sok-sok garival
- Új, fóliás SAPPHIRE PULSE RX 9070 XT PULSE 16GB (3 év garancia) - Beszámítás
- Új, fóliás XFX Quicksilver RX 9070 XT White Magnetic Air Edition 16GB (3 év garancia) - Beszámítás
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB FHD 400nit 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3885, 94% Akkumulátor
- 5G Lenovo ThinkPad P14s Gen 3 Intel Core i7-1280P Nvidia T550 32GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- Samsung Galaxy A80 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Ez sem segít a helyzeten. 
ekkold