- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Azonnali navigációs kérdések órája
Hirdetés
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
E.Kaufmann #21041 üzenetére
Minden ok ott. Amint 7.7 megy vissza. Megy is minden.
-
Sziasztok.
Alany Mikrotik RB4011iGS+ vezetékes router 7.7-es routeros. Ha frissítem 7.12-re akkor szinte nem működik semmi rajta. Mi lehet ez?
Hiba, ilyenkor pl azt írja hogy NAT-olt hálózat mögött vagyok. Ez nincs így, mert a szolgáltatóval is egyeztettem, plusz megnéztem a szolgáltatói router beállítást is, és van publikus IP (Telekom).
Ahogy visszateszem a 7.7-et úgy minden megy rendesen.
Köszönöm szépen -
Kérünk titeket mellőztétek az olyan segítség adást, vagy kérést, amiért pénzt vártok, vagy kértek cserébe. Ez nem az a topik!
Aki szeretne az segítsen ingyen, ha nem akar, akkor ne segítsen, de ne ajánlja fel a szolgáltatásait pénzért cserébe!
Köszönjük a megértést! -
-
válasz
allnickused #10117 üzenetére
Szia! Egyszerre szokták.
Jobb úgy ha megvan mind2.
-
válasz
atiska007 #9864 üzenetére
HA erről van szó:
[link] , akkor ez 300Mbit/s tud max és csak 5GHz,
ha [link] , akkor ez 2,4GHz 300Mbit/s és 867Mbit/s 5GHz-n, (ami nálam gyakorlatban 4-500 szokott lenni).
Igen ki lehet elvileg a winbox látja, akkor ugyanúgy mind a routernén system/routerboard
Menj rá a winbox kezdőfelületén a Neighbors fülre -
válasz
atiska007 #9843 üzenetére
Értem, a cat 6 az jó lesz, sőt tökéletes! A system/routerboard, itt tudod kiolvasni, a szabvány is érdekes lehet, mert lehet erős a sugárzás, de attól a sebesség nem biztos, hogy magas lesz. Nyilván most látatlanba beszélek
. akkor amúgy ha beállította az ip/cloud menüben a DDNS-t akkor rá tud nézni ő is otthonról is, persze ez nincs tiltva... stb
-
válasz
bambano #9470 üzenetére
Én ezzel oldottam meg, mivel a wifis modell akkoriban nem volt jó, többen is visszaküldték, így én is, és cseréltem vezetékesre. azt nem tudom, hogy javították-e azóta a hibát (5GHz, mindig beállt initializing állapotra, és ne lehetett használni, plusz rengeteg volt a wan felőli szétkapcsolás, ami nem volt észrevehetőm, csak a logban látszódott). azóta nincs ilyen hibám.
-
RB4011 wifis változatával vigyázni kell, én (is) megjártam, mindig inaktiv állpaotba került az 5ghz, illetve pár másodpercre eldobta a bejövő netet. Így hosszas vita után cseréltem a vezetkes változatára, azzal nincs gond stabil már jó ideje. Csak mint tapasztalat írtam le
-
válasz
Marcelldzso #8959 üzenetére
Sziasztok! Ők mindig 1 évet adnak, arra hivatkozva, hogy a gyártói gar 1 év, de amúgy igen azzal egyetértek, hogy kézségesek és segítőkészek.
-
válasz
lordjancso #8943 üzenetére
Ahogy írtam is 😀, biztos megoldás és menni fog.
-
válasz
lordjancso #8934 üzenetére
Ja, bocs, csak azt írtad, hogy venned kell egy adaptert, az nálam nem POE elsőre, bocsika, a poe adaptert is áram alá kell helyezni, akkor viszont neked ami van gyári adaptered DC, az jó és kell hozzá egy POE injektor és kész:
LINK, van ennek gigabites is azt majd eldöntöd te -
válasz
lordjancso #8932 üzenetére
, őőőő csak hirtelen:
LINK -
válasz
lordjancso #8930 üzenetére
Véleményem szerint kevés neki az amper, a gyári adaptere 24V 2,5A. Mellesleg a wifis 4011-el volt bajom nekem is, hosszas veszekedés után kicseréltettem a vezetékes modell-re azóta hibátlan. A mikrotik supportttal egyeztetve, és levonva amit mondtak, szerintem még nincs kiforrva mint pl a 2011, az hhibátlan volt. Így én a 4011-es vezetékes modellt és egy AP eszközt (RBcAPGi-5acD2nD) használok, az utóbbit a 4011-ről táplálom árammal
-
Sziasztok! Más is tapasztalta RBcAPGi-5acD2nD eszköznél, hogy frissített a 6.45.7-re és utána elérhetetlen volt az eszköz, illetve nem is működött, csak világított a power és az ethű1 led, de a wifi megszünt? Bár a problémát megoldotta a netinstall 6.44.6-ra, majd onnan már frissítette rendesen és a beállításokat sem felejtette el.
-
NeSaját tapasztalatból különszedném:
- RB4011iGS+ (ez hardveresen tudja a gigait sebességet, és stabil is)
- RBcAPGi-5acD2nD (ez meg wifiként stabil dual módban).
Nekem ez a kombó vált be a legjobban.
Ha olcsóbban szeretnéd megúszni, akkor szerintem ez:
- RB2011UiAS-2HnD-IN
ez még nagyon stabil volt wifi terén is, csak ez fasttrack-el tudta a gigabitet, így néhány funkió nem lehetett használni: pl queues, de itt egy gyors leírás:
https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:IP/Fasttrack -
válasz
Szpilu__25 #8795 üzenetére
Köszi a jelzést, jegyeztem
-
válasz
Szpilu__25 #8793 üzenetére
Igen látom a spec-be. Szerintem megoldja amit beszéltünk.
-
válasz
Szpilu__25 #8791 üzenetére
Szerintem igen. Esetleg a tv pontos típusa?
-
válasz
Szpilu__25 #8789 üzenetére
szia!
Milyen típus az android? Szerintem az nem tudja az 5GHz-t, vagy az 5GHz-nek beállított frekit. -
válasz
Marcelldzso #8750 üzenetére
Ez az egyik legjobb mikrotik szerintem, de ahogy írták fasttrack mellett tudja, és nem izomból. Nekem pár beállításra szükségem volt, amit a fasttrack mellett nem lehet beállítani, ezért váltottam 4011-re
-
válasz
Marcelldzso #8713 üzenetére
Szia. Bátran ajánlom a 4011-et, hozáátéve, hogy kizárólag a vezetékes modelljét. Vissza kellett küldenem a wifi-s változatot. Ezzel viszont nincs problémám. Net: Digi optika 1000/300. A wifi-t meg EZZEL oldottam meg. Ez a páros nekem otthoni környezerben hibátlanul megy
-
válasz
Marcelldzso #8685 üzenetére
Semmiképp nem, az gyengébb, mint a gr3. Viszont utánanézek, hát ha van még valami beállítás elmentve.
Vírusírtó (előfizzus Kaspersky) ki kellett kapcsolni hozzá, ha az is be volt akkor 700 környéke volt. Amúgy még a rb2011 wifis is fasttrackel ment 800 körül.
-
válasz
Marcelldzso #8681 üzenetére
Szia! nekem ezzel ment a 800 is fasttrack-el, vírusírtó nélkül
. Most rb4011-et használok, mert ez hardveresen tudja a 900-1000Mbps-t.
-
válasz
halhatatlan #8638 üzenetére
Nem tudok róla
-
válasz
halhatatlan #8636 üzenetére
de igen meglehet.
-
válasz
halhatatlan #8634 üzenetére
Nyilván nem fogsz tudni belépni. A szolgáltató nem szereti,....
Viszont kötelességük beállítani, mégha ennek díjja is lesz.
-
Sziasztok!
6.45.2 RB4011iGS+, sfp-t kilövi. PPPOE volt beállítva rajta, nem érzékeli a kábelt.
Reméljük jön egy update hamar. Eetleg 6.46beta9 (testing) valaki próbálta már?
-
válasz
#42556672 #8285 üzenetére
Nem, nem, teljesen igazat adok, mert tudom, hogy alapvető tudatlanságaim vannak. Sajnos kevés az időm, de amit írtál a dhcp hozáadásokat megcsinálom este. Látni csak annyit szeretnék, hogy ne kelljen külön az ap-be belépni winboxon, hogy lássam ki van fent, hanem a fő routerből lássam, mást nem szeretnék, de persze nem létszükség.
Köszönöm
-
Sziasztok!
Újra segítség kellene.
fő router egy RB4011iGS+, az AP pedig RBcAPGi-5acD2nD, azt szeretném megcsinálni, hogy a fő routeren lássam az AP-re felcsatlakozott eszközöket. ezt hogy tudom megcsinálni. Más az IP tartomány a fő rouetrnek és az AP-nek is, illetve az 5GHz-nek is és a 2,4GHznak is.Köszönöm
-
válasz
#42556672 #8205 üzenetére
Teljes mértékben egyet értek. Viszont ha jó helyre rakjuk, azaz nem azt várjuk hogy a szobába teszem és 2 szobával arrébb is full jel lesz 5 falon keresztül
, az nem jó. Ha viszont sikerül "középre" rakni, akkor nagyobb az esély a jobb lefedettségre. Ahova én szeretném az egy 43m2-es lakás, ez lenne a folyasón, meg van a szobába egy másik wifi, így szerintem, ha nem lesz elég az új eszköz ez lesz a második, így már "teljes" lesz a lefedettség.
-
-
válasz
#42556672 #7979 üzenetére
Köszi, hogy megnézted.
Igazából találgatnak, de még semmit. Megcsináltam amit kértek, netinstall, elküldtem nekik amit kértek supout.rif fájlt.. stb. De előjött. Újraindítom a routert, van, hogy 30, de van hogy 3-5 nap is hibátlan. Igazábó én sem tudom, hogy miért van. Fix frekit állítottam be direkt. Meg sok volt az apró megszakadás a pppoe-n de az igazábó nem zavart. Most egy gyengébb mikrotik van az nem szakadozgat pppoe-n, azaz csak a routerben van valami. Lehet még nem forrt össze az sw a hw-val? 😏 -
Sziasztok!
Újból szeretném megkérdezbi, hogy akinek rb4011 (rb4011igs+5hacq2hnd-in) wifi-s modell van, hogy rendben megy az 5GHz? Mert többek is visszaküldték garanciába, ahogy én is (már több mint 1 hónapja küzdenek vele), és félek, hogy ez típus hiba lesz, márpedig akkor a wifi nélküli modellt kellene megvennem.
Köszönöm a válaszokat
Új hozzászólás Aktív témák
- APC UPS 950VA (BX950MI-GR)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3113
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest