- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dmc
aktív tag
válasz
byson55 #8996 üzenetére
Én is ezt akartam kérdezni éppen
Meg ha megbüntetnek akkor engem büntetnek szerintem. Én csak arra lettem volna kíváncsi hogy kb mennyi felhasználót tudnék kiszolgálni beltéren.
Meg nem értem van egy rendezvényem egy szállodába és azt szeretném hogy a rendezvény neve legyen az SSID ? -
bambano
titán
válasz
E.Kaufmann #8993 üzenetére
a vonatkozó jogszabályokat beltérben is meg lehet szegni.
valamiért nem akarják az illetékesek tudni, hogy az éttermi ingyenwifi az jogsértő. ugyanígy ha ő pl. egy rendezvények tartására szolgáló termet akarna beszórni publikus wifivel, az is könnyen belecsúszhat a jogsértésbe. -
E.Kaufmann
veterán
-
ekkold
Topikgazda
válasz
Zwodkassy #8987 üzenetére
Hát speciel win7 alatt biztosan lehet routing bejegyzéseket létrehozni, és működnek is (régebben már volt ilyesmire szükségem). Feltételezem, hogy a többi windows is tudja ugyanezt. VPN már a Win2000-ben is volt és működött is (nemrég próbáltam ki virtuális gépen).
Mikrotiken l2tp+ipsec és pptp VPN-t használok, többnyire win kliensekkel. Probléma eddig nem igazán volt ezzel. Csak kellett egy további NAT szabály-t felvenni a mikrotikben, a VPN IP tartományára, hogy a kliensek tudjanak netezni a VPN-en keresztül.
-
válasz
#42556672 #8985 üzenetére
Ha DrayTek-re csatlakozok fasza, ha MikroTik-re, akkor nem.
Két VPN beállítást nem olyan nehéz hasonlóra megcsinálni egy kliensen :-)
Egyébként sem a Windows VPN kliens csodáját használom, hanem minden mást, mivel a "gyáriban" igencsak szűkösek a lehetőségek (pl útvonalakat nem nagyon lehet megadni , Pl Ctrl+C -> Ctrl-V). -
dmc
aktív tag
Sziasztok!
Adva van egy RBcAPGi-5acD2nD eszközöm.Szeretném használni publikus WI-FI szórására és azt szeretném kérdezni hogy körülbelül mennyi felhasználót tud kiszolgálni?
Előre is köszönöm a választ! -
válasz
#42556672 #8983 üzenetére
Először is, köszi a gyors választ!
Ugyanaz a VPN kliens ha mondjuk DrayTek routerre csatlakozik, akkor ok. Ha MikroTik-re, akkor nem. Ebből arra következtetek, hogy a MikroTik VPN Server beállításával lesz gubanc.
Jelen esetben a VPN kliens(ek) Windows 7 gépet jelentenek. -
-
Ha egy MikroTik VPN Server-t szeretnék használni az internet eléréshez - ő lenne a Default Gateway a VPN kliens(ek)en, mit kell állítanom?
Egyszer már megoldottam, de (még) nem találtam meg, jutott eszembe :-( -
Beniii06
addikt
Köszi, csak azért kérdezem, mert hivatalosan:
Antenna gain dBi for 2.4 GHz 2.5
Antenna gain dBi for 5 GHz 2.5
Nálam 2 dB-re van állítva, mert 3-at beírva már furcsa dolgok jelentkeztek, a 2.5-öt pedig sehogy sem engedi beírni és elmenteni(biztos int-ként van leprogramozva az érték), így maradtam a 2 dB-nél és a ~280 Mbps max sebességgel, optimális körülmények között is megfelelő vételi oldallal. -
Kroni1
veterán
Köszönöm. majd ha vége a vizsgáimnak 2 hét mulva akkor a részletes beállítástól kezdve nekiállok, addig nem akarom a beállításokat sem összekutyulni. PPPOE kapcsolatom van, majd ha elakadok valahol lehet jövök még kérdezni.
Amúgy lemértem telefonon a wifi lefedettséget a ház összes helységében, és nagyon jó a jel mindenhol, szerintem az ASUS 66U B1 többet veszített a távoli szobákban mint a hap ^ac2:
-
ekkold
Topikgazda
#IP cím változás esetén emailt küld
/ip cloud force-update
:delay 10
:global actualIP [/ip cloud get public-address]
:global oldIP
:if ([ :typeof $oldIP ] = nil ) do={ :global oldIP "0" }
:if ([ :typeof $actualIP ] != nil and $oldIP != $actualIP) do={
:log info ("Publikus IP lekerdezese, e-mail kuldes")
/tool e-mail send to=felado@domain.hu subject="IP change: $actualIP" body="Az IP cim: $actualIP"
:set $oldIP $actualIP
} else={
:log info ("Publikus IP lekerdezese, nem valtozott")
}
--------------------------------------------------------------------
A fenti script akkor tud csak mailt küldeni, ha elotte beállítjuk az SMTP szervert, és a feladót....
/tool e-mail
set address=smtp.domain.hu from=Mikrotik<name@domain.hu> password=***** user=username@domain.hu
Az IP lekérdezéséhez engedélyezni kell a mikrotik ddns-ét.
/ip cloud
set ddns-enabled=yes update-time=no
A script időszakos futtatásához érdemes betenni az időzítőbe is
/system scheduler
add interval=10m name="IP-mail" on-event=ipmail \
policy=ftp,reboot,read,write,policy,test,password,sniff,sensitive,romon \
start-date=jun/09/2019 start-time=12:00:00
Amennyiben az internetre PPPOE kapcsolattal csatlakozunk, akkor a defult profil helyett érdemes létrehozni a PPPOE számára egy saját PPP profilt, és a profilba az on-up script részhez is betenni a függvényt. Ha a PPPOE kapcsolat publikus IP címet kap, akkor az /ip cloud lekérdezése helyett, a PPPOE kapcsolat címének lekérdezéséből
is megkapható az aktuális IP cím. -
ekkold
Topikgazda
Ha netán még nem olvastad, akkor neked is ajánlom [ezt a cikkemet].
-
Kroni1
veterán
válasz
stickermajom #8972 üzenetére
Valóban elég meleg a doboz, de az Asus 66u b1-hez képest ez max. langyos, annak konkrétan forró volt a teteje a broadcom chip miatt..
-
stickermajom
addikt
Én is nagyon elégedett vagyok vele, többek között a Te hszedre történt ajánlás miatt vettem meg múlt héten. Illetve még a konkurens gyártó legújabb adatvédelmi botránya miatt.
Kicsit melegedik, de tökéletesen működik. Költözés után valószínűleg jön még mellé két AP és egy PoE switch a gyártótól, hogy fullos legyen a dolog. -
-
Kroni1
veterán
Köszönöm a tanácsokat, végül sikerült megvenni a HAP ac^2-t! A wifi jelszintek szuperek, villámgyorsan frissült a 6.45.7-es fwre, a beállítási módosítások TPLink és ASUS routerekhez szokott userként szokatlanul gyorsan elmentődnek!
Vszleg 128MB-os, de ezt nem tudom biztosra, annyit látok winbox-ban, hogy 75MB körüli RAM van használatban. Szerintem elég szuperül viszi az 1000-es diginetet, kábelen és wifin egyaránt:
Majd biztos jövök még segítségért, ha lesz időm kicsit mélyebben megismerkedni vele..
-
matyi94
senior tag
Sziasztok!
Keresek egy tapasztalt szakembert, aki megtervezne és konfigurálna 5 db, egyenként 20-30 routerboardból álló LAN+WLAN hálózatot. Nagyon szívesen vennék ajánlásokat is, de ha lenne köztetek olyan, aki vállalná a dolgot, az szuper lenne.
Hálásan köszönöm! -
Beniii06
addikt
Én is az alzát mondanám a legolcsóbbnak két év garral:
[kép]0YR1F5F6
kódot beírva + szállítás, de ha ennyire a garancia számít neked, olvass utána mit takar a kiterjesztett garancia és akkor akár +3 év is kijön a levont árból, de előtte részletesen olvasd el, mit takar a kiterjesztett garancia a két éven felül és meglátod, hogy megéri-e. Szerintem a 2 év bőven elég, annyira azért nem szoktak hullani ezeket az eszközök, max a tápja, csak arra kell figyelni, hogy ne írjon túl sokat a logba, mert a nand flash szokott hamar megmenni bennük. -
törölt tag
válasz
stickermajom #8961 üzenetére
Már nem gyártják a 256MB-s változatot, az egy szériát ért meg alkatrész beszerzési gondok miatt.
-
törölt tag
válasz
Marcelldzso #8959 üzenetére
A wireless boltban az ügyintézés annyi volt, hogy bevittem, azonnal bevizsgálták és már jöttem is el a csereeszközzel, volt raktáron.
-
válasz
Marcelldzso #8959 üzenetére
Sziasztok! Ők mindig 1 évet adnak, arra hivatkozva, hogy a gyártói gar 1 év, de amúgy igen azzal egyetértek, hogy kézségesek és segítőkészek.
-
peeat
tag
Sziasztok.
Egy hex routerrel van olyan gondom hogy wan kabel csere utan belulrol kifele ssh megy, kivulrol elerheto a webserver de belso halozatrol a bongeszes nem mukodik.
Van ötletetek mi okozhatja ezt?
A router nem Lett allitva korabban mukodott -
Kroni1
veterán
Sziasztok! Visszakaptam a hibás ASUS AC66U B1 árát, aminek a tudását igazából nem használtam ki, csak azért vettem anno, hogy a digi 1000 netemen a kábelen rákötött 4 eszközt és wifin a 2 telefonunkat kiszolgálja rendesen, egyszintes ház nappali+hálóban. Most ahogy itt érdeklődtem korábban, egy mikrotik hap Ac2 lenne az utód, szerintem nekem az is tökéletes lesz. Kérdésem, hogy erre 2 év gari van mindenhol? Compkerben annyit írnak, de Rufusz honlapja ami közelebb lenne csak 1 évet. Hol érdemesebb megvenni?
-
jerry311
nagyúr
válasz
vampire17 #8953 üzenetére
Client to client forwarding ez nem direct client to client (= ad-hoc-WiFi).
Olyan szempontból biztonsági rés, hogy egy Wi-Fi-re csatlakozott támadó elérheti a többi klienst is, tehát támadási lehetőséget ad. Viszont a másik oldala a használhatóság, mert ugye van egy csomó dolog, ami igényli a p2p kapcsolatot például a Google Home.
Inkább vendéghálózatokon, szokták alkalmazni, hogy az ismeretlen kliensek ne beszélgessenek egymással, ne adjon a Wi-Fi támadási felületet. Vagy csak ne mássz fel a szomszéd védtelen laptopjára és lopd el a jelszó nélkül megosztott fájljait. -
vampire17
addikt
válasz
vampire17 #8952 üzenetére
Valasz a sajat kerdesemre: engedelyeztem a "client to client forwarding"-ot illetve a "Multicast helper"-t "full"-ra allitottam.
Ez megoldotta a problemat. A kerdesem a tovabbiakban az, hogy ezt maskepp is meg lehet oldani? Ha jol sejtem ezzel a beallitassal az azonos radion levo eszkozok a capsman-t "megkerulve" tudnak egymassal dumalni... Az nem egy security hole? -
vampire17
addikt
Sziasztok!
Adott egy cAP ac meg PWR-Line AP
ők capsman-al vannak beconfigolva. a cAP ac szor 2.4-et es 5 ot is, a PWR-Line csak 2.4-et tud. (tehat van 3 radio interfesz). SSID egy darab van, azt szorja minden radio.
Tegnap vettem egy Google home minit, amit folregeltem a wifire. Egy nagyon erdekes hibat produkal. Ha a telefon amivel managelni akarom es a google home mini egy radio-n vannak, akkor nem elerheto a google home mini... Ha barmilyen mas kombinacioban csatlakoznak az eszkozok, akkor elerheto...
Ha meg forditva lenne, latnek benne raciot, de igy egyszeruen nem ertem, mi lehet a baj...
-
feel2006
tag
Sziasztok,
Tudnátok segíteni, egy működő konfigot szeretnék kérni, csak erre, semmi másra, hogy megértsem a müködést, mert hiába bújum a wikit és állítottam be, nem müködött, viszont a kiváncsiság hajt, ezért nem hagy nyugodni hogy kellene beállítani.
2 dolgot szeretnék megvalósítnai és kipróbálni:
Az egyik a képen látható sima Vlan-os beállítást, a másik pedig, hogy egy S-Tag-elt VLAN-t beállítani amibe további VLan-okat tudok tenni.Képen így néz ki. Remélem a típusokat jól értettem meg, mert ha jól tudom ugyan azt jelenti, csak hívják így is, úgy is, meg amúgyis.
Hálásan köszönöm, aki tud segíteni!
-
bacus
őstag
MikroTik LtAP 4G kit 1xGbE LAN GPS 1x miniPCIe 3x miniSIM foglalat
Ilyet használ valaki? Jól gondolom, hogy a 3x miniSIM azt jelenti, hogy egyszerre mindhárom szolgáltató fele lehet lte kapcsolat?
-
bacus
őstag
válasz
Marcelldzso #8946 üzenetére
Örülök, mai jó cselekedet letudva
"A mangle-ben redirect kellett." - mondjuk ezt nem tudom hogy, inkább a nat szabály lesz az.
-
Marcelldzso
tag
Szia,
Végigpróbálgattam működik.
Köszönöm szépen a segítséget. Ahogy tanácsoltad, lépésenként átnéztem és a végére összeállt. A mangle-ben redirect kellett.
Sebesség téren még javulhatna egy keveset és akkor tényleg elégedett leszek. Kicsit furcsállom, hogy az upload magasabb mint a download, de biztos ennek is meg van az oka. -
válasz
lordjancso #8943 üzenetére
Ahogy írtam is 😀, biztos megoldás és menni fog.
-
törölt tag
válasz
lordjancso #8943 üzenetére
Igen, működni fog.
-
törölt tag
válasz
bambano #8937 üzenetére
Simán át tudod vinni, én is POE Switch-ről használom. 1 SFP+ illesztővel a fogyasztás 24V-os POE feszültségnél:
Ehhez még hozzá jön ha a 10-es porton POE eszközt ráakasztasz és/vagy megkergeted ->60% CPU-nál:
Így kb reális a 23W 100% terhelésnél (18W a vezetékesnél) de azt azért otthon nehéz összehozni.
Ezt simán elviszi bármi. Elvileg a POE bemenete 57V-ig bírja de nekem csak 24V-ra kapcsolva a switch-et indult el.
-
jerry311
nagyúr
válasz
lordjancso #8938 üzenetére
Ja, sokat segítene, ha valamelyik PoE szabványt támogatná rendesen, nemcsak ez a "Passive PoE"-nek nevezett fos lenne benne.
-
válasz
lordjancso #8930 üzenetére
UBIQUITI POE-24-24W
hát ez elvileg 24 W-os, neked meg max 23 W kellene 😁 -
E.Kaufmann
veterán
válasz
lordjancso #8938 üzenetére
A 24V-s PoE csak egy gyártói házi barkács, nem mindegy a kábel minősége és hossza, és nem véletlen, hogy a rendes PoE 48V-s.
-
lordjancso
senior tag
válasz
Pyttawrx #8936 üzenetére
Ohh, ha tudom használni a gyári adaptert, az lenne a legjobb. Mindenképpen gigabites megoldás kell. Szóval ez kell nekem, ha jól sejtem: [link]
(#8937) bambano: Miből gondolod ezt? Akkor úgy építették bele a PoE meghajtási lehetőséget a routerbe, hogy azt valójában nem lehet megfelelő teljesítménnyel kiszolgálni?
Szerk: Nyilván oda tudnék húzni egy hosszabbítót a routerhez, de egyelőre esztétikai okok miatt ez nem kivitelezhető.
-
bambano
titán
válasz
lordjancso #8934 üzenetére
nem biztos, hogy a 4011 által igényelt teljesítményt át tudod vinni poe-n. ha nincs konnektor, akkor hosszabbító.
-
válasz
lordjancso #8934 üzenetére
Ja, bocs, csak azt írtad, hogy venned kell egy adaptert, az nálam nem POE elsőre, bocsika, a poe adaptert is áram alá kell helyezni, akkor viszont neked ami van gyári adaptered DC, az jó és kell hozzá egy POE injektor és kész:
LINK, van ennek gigabites is azt majd eldöntöd te -
törölt tag
válasz
lordjancso #8932 üzenetére
Itt találsz minfent poet es dugasztápot is ami kell a poe feladonak
-
válasz
lordjancso #8932 üzenetére
, őőőő csak hirtelen:
LINK -
válasz
lordjancso #8930 üzenetére
Véleményem szerint kevés neki az amper, a gyári adaptere 24V 2,5A. Mellesleg a wifis 4011-el volt bajom nekem is, hosszas veszekedés után kicseréltettem a vezetékes modell-re azóta hibátlan. A mikrotik supportttal egyeztetve, és levonva amit mondtak, szerintem még nincs kiforrva mint pl a 2011, az hhibátlan volt. Így én a 4011-es vezetékes modellt és egy AP eszközt (RBcAPGi-5acD2nD) használok, az utóbbit a 4011-ről táplálom árammal
-
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Volt egy MIKROTIK RB2011UiAS-2HnD-IN routerem, amihez vettem egy PoE adaptert. Konkrétan ezt: UBIQUITI POE-24-12W-G
Teljesen jól működött a két eszköz együtt. Nem volt random újraindulás, nem volt semmi hiba.
Később lecseréltem a routert egy MIKROTIK RB4011iGS+5HacQ2HnD-IN modellre. A PoE adapter maradt a régi. Nagyritkán azt tapasztalom, hogy a router újraindul és a logban csak annyit látok, hogy "router was rebooted without proper shutdown". Amikor elkezdtem jobban felfigyelni a jelenségre, azt tapasztaltam, hogy jellemzően akkor történik ez, amikor nagyobb a terhelés, nagyobb a forgalom a hálózaton. Feltételezem hogy jobban dolgozik a router processzora, így több áramot vesz (venne?) fel.
Megnéztem a Mikrotik oldalán és a régi modellhez azt írják, hogy "Max power consumption: 11 W", míg az újhoz "Max power consumption without attachments: 23 W". Nem tudom, hogy itt pontosan milyen attachmentre gondolnak, de én nem használok semmilyen kiegészítőt a routerhez. Kivettem a dobozból, bekonfiguráltam és használom.
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek lehetséges, hogy a fenti jelenség a random újraindulások forrása?
Ha igen, milyen PoE adaptert lenne célszerű vásárolni? Annyira nem értek hozzájuk. Ezt a kettőt néztem:
UBIQUITI POE-24-24W és UBIQUITI PoE-48-24W
Viszont ötletem sincs, hogy mi a különbség, hogy az egyik 24VDC @1.0A, a másik pedig 48VDC @0.5A.Előre is nagyon köszi a segítséget.
-
Marcelldzso
tag
SSTP performanszt valahogy tudok még növelni?
L2TP/IPsec
SSTP -
Marcelldzso
tag
válasz
E.Kaufmann #8926 üzenetére
Én is így csináltam meg, ez alapján:
https://github.com/gitpel/letsencrypt-routerosRSA kulcsot használok!
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Marcelldzso #8918 üzenetére
A certbotról tudnál írni? Én régebben külön Linux rendszeren futtattam, onnan töltötte át a mikire.
-
bacus
őstag
válasz
Marcelldzso #8921 üzenetére
Azt kipróbáltad, hogy a 443 porton megy az sstp-re redirectolva minden kérést? Azaz semmi szürés nem kell, add meg az in-interface-t, de semmi mást.
Ha így megy, akkor van az sstp rendben.
aztán tedd be a listás feltételt, majd nézd meg, hogy megy rendben az apache, nyilván az sstp meg nem.
Ezek után add hozzá a külső ip cimet amiről próbálkozol lejárat nélkül, így az apache nem fog menni, de megint az sstp igen.ha ez így rendben van, akkor csak azt kellene megcsinálnod, hogy mitől fog a listára rákerülni valaki és meddig.
A legtisztább az lenne ha lenne több publikus ip címed, akár több szolgáltatói wan kapcsolatod is, mert azért ez egyfajta megerőszakolása a dolgoknak, mindig lesz olyan, amikor épp rossz hogy a listán van, vagy nincs, az apache log is tele lesz hibaüzenettel.
-
törölt tag
válasz
Marcelldzso #8921 üzenetére
A Fasttrack elé(!) tedd be a szabályokat!
-
Marcelldzso
tag
Valamiért nekem a port forwarddal mindig szenvedni kell.
in interfésznek megadtam a PPPoE-out interface-t is.
Az apache logban viszont megjelenik:
"SSTP_DUPLEX_POST /sra_{BA195980-CD49-458b-9E23-C84EE0ADCD75}/ HTTP/1.1" 400 3754 "-" "-"Megnéznétek a tábláimat?
firewall filter
3 X chain=input action=accept protocol=tcp dst-port=1443 log=no log-prefix=""
4 ;;; SSTP-Share
chain=forward action=accept connection-state=established,related protocol=tcp dst-port=443 log=no log-prefix=""
5 ;;; SSTP-Share2
chain=forward action=fasttrack-connection connection-state=established,related connection-bytes=10240-0 log=no log-prefix=""
6 X ;;; defconf: fasttrack
chain=forward action=fasttrack-connection connection-state=established,related log=no log-prefix=""firewall nat
1 ;;; SSTP-443
chain=dstnat action=redirect to-ports=1443 protocol=tcp dst-address-type=local src-address-list=sstp-conn in-interface=pppoe-out1 dst-port=443 log=yes log-prefix="sstp"
2 ;;; SSTP-80,443
chain=dstnat action=dst-nat to-addresses=192.168.19.200 protocol=tcp dst-address-type=local in-interface=pppoe-out1 dst-port=80,443 log=no log-prefix=""firewall mangle
3 ;;; SSTP-mangle
chain=prerouting action=add-src-to-address-list protocol=tcp dst-address-type=local address-list=sstp-conn address-list-timeout=10s dst-port=443 log=yes log-prefix="sstp-conn" tls-host=vpn.host.huHálás köszönetem.
-
Marcelldzso
tag
válasz
cellpeti #8917 üzenetére
Nem rossz ötlet, előttem már sokan linkelték a routert:
https://mikrotik.com/product/hap_ac2
AP-nak meg a:
https://mikrotik.com/product/cap_ac
javasolnám.
A routerben is van wifi, ezért először próbáld meg a router és az ap párost, aztán ha ez nem elég akkor bővítsd.
Wifi-t a Capsman vezérlővel lődd be és akkor sétálhatsz az AP-k között, lesz némi roaming funkciód is.
http://loloke.hu/seamless-roaming-megvalositasa-mikrotik-kornyezetben/ -
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Folyamatosan akadozik a netem. Most jelenleg egy Asus router teljesít szolgálatot, de szeretném lecserélni valami jobb, megbízhatóbb rendszerre.
A lefedendő terület 2x120nm + egy 20nm-es terasz
Ismerősöm ajánlotta, hogy vegyek egy sima mikrotik routert és a 2 szintre, rakjak 1-1 AP-t, kábellel elhúzva.
Ehhez mit szóltok, illetve mit ajánlotok?
-
bacus
őstag
válasz
Marcelldzso #8914 üzenetére
Szerintem ez rossz>
/ip firewall nat # Forward potential sstp clients to sstp server add action=dst-nat chain=dstnat dst-address-type=local \ dst-port=443 protocol=tcp src-address-list=sstp-conn \ to-ports=8443
itt az action=redirect kell.
Először mindenképpen próbáld le, hogy src-address-list felétel nélkül megy e az sstp, majd utána próbáld visszatenni a feltételt.
Az 5mp is kevés szerintem, én ezt is megnövelném. -
Marcelldzso
tag
válasz
Marcelldzso #8913 üzenetére
Ezt próbáltam de nem akar működini.
https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=134358
Csak a webszerver jön be. Mindenképpen kell neki virtualhost? -
törölt tag
válasz
Marcelldzso #8911 üzenetére
Én személy szerint jobban szeretem az L2TP/IPSEC-et de szinte az összes cégnél tiltják a tűzfalon, a PPTP/L2TP pedig mobil szolgáltatóknál is gyakran necces. az SSTP 443-as TCP-t használ azt a HTTPS miatt min denhol nyitva tartják, proxy-zni is nehéz a HTTPS forgalmat így azt többnyire nem bántják kifelé.
Nekem az FTTH Telekom neten semmilyen tiltás, szűrés nem tapasztalható.
-
törölt tag
válasz
Marcelldzso #8907 üzenetére
Milyen eszközről akarsz kapcsolódni?
-
vkp
aktív tag
válasz
Marcelldzso #8907 üzenetére
Igen, nekem sem megy.
-
Marcelldzso
tag
Tapasztalta már valaki, hogy Telekom Optikai végponton publikus IP-vel, a PPPoE kapcsolat a routeren végződtedte az Ipsec/L2TP nem épül fel?
Mai friss tapasztalatom. Mobilneten azonnal működik.
22:26:00 ipsec,info ISAKMP-SA established y.y.y.y[500]<=>x.x.x.x[500]spi:95481a202bd086fd:562ce78754bd765d
22:26:04 ipsec,info purging ISAKMP-SA y.y.y.y[500]<=>x.x.x.x[500] spi=95481a202bd086fd:562ce78754bd765d.
22:26:04 ipsec,info ISAKMP-SA deleted y.y.y.y[500]-x.x.x.x[500] spi:95481a202bd086fd:562ce78754bd765d rekey:1 -
-
Balazuz
tag
Router és AP egyben tudnátok ajánlani ?
-
Balazuz
tag
Ezt?: MikroTik RBD52G-5HACD2HND-TC Router
https://www.arukereso.hu/router-c3144/mikrotik/rbd52g-5hacd2hnd-tc-p406827315/#Akkor ebben nincs route funkció?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DOOM - The Dark Ages
- Villanyszerelés
- Milyen légkondit a lakásba?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Autós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Kamerarendszerek telepítése //// Gyengeáramú hálózatok kiépítése //// Informatikai segítségnyújtás
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB DeepCool Tesseract Chieftec500W
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged