Új hozzászólás Aktív témák
-
ati3x
senior tag
Tegnap már elkezdtem neked írni asztrofotózás ügyében. De aztán nem küldtem el. Elsősorban azért mert nem találtam jó példát az "elméletemre". Van ez a cucc. Aminek a lényege kicsi, és könnyü. Ebből adódóan könnyen egyszerüen, pillanatok alatt szállítható. A teherbírása max 5 kg. (ugye nagyobb dslr-hez tervezték.). Aztán ma reggel belebotlottam ebbe a cikkbe. Szóval mázli.
Én régóta gondolkodok már ezen a cuccon. Mert azért mégse fél milla alsó hangon. És ki tudja van e kedve az embernek nagy állványokkal távcsővel kitelepülni, pólusra állni, megvárni míg a cuccok átveszik a környezeti hőmérsékletet (minnél nagyobb cucc, annál tovább tart). Ez meg nem sokkal nagyobb mint egy fényképező állvány, azaz utazáskor is be lehet rakni a bőröndbe. Ha esetleg tovább akar az ember lépni, akkor még erre az állványra rá lehet pattintani ezt vagy ezt persze ezek a "kicsik" is viszonylag drágák, de ugye a TV és a Taka távcsőben kb ferrari szint...Ezek kb 1 kg, 360mm hosszúak tehát lazán elviszi ez a mechanika. És ugye még lehet guidert is használni ezzel az állvány fejjel. (ehhez a távcsőhöz már szerintem ajánlott a fókusz miatt) Másrészt kérdés, hogy pl egy 40-150pro hogy muzsikál asztrófotónál? vagy mondjuk az új 300/4.. Ez az utóbbi pedig nem csak asztro fotózáshoz jó. Bár most találtam ezt a linket ami azt mutatja, azért a "céleszköz" mégiscsak jobb ilyen esetben. És itt van ez a link is az orion ködröl a 60-as takával..
És a lap alján az andromeda galaxis képe mutatja, hogyha az ember belemélyed az asztrofotózás bugyraiba, azért káprázatos dolgok kihozhatók ilyen "mini" cuccokból is.. -
+#72948: igen, a 3 "nagynak" mindenképp kép & videóminőséget konkrétan és komolyan befolyásoló tényezőnek kellett volna lenni - pl 4k videó és hasonlók.
-
-
Értem, köszi
Igen, a 269-est csak kb 9 hónapja gyártják, kérdés, lesz-e meglepi. A gx1 - OM-D páros jutott eszembe (gx1-em volt is anno), a 16MP is úgy jött be a m43 világba, hogy pár hónap eltéréssel lényegesen jobb szenzorral érkezett az omd (igaz más műhelyből, a gx1-nek pana szenzora vt).
Itt az exmor RS (BSI, stacked) lenne a király, szuper videóval és kb fél FÉ előnnyel. -> nem mellesleg Panáéknak a GH5-be is kéne vmi ilyesmi, ha nem GH4 facelift-nek akarják hívni az ideji csúcsgépüket.
-
-
-
Balinov
titán
nem is az utangyartott ara zavar, inkabb az,hogy hogy lehettem ilyen b***fasz,hogy elhagytam. Mondjuk lejaros volt, szo mi szo, szoval nem volt akkora kunszt, plane,hogy ott csuszkaltam a havas hegyen at az uttesten a cuccal a kezembe.
SZERK:
Oly MIntaboltbol hol latom, mennyi a PK mondjuk Gyorbe?
-
-
Ismerem, a falut - bár a Fertőparton nem voltam még, mindíg ott tankolok ha megyek haza látogatni
Ezekután mindenképp leugrunk legközelebb.
Formák: naja, nekem ilyenem volt. Fotógépben a szögletes, hölgyidomokban a gömbölydedebb jön be - persze mindent csak mértékkel
Mondjuk tuti, hogy nem forma alapján fogom az epl5 utódját megvenni.
-
-
Dolphin
tag
Már nem azért, tényleg durván jó ez a stabi kombó, ha tényleg ezt hozza, de 45mm-est 5 tengelyes stabival 1/2-1/4-ig le lehet vinni közel 100%-os eredménnyel. De egyébként eléggé szubjektív a dolog, se a tiédből, se az enyémből nem lehet általánosítani... Mindenesetre az 1/25-öt mindenképp kevésnek tartom e-m5 mellé.
-
FEDman
addikt
Ja hát tényleg semmi sértő és lenéző nincs abban, hogy ha egy kezdő lelkesedését (és most szó szerint idézlek) szimplán "önsz*patásnak" minősíted.
Mindezt úgy, hogy ezt az általad lenézendő cselekedetet jobb helyeken tanulási folyamatnak is szokták ám nevezni. Mert hát igen, ha valaki full manuálisan kezel mindent az önmagában hordozza a hiba lehetőségét, no de nála pont ez a lényeg, ő így akar tanulni. És hozzáteszem nagyon is jól teszi, mert egész más ezt így élőben megélni, megtapasztalni, mint utólag egy sötét szobában a gép előtt visszabogarászni az EXIF adatokat, hogy hol mit dobott a gép, mikor már lehet nem is emlékszik pár 100 expoval korábban pontosan milyen körülmények is voltak adott helyszínen. Szóval nem csak lekezelő voltál, de full butaság is volt amit mondtál neki.
Ami meg téged illet, jól érzed, hogy veled keményebb vagyok. De hogy értsd ennek a hátterét, egy lelkes kezdővel olyan modorban beszélni, ahogy azt néha te teszed az szerintem nem szép. Ilyet szerintem tőlen nem nagyon láthattál, nem véletlenül, mindenki kezdte valahol.
Te vagy viszont ennek az ellenpéldája. Szinte mindig magas lóról kommentelsz, mint aki mindig tudja a tutit. Na pont az ilyen megmondó emberekkel szoktam én is keményebb lenni mondván, ha tényleg akkora tudás birtokában vagy, mint ahogy azt kifelé mutatod, akkor ez nálad bele kell hogy férjen. No meg ha a Golgotához hasonló kicsikkel ilyen keményen tudsz beszélni, akkor szerintem ez a minimum amit ezek után neked is el kéne viselned. -
FEDman
addikt
A "már megint miről beszélsz" meg annak szólt, hogy nemrég egy tanulni vágyó lelkes kezdőt osztottál ki kategorikusan, hogy az ég világon semmi értelme full manuálisan kezelnie gépét, főleg ha úgyse fog soha filmes géppel fotózni. Hát ez így sarkosan kijelentve ritka nagy butaság volt.
Ha valaki komolyan meg akar tanulni fotózni, akkor mindentől függetlenül igenis van értelme a kezdeti időkben minden téren a manuális kezelést magára erőltetni. Ha mást nem azért, mert ha így megtanulja rendesen kezelni a gépét, akkor később a fél és teljesen automata módokat is jobban fogja uralni.
Megint más, hogy még egy butaságot is sikerült ugyanitt összehordanod, amit később Lassú Víz tett a helyére. Ehhez képest azóta ezen szépen átsiklottunk, mintha meg sem történt volna.És igen, én is kemény vagyok néha. Főleg a régi arcokkal nem szoktam finomkodni. De azért megint egy másik történet, mikor egy lelkes tanulni vágyó kezdőt oszt ki valaki nagy mellénnyel.
-
FEDman
addikt
Próbálj meg átlátszó üveglapon keresztülvillantva értelmes képet lőni.
Ami a letámadást illeti, vicces hogy ezt pont te kéred ki magadnak. Az utóbbi időben mintha pökhendi, kioktató és kinyilatkoztató stílus nélkül már szinte nem is tudnál kommentet írni.
Ezzel persze nincs semmi baj, lelked rajta, hogy milyen stílusban tolod, csak azt érdemes észben tartanod, hogy ha valakinek ilyen nagy az arca azon mindig duplán röhögnek a többiek mikor épp árnyékra vetődik. -
FEDman
addikt
Te már megint miről beszélsz? Gondolod kitéptem egy Sony SLT-ből a féligáteresztő tükröt és azzal bohóckodom a kisvaku előtt?
Nem, sima tükröt használok. Azaz semmi fényáteresztés itt nincs. De többek között pont ezért is jó, tükörrel szinte fényveszteség nélkül lehet elterelni a fényt, ami a kis pöcökvakuk harmatos teljesítménye mellett nem egy elhanyagolható szempont.
-
pandur99
aktív tag
Én bátran ajánlom a Meikét, úgy, hogy van. Szűkebb terekben sorozatban is tud villanni a 2 AA ellenére. Karácsonykor sorozatban felejtettem a gépet, és zokszó nélkül villant végig 3-at gyors egymás után. Mindenfelé tekerhető, és kicsi, nem húzza el a gépet. A tartósságához nem tudok még hozzászólni, de alapos vizsgálat után sem tűnik gagyinak.
-
Lassú Víz
addikt
"Egyrészt az M-mód sem teljesen manuális, mert az expokorrekcióval állít utána, hogy ne legyen nagyon alul- vagy felülexponált."
Ezt gondold át még egyszer! Olympusnál az M mód teljesen manuális, csak a kereső kép nem követi +-3 EV-nél jobban az ideálistól való eltérést. Expo korrekció nincs, legfeljebb auto ISO, és csesszék meg, hogy az auto ISO-n nincs expo korrekciós állítási lehetőség.
-
Golota
aktív tag
@Anoka, 80 Hun,.mf, Lassú Víz, Mr. Chris és mindenki más isKöszönöm mindenkinek a tanácsot, át fogom gondolni. Akkor ezek szerint az adapterek kilőve, ha szeretnék AF-et.
A full manuál módot azért eröltetem az "A" móddall szemben, mert így többet tanulok, látom, hogy mi az a rekesz-ISO-zársebesség kombináció ami legjobban működik egy adott témánál. Többet szívok vele, mint egy Aperture priority móddal, de így van esélyem megtanulni, még ha a képek nagy részét ki is törlöm bemozdulás, meg egyéb problémák miatt.
Mivel elég behatárolt tereken fotózok a legtöbb esetben, ezért igyekszem minél kisebb gyújtótávú lencsét választani. A 20 mm is kicsit már sok, ideális lenne valmi igazán nagy látószög, mondjuk 9-12 között.
-
beginnerguy
tag
Igen, szerintem is nagyon jó. 14-150-et meg még nem is tudod, mennyiért vettem, de jobb is, ha nem árulom el. A live compo nekem nem ér annyit (nem állítom, hogy nem jön be!), de ha a fókusz mellémegy, azt kifejezetten nem szeretem.
Pontosan, kösz, hogy megfogalmaztad helyettem 1 félmondatban
Valami nifty-fifty kellene, de ekv. 75-nél ne legyen nagyobb, az még barátságos számomra. Pana-Leica felejtős részemről. Egyébként a Sigmával szemezek, amit Monya78 kolléga is írt. Bár ha 2.8-on nem elég éles, akkor nem játszik. Másrészről meg a kitobinál nem sokkal fényerősebb... Az oly 45-ről jókat olvastam itt a topikban, a 75-ről szintúgy. De az tény, hogy a 25-ös oly/pana univerzálisabb, valószínűleg ebből a kettőből fogok választani.
A "több helyen írták"-ról: 3 helyre emlékszem így hirtelen, a linkelten kívül volt egy dpreview thread ahol többen is megerősítették, de volt, akinek semmi problémája nem volt, meg egy másik kisebb fórum, de ott csak valaki panaszkodott. Nem tegnap olvastam, de megpróbálom visszakeresni.
-
beginnerguy
tag
Köszi .mf, hegyimorc és 80hun a válaszokat!
#71784 jeahh
Peakinget a manuálozás miatt bírnám... De ki tudja, lehet anélkül is élni
Lehet hülye, de egyelőre teoretikus kérdés: ha valakit megkérek hogy jöjjön el velem (kitaláljuk milyen szívességért cserébe, mert sajnos oly MILC-es ismerősöm nincsen) akinek még a (régi) 15%-os kedvezménye van az olyhoz, akkor a mostani pl akciós 144,5k-ból is lejön a 15%? Vagy az már akciósnál nem játszik? Az számít, hogy a digitcamnál venném vagy csak az oly mintaboltnál vehetném? Gondolom ilyenkor nem az én nevemre menne a köv. 3 év prémium tagság, de mondjuk így átolvasva az azzal járó kedvezmények egyáltalán nem hiányoznának... Csak azért kérdezem, mert találtam egy használt M5-öt 120-ért, (2012-es 7.5k expoval, már nem garis) de ezt soknak érzem, ha a kedvezménnyel együtt M10 az ~123k és 3 év garival is megdobnak. Még az M10 mark II is szóba jöhetne így.
-
shouryuken
senior tag
Köszönöm az ötletet, tényleg az em10 lenne az egyértelmű válasz, nem tudom mennyiért vesztegetik használtan, és mennyire gyakran lehet kifogni, mert most nem találtam aktív hirdetést.
Nálam most ez a 110-130 a lélektani határ, szerintem em10 nem lesz ennyiért használtan sem.
Nyilván valamit valamiért, lehet kompromisszumot kötök a gf6-al.
Persze még azért kacsingatok az elp6 fele is, ez a 85-ös kit obis ár...
Ejnye... -
somasz
addikt
Volt 9-18-am, nulla bukóval sikerült megválnom tőle meglepetésemre pont akkor, amikor nagy akció volt rá újonnan a mintaboltban. Lehet, hogy veszek egyet ismét a halszem helyett, csak halálba kergetett a retesz rajta.
Lehet, hogy akkor leteszek a 14-140 projektről, de azért szívesen kipróbálnám.12-40-nél meg elindult a vezérhangya, egyre többet lesem ebayen. Meg akkor már e-m1 is lóghat a végén, ahhoz nem kell grip, e-shutter is került bele, stb. Meg kéne várni, míg kijön belőle a mk2 és lenyomja az árát.
-
-
meridarider
tag
Köszönöm, a választ, akkor annyira nem voltam eltévedve. Annyit tudnál segíteni még, hogy azt a "redőnyös" opciót hol találom? Végigtúrtam ezt az alig felhasználóbarát menüt, de nem találtam.
Lehet, hogy rendelek mindkettőből egyet-egyet és majd kitapasztalom.
Ami a többi e-plx géphez jó sanszos, hogy kompatibilis ezzel is jól sejtem?
Nemtudom van-e esetleg ennek a fórumnak valami gyűjteménye amit ezekkel az m4/3 gépekkel lőttetek. Kíváncsi lennék.
-
jeni
félisten
Pentax K7 gépem van és láttam erről videót és szinte fürdetik vízben,homokban és kutyabaja sem lett neki.
akkor mire van a garancia a szigetelését tekintve?
igazat megvallva én se fényképeznék esőben,de tudtommal ezért van,hogy védje a vázat és a belsejét a külső hatásoktól.
a karóráknál is hasonló a helyzet:
cseppállóság és vízállóság
ha gari idő alatt a vízállós óra beázik szerinted az nem garis probléma?amúgy ez igaz és nem kitalált történet.
2 éve az órás/márkaszervizben a nyaralás előtt kicseréltettem az elemet,az órát tekintve nem volt már garis.
nyaralás alatt többen elmentünk egy gyógyfürdőbe fürdeni és ott mivel rosszul volt rögzítve a fedlap,szinte láttam,hogy folyt be a víz,szét szedni nem is tudtam volna gyorsan. a nyaralás után elvittem az adott óráshoz és szó nélkül a saját költségére megcsináltatta az órát nekem szinte új belsőt kapott az órám. -
Lassú Víz
addikt
Jövőre lesz 3 éves, várható majd az utód, akkor biztos esik majd az ára.
(#71171) roonin :
Van még mit megérteni. A vaku rövidet villant, ezért fontos hogy az érzékelő előtt ne legyen redőny. A legrövidebb záridőt, ahol ez még biztosítható vaku szinkron időnek hívjuk. Mai vázaknál akár 1/320 s is lehet, de inkább 1/180 - 1/250 a zárszerkezettől függően. Annak idején a Zenitnél 1/30s volt. A záridővel csak annyit tudsz módosítani, hogy mennyit engedsz be a környezeti fényből. Leglátványosabban egy szabadtéri éjszakai portrénál figyelhető meg vakuszinkron időnél illetve 2-3 másodperces második redőnyös expónál. A vaku fényének befolyásolására a rekesz, az érzékenység és nem utolsó sorban a vaku maga marad. (Különböző fényterelők, szükség esetén semleges szürke (ND) szűrő szintén szóba jöhet)
(#71161) Grga_Pitic
Az FL36R sem kicsi(#71178) TayRol
Jó cuccKb. így érzek az E-M1 + HLD7 + MMF3 + 14-54 + 50-200 + 35 sorral. Ha meg kell a kis méret akkor szimplán a 25 f1.8.
-
-
hito
nagyúr
"Ha sokallod az árukat, hasonlóan kis méretben ebayen kapni "Holga" és "Pinhole" objektíveket is, azok is ám elég rövid objektívek."
Ennek azért utánnéztem (miután írtam) és nem is tudtam mire vélni a dolgot. A másik, hogy többek között azért is járok ide és kérdezek, mert itt nálam kb. mindenki jártasabb a témában => szinte bármit elhiszek, ami szakavatott kollega tollából származik. Igen, néhány dologgal nem vagyok tisztában (de folyamatosan próbálok utánaolvasni), de nem hinném hogy a legjobb és legelegánsabb módszer az okításnak a félrevezetés és a hülyítés.
Az infót köszönöm. Már csak azt nem tudom, hogy elhiggyem-e.
Mégegy dolog. Nehezen veszi be a fejem ezeket a dolgokat, de nem azért mert hülye vagyok, hanem mert nem profilom a matematika, sem a fizika, sem az optikai geometria. Másra vagyunk fogékonyak. Lehet, hogy Neked meg azok a dolgok mennének nehezebben, ami nekem könnyebben.
-
Jaja, fotóban az A7rII teljesen ott van a szeren, leméretezve kb iso12k-ig állja a sarat az a7s-el szemben (DXOMark). Videóra viszont úgy nézem, a jelenleg kapható legjobb masina az a7sII (elvileg megoldották az a7s rolling shutter problémáját).
Nyilván a m4/3 sosem fog kortárs, 4x akkora felületű FF-el versenyezni, max ha feltalálják a szuper-szerves szenzort és a m4/3 only lesz egy ideig. Az tuti, hogy a MP sztori már régen túl van lihegve. Én azonos kategóriában csak egyszer váltottam gépet (D90->D7k), de azt nem a MP miatt tettem. Elképzelhető, hogy az E-PL5-ömet nyugdíjazza majd egy Sony, de slusszpoénként lehet, h A7sII lesz (idővel), azaz kb 6év után (D7k+EPL5) feladok ~25%-nyi pixelt
cserébe tejutat videózok 4k-ban
-
Monya78
veterán
"Gomba makrózáskor" nem egyszerű eldönteni hol kellett volna lennie az élességnek, pl. más témánál Én így szoktam: Rovarnál szem, virág: bibe. Gombánál viszont nem is tudom. Ha a szára éles akkor a kalap közepe lesz csak éles, kalap széli redők ilyesmik nem, sokszor lövöm Én is a kalap szélét mint ahogy a adott képen is szerepel. Nagy mélység élességnél zavaros lesz a háttér.
Na majd ha átnyergelek a e-m10 markII-re és lehet nyomni a focus-bracketing-et, lesz teljesen éles gomba + mosott háttér. -
Ha nem számít a kép széle, akkor inkább közelebb úszok/zoomolok (előbbi preferált), ha portré, amiben úgyis lenne víz/távoli, mosott háttér, akkor persze mehet f2.8-ra a cuccos.
A fő szempont most a videó, fotóban annyira nem rossz a kis E-PL5-ös, bár ott is sokat számítana pár FÉ-nyi hipertérugrás. Nem szoktam belebújni a DXO-s grafikonokba, most egy pillantás erejéig ránéztem, az A7s tényleg nagyon jó, print-ben (ahol ugyebár a 7II és a 7rII pixelei átlagolva vannak) hozza a többpixeles tesók teljesítményét, míg a 7II iso 800 után lemarad. A 7rII/7sII már túl drága nekem, max feléért vennék gépet (legyen az akár használt is 1év garival). Agyalok még 1 sort rajta, Februárban lesz a következő búvártúra, addig kéne dűlőre jutni - persze a jelenlegi házkínálat mellett patthelyzet van, uis házra sem vagyok hajlandó/képes 3k$-t kipörkölni, jó lesz annak a harmada is...
-
hibavissza
veterán
Volt már pár gép és objektív a kezem között ahhoz, hogy általánosítva elmondjam, hogy én nem bízom a stabilizátorokban. Elég esetlegesen működnek. Én jobban bízom az általam kontrollált eszközökben (ISO emelés, kitámasztás, állvány, f kicsi), ha biztosan jó képet akarok. És én azt akarok, nem fél délután szelektálni.
Azt is leírtam, hogy nem volt még Oly 5 tengelyes, vázstabis gépem. Külön kihangsúlyoztam, hogy a userek szerint csodásan teszi a dolgát.
Továbbra sem értem, mi a problémád. -
Kvázi-kézből - padon ülve, könyökkel a támlán kitámasztva, meg persze sorozatból.
Amúgy egy ritka fos kép - technikailag is (a Nikon 135/2.8 tágon taknyol, mint a rohadás, de ezt eddig is tudtam), meg user error miatt is (rendesen be voltam nyomva, szóval a fókusz kicsit mellé is ment
... de ha a stabi nem fogta volna meg, azt se tudnám megállapítani, hogy hova ment a fókusz).
-
totálkezdő
tag
Szerintem nem én nem ismerem a viccet, hanem Te nem olvastad el figyelmesen a korábbiakat. A 150mm 1/10-ből világos, hogy nem a 40mm-re kérdeztem rá. Ma megnéztem a 150mm-t PL2-őn (régi stabi, nyakpánt "stabival" kiegészítve). 1/80 -at simán kitartom vele, de, ha elég ügyes vagyok, akkor az 1/40-50 közötti tartomány is bejön. Ezért érdekelt, hogy a sokkal jobb stabis OM-D-ken milyen eredményt lehet kihozni.
Ismételten megköszönöm azoknak, akik válaszoltak nekem. Én nem kételkedem az ő válaszuk valódiságában. A mi kettőnk közötti párbeszédet ezennel befejezettnek tekintem. Te nyugodtan írjál rólam a továbbiakban is, amit akarsz, én már nem válaszolok Neked.
-
madgie
titán
-
totálkezdő
tag
Nézd, én úgy vagyok ezzel, mint az általam nagyon nem kedvelt Lukács György volt, aki azt mondta, hogyha nem vagyok ott, akkor akár fel is akaszthatnak. Szóval nyugodtan gúnyolódhatsz rajtam, csak éppen nem értem a miértjét. Ráadásul itt jónéhányan nem találtak semmiféle kivetnivalót a kérdésemben, hanem számomra nagyon hasznos válaszokat adtak, s ezt őnekik ezúton is köszönöm. De szívesen veszem Tőled a kioktatást, ha olyat mondasz, amiből tanulhatok.
-
hibavissza
veterán
elég jó arányban sikerülnek
na nekem ez nem hiányzik.Addig meg hiába általánosítasz
baromira nem általánosítottam, nincs 5 tengelyes szenzorstabis gépem ahogy írtam is.20-assal jópárszor 1s kézből
örülök nekikicsit trükközgetek, akkor a 3-4 FÉ képek is elég jó arányban sikerülnek
én meg nem fotózom le, ha ISO 3200 és f1,4 nem ad a helyzetnek megfelelő záridőt és még megtámasztani sem tudom a gépet. de eszembe nem jut a stabilizált kitobival bohóckodni.Ahány ház annyi szokás. Volt már pár IS objektívem. Azért a rend kedvéért teszek egy szmájlit, bár elég maró gúny jött át nekem, amit nem tudok hová tenni.
-
A közgyűrű beszerzése már megvolt. Egyszer használtam/kipróbáltam is többféle obival, de nem kaptam értékelhető eredményt.
Az a gondom vele, hogy pl. a fixek (45mm, 75mm) mögé felhelyezve azokkal nem lehetett fókuszálni. Zoomoknál meg - mivel nem vagyok pixel kukkoló - nem igazán láttam érdemi eltérést, csak azt, hogy a végeiken ezeknek is "elment" a fókuszálási lehetőség.Raynox előtétlencsét nem szeretnék pluszban, hogy rájöjjek, hogy az sem az igazi a dedikált obi(k)hoz képest. Szóval most már ott tartok, hogy vagy dedikált makró obi, vagy semmi.
-
Gondwana
addikt
OFF: nagyapàm ùgy halt meg '77-ben, hogy bemotorozott egy lovaskocsi alà. Pàr éve Zentànàl 7 orvost ölt meg egy traktorpòtkocsi. (Szerbiàban kötelező a narancssàrga rotàciò minden lassù jàrművön - tényleg, Magyarorszàgon mi a neve a forgò nemkék megkülönböztetőjelzésnek?)
-
gorgo
őstag
Köszi! Remélem nincs nagy bajod. Íccaka még autózni is rühellek én is, bátor vagy... Sajnos a móri bornapokat pont lecsúsztuk
,nem baj, most hétvégén ismét arra montizok. Csak ne lenne akkora böszme az a 12-40... Nem t'om, újabban egyre nehezebben kötök kompromisszumot fotózásnál.
-
Mr.Csizmás
titán
jobbulást
szezon van látszik, fognak ezek mindent, motorost, autót, vonatot....
@Lassú Víz 31-est sokszorosan utálom emiatt, telivan telepi racinges xenonos hülyékkel a falvak sorban. (az útról nem szólva, keskeny, kanyargós, 1-1 felújított szakaszon meg tapossák neki, aztán hopp elfogy az asztallap...)
-
MrChris
nagyúr
Ha nem ennyibe kerülne akkor egész jó hobbivideós obi lehetne, de még fotóra is elmegy. Ha nem a mi pénztárcánkkal nézem akkor ennyiért F0.95 fényerejű obi nincs és simán megvenném. Egy jó 85/100 f2-es régi manuál kb ennyibe kerül, 25-ös f1-es pedig régi manuálokból egyáltalán nincs így szerintem a fanyalgás ellenére a manuálosok és videósok szép számmal megveszik.
A cctv obikból ilyen minőséget 25mm-es 0,95-esből nem láttam, csak olyat ami vignettál-körkeretezik mint állat és kb effekt-játékon kívül másra nem jó. Ez azért messze jobb náluk (össze sem érdemes hasonlítani olyan ordító a különbség) és nem csak videóra hanem rendes fotóra is érdemes használni. -
Studi
veterán
-
madgie
titán
Nem károgok, csak ez is egy szokásos átcsomagolt standard c-mount lom, nagyon túlárazva.
De hogy ON is legyek: előszedtem az egyik FB csoportban az egyik régi mft-s képem. Szarpana is, jajjnegyvenöt is, szokás szerint rekeszelve, hogy éles legyen... mégis szeretem
-
FEDman
addikt
Nem tudom miért lihegitek ezt ennyire túl. Ez egy ártatlan egy perces kis szösszenet volt, ami nem állít sok mindent, max csak annyit, hogy nagytele tartományban a dual IS akár kicsit jobb is lehet, mint az amúgy tényleg remek 5 tengelyes Oly féle szenzor stabi.
Ehhez képest azóta is arról vitatkoztok, amit nem tartalmazott, így nem is állított ez a videó.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest