Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz evo87 #89073 üzenetére

    Csak javasoltam, hogy saját igényektől érdemes elvonatkoztatni, ha azt akarjuk kitalálni, hogy egy gyártó mit-miért csinál. Ami miatt nem gondolom, hogy egyhamar eltűnnek a kompakt crop vázak, az pusztán az a tény, hogy a japán piac is fontos, ahol viszont a kicsi MILC imádat nagyon megy.

    De a világ többi pontján ez nincs így. Még a magyar piacon sem, így el kell fogadni, hogy a mi igényünk csak egy marginális rétegigény. Én is imádom a szuperszexi rangefinder stílusú vázakat (ezért haragszom a Panasonicra a GX9 miatt, ami ha a GX8 és nem a GX80 folytatása lenne, most nem G80-am lenne).

    De azt például én is megfogadtam, hogy a következő vázam Full Frame lesz, három objektívvel (24mm, 50mm, 85mm környéki fixek) és csá. Amikor a G80-at vettem karácsony előtt, akkor már majdnem elcsábultam egy első generációs Sony A7 + 28-70mm kitobjektív miatt (269k újonnan, boltból, ahogy nézem még a mai napig tart az akció rá, de a váz önmagában is már csak 200k környéke boltból). De itt csak szenzorméretet nyertem volna, se 4K videó, se IBIS nincs benne, időjárásálló kivitelről ne is beszéljünk.

Új hozzászólás Aktív témák