Hirdetés
- CES 2026: Egyik füleden be, a másikon ki
- CES 2026: Nem folyt ki a szemünk a TCL papírképernyőit bámulva
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Helio Core néven újabb kijelző nélküli Amazfit kiegészítő jött
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- iPhone topik
- Garmin topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
Új hozzászólás Aktív témák
-
80hun
addikt
Beltérbe videózáshoz melyik obinak lenne vállalhatóbb a fókuszsebessége GX80-hoz? A 20/1.7 v 25/1.7.
A két látószög szinte mindegy nekem csak a 20-asra már nem emlékszem milyen mert csak pár kép erejéig volt a kezemben.
-
Mercutio_
félisten
válasz
komenymagart
üzenetére
Inkább GH2
-
komenymagart
csendes tag
Sziasztok!
Pana GH1 vs GX1: kezdő filmkészítéshez inkább a GH1-et használnám érzésre. Szerintetek? Vag inkább egyik se már?
köszi -
gzsylm
csendes tag
Sziasztok,
az lenne a kérdésem, hogy van-e lehetőség a E-M10 modellt hangtalanul működtetni, fotózni? Hogy ne kattanjon? Mert tudni tudja, a live composite módban csendes... -
PitLee
őstag
"Pricing and Availability
The OM-D E-M1 Mark II body only, is priced at £1849.99 inc VAT and available from December 2016 from key photographic retailers (prices may be subject to change).
The OM-D E-M1 Mark II, M.ZUIKO DIGITAL ED 12-40mm 1:2.8 PRO lens kit is priced at £2399.99 and available from December 2016 from key photographic retailers (prices may be subject to change)."
-
konyi79
addikt
Nekem magyon gyanús a megszokott EU felár + jellemző HUN felár + magyar ÁFA mellett lényegében egy USA USD brutto itthoni ár.
Persze legyen igazad, de tényleg. Járjanak ide usákiából nettósított vázakat kihordani, de amíg nem vett senki óvatosan kezelném. Persze benne van az egyenletben, felmérték a piacot milyen erős mezőnyben kellene eladni néhányat... Csak az nem mérték fel, mennyivel nagyobb a tengerentúli piac?Na remélem benéz az oly mintabolt, ha még nem is árulják, tudni biztos tudják már mi az igazság.
-
Studi
veterán
MLaca cikke, itt sajtóközleményt is idéz. Mintabolt honlapján és FB oldalán egyelőre semmi.
-
Studi
veterán
válasz
rumos14
üzenetére
Most hivatalosat még nem találtam, MLaca írt ki FB-ra egy 599 990-et, hivatalosként megjelölve. Mintabolt még nem fészbúkozta az infót.
lenan: ha igaz a 600e, akkor az európai árhoz képest megintcsak jó a magyar ár. Meglátjuk, Laca nem szokott légbőlkapott infókat posztolni, remélem lesz hamar tényleg hivatalos is.
(#79172) lenan: és akkor most mihez hasonlítsunk? Az 1400 dollárhoz, az 1700 EUR-hoz, vagy a 615e Ft-hoz?
A Sony árazása azért eléggé torz. -
lenan
aktív tag
válasz
mikrofon
üzenetére
1398 usd a sony, ott ahol 1999 lesz az M1. 2 (USA)
43%-al drágább az oly, ha az itthon 610, akkor az oly 872 ezer lesz:-)
Én legjobb esetben is 699 e-re tippelek.
Sajnos eu-ban mindenhol van áfa és eleve nettóban sem olcsóbb sehol, nem így számolódik át ahogy te váltogatod át egymásba a számokat sajnos. -
mikrofon
veterán
válasz
rumos14
üzenetére
De még ez sem közelíti meg az új 25/1.2-t szerintem......
Az e-m1 mkI most 370e, ha ezt figyelembe veszem, meg azt, hogy mennyivel több az mkII, akkor szerinted mennyi a releváns nyitó ár, mennyit érne meg neked, nekünk?
Azért a videós képességét még ismerni kéne, mielőtt azt mondjuk, hogy túl drága, vagyis indokolatlanul drága.....
-
-
b.vr
őstag
válasz
rumos14
üzenetére
szerintem nem olvastad el figyelmesen amiket írtam

a 2.8 és a 4 közötti difit ahogy írtam is, pont visszahozza hogy a dual IS kapcsán itt +1 FÉ többletet írnak a stabira. És ahogy ott direkt le is írtam, ezek pont azok a szituációk amik nem a dof-ról szólnak.
Senki nem beszélt itt ultimate sosemtekeremle obiról. Amiről én beszéltem az a minimál kit (mert a kézipoggyászt pl. nem akarod telepakolni a repülőn, vagy magashegyre vagy hosszú túrára pakolsz minimál cuccot)
DOF-ra meg ott vannak a fényerős fixeim (de arra is utaltam amikor azt írtam hogy a szabadtéri portréknál azért még a 40-150/2.8at ebben nem pótolja. Csak hát elvileg az sem pótolta a fix-eket, aztán gyakorlatilag meg szinte mégis)szerk: ja bocs, ezt itt félreértettem mire gondoltál: "azért az f2.8 nem csak a kitartható záridő miatt jó, hanem sokkal inkább a jobban kordában tartható záridő miatt."
Persze, aki pont 2.8 és 4 között van záridő-limiten annak ez nem jó. Az én esetemben mondjuk ez lényegében nulla százalék, de ettől még biztos van akinek igen. -
rumos14
nagyúr
azért az f2.8 nem csak a kitartható záridő miatt jó, hanem sokkal inkább a jobban kordában tartható záridő miatt.
és lehet bármilyen erős az a stabi, egy 25/1.8 DOF-ját sehogy nem fogja helyettesíteni, így nem érek azzal sem egyet, hogy ez lesz az ultimate sosemtekeremle obi.az E-M1 milyen áron nyitott? 400e Ft? mert a II az olyan 700 lesz. na EZ a durva.
-
b.vr
őstag
másrészt a 24-120 azért az nem ugyanaz, a 12-40 mellett egy 12-60 nem nagyon mozgatna meg, ez a 12-100 viszont annál inkább.
És speciel nálam még nem is csak utazáshoz. Modellfotózásnál mindig váltogatnom kell mert a 40-150-nel már nagyon messze kell mennem egy egész alakoshoz, a 12-40 meg a közeliekhez nagyon kevés, ott olyan 70-100-nál szoktam használni (és kb. félalaknál lehet bármelyik) Most ezt egyben lefedné ez az egy objektív (egyelőre ahogy néztem, a képére sem lenne panasz), vakunál egyértelműen, és természetes fénynél is simán lehet hogy nem lenne gond a 2.8 vs 4 (nyilván itt azért már a háttérelmosásbeli különbség is fontos lehet adott esetben)
De ez utazáshoz/túrához/kiránduláshoz is tökéletes. Az esetek 95%-ában .b fel sem merülne hogy a 40-150-et is magammal vigyem.szerk: amúgy lassan nálam már ez lesz a "legkomolyabb" ellenérv: imádom a 40-150-et, viszont ha lenne egy 12-100 hát elég komolyan lecsökkenne amennyit használatban lenne... * Még jó hogy elvileg jön majd egy 2x telekonverter is, meg jövőre terveztem is olyan túrákat ahol ez a tartomány fog kelleni.
* (amúgy a 12-40-el is könnyel lehetne ez a helyzet) -
t72killer
titán
Le a kalappal, ez fókusztáv-függően 2FÉ körüli fejlődés a mostaniakhoz képest. Ha hozzácsapnak majd ~2év múlva egy szerves szenzort global shutterrel, akkor cserélem a gx80-at.
#79136: Igazából keresni kell, mi az amit 2k$-nál drágábban adnak, crop-szenzoros vázat nem is találsz ennyiért.
#79139:, "Az E-M1 is ott tart még mindig, ahol kezdett." - Nemegészen, 1500 vs 900€.
-
b.vr
őstag
"azért a 28-200 tele tartománya nem fontosabb a 24-200-énál...
"Igen de én arra értettem hogy amikor írod hogy olcsóbb, kisebb, könnyebb akkor mivel Téged a tele tartomány érdekel jobban (ahol nincs hátrányban) nem fog annyira zavarni hogy viszont széleslátószögben meg a 24 helyett csak 28at tud

És igen, a 24-200 szerintem is a legtökéletesebb amit egyetlen obitól reálisan el lehet képzelni

-
b.vr
őstag
nyilván a fuji is jó választás, meg személyesen Neked a tele tartomány azt szoktad írni fontosabb, nálam (meg sokaknál) viszont azért az ekv 24 vs. ekv kb. 27 sokat nyom a latban. A részletes képminőség-összevetéseket aztán meg majd meglátjuk.
Aztán persze én sokkal jobban benne vagyok a m43ban mint a Fujiban (ahol van egy használt középkategóriás vázam egy szuper objektívvel (de azt is eladhatnám nulla bukóval) x-t2-t sem akarnék jobban venni mint e-m1 mkII-t , q*rvadrága azért az is
-
b.vr
őstag
Igen, én is azt gondolom hogy ez így most drága (egyrészt nem lépett akkorát az E-M1-hez képest mint akkor az az E-M5höz képest, másrészt most sokkal erősebb a többi gyártó kínálata mint 3 évvel ezelőtt relatíve volt, harmadrészt az árnál az abszolut értéket tekintve is kissé elszálltak)
Viszont megint visszatérve a 12-100-ra, hogy ebben a rendszerben lesz egy ilyen objektív az brutálisan megnöveli az értékét (persze gondolom azért a többi 5 tengelyes stabis oly-val is jó lesz, de pl. lehet hogy csak ezzel a mark-II-vel lehet relatíve kedvező áron megvenni) Azzal komolyan meg lehet azt csinálni hogy ez az egy gép és egy objektív és kész. Nem tölti ki a kézipoggyászt a fotós cucc
(jó, legyen még mellé a kis Oly 9-18, ami egyébként szinte nem is foglal helyet. Vagy majd azért nézzük meg azt a jövendő 7.5-ös fixet. Bár ha valaki megszponzorál, utána én biztos szorítok helyet egy 7-14/2.8nak is
Szóval ez az objektív ehhez a minőséghez ezzel az átfogással és így stabilizálva - nagyon erős érv a rendszer mellett.(A sony RX10 meg ugye hogy nincs benne mechanikus zoom, bárhányszor gondolkoztam rajta mindig elvetettem. A markIII-nál meg már a szuperzoom-irány sem tetszik. Most ugyanezt az átfogást (mk1 és mk2) megkaphatom Olyban (oké hogy f4 viszont nagyobb szenzoron) és én amúgy is idegenkedek a bridge-től az egybehegesztett gépváz-objektív páros miatt. Meg bár én szeretem az RX100-am képét is, de azért az Olyt sokkal jobban

-
b.vr
őstag
Hm, kettős érzéseim vannak mert még persze majd kellenek a részletesebb tesztek (főleg fókusz meg videó) de természetesen ez szuper gép (és ha lehet még jobban megerősített a leendő 12-100/4 mennyire fontos cucc lesz) viszont tény hogy b*romi drága.
A 12-100-ban ráadásul így az a durva hogy ha ezzel hozza az 1 FÉ pluszt dual-is-sel a 12-40-hez képest is akkor (mivel itt a fényerő sem annyira a dof-ról hanem inkább arról szólt hogy az iso minél inkább kordában tartható legyen) ezzel vissza is hozta a rekeszben a fényérték-veszteséget. Persze méretben nagyobb de a kb egy kategória (ahogy nézem, nálam ugyanabba a kis oldaltáskába mennének bele, nem mint a 40-150)
Szóval eddig bármilyen rendszert tekintve is egyobjektíves utazógépnek az e-m1 + 12-40/2.8at tartottam a királynak (szuper képminőség, szuper stabi, a nagyobb szenzorosok meg ebben a témában messze nem adnak annyival többet mint amennyivel nagyobbak és nehezebbek) most valszeg az e-m1II + 12-100/4 lesz az. Amennyivel nagyobb annál sokkal többet nyer az ember ezzel az átfogással.
Nyilván a képminőségbeli dolgokat majd még alaposan meg kell nézni.Viszont ez a 2000 USD (meg majd amennyi euro meg forint ez lesz) az tényleg nagyon sok. Én az E-M1-et is nagyon drágának gondoltam először (pl. egy akkori D7xxx-hez mérten) viszont ott elég hamar meg meggyőzött hogy olyan dolgokat tud amit akkor egy csomagban semmi. Pl. akkor csak a milliós riportervázakban volt akkora RAW-buffer (amire nekem pont szükségem is volt/van) mint az E-M1-ben (a d7xxxben meg valami 10 alatt. X-T1 még hónapokkal később jött csak (azzal azért már lehetett szintén sorozatot lőni) Aztán az a bizonyos stabi + 12-40 kombó. Micro43on belül a fókuszrendszer (megintcsak, Fujinál majd hónaokkal később az X-T1) Olympuson belül a kezelőszervek és a grip (nekem az előd e-m5-nél, hiába volt m43on belül minőségi ugrás képminőségben, ez kizáró ok volt) Laptopról vezérelhetőség. Meg még lehetne sorolni. Szóval 2013ban ez m43on belül nagyon durván, de bizonyos vonásaiban bármilyen rendszerhez képest is nagy ugrás volt. És ezzel volt az akkori 1500 usd/eur sávban emlékeim szerint.
Most is kétségtelenül vannak nagy fejlesztések (főleg ha valaki videózik is) de hát még egyszer akkorát ugrani eleve nehéz lett volna (főleg hogy a mark-I tavaly kapott egy nagyon komoly firmwavre-frissítést), szerintem nem is történt meg (sem m43on belül, sem a konkurenciához képest) Így aztán főleg húzós az ár.
Mittomén, az lenne forradalmi ha egy mechanikussal teljesen egyenértékű elektromos zár. Vagy a teljes programozhatóság (amit már régóta igényelnék) Vagy valami nagyon új szenzor. Vagy nemtudom
(nyilván személyesen meg pláne sokkal drágább mint anno az e-m1 mert amikor én azt 2 éve vettem akkor még volt 15%os mintabolti kedvezmény plusz az nagy év végi akció volt, benne volt a grip ára (ami nekem szintén fontos) és hát vehettem még egy objektívet 50% kedvezménnyel, így lett 75/1.8 ami azért teljes áron igencsak durva (természetesen a minősége is az) -
Lassú Víz
addikt
-
lenan
aktív tag
Persze teljesen igazad van, a Mount Everestre én is ezt vinném. (Csak gondolom az extrém körülmények között túrázók pár 10ezren vannak a világban.)
Amúgy rengeteg hegymászó (főleg angolok) használta annak idején az OM-1 filmes gépet, pont a kis súlya, (az egész rendszeré) elpusztíthatatlan mechanikája miatt. Persze akkor mindegyik azonos szenzort használt (kisfilm) amúgy. -
eeXaa
addikt
Kizárólag ezt a rendszert vsznű nem sok...
Viszont akinek van pénze, és szüksége egy kissebb könnyebb cuccra brilliáns obikkal, sztem símán beválallja... tuti lesz van vhol akcijó ahol kb 3500 euróért meg lehet majd kapni ezt a vázat két három pro obival.. ami viszont nem lessz rosz biznisz.. -
Dolphin
tag
Nemregiben osszefutottam egy kedves urral, aki mindenaron le akarta verni az E-M1-em arat a beka
sfeneke ala, mert jon az uj, igy senki sem fogja az 1-eset 200 kornyeken megvenni... Ahogy lejott, ezutan is biztosan meg lesz gyozodve, hogy marpedig ez igy van.
Ezzel csak arra utaltok, hogy valszeg hatassal van a hasznalt E-M1-ek (mk1) araira, igy azok ara sem fog mar jobban csokkenni... gondolom. -
Studi
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Ez már szinte tökéletesnek tűnik méretben.
Ízlések... 
A rossz hír, hogy az Oly a pro vázak árait nemigen szokta lefele dobálni. Az E-5 is ugyanolyan áron futott ki, mint ahogy bekerült a piacra, legalábbis itthon. Az E-M1 is ott tart még mindig, ahol kezdett.
A nagyobb probléma inkább az, hogy nagy átlagban is felkúszott az Oly vázak ára, hiányolom továbbra is az olcsón elérhető alapvázakat, PL7 dupla kit 230, E-M10mII dupla 260. Ezeknek olyan 130-170 körül kellene lennie.
-
madgie
titán
Még a nagyok is olcsóbban adják a kisebb szenzoros Pro gépeiket, az aktuális kínálatot tekintve pl a Nikon D500 jó példa erre.
Minél nagyobb a szenzor, annál vastagabban fog a cerka egy ideje. A KF gépek még a FF fölé vannak árazva.
Aztán persze majd az idő eldönti, jó ötlet volt-e ennyire beárazni az E-M1 II-t.
-
hito
nagyúr
válasz
rumos14
üzenetére
Aki gari nélküli vagy gari idon túli gépet Sony szakszervizben javíttat, az meg is erdemli. Lehet vinni pl. a Sonexbe, ahol a bevizsgalasi díj az említett fele, harmada es ha nem kered a javitast, fel even belül levasarolhato naluk bármire. Ha meg kered termesztesen nem szamitjak fel.
-
mikrofon
veterán
Már rendelhető (Pre-Order) a getolympus, USA hivatalos honlapján is 2000 USD-ért. érdeklődés biztos van rá, mert ez az oldal eléggé be van lassulva, reggel óta, mert elég friss. Pontosan ma reggeli..... Ma küldték ki hírlevélben is a világ minden részére.....
Nem hiszem, hogy a 2000 USD (560e HUF) nagyon fájna annak a rétegnek akit céloz.... Hány ilyet tud venni a célzott réteg a havi fizetéséből.....
Ha nálunk is a "havi fizetés/EM1II arány">1 lenne, akkor nekünk sem fájna annyira, itthoni 2-3 év garival.....szerk:
Ha majd jön kittben az új obikkal (12-100 esetleg 25/1.2), akkor lehet még jobb vétel lesz.....
Úgy gondolom, hogy a legnagyobb eladást most, a legelején produkálják ebből a vázból, mert most nagyon új, nagyon jónak tűnik..... Aztán lentebb megy a lelkesedés.....@madgie: ez a Sky HDR zseniális!
-
-
madgie
titán
Gondoltam, hogy ez a vázforma bejön neked, engem konkrétan a világból ki lehetne kergetni ekkora felfújt mirrorless lufikkal. Ming Thein meg odarakta a KF Hassy mellé

Egyébként tényleg belegyömöszölt minden techie dolgot az Oly, fenegyors AF, félig lenyomott expógombra "előrepufferelő" mód, gyilkos stabi. Lesz, aki megveszi, mert tényleg ügyes cucc, de gyanítom, hogy az mft használók nagyon nagy többsége ugyanúgy tesz, mint anno mi is a 4/3 csúcsvázaknál: kivárja, míg használtáron olcsóbbér' megkapja.
Szerk: ilyen stabi mellé tök jó lenne az Oly-ba a Sony szoftveres átmenetes szűrő módja, kézből is meglőhető lenne egy f@sza nagylátós tájkép

-
válasz
rumos14
üzenetére
vártam az elmés kommenteket...
mindenki máshogy használja a vázat. van, aki hajlongó lányokat fotóz beállított helyzetekben, nyilván más kell oda, mint az everest tetejére, vagy streetfotózni, stúdiózni, esküvőzni stb. stb.
nekem jó dolog a jó stabi, ez meg már annyira jó, hogy szó szerint el lehet hagyni az állványt. mínusz másfél kiló (minimum). a váz formája és kialakítása is jobban tetszik, mint "más gyártóké".
ezzel együtt ezt az árat sosem tudnám benyelni, a pro funkciók egy részére semmi szükségem, úgyhogy tuti, hogy nagyon szenzoros gépek felé fordulnék.
-
rumos14
nagyúr
csak hát a Föld forgása... bárcsak az nem lenne, és akkor 5-6 ÓRÁS kézből expo is lehetséges lenne
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
sztem amúgy a 300 euró ide vagy oda már ezen a szinten mindegy, vannak elég egyedi tulajdonságai ennek a gépnek, a kolléga által leírtak közül egyik gép sem helyettesíti és fordítva.
-
t72killer
titán
válasz
atis78
üzenetére
Ami meredek, hogy még Yen-ben is lényegesen drágább, mint amennyiért az előd, mkI-et anno kiadták. Pedig a nyafinyafi fő okának a Yen erősödést szokták felhozni.
A többiek is eléggé megdrágultak az elődeikhez képest (a6000, GX80, a7mkI), de úgy néz ki, az Oly viszi a pálmát. Hiába, nyomják Krahácsot
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
atis78
tag
Azt hiszem Oly-nal kisse elgurult a gyogyszer az E-M1 mII arazasanal.
http://www.43rumors.com/olympus-e-m1ii-price-unveiled-now-available-for-preorder/
2000 dodo/euro szerintem meg a nyugat europai fizetesek mellett is elegge meredek.
Remelem azert a vevok iteletet mondanak es kenytelenek lesznek "realisabb" magassagra csokkenteni az arat.Anelkul hogy barmifele hitvitat inditsak nehany a hasonlo katagorias gepekrol:
Fuji XT2 1700€
Sony a6500 1700€
Sony A7 mII 1500€
Sony A7R/S mII 2800€
Pana G80/81 900€Vegre lett volna naluk egy papiron minden teren jol teljesito vaz erre teljesen elszallnak az arazasssal

-
-
t72killer
titán
válasz
PitLee
üzenetére
Megnézem mindjárt, van-e valós különbség a két FW-fájl között. Egyelőre úgy tűnik, bitre azonos méretűek. Mivel nem csúcsvázról van szó, fizetős upgrade-ről sajna nemigen álmodozhatunk. (a cinelike-profilokat szivesen kipróbáltam volna pl)
-
PitLee
őstag
Nem lehet a GX-85 FW-jét áthajítani a GX-80-ra ?
Addig itt -Service manual-, meg egy szeptemberi -update- és egy -lista- a lencse kompatibilitásról. -
80hun
addikt
válasz
mikrofon
üzenetére
De ilyen egyszerű az ok.

Nézd meg a GH4 és a GH4R árát. Tudásban a gh4r egy 99eurós update-el tér el. csak. a gh4-től
Arra nem találtam infot hogy az update kiveszi e a limitet is v. csak tudást ad hozzá.Egyébként semmi nem tiltja hogy az amerikai modelleket árúlja itt bármelyik gyártó. Egyszerűen hozhatnának limit nélkülieket is , levámolnák és drágábban adnák ennyi.
De ha akarnák vásárolható szoftver frissítéssel is megoldható lenne a vámkülönbözetet meg befizetnék.

Nincs kedvük foglalkozni vele ennyi

Úgy vannak vele vegyél camcordert v. GH4R-t v. egy Atomos külső rögzítőt és már mehet is a buli
-
mikrofon
veterán
Ebben a témában a következőt nem értem.
Tegyük fel hogy igazatok van és a vám és EU miatt van a tiltás. Mert hogy 5 -12% kall drágább lenne a gép de akár 50% drágulást is jelenthetne egy korlátlan váz esetén. Szerintem ez nem logikus magyarázat. Hiszen minket valóban megterhel ennyi többlet költség. Viszont mi van azokkal az EUs állampolgárokkal, akik többszörösét keresik a mi bevételeinknek és ugyan azon az áron veszik a felszerelést mint mi. ( Márpedig az EU állampolgárok nagy része ide tartozik. ) Ők ne tudnák megfizetni ezt a felárat egy korlátlan funkcióért. Ha pedig lenne ilyen fizetőképes igény akkor a gyártó nem adna ki egy kicsit más néven egy drágább vázat, hogy ezzel növelje a bevételét és a piaci részesedését az EU-ban.... A jelenlegi gazdasági környezetben én ezt nem hinném...
Tehát vagy nincs rá valódi, számot tevő igény vagy... nem ilyen egyszerű az ok.... -
eeXaa
addikt
Arra azért kiváncsi lennék mennyivel dobná meg egy váz árát mondjuk 500 euro esetén ez az adó..
-
Tikakukac
titán
Én sem értem, le is írtad, hogy miért.
Kódban elég ritkán marad benne ilyen, főleg színbeli eltérésnél, tippre kopp ugyanaz a lap megy mindenbe. Az, hogy közben FW-ben valami mókoltak már elfogadhatóbb, ez érdekelne engem is.
Ha utólag pénzért unlockolod akkor már nincs kötelezettség? Nekem is úgy rémlik itt inkább valami ráfizus dolog volt, de a joghoz meg bioszhoz nem értek, doktor sem leszek sajna.
-
80hun
addikt
Nem
Azért tiltották le mert a camcorderek (30percnél hosszabb felvétel) más vámkategóriába esnek.
A gyártó tiltotta le mert így olcsóbban adható.
Csinálhatnának nyugodtan bármelyikből olyat is ami limit nélküli csak drágább lenne.
A GH4R-ben nincs tiltás ha jól tudom. Drágább is

-
Tikakukac
titán
Én az okot keresem, hogy melyikben miért van ilyen vagy éppen miért nincs.
A frusztráció az azokból jön ki, akik nem akarnak megérteni ilyesféle különbségeket vagy képtelenek is lennének rá. Mint írtam már: én informatikus vagyok elsősorban engem ezért érdekel. Volt már itt ezres rágás is, ami meg főleg semmiről szólt, mert egyszerű fizika, csak nem akartam beleszólni. Ahhoz képest ez borzalmasan érdekes.
-
b.vr
őstag
ebben csatlakozom most Dolphinhoz, kb 100 hsz óta rágjátok a semmit, és ezzel az erővel ezt még hetekig csinálhatjátok. Le is írtatok különböző alternatívákat, egyelőre ezekből vkell választanotok, mert az az egy biztos hogy attól mert itt még százszor leírjátok nem fog feloldódni ez a korlát ezekben a pana fényképezőgépekben. Megértem ha a frusztráltságotokat akarjátok magatokból kiírni, akkor ennek viszont érdemes lenne külön topicot nyitni

-
eeXaa
addikt
Írni kell egy online petíciót és küldeni brüsszelbe, hogy szépen térjenek észhez végre..
-
Tikakukac
titán
válasz
madgie
üzenetére
Nem urban legend. Ugyan az a Dell Inspiron belépő amcsi és EU piacra más belül. Amcsinál míg a billzet teljesen alá volt merevítve és kapott a gép is egy elég béna, de merevítést, EU-ba nem jutott semmi, csak levegő.
Ugyanez igaz a német vs. kelet vonalra. Ezek mind szemmel látható/kézzel fogható dolgok sajnos.
-
madgie
titán
Ugyan nem vagyok reprezentatív minta, de huszonpár váz után az amcsi cuccokkal sose volt semmi bajom (csak amit én okoztam), ezzel szemben EU/HU cuccok elég gyakran megfordultak már a szervizekben. Tudom, talán urban legend az különböző piacokra másként dolgozó QC, és lehet csak bebeszélem magamnak, de bármikor hajlandó vagyok US beszerzésű cuccot venni, ha megéri.
Amúgy meg általában 20-30 ezres baja lehet ezeknek, az meg szerintem bele kell, hogy férjen egy munkagépbe, ha már kell az a folyamatos videó.
-
válasz
silmatauki
üzenetére
értem. akkor vagy vállald be a kockázatot, vagy keress másik gyártót, ahol nincs limit, vagy vedd tudomásul a limitet. tényleg ez van sok éve, én sem értem, hogy minek ezen most dühöngeni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Milyen processzort vegyek?
- Mesterséges intelligencia topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Okos Otthon / Smart Home
- PlayStation 5
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060 (ELKELT)
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Shining3D EinScan Pro 2X 3D szkenner
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Eladó EVGA GT 640 2GB videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Mikor, hol mutatod meg legkedvesebb fórumtársaidnak? 

610 egy A6500? Ahhoz képest 600-ért miért drága az E-M1mII? 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)