Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- CES 2026: a Lenovónál már akasztják a jövőt
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Megtalálták az akkumulátortechnológiai Szent Grált? - CES
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- OnePlus 15 - van plusz energia
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Ha valakit érdekel a WiFi alapú tethered shooting Olympus vázzal, akkor jelentem, sikerült a Camera Control nevű programot működésre bírni Windows alatt:
[link]A kamera IP címét kellett beírni, mert DNS név alapon nem találta meg.
A kompatibilis vázak listájának a fejlesztő az alábbiakat adta meg: OM-D E-M1, OM-D E-M10, PEN E-P5, PEN E-PL7, Stylus 1, TG-3. E-M10 II-vel is megy (ezzel teszteltem).
20 percet tudtam vele játszani. Az alábbi feature-öket tudja a fejlesztő szerint, a gyors tapasztalataimmal:
1. Fotók élő áttöltése a számítógépre WiFin keresztül. Egy RAW ~20 másodperc alatt átment úgy, hogy a fényképező a gép mellett volt. Nagyobb távolságból nem próbáltam. A RAW képet ugyan nem tudta megjeleníteni, de dupla kattal meghívható külső program. Állítható, hogy csak a RAW-t, csak JPEG-et, vagy mindkettőt áttöltse.
2. Megjeleníthetőek a memóriakártyán lévő képek.
3. Remote control. Tudtam exponálni, de live view nem volt, ennél a menüpontnál visszaváltott a fényképező LCD-je a WiFis RFID kód megjelenítésére. Ez valszeg tűzfal probléma, mert egzotikusnak tűnő portot használ, később majd kísérletezem vele. Elérhetőek az expozíciós beállítások is.
4. Távkioldás. Ezt nem próbáltam, majd ha több időm lesz rá.Egyelőre jó cuccnak tűnik.

Új hozzászólás Aktív témák
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS - 5120x1440 Dual QHD - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3835
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 512GB SSD RX 7800 XT 16GB LianLi Lancool 216 ARGB 750W
- Eladó Realme 9 Pro 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest