- Huawei Pura 80 Pro – a másik zsebbe
- A készlethiány jelezheti, jön az iPhone 16e és iPad Air utódja
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
|AP|
veterán
válasz
Lassú Víz
üzenetére
igen, ezt írja is a gép, de a gyakorlatban van látható különbség? Én még nem igazán figyeltem meg shutter shock-ot hosszabb záridőknél sem, bár nem is figyeltem erre különösebben.
De elméletileg akkor célszerű ezen a beállításon tartani a gépet (rázkódásvédelem - 0mp), ha jól gondolom.
-
szab13
aktív tag
Kezd elegem lenni a nikon fókusz problémából ezért kacsingatok egy M10 felé.
MM-ben nézegettem, próbálgattam egyet. Megfogott a EVF-en keresztüli, "élőkép" belenagyítási lehetőség.
Ha jól értelmeztem ez lehet használni AF és MF esetén is.
Ez a funkciót használja valaki makrózáskor? Lehet állítani a nagyítás mértékét?
köszönöm -
|AP|
veterán
E-M10-en érdemes a rázkódásvédelmet bekapcsolva tartani 0mp-re állítva? Mikor van ennek igazából jelentősége?
más: azt hiszem a sharpent el kell felejtenem Lightroomban, vagy legalábbis nagyon óvatosan bánni vele, mert ha beleszámítom azt, hogy a Flickr még élesít egyet feltöltéskor, az már kezd sok lenni.
más2: dolgozom az ügyön, hogy az asszony ráébredjen milyen jó is lenne ha ő használná tovább a GM1-et és nem kéne mennie a háztól (mármint a gépnek
)madgie: de az csak jpg-nél játszik, nem? A RAW-ra semmilyen hatása nincs. Vagy de?
-
pandur99
aktív tag
válasz
SeatZola
üzenetére
Az E-PL5 szerintem pont elég. Én Nikon + 18-200 VR-ről váltottam PL5 + 14-150-re. Fél súly, jó képminőség, könnyű kezelhetőség, megfizethető ár a használtpiacon. Garanciális gépet 50e táján vehetsz, objektívet 80-100e körül, vagy ebayen pl. új Tamron 14-150-est 120e-ért.
-
.mf
veterán
válasz
SeatZola
üzenetére
Szemüveges vagyok, mégis a keresősöket preferálom...
EM5 használtan jó áron megy, PL5 azonos szenzorral de kereső és tárcsák nélkül, gyengébb stabival és ergonómiával, még olcsóbb (pár hónapja a MM 90k körül dobálta a dupla-obis kiteket, de azóta már visszaállt feljebb az ára). EM10 az EM5 testvére, nem időjárás-álló, cserébe van pár plusz fícsöre.
Oly jpg-k általában szépek, a gépek is elég strapabíróak. Menj el a mintaboltba vagy valamelyik multimédia hiperbe és tapogass meg párat. -
Schanyee
senior tag
válasz
SeatZola
üzenetére
A mintabolt árait figyelve nem éri meg a 120 000ft-os felárat az E-PL7, a PL5-öt nagyon jó áron adják most. A képminőség kb ugyanaz a két vázban, mert kb azonos a szenzor. Viszont elég jó váz a PL7 is, jobb a stabilizátora, beleraktak egy adag új funkciót ami akár időnként hasznos is lehet(ezeket nem írom le, tesztekben le van írva minden). A markolata a használhatatlanról az éppen használható méretűre nőtt (szubjektív dolog, nekem nagy a kezem valszeg), de ez ha jól tudom cserélhető a PL5-nél, így olcsón megúszhatod. A PL7 kapott rendes tárcsát a hátsó szerencsekerék helyett és nagyobb kijelzőt.
-
SeatZola
őstag
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Nem szeretem a keresőt. Szemüveges vagyok és kényelmetlen. Pénzbe beleférne, de nem szeretnék megint százezreket rááldozni. A DSLR-hez sem vettem komoly/drága üvegeket.
Egy strapabíró gép kell, ami szép képeket lő. Van egy Canon SX230HS kompaktom is, de annak nem szeretem a képeit. Magyarul egy belépő dslr képminőségét keresem sokkal kisebb vázban. -
Lassú Víz
addikt
válasz
SeatZola
üzenetére
Keresős OM-D nem fér bele? Szerintem jobb mint a PEN, főleg DSLR után. Az E-M10 pl. egy jó darab. Én a mintaboltba járok, ha valamit újonnan akarok venni. De időnként eszméletlen akciókat lehet kifogni némely MM-ben is.
-
SeatZola
őstag
Sziasztok! Egy kis segítség, tanács kellene: ráuntam a Pentax vázam + a Tamron 18-200 méretére és súlyára. Eladtam. Szeretnék egy kisebb súlyú, de szép képeket lövő szettet. Szerintetek miben érdemes gondolkodnom.
Nézegettem az Oly E-PL5, E-PL7 szetteket. Igazából kinézetre a 7-es jobban tetszik. Képminőségre van köztük valós érdemi különbség? Megéri a felárat? Hol érdemes Oly-t venni? Eddig 7-8 évig Pentaxaim voltak, így ez nekem nagyon ingoványos talaj.... -
jjeahh
nagyúr
válasz
üzenetére
kösz! logót tudok tervezni, napi szinten illustratorozok, de amíg pénzt nem keresek a képekkel, nem látom értelmét, na meg fura mód saját magamnak ötletem sincs logóra
nem akarok olyasmit mint a nevem kezdőbetűi meg ilyen szirsz*rok... fesztivált fotóztam már végig, de azokra is csak simán rátoltam a nevemet, mert kérték, oszt csók 
-
rbalint88
veterán
.mf a híres ember:[link]
-
Mercutio_
félisten
válasz
jjeahh
üzenetére
Kérdés, hogy mikor fexik...
Az éjfél előtti órákban tud rendesen regenerálódni a szervezet, utána olyan mintha fele annyit aludnál.A jóga az jó, de nagyon a spirituális irányba ne menjen el, ha nincs ilyesmire rákattanva, csak mint sport+relaxáció viszont jó, bár izomzatot - hacsak nem power jóga, vagy valami eszközös - nem annyira erősít, arra valami futás, kettlebell, trx és társai, ajánlott.
-
-
athomi
veterán
Regnas (BLS-5) akkumulátorral van valakinek tapasztalata?
-
-
jjeahh
nagyúr
igaz, csak utálok veszekedni ezért magamba fojtom, de sebaj, ettől nő a gyomorfekély
a halálom ha valaki ígérget oszt szinte sosem tartja be, eljátsza a bizalmamat... no de legalább néha sikerül pár képet lőni róla, oszt olyankor örvendek és béke van
kéne nekem egy türelmes meg bevállalós modell, akkor nem zaklatnám ennyit
régebben Mo-n rengeteg ilyen csajt ismertem, Erdélyben viszont egyet sem, így tesón vegetálok -
.mf
veterán
válasz
jjeahh
üzenetére
"én képelek tovább
"Helyes

"sztetek az ilyen ellenfényes becsillanós kopott képekkel mit lehet csinálni? vagy jó így?"
Semmit, jó így, ennek is megvan a hangulata. Nem kell szubjektív dolgokban mindig másokra hallgatni, mert az az ő ízlésük, nem a sajátod.
Nézd a jó oldalát: könnyen összeszervezed azt a 10-et, amiből az az 1-2 összejön. Ha nem a tesód lenne, több szervezésbe kerülne 1 (amit kisebb arányban, de ugyanúgy lemondhat), mint az a 10; és nem csak szervezési időigény lenne, magasabb elvárással (portfólióba szépre photoshoppolt eredmény) vagy anyagi vonzattal is járna.
-
schawo
titán
válasz
Oly-Service
üzenetére
Oké, rendben, emiatt terjedt el itt félinformáció, nem saját kútfőből származik.
Kösz, hogy tisztába került. És kösz a jó árakat is. -
TayRol
nagyúr
válasz
Oly-Service
üzenetére
Remélem mihamarabb terveztek 75/1.8-as akciót ismét.

-
válasz
Oly-Service
üzenetére
részvétem, elég lobbanékony a fórumos hangulat... felmerül, hogy az akció akciójának akciójából esetleg nincs már 25% kedvezmény, és azonnal felhördül a nép. emberek, azért vegyétek észre, hogy a lendületesebben leárazott oly cuccok még a külföldiai árakkal is versenyképesek, ami nem nagyon mondható el a többi márkáról.
szerintem egy e-pl5 duplakit 90, 100 és 110e ft-ért is best buy

-
schawo
titán
válasz
Oly-Service
üzenetére
-
jjeahh
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
& rbalint88: ki kell szűrni onnan a hasznos kritikákat és akkor sokat lehet tanulni... a modellem nem lelkes sajnos, ha 10x rákészülünk, hogy na most megyünk képelni, abból általában 1 vagy 2 alkalom jön tényleg össze, a többi nyolc elmarad és összeveszünk rajta
inkább én vagyok lelkes, szerinte túlságosan is
az első képen amúgy nem fura a szája? nekem olyannak tűnik mint aki szilikonozza, állandóan Pamela Anderson, Angelina Jolie meg Locsmandisz kolléga modellje jut eszembe róla 
hemaka:

-
_seth_
veterán
Felhívtam az oly mintaboltot, igénybe lehet venni a pl6 duplakitnél a klubkártyás kedvezményt, viszont jelenleg csak ezüst színben van.
-
aginor
veterán
Sziasztok!
E-pl5-nál nem tudja valaki, hogy a HDR sorozatot hol lehet kikapcsolni?

-
Studi
veterán
válasz
Oly-Service
üzenetére

-
pandur99
aktív tag
válasz
hegyimorc
üzenetére
Tudtam, hogy nem fog összejönni az "igazi", de anyagi okokból nem tudtam most meglépni a tutit. Az E-PL5-ösökkel most tele van a piac megfizethető áron, M5 vagy M10 nincs használtan, vagy ha van, jóval 100e fölött és jörészt ebayről. Váltani pedig inkább a 14-150-es "utazó" miatt váltottam. Hosszú évekig 18-200 VR-t használtam Nikonon, ezt akartam felváltani kisebb méretben, és ez sikerült. Volt ugyan több nagy fényerejű fixem, meg fix 2,8-as zoomom is, de a végén szinte csak a 18-200-ast használtam, csak nagy és nehéz lett egész nap hurcolászni. Az Oly a 14-150-essel jobb minőséget produkál a Nikonnál. Aztán ha valamikor lesz pénzem M5-re, akkor nagyobb bukó nélkül el fogom tudni adni a E-PL5-öt. A fuji azért nem maradt, mert arra nincs hasonló obi, illetve a 18-135 az horror árú. Kipróbálni viszont jó volt.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Tin_Shield
üzenetére
értem, köszi!

-
Tin_Shield
őstag
válasz
jjeahh
üzenetére
"valaki használt amúgy már itt hosszú távon 60-as sigmát?"
Nekem kb. egy éve megvan, igaz nincs mindennap használatban, de idáig semmi baja. A kotyogás Sigma fícsör, lineáris motor mozgatja lencsetagot, ha kap delejt, a mágneses mező pozícióban tartja (és ha kell lépteti), ha nincs villany akkor a végállásba "esik", ha átfordítod az objektívet akkor meg a másikba
Elviekben ettől nem lehet gondja, kalkuláltak vele a tervezéskor (legalábbis a leírásban említik, hogy ez a zaj normális), de tény megoldhatták volna elegánsabban is, mondjuk kikapcsolt állapotban valamelyik végállásban rögzítve, vagy legalább valami csillapító betéttel a végállásokban. -
_seth_
veterán
Jól sejtem, hogy azért van 5e forint kedvezmény a pl6 duplakitre az oly mintaboltban, hogy a klubkártyát ne lehessen használni?
-
.mf
veterán
válasz
Mirman
üzenetére
"Azért itt kérdezem mert ez az egyik legjobban pörgő topik ezzel kapcsolatban , ahogy láttam az állványos topik eléggé halott."
Pedig az utolsó oldalán is vagy háromszor írtam le ugyanazt... látom visszaolvasni manapság luxus

Nálam jelenleg 3 állvány van: mini (lecserélés alatt, tervben: Velbon EX-Macro), utazós közepes (Weifeng 6615), komolyabb (Induro AT214 + olcsódejó kínai BK-03), azt (/-okat) viszem, amelyik a helyzethez passzol.
Vakuból egy FL36R-t sikerült jó áron szereznem; de még a kitvakuval is sikerült egy pár egész jót deríteni közelre éjszaka is (arc megfelelően exponálva, sarki fény jól látható a háttérben -- slow synch ftw).
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Mirman
üzenetére
Ne dőlj be Mercinak
, nagy nehéz gép alá nagy és nehéz állvány, kicsi könnyű gép alá meg kicsi, könnyű állvány. Egy Nat geo állványt használok. Nem túl stabil, viszont megtart egy PEN-t alap objektívvel vagy 14-150-nel. Pár másodperces rázkódásvédelem mellett nem fog bemozdulni. Elég magas, a lábai 3 szögben is terpeszthetők, középoszlop ketté csavarozható, megfordítható. Szerintem megérte az árát. De amikor a ZD 50-200, meg az E-M1 alá kell állvány akkor arra van egy Velbon amelyiknek csak a feje 2,2 kg, szemben a másik full 0,9 kg-os súlyával. Gondold meg mit akarsz rátenni, mérd le, szorozd meg kettővel és keress olyan terhelhetőségűt. A többi már csak pénztárca kérdése.A 4/3 rendszerből maradt FL-36-os vakut használom. Egy PEN vázon nagy és ormótlan, de nem érdekel. Ha kell, akkor kell. Vannak kisebb Metzek, Oly/Pana talppal keress. De vehetsz manuális Yongnuo-t is.
-
Schanyee
senior tag
válasz
Mirman
üzenetére
Felhasználástól függ abszolút, ezt nem lehet így megmondani.
Nekem van egy Braun feliratú gorillapod másolatom, ami túlélt már pár vizes, erdős helyet, de nem használom minden nap, tökéletesen bevált. Aztán van egy Manfrotto állványom, amit az előzőhöz hasonlóan nem ajánlanának semmi pénzért se az állványos topic-ban. 3 éve használom, évente 3-szor, a legnagyobb állásba sose nyitom ki (ott elismerem hogy már nem az igazi), de nem is gond, mert nem DSLR optikai keresőjén nézek a világra, így nem kell lehajoljak ha 165cm-ről fotózom mondjuk a 190cm-es magasságommal, sőt jobban kézre áll. Nem volt még vele semmi bajom, nagy előnye, hogy kicsire összecsukható. Mindennapi használatra nem ajánlanám.
Vaku - egy Yongnuo yn 460 kínai manuális vakut használok, mivel ha kell a nagy vaku ráérek tökölni azzal, hogy kézzel beállítsam az erejét, cserébe az ára töredéke a márkásaknak. Ja az elemfedél úgy néz ki, mint ami bármikor letörhet, de az újkorában is olyan volt és részegen használva sem lett baja
. De használtan vettem több mint 3 éve, évente használom ezt is vagy 4-szer, arra tökéletes.Ha bármelyiket gyakrabban használnád nem biztos hogy ajánlanám ezeket (kivéve talán az elsőt, azt használtam a legtöbbet és nyoma sincs használatnak). De az is tuti, nekem arra amire használom beváltak, egy fillért sem bántam meg, hogy kiadtam értük, és többet nem is költenék egyikre se.
-
Mirman
őstag
Üdv!
Beszálltam ma egy Olympus E-PL5-el én is hozzátok.
Kérdésem az lenne hogy innen ki milyen állványt és vakut használ vagy mi az a szint amit már érdemes megvenni mert nem gagyi és nem megy tönkre egyhamar ?
Azért itt kérdezem mert ez az egyik legjobban pörgő topik ezzel kapcsolatban , ahogy láttam az állványos topik eléggé halott. -
Studi
veterán
Vasárnap mentünk, három után nem sokkal értünk oda. A parkolóhely keresés nem volt egyszerű, és volt egy 10-15 perc sorbanállás a pénztárnál is, de bent már szépen eloszlott a tömeg. Voltak sokan, de azért virág jócskán több volt, lehetett nyugodtan időzni egy-egy példánynál. A naplementével kicsit mondjuk elszámoltam magam, mert ott a fák között már elég kevés fény jutott. Igyekszem hamar előkotorni a képeket.

-
schawo
titán
Ki volt a budakeszi vadasparkban tegnap délután? Láttam egy M1-et (vagy esetleg M5-öt, csak egy pillanatra láttam) nyakban lógva, esetleg idevalósi volt?
Új hozzászólás Aktív témák
- Corsair vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 DRAM 2400MHz C14
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 855 G7 - Ryzen 5 4650U I 8GB I 128SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4388
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Vision OC RTX 3060 Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Amúgy tök jók így. Esetleg lehet fekete-fehérrel játszani, vagy odahúzni neki színeket kicsit, de .. nekem ezek jók.