Hirdetés
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Boombox került a fejemre
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- CES 2026: AI séf a Boschtól
Új hozzászólás Aktív témák
-
FEDman
addikt
válasz
ezisjo
üzenetére
Most komolyan nem értem mit akarsz kihozni ebből az egészből. Az Olympus 9-18 egy jó obi, az ekv. 18mm-nek megfelelő látószög meg már kifejezetten extrémnek számít. Ha fényerő neked nem fontos, csak a látószög, akkor nem igen korlátoz a jelenlegi felszerelésed, használd azt. És inkább azon gondolkozz az adott Olympus obiddal hogy tudsz még jobb képeket lőni.

-
.mf
veterán
válasz
ezisjo
üzenetére
Van a Panának egy 7-14 f4-ese is, rendszeren belül.
APS-C-re vannak a Samyang 12 f2 verziói milcre és 10 f2.8 tükrösre, plusz egy-két gyártónál még egy-két uwa-zoom vagy akár fix is.
FF-re Nikon 14-24 f2.8-at nagyon dícsérik, Canon nemrég jelentetett meg egy 11-24 f4-et, Samyang 14 f2.8 olcsó de egész jó, s ha bátor vagy, akkor a Sony 10-18 f4 FF-en 12-16 között egész jól kirajzolja a FF képkört. -
.mf
veterán
válasz
Mercutio_
üzenetére
Nézzük meg akkor most ezt a hopbárt, Juszt és Bálint átvetve mellette voksolt; egy kis változatosság címszóval, max legközelebb nem oda megyünk, ha nem válik be. Nekem is annyiban előny, hogy közelebb van, így akár az elején is be tudok nézni, és nem csak a sokáig maradókkal találkozok. Holnap el tudok menni megnézni, hogy milyen a hely, max holnap átszervezzük, ha valami nagyon nem okés.
2015. feb. 25 szerda 18:00-tól
Hopfanatic bár, 1067 Hunyadi tér 11 -
MrChris
nagyúr
válasz
redzsi
üzenetére
Most van egy ilyen kombóm, könyvespolcteszt:
14+GWC jpg
14 jpg
ha meg akarod próbálni mit lehet még javítani rajta G6 rawok:
14+GWC rw2
14 rw2
Ugyan onnan ahonnan a GWC1-el készült, ilyen nélküle:
14 GWC nélkül -
jjeahh
nagyúr
válasz
FEDman
üzenetére
ezt elolvastam mégegyszer, mert baromi jó, kvára örvendenék, ha tesztekben is gyakrabban kitérnének ilyesmikre, jó pár olyan dolgot írtál le, ami tesztekből, videókból, képekről legtöbbször nem derül ki, oszt az olyan júzerek, akiknek nincs lehetőségük a kinézett gépet kipróbálni vásár előtt (pl. én), élőben csalódhatnak... szerencsére eddig én csak pozitívan csalódtam, de ennek az ellenkezője is bármikor simán megtörténhet... a legtöbb gép általában nem olyan vagy nem teljesen olyan élőben, mint képek meg videók alapján sztem.
-
FEDman
addikt
Ha nagyon érdekel itt elolvashatod a váltásom körülményeit. Azóta is nagyjából ugyanez van. És minden nyűgje-bajával együtt is elvagyok vele azóta is, mint a befőtt.

-
-
redzsi
senior tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Á én nem csalom meg a jelenlegit, holmi kalandozás miatt
Azt a pénzt inkább ebbe a mostanira költeném, jobb a békesség alapon. 
Mindig addig agyalok míg győz a racionalitás, és a 14/2,5+GWC1-nél (LW46??) lyukadok ki.
Apropó, mennyit ront egy ilyen konverter a fényerőn? -
Mercutio_
félisten
-
FEDman
addikt
válasz
Mercutio_
üzenetére
Igen, a Madgie féle út is egy lehetőség, csak nem akartam nagyon offolni.
Meg azzal azért nem árt vigyázni. Ő is úgy volt vele, hogy milyen kihagyhatatlanul olcsó kombináció egy X-A1 + Samyang 12/2 aztán láthatjuk mára mi lett belőle.
Van hogy az ember elindul lefelé a lejtőn, azt a végére nincs megállás.

-
FEDman
addikt
-
FEDman
addikt
válasz
schawo
üzenetére
És csak kicsit nagyobb, nehezebb, mint egy 100-300!

-
redzsi
senior tag
Köszi srácok!
Tehát ha kell a fényerő akkor megválok egy vesémtől, szaruhártyámtól, vagy pár tüdőlebenyemtől.. stb, vagy tekergetem a fókuszgyűrűt. Hmmm.. megint a kompromisszumok... 
-
jmakk
őstag
válasz
redzsi
üzenetére
Ha nem akarsz kompromisszumot lesz Nokton 10.5mm/f0.95 hamarosan. Csak a vesédet vagy a házadat kell majd eladni hozzá.

-
redzsi
senior tag
Tudtok arról hogy terveznek valami (fényerősebb) nagylátóval kijönni szerettet m4/3 gyártóink? Mi volt az utolsó? Oly 12/2 4 éve? 12-32 a fényerő miatt nem játszik nálam.
Egyre türelmetlenebb vagyok: samayang 10/2,8 Tudom nem natív, majdnem dupla olyan súlyú (580g) mint a Pana 7-14 , és manuálfókuszos. Lehet el is hessegetem gyorsan.
Eddig Oly 9-18 a nyerő, de használtan van picit drágábban Pana 7-14. Ejj azok kiszabott kompromisszumok... -
Ma megfogdostam az összes fuji és a top pana milc-eket. Haaat. Csak az x-t1 és a gh3-4 adja az ívet

-
Studi
veterán
Bátraknak és türelmetleneknek kiszivárgott az E-M1 új firmware. Én azért inkább megvárom a hivatalost.

-
rumos14
nagyúr
ha már szóba került a gyalázatos Sony 70-200, íme egy hangulatos videó a dpreview-tól: link. nekem kifejezetten tetszik, ha így mutatnak be egy gépet, néhol szinte már promó szagú, de az elkészült eredmények azért magukért (és a készítőért) beszélnek. úristen, még a 16/2.8-at is használta, fisheye előtéttel!!!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
.mf
veterán
válasz
jjeahh
üzenetére
Nem tudok vízszintesen lőni
Bár az expogomb lenyomásakor úgy tűnik, de utólag visszanézve gyakran kiderül, hogy egy pár fok erre vagy arra. Egy ideje azzal próbálkozok, hogy direkt nem is erőltetem a vízszinteseket, szigorú szimmetriát, hanem más szögekkel, elrendezésekkel képelek.Belógó cuccos? Pedig arra figyelni szoktam, ált. perceket, néha akár órát is elpöcsölök azzal, hogy valami olyan szöget, helyet keressek, ahonnan nem zavarja semmi a kilátást, vagy ha crop, akkor abba még minden lényegi beleférjen.
Kösz amúgy, hátha lesz majd jobb is

-
.mf
veterán
válasz
mano42
üzenetére
Jé, mégiscsak felkerültem - pedig másfél hét után már lemondtam róla

Kösz

Jjeahh: valahol a listámon ott van, hogy "regelni egy fotós közösségi képmegosztós oldalra", de a megvalósításig még mindig nem jutott el, nem tudom eldönteni, hogy melyikre
Az érdekesebb képek facebook-albumba összeválogatása még "folyamatban van".. Felvettelek fb-on, pár kép már van fent.Ahh, nagyzúm. "Ha valami gyanúsat csinálnak"...
Videó: ugyan én freeware eszközökből akartam megoldani, de egyik szomszédom egy srác, aki régen bábfilmek, gyurmafilmek fényképezésével, stop-motion és társaival foglalkozott (illetve időnként még most is), mostanában inkább time-lapse-ezik, tőle kértem pár tanácsot, videószerkesztőre első javaslata neki is a Vegas lett volna, ő is azt használja.
Roli: számolsz? Asszony is?
-
MrChris
nagyúr
válasz
jjeahh
üzenetére
Egy bódog ember!
Vegas-t szoktam használni. Már sok mindent meg lehet benne csinálni és nem azonnal veszek el benne
Feliratozni elég vacak, főképp az ékezetek. Aztán még a kimenettel is jót lehet szenvedni. Majd meglátod
De szerintem mindegyik videószerkesztő elég munkás. -
TayRol
nagyúr
Jó ez a 75-ös...
-
jjeahh
nagyúr
ez itt off, max annyi köze van mft-hez, hogy panasonicról van szó, de meg kell osszam veletek is, mert nem bírom: végre pár napos vallatás után kiderült mire kell a 60x zoom

más: úgy néz ki tényleg komolyan gondolja apám a gh2, g6 gépek beszerzését videóra, az ezekből kipotyogott vidit ti mivel szoktátok szerkeszteni? jöhet fizetős progi is ha nem túl drága...
-
mano42
aktív tag
hmmm, ismerős videó link a 43rumorson
Ferenc: “I’ve been to Northern Norway in January, taking pictures and making a time-lapse compilation of the Northern Lights, Aurora Borealis. http://youtu.be/K8Gx9sXCOpw Shot entirely on an Olympus E-M5, with a range of m4/3 lenses (7.5, 12, 17, 25, 45 primes, 12-32, 14-150 zooms).”

Most esett le, hogy a .mf nem manual focust jelent

-
-
MrChris
nagyúr
Hát nemtom. Akkor az Oly jó helyre fókuszált a Sony meg valahová ahova nem kellett volna, azóta megváltozott a fa

Nem ez volt a kérdés, próbáltam egyértelműen feltenni, hogy ne az ár, rendszer... hanem a képi tulajdonság alapján melyiket választanád? Mint ahogy egy nőnek fülbevalót
melyik tetszik? Ha az aktuális tökmindegy milyen rendszerednek teleobit választanál, mert kellene és ilyen képe lenne a két jelöltnek, akkor melyik? De végülismindegy 
-
.mf
veterán
válasz
MrChris
üzenetére
Egy kicsit túlreagálod, dőlj hátra és bonts ki egy snickerst

Egyáltalán nem biztos, hogy az a fa síkban van. Sőt, nekem úgy tűnik, hogy az ott középen egy kitüremkedő rész, amire fókuszált. Ahogy ettől a góctól már kicsit arrébb nézed, bármelyik irányba már életlenebb - mindkét obi, az Oly is kevésbé éles. Csak a Sonys kép már alapból életlenebb, és még többet veszít az élességéből, míg az Oly még kevésbé élesen is eléggé éles.
A tesztekben (photozone, cameralabs) nem jön át se az életlenség, se a szélek felé erőteljes lágyulás, sőt, dxo field mapje egész egyenletes.
Tehát passz.Megvenném-e 400k-ért? Hát persze, hogy nem! Még a japán 120k JPY-es árát is soknak tartom érte.
De ugyanígy az Oly 40-150 f2.8-at se venném meg ugyanennyiért: egész egyszerűen arra, amire és ahogy én használnám, nem éri meg. Helyette a 40-150 f4-5.6-ból keresnék egy jobb darabot, ami egy méltatlanul alulértékelt, "filléres" árát meghazudtolóan éles obi, főleg ha egy kicsit le is van rekeszelve.Roli: "remélem nem fogom megszeretni."
Akkor minek kérted ki?
Fed: erre a tiltes obira én is kíváncsi leszek

Mondjuk az igazi az lenne, ha shift is lenne... Tilt adapter manuál-obikhoz már láttam ebayen jópárat, de m43 tilt-shit tudtommal nincsen. Épületfotóhoz pedig jó lenne. Addig marad a szoftveres javítás...Jmakk: ööö... ööö
Péntek estére munkahét végére ne büntess ilyenekkel, jó?
Pollai: "de hisz ez egy régi fém+üveg filmes gép, hát nem látod?" (ajánlott egy bőrtokot is szerezni hozzá a mutatvány előtt. Az ezüst EM5-re még mindig gyakran megkérdezik még fotósok is, hogy ez filmes-e)
-
|AP|
veterán
válasz
Lassú Víz
üzenetére
"A múltkorit valaki megvette előlem, és evvel megmentette a házasságomat"
ismerős... nálunk most az E-M10 miatt áll a bál. Egy darabig most több házimunkát kell vállalnom
jmakk: erről két dolog jut eszembe:
1. autószerelőnek kellett volna menni, nem építésznek
2. szerintem csak trollkodás
Új hozzászólás Aktív témák
- Thermal Grizzly Aeronaut paszta 3,9g /BONTATLAN/Több darab/Számlával/
- Huawei Watch 5 Titanium 46mm
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

meg a 14-140 is!

amúgy a videóban látható fotókat nem lehet favolni valahol?