- iPhone topik
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
pandur99
aktív tag
válasz
SeatZola #62913 üzenetére
Szerintem nyugodtan vegyél 12-50-est. Csak relatívan nagy, valójában kicsi, kinyitva nem sokkal nagyobb, mint a kitobjektívek. A 12 mm sokszor jól jön, a makró funkció nagyon jó. Kipróbáltam ezt vs. 14-150 + közgyűrű, és a 12-50 nyert. A felső vége is használható. Ha nem pixelbuzulsz, teljesen jó. Plusz van a videózáshoz motoros zoomod. A 14-150 élesebb, az igaz, de ezzel is el lehet lenni. Ráadásul olcsó. Én gondolkoztam azon, hogy eladom, meg is hirdettem, de meggondoltam magam és megmarad.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
SeatZola #62904 üzenetére
A saját szempontjaidon múlik (pl. van-e szükséged alkalmilag kisebb makróra), mindenesetre rengetegszer volt már róla szó.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
SeatZola #62888 üzenetére
"Sőt még meg sem melegedett nálam sem az E-PL5 de már izgat más is. Hátha nem jól döntöttem....hátha találok még jobban megfelelőt. Ez őrület. Egy technokrata hülye vagyok. Mindig piszkálja valami a fantáziám..."
A gép előtt, fórumot böngészve mindenkire előbb-utóbb rájön a techbuzulás, szal ilyenkor fogd a gépet, és irány fotózni
-
Lassú Víz
addikt
válasz
SeatZola #62883 üzenetére
Nos ezt úgy kell csinálni, mint ahogy a titkárnőt keresik. Diktálnak, gépeltetnek, idegen nyelven kell beszélni, majd felveszik azt amelyiknek a legnagyobb a melle. Elmész egy boltba, megfogdosod és tudni fogod.
De szerintem ez a téma, amit bedobtál itt, szimpla trollkodás, részemről befejeztem. -
Mercutio_
félisten
válasz
SeatZola #62879 üzenetére
Nono, volt neked Pentaxod, ott se csak 1 kitobit használtál fogadjunk
egyébként értem a motivációt, nem akarsz obit cserélgetni, nem akarod, hogy pont az maradjon otthon, ami kellene, ezt csak kompromisszummal (nem tudsz mindent, lefotózni, vagy nem olyan minőségben) lehet megoldani.
EVF-es, vagy anélküli Olympus váz+14-150-es túrazoom használtan, ha kevesebb van rá, akkor egy duplakit, vagy esetleg XZ-2/Stylus 1 pénztárcától függően.
Egyébként mára a Panéknak se annyira rossz a jpg motorjuk, még ha nem is olyan eyecandy, mint az Olympusé.Fujiból a régebbi X-A1/M1 AF-e azért huntingol néha, de az se rossz választás, ha nem zavar a kereső hiánya.
-
válasz
SeatZola #62879 üzenetére
bármelyik jó, de tényleg. amelyik a legjobb vétel, azt kell nézni, ha van 90e ft-ért is ezekből, akkor nem éri meg 200e ft-ért venni egy másikat. a legfontosabb kérdések egyike, hogy kell-e kereső. ha igen, akkor csak drágább vázak játszanak (a6000, e-m10, gx7, x-e1/x-e2).
én a legolcsóbb duplakitet szoktam javasolni egyébként ilyen esetekre, akkor is, ha most úgy érzik, sosem kell majd a teleobi. kivéve, ha sokkal olcsóbban van szimpakit (sony-nál jellemzően, de fujinál is).
-
konyi79
addikt
válasz
SeatZola #62871 üzenetére
Nem kell ezt ennyire mellre szívni, felesleges és rossz is lenne teljesen szétszeparálni a milcekről szóló véleményeket. Most ne olvasam a m4/3 topikot, mert szonim van? (legalább írhatom a listámat
) Teljesen rendben van, cserélődnek itt vélemények, összemérődnek rendszerek. Esetleg kérd meg Parcit, hozzon létre külön m4/3 vs Sony; m4/3 vs Fuji; Sony vs Fuji topikot.
Szarozás van volt lesz, mindenhova tévednek flamgenerátorok. -
polcsa
aktív tag
válasz
Én különben nem éreztem szarozásnak, sőt szeretem az összehasonlítós véleményeket. Mindenkinek más tetszik, más a fontos. Nyilván az nem az én véleményem, de ezek alapján alakítom ki az enyémet.
Végül is mft-t hasonlított össze más rendszerrel, ha ezt érvekkel (az érveivel) teszi, az szerintem rendben van. Ami problémás az a ténybeli tévedés/ferdítés, vagy a szajkózás az ellenérvek figyelmen kívül hagyásával.
Szóval itt nem a hsz-szel volt a gond szerintem, hanem hogy sokadjára történt. Nekem spec. új infókat tartalmazott, mint ahogy az azóta folyó diskurzus is. Persze értem, hogy a "régieket" idegesíti. -
válasz
itt erről szó sincs, tényleg újonc vagy. mindig is hasonlítgattuk más rendszerekhez, mert jár az emberek agya, fantáziálnak. attól még mindenki szereti és elismeri az mft-t, sőt. a sony-t is általában szarozni szoktuk az obihiány miatt, velem az élen
meg egyébként is, ma már csak jó és jó közül lehet választani, aki a 6 mp-es dslr-ek óta nem tud egy képet megcsinálni az aktuális felszerelésével, az user erroros.
-
Homer J.
csendes tag
válasz
SeatZola #62381 üzenetére
Nekem ez az [Olympus táskám] volt pl5 duplakithez. Éppen elfér benne minden. Szépen.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
SeatZola #62381 üzenetére
Nem tom milyen típusút szeretnél, de ha esetleg válltáskát, akkor ezekre vethetsz egy pillantást... manfrottoból mondjuk neked lehet elég lenne a II-es is
A fogásán egy bőrtokkal sokat javíthatsz elvileg. -
Studi
veterán
válasz
SeatZola #62311 üzenetére
Ha a képminőség a fontos, akkor a kiválasztott vázak gyakorlatilag ugyanazt tudják, mert azonos szenzorral szereltek. Így nyugodtan veheted az E-PL5-öt kitben. A kitobijával is jobban jársz, mint az EZ jelölésű 14-42-vel, mert összecsukva nem sokkal nagyobb, ellenben kicsit kényelmesebben használható.
Ha szeretnél egy kicsit kényelmesebb kezelést, akkor érdemes elgondolkozni az E-PL7-én, nagyobb lett, rendes tárcsát kapott, jobb a gombok elhelyezése, és tud egy csomó úri huncutságot. Az sem rossz választás, de lesz az még olcsóbb.
Ha elektronikus keresőt is szeretnél, esetleg cseppállóságot (ehhez olyan obi is kell!), akkor érdemes az E-M5-ön gondolkozni. Bár a PL5 + használt EVF sem elvetélt ötlet amúgy. Az E-M5 az úri huncutságoktól amúgy mentes, de sokkal jobb stabilizátora van, mint a két PL-nek (ebben is lelépi amúgy a PL7 az 5-öst, ha jól tudom), és beépített EVF-e.Mindhárom gép nagyon jó választás most, csak mindhárom más szempontok szerint. Ezt neked kell eldönteni, hogy mire van szükséged.
-
Lassú Víz
addikt
-
pandur99
aktív tag
válasz
SeatZola #61983 üzenetére
Az E-PL5 szerintem pont elég. Én Nikon + 18-200 VR-ről váltottam PL5 + 14-150-re. Fél súly, jó képminőség, könnyű kezelhetőség, megfizethető ár a használtpiacon. Garanciális gépet 50e táján vehetsz, objektívet 80-100e körül, vagy ebayen pl. új Tamron 14-150-est 120e-ért.
-
.mf
veterán
válasz
Szemüveges vagyok, mégis a keresősöket preferálom...
EM5 használtan jó áron megy, PL5 azonos szenzorral de kereső és tárcsák nélkül, gyengébb stabival és ergonómiával, még olcsóbb (pár hónapja a MM 90k körül dobálta a dupla-obis kiteket, de azóta már visszaállt feljebb az ára). EM10 az EM5 testvére, nem időjárás-álló, cserébe van pár plusz fícsöre.
Oly jpg-k általában szépek, a gépek is elég strapabíróak. Menj el a mintaboltba vagy valamelyik multimédia hiperbe és tapogass meg párat. -
Schanyee
senior tag
válasz
A mintabolt árait figyelve nem éri meg a 120 000ft-os felárat az E-PL7, a PL5-öt nagyon jó áron adják most. A képminőség kb ugyanaz a két vázban, mert kb azonos a szenzor. Viszont elég jó váz a PL7 is, jobb a stabilizátora, beleraktak egy adag új funkciót ami akár időnként hasznos is lehet(ezeket nem írom le, tesztekben le van írva minden). A markolata a használhatatlanról az éppen használható méretűre nőtt (szubjektív dolog, nekem nagy a kezem valszeg), de ez ha jól tudom cserélhető a PL5-nél, így olcsón megúszhatod. A PL7 kapott rendes tárcsát a hátsó szerencsekerék helyett és nagyobb kijelzőt.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
SeatZola #61981 üzenetére
Keresős OM-D nem fér bele? Szerintem jobb mint a PEN, főleg DSLR után. Az E-M10 pl. egy jó darab. Én a mintaboltba járok, ha valamit újonnan akarok venni. De időnként eszméletlen akciókat lehet kifogni némely MM-ben is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest