Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Studi

    addikt

    válasz kulerr #61033 üzenetére

    Ne próbálkozzon, teljesen eltérő az érintkezők elhelyezése (ezen a képen látszik: Nikonnál a középérintkező előtt van egy másik kis érintkező, és mögötte kettő, az Olympusnál és Panasonicnál három kicsi van a középérintkező mögött).
    Legjobb esetben elvillantja a váz buta, középérintkezős vakuként, ilyenkor a vakun kell beállítani mindent. Kevésbé jó esetben nem történik semmi, legrosszabb esetben pedig az érintkezők szerencsétlen együttállása okozhat zárlatot és meghibásodást a vázban, vagy a vakuban. Nem érdemes próbálkozni, a vaku funkcióinak legnagyobb részét nem fogja tudni használni.

    50 körül lehet venni a régi, ámde nagyobb FL-50-es Olympus vakukat. Ezek marha nagyot villannak, tudnak sok földi jót, ámde nem távvezérelhetőek. Ennél olcsóbbak az FL-36R típusú vakuk, amik kisebbek, a milc rendszerre jobban illenek. 30-35e Ft szokott lenni az áruk használtan, kisebbet villannak, és lassabb a töltésük.
    Metz vonalon szóba jöhetnek használtan a 48-AF1 és esetleg 58-AF1 típusok, az utóbbi gyakorlatilag a legnagyobb villanó a rendszerben.
    Ha újat szeretne, akkor a Metz 44-AF1 az, ami belefér. Ez sajnos LCD nélküli, ezért kicsit nehézkesebb a beállítgatása.

    Amiket felsoroltam, azok mind rendszervakuk, tehát tudnak TTL méréssel működni, teljesen automatikusan. Ha nem fél a beállítgatásoktól, a vaku kézi vezérlésétől, akkor jöhetnek a Yongnuo vakui is, sokkal olcsóbbak, de ehhez nem árt némi rutin.

    Ha használt is jó, akkor nekem amúgy van egy Metz 58-asom eladó.

Új hozzászólás Aktív témák