Hirdetés

2019. március 18., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#60851) sheratan válasza Ear001 (#60849) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

Superül hangzik, köszi :R

(#60852) zool1 válasza sheratan (#60851) üzenetére


zool1
(őstag)

(#60853) ROBOTER


ROBOTER
(PH! addikt)

Beleolvastam pár commentbe pl. a dpreview-n, de a prohardveren is így gondolják, eszméletlenül túlbonyolítják ezt a 40/64 megapixeles mód mögötti "matematikát".

A legtöbb ember meg van róla győződve, hogy a nagy felbontású üzemóddal nyerhető előnyt nem befolyásolja a diffrakció és az egyéb optikai tulajdonságok, hiszen az 16 megapixeles képekből áll össze.

Pedig csak arra kellene gondolni, mi a feladata az objektívnek és mi az érzékelőnek.

(#60854) FEDman válasza ROBOTER (#60853) üzenetére


FEDman
(PH! addikt)

Sokan szerintem soha nem fogják megérteni, hogyan is működik. :)
Azzal hogy több képből rakja össze a képet az sok szempontból majdnem olyan, mintha egy nagyobb felületű szenzort használnánk. Például nem csak a felbontás, de a jel/zaj arány is javul.
Ezzel szemben az optika felől nézve viszont nem változik semmi. Ilyen szempontból mivel szinte egy helyben topog a szenzor nem változik semmi. Marad mélységélesség és marad az adott optika feloldó képessége is.

(#60855) Parci válasza ROBOTER (#60853) üzenetére


Parci
(HÁZIGAZDA)

Ha jól sejtem, akkor pl. a CA ugyanakkora, csak kevesebb (de nagyobb meretu) pixelre oszlik, ha kisebb felbontasu egy szenzor. A 64 mp-es móddal viszont ugyanúgy szethuzzuk több pixelre, ergo..

"Egy dologban válogatós nagyon és az a hálózati kábel. Energikus, jó felbontású és dinamikájú kábellel igazi zenei élményt varázsol stílustól függetlenül."

(#60856) .mf válasza Parci (#60855) üzenetére


.mf
(PH! kedvence)

A CA is optikai hiba, nem szenzor-oldali, amin ez a technika javít.
Amit tud:
- Bayer-szűrő miatti interpolálás kiváltása, ebből fakadóan
--- kicsit magasabb élesség, ahol az interpolálásból eredt az elmosódás
--- moiré csökkentése
- ha úgy implementálták, akkor a zajt is tudja csökkenteni (több képből átlagolás, ezzel random zajt lehet kiszűrni)

(#60857) schawo válasza ROBOTER (#60853) üzenetére


schawo
(Jómunkásember)

Pedig tényleg egyszerű, mint a faék. Ez a 64/40 megapixelt felbontás szempontjából pontosan úgy kell elképzelni, mintha valóban egy 64 v. 40 megapixeles szenzor lenne. Csak akkor kapunk nagyobb felbontást az új, trükkös módszerrel is, ha azt az optika képes kirajzolni. Kíváncsi leszek, hogy melyik üvegek lesznek erre képesek. Majd most kiderül, hogy mennyire jó az MFT optikai felhozatala.

(#60856) .mf
Javítani eddig is lehetett. Jobban ezután sem lehet javítani. Ami eddig 2 pixel széles CA volt, az most lesz 4. Ha visszaméretezed 16-ra, akkor visszakapod a 2 pixeles-t. Ha 4, ha 2 pixeles állapotban javítod is, a javítás mögötti expó hiba megmarad.

(#60858) ROBOTER

Ennyi.

[ Szerkesztve ]

SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH

(#60858) ROBOTER válasza Parci (#60855) üzenetére


ROBOTER
(PH! addikt)

A CA + Bayer között lehetne összefüggés, de szerintem mivel mindenről RGB infó lesz, ez kiküszöbölődik. És persze az összeillesztő algoritmusnak is okosnak kell lennie.Sőt, szerintem így lehetne igazán hatákony CA korrekciót véghezvinni.

De a diffrakció az más helyzet, amiről a viták folynak:

Van egy objektív, ami vetít egy képet, aminek információtartalma van, és a kérdéses szempontból a szenzor működésére semmilyen hatással nincs.

Van egy (bármilyen felépítésű) szenzor, ami érzékeli a rá vetülő információt. Semmilyen hatással nincs az objektív elvi működésére.

Ami információ a vetített képben benne van, annyit lehet kinyerni a szenzorral. Az összes többi elmélkedés felesleges. Ha az a plusz információ benne van a képben, akkor megpróbálhatjuk kinyerni. Ha nincs, akkor semmi nem nyeri ki. Hogy milyen módszerrel próbáljuk meg kinyerni, annak a kép jel/zaj viszonyára, időszükségletére lehet hatással.

Ennyi.

Akkor lehetne kapcsolat a kettő között, ha olyan nagy méretű elmozdulások lennének, amelyek pl. a beeső fény szögváltozása miatt okoznának problémát, de itt fél és egy pixelről beszélünk, kb. 1,5 mikrométerről.

[ Szerkesztve ]

(#60859) FEDman válasza ROBOTER (#60858) üzenetére


FEDman
(PH! addikt)

Nagyon leegyszerűsítve, ettől egy objektív se lesz jobb, max csak jobban ki lehet aknázni a bennük rejlő maximumot.

(#60860) jmakk válasza FEDman (#60859) üzenetére


jmakk
(őstag)

Gyorsan válaszoljatok, mert ha hülyeség még szerk. időben kitörlöm... :D
Nekem úgy tűnik, mintha egyfajta Foveon szimuláció-szerű dolog lenne ez így.

(#60861) Lassú Víz válasza FEDman (#60859) üzenetére


Lassú Víz
(őstag)

A közreadott teszt képek alapján azt azért elmondhatjuk, hogy van olyan objektív a rendszerben amiből van még mit kiaknázni. :)

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#60862) FEDman válasza Lassú Víz (#60861) üzenetére


FEDman
(PH! addikt)

Persze. Úgy általában sokkal több van a jobb obikban, mint az sokan gondolják.
Sőt szerintem olyan szempontból még egy gyengébb kit obival is lehet értelme, hogy azzal készült nagy felbontású kép is jobb lesz 16-ra visszaméretezve, mint a normál 16.

jmakk
Nem ugyanaz, de sok szempontból hasonló a kettő.

[ Szerkesztve ]

(#60863) Studi válasza jmakk (#60860) üzenetére


Studi
(PH! kedvence)

Ha jól sejtem a négy lépéses, 1-1 pixel eltolásos módszer lenne gyakorlatban a foveon szimuláció. Ha csak ezt tudnák implementálni az E-M1-be én már annak is nagyon örülnék, sőt, jobban érdekelne, mint a 40mp mód. :)

"Life is too short to remove USB safely." --- https://www.flickr.com/photos/rstudi/ --- https://www.instagram.com/robertstudniczky/

(#60864) jmakk válasza Studi (#60863) üzenetére


jmakk
(őstag)

Nem vagyok mély ismeretek tudatában szenzortechnológia terén. Mindössze arra gondoltam, hogy mintha itt is olyasmi lenne a cél, hogy az objektív által vetített kép 1 pixelnyi részletén megpróbálják "megmérni " mindhárom színösszetevőt (R,G,B) a részletesebb, pontosabb visszaadás érdekében.

[ Szerkesztve ]

(#60865) Lassú Víz válasza Studi (#60863) üzenetére


Lassú Víz
(őstag)

Studi, nem figyeltél a nyilatkozatokra. Az E-M5II stabijának fejlesztése teszi lehetővé ezt a hókusz-pókuszt. Az E-M1-ben szerintem emiatt nem lesz benne.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#60866) Studi válasza Lassú Víz (#60865) üzenetére


Studi
(PH! kedvence)

Te sem figyeltél eléggé :P, épp itt is van a lap tetején: gondolkoznak rajta, tesztelik. Ha jó lesz, beteszik az E-M1-be is.

Épp ezért írtam, hogy ha legalább egy 4 lépéses mód bekerülne (ehhez elvileg egy egy kevésbé precíz elmozdulássor, tehát egy korábbi stabi is elég lehet), az már szuper lehetne épületekhez, tájképekhez. :)

[ Szerkesztve ]

"Life is too short to remove USB safely." --- https://www.flickr.com/photos/rstudi/ --- https://www.instagram.com/robertstudniczky/

(#60867) ROBOTER válasza jmakk (#60860) üzenetére


ROBOTER
(PH! addikt)

Igen, ez két foveonos kép összességének felel meg, fél pixel eltolással.

A foveon szimulációhoz elég lenne 4 kép, de ő nyolcat készít.

(#60868) .mf válasza Studi (#60863) üzenetére


.mf
(PH! kedvence)

Nekem is elég lenne ennyi, hogy minden pixel tartalmazzon minden színcsatornát. Nem is igazán értem, hogy legalább opcióként miért nem ajánlják fel a 8 helyett csak 4-et, feleannyi idővel a bemozdulást is lehetne csökkenteni.

(#60869) FEDman válasza ROBOTER (#60867) üzenetére


FEDman
(PH! addikt)

Azt gyanítom, hogy a jelenlegi technikával a 4 kép is túl lassú ahhoz hogy azt kézből ki lehessen tartani és éppen ezért úgy voltak vele, hogy ha már úgy is állvány, akkor legyen már mindjárt 8 kép.

Azon se lepődnék meg ha majd eljut ez az egész oda, hogy tényleg kézből kitartható, akkor az ugyan ezen logika alapján majd először "csak" 4 képpel lesz elérhető.

Már ha egyáltalán eljut ez az egész oda, hogy valaha is kézből is kitartható legyen, vannak kétségeim efelől.

[ Szerkesztve ]

(#60870) ROBOTER


ROBOTER
(PH! addikt)

Egyetértek mindenkivel, aki azt várja, hogy paraméterezhető legyen ez az egész trükk.

Már akár egyetlen átlós, fél pixeles eltolással is rengeteg plusz információhoz lehetne jutni.

Az egyik legnagyobb korlátozó tényezőnek a fényképezőgép processzorát tartom. Ha nem lementi a képeket, hanem ő állítja össze, teljesen annak teljesítményére vagyunk utalva, viszont ezt óriási feladat. Két ilyen lementett képből csodákat lehetne művelni. Az asztrofotósok használnak rendszeresen ilyen szoftvert a felbontás növelésére.

Néhány képből (nem állványos) a kézremegésnek köszönhetően lesznek olyan párok, amelyen belül az egyik a másiktól egész számú pixel + kb. 0,5 pixellel tér el. Vannak lehetőségek most is a felbontás növelésére.

szerk:

FEDman:

Processzor teljesítmény és fps kérdése. Ha 10,5 pixeles az eltolódás, abból ugyanúgy létrehozható a kép, csak 10 pixellel kisebb lesz az elkészült kép. Pár évvel ezelőtt nem véletlenül írtam a blogban, hogy a jövő az érzékelőre integrált intelligenciáé. Pixelcsoportonkénti processzorok (kísérleti Pana HDR érzékelő 20 EV körüli dinamikával), teljesen át fog ez alakulni, de még lassabban zajlik, mint jósoltam.

[ Szerkesztve ]

(#60871) Parci válasza ROBOTER (#60858) üzenetére


Parci
(HÁZIGAZDA)

én ugyanígy értettem, de ezexerint pont a ca rossz példa, mert az nem kizárólag optikai jellemző

"Egy dologban válogatós nagyon és az a hálózati kábel. Energikus, jó felbontású és dinamikájú kábellel igazi zenei élményt varázsol stílustól függetlenül."

(#60872) ROBOTER válasza Parci (#60871) üzenetére


ROBOTER
(PH! addikt)

Szerintem a jelenlegi proci / szenzor teljesítménnyel hamar alább fog hagyni ez a dolog, de idővel vissza fog térni.

Egyébként gondoltatok arra, hogy ezt a funkciót (nem mozgó témáknál) makróban is milyen jól lehetne használni?

(#60873) MrChris válasza ROBOTER (#60872) üzenetére


MrChris
(PH! nagyúr)

és ha még mellé gépi focusstacking is lenne!

(#60874) schawo válasza ROBOTER (#60870) üzenetére


schawo
(Jómunkásember)

Már akár egyetlen átlós, fél pixeles eltolással is rengeteg plusz információhoz lehetne jutni.

Én ezt a lehetőséget hiányolom. Az átlós fél pixeles eltolással tulajdonképpen 64 megapixeles bayer szintű képhez lehetne jutni mindössze két expóval.

Amikor először szóba került, azt hittem, hogy ezt csinálják. Sajnos túlbonyolították.

[ Szerkesztve ]

SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH

(#60875) Parci válasza schawo (#60874) üzenetére


Parci
(HÁZIGAZDA)

paraméterezhetővé kell tenni, mert 4 képes foveon-szerű megoldás is zsír. kb. senki sem választaná a 8 képes módot :DDD

"Egy dologban válogatós nagyon és az a hálózati kábel. Energikus, jó felbontású és dinamikájú kábellel igazi zenei élményt varázsol stílustól függetlenül."

(#60876) schawo válasza Parci (#60875) üzenetére


schawo
(Jómunkásember)

Valószínűleg egy FPGA esetleg egy ASIC végzi a számítást a nagy teljesítményigény miatt, akkor viszont nem valószínű, hogy ebben a sorozatban megoldható lesz a paraméterezhetőség. Ezt általános CPU-val megoldani túl nagy falatnak tűnik nekem.

[ Szerkesztve ]

SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH

(#60877) Studi válasza Parci (#60875) üzenetére


Studi
(PH! kedvence)

Az a baj, hogy mi tudjuk, hogy milyen k... jó lenne. Viszont marketing szempontjából a 40 megapixel sokkal jobban hangzik, ezzel tudják eladni az egészet. Hogy a már meglévő 40 megapixeles módot egy átlagos fejlesztő fél nap alatt lebutítja a 4 képes megoldásra, az már nem érdekli a marketingeseket. :(

"Life is too short to remove USB safely." --- https://www.flickr.com/photos/rstudi/ --- https://www.instagram.com/robertstudniczky/

(#60878) Parci válasza Studi (#60877) üzenetére


Parci
(HÁZIGAZDA)

nem hülyék azért az oly-ék sem, az is eladható, ha nem csak tripodról használható a funkció. viszont az interjúból én azt vettem ki, hogy ismét itt egy új feature, aminek kell 2-3 iteráció, mire igazán beérik. jó olcsó lesz az e-m5ii addigra, kár, hogy én is majd megint az újat akarom :DDD

"Egy dologban válogatós nagyon és az a hálózati kábel. Energikus, jó felbontású és dinamikájú kábellel igazi zenei élményt varázsol stílustól függetlenül."

(#60879) Utka válasza Utka (#60832) üzenetére


Utka
(tag)

Most van "mindjárt" ...

Első képeim G3 + Helios párossal.

Tizen éve nem volt a kezemben Helios... Azon kicsit meglepődtem elsőre, hogy nem AKKORA volt a képszög, mint megszoktam/vártam. :Y
Pedig tudni tudtam, sőt jjeah még fel is hívta rá a figyelmemet, hogy ez nem 58mm! hanem szor 2! :B

[ Szerkesztve ]

Víg napot polgártárs! Nem értek a lovakhoz.

(#60880) Utka válasza Utka (#60879) üzenetére


Utka
(tag)

jjeah == jjeahh
Pardon.

Víg napot polgártárs! Nem értek a lovakhoz.

(#60881) madgie


madgie
(Jómunkásember)

Hűű!

Fujinon XF 56/1.2 eladó!

(#60882) Gondwana


Gondwana
(PH! addikt)

Már csak kb. 900 hozzászólás elolvasásával vagyok itt lemaradva, de közben kikívánkozik belőlem egy kérdés (felböffent, na):
E-shutterről volt-e szó mostanában itt? Az X100s (esetleges majdani X100t) vakus hülyeségeit elemezve jutottam el oda, hogy a D-LUX 109-est is nézegetem és közben találtam egy ilyent. A leghúzósabb állítása, hogy ő próbálta is, hogy 1/16000sec e-shutterrel szinkronizált Nikon vakuval, picit lejjebb meg azt írja, hogy a GX7-tel megegyező a szenzor (amit eddig többnyire sejtettünk is), de most akkor 1/30sec a kiolvasási idő, vagy 1/1000sec feletti, hogy vakuval is szinkronizál? (És más gépekben meg miért nem, vagy csak símán hazudott egy pirinyót? Tudtommal jelenleg global shutteres CMOS szenzorja van a Sonynak is meg az Aptinának is, a rolling shutterhez képest magasabb feketezajjal, de csak 1" alatti méretekben)

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#60883) hibavissza válasza madgie (#60881) üzenetére


hibavissza
(PH! addikt)

Köszi! :Y

Lorem Ipsum Photography

(#60884) atok666 válasza madgie (#60881) üzenetére


atok666
(őstag)

Nemgyenge :Y

Atok

(#60885) eeXaa válasza mondomén (#60837) üzenetére


eeXaa
(őstag)

minden m43-as oly-val teljesen.

(#60886) .mf válasza madgie (#60881) üzenetére


.mf
(PH! kedvence)

Technikai kivitelezés pompás, részleteiben nagyon jó, de egészében nekem sok és nem látom a koncepciót. Mintha csak fogtak és összedobáltak volna pár jó és nehezen (drágán) megvalósítható technikát, hogy ennyi kúlság együtt biztos csak jó lehet.
Pl. elkezdi követni az emberünk útját a repülőn, a látvány az ablakból, a landolás, a csomag, a shuttle - eddig még kerek történet. De innen ugrik a toronyház tetejébe, majd teljesen öncélúan egy fentről le zuhanás, előbb az épület valamilyen aknáján, majd falakba animált lyukakon át, iroda, konyha, szobák, egészen le valami hálószobába egy köntösös nőhöz, lassított zenével. A nő észreveszi a kamerát, hozzávágja a párnát, és a csilingelős-giccses zene újra visszagyorsul, s megy tovább át a szobán, stb. Már itt elvesztettem a fonalat, hogy ez hogyan jött be és miért kellett, a videó meg elvesztett engem.
A szelfizős hipszterek az sztk-szemüvegükkel nagyon hiányoztak. A halakat néző gyereknél azt hittem, valami történet is lesz, de csak a vásárolgató feleség lett a téma. A jégkorcsolyás rész bénán nézett ki. A dűnés is bénán kezdődött, de az éjszakai madmaxes és csillagos rész ellenben kiváló volt. Közben csak halványan látszanak a hegyek a háttérben, pedig a szöveg fele alatta csak arról szól, hogy a hegyek közti hasadékban és a dűnék között találta meg a hely lelkét.
Ugyanígy csak elsuhant egy vár fölött, én mondjuk a tizedmásodperc helyett egy tizen-huszonmásodperces nyugis lemenő napos vagy lemenő nap falra vetülő sugarai / árnyékai, majd éjszakai csillagos ég timelapse-et tettem volna be, esetleg a hely történelmére is utalással (talán légiós vár volt?). Igaz annak más hangulata és üzenete is lenne, mint ennek a menjünk szelfizzünk vásároljunk fogyasszunk béreljünk hajót repülőt skydivingoljunk és éljünk felgyorsított gyönyörű luxuséletet, mint amilyen üzenetet a helyről ez a videó közvetít.
De a visszhangja alapján úgy látszik ezt kajálják a népek, s csak én vagyok túl konzervatív.

(#60887) madgie válasza .mf (#60886) üzenetére


madgie
(Jómunkásember)

Az egész egy "IDNOCLIP", nem kerestem benne különösebb koncepciót.

Fujinon XF 56/1.2 eladó!

(#60888) jmakk válasza .mf (#60886) üzenetére


jmakk
(őstag)

Sztem is egy csak egy promó a városnak. Lényege, hogy lélegzetelállító és turista/pénzcsalogató legyen. Apró, nem feltétlenül összefüggő mikrotörténetek sorozata.

(#60889) jmakk


jmakk
(őstag)

Kicsit sárga nagy, kicsit savanyú nehéz, de legalább a mienk nagylátó.....ha nemcsak pletyka marad.

(#60890) schawo válasza jmakk (#60889) üzenetére


schawo
(Jómunkásember)

11-16. Hát ez egy ritka értelmetlen darab mft-re. A cine változatot már lehet kapni. 1600 dolcsi (kábé 1900 euró). Van humorérzékük. :D Ki az a barom, aki ezt a szart venné a 12-35 vagy 12-40-nel szemben? Nem is beszélve a most érkező 7-14-ről.

[ Szerkesztve ]

SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH

(#60891) Parci válasza .mf (#60886) üzenetére


Parci
(HÁZIGAZDA)

arról szól, amiről dubai (és las vegas): a tökéletesen értelmetlen "csillogás". vegasban voltam két napot, jópofa egyszer, hogy elmondhassa az ember, hogy megvolt, látta és tényleg kuriózum. de úgy amúgy minden porcikájában taszít. a sivatag közepére épített légkondicionált város, sok-sok vízzel, szökőkúttal stb. érted, volt egy olyan szálloda, amit félhold alakúra építettek, a bejárat közelében pedig hatalmas medence. nagy volt a lepődés, amikor bizonyos év- és napszakban az ablakokról visszaverődő, fókuszált napfény porrá égette a usert a csobbanóban :DDD

vegas egy baromság. dubai is. a videó attól még technikailag odacsűr mondjuk.

"Egy dologban válogatós nagyon és az a hálózati kábel. Energikus, jó felbontású és dinamikájú kábellel igazi zenei élményt varázsol stílustól függetlenül."

(#60892) TayRol válasza madgie (#60881) üzenetére


TayRol
(PH! nagyúr)

ez állati jó.

(#60893) mano42 válasza .mf (#60798) üzenetére


mano42
(tag)

igen, ilyen volt a G1-ben is, itt hányódik valamelyik fiókban.

(#60894) jmakk válasza schawo (#60890) üzenetére


jmakk
(őstag)

Az a poén, hogy az apsc-s első verzió, aminek k.jó képe van mellesleg, pl. nikon bajonettel (amin van blendegyűrű) + adapterrel kb. 300GBP-ből megvan. Ha valaki esetle mégis fotóra akarna ilyet.
Szóval igen, ennek fényében az 1900 ajró eléggé röhejes, mégha cine is.

[ Szerkesztve ]

(#60895) MrChris válasza jmakk (#60889) üzenetére


MrChris
(PH! nagyúr)

Ez csak kb a szokásos canonra gyártott cine obi, segge átvariált változat. Ott van rajta a 'beépített' follow focus fogaskerék is. Ilyet épeszű m4/3 fotós nem vesz, munkás videóra való.

(#60896) hibavissza válasza jjeahh (#60821) üzenetére


hibavissza
(PH! addikt)

Natív fixeknél én még csak visszafelé húztam a clarity-t....főleg, ha arc van rajta. Teljesen szétbarmolja a verlaufokat. Néha megnyitom egy-egy régi képem és elcsodálkozom az utófeldolgozáson, hogy ezt így hogyan is gondoltam :)

Lorem Ipsum Photography

(#60897) sheratan válasza zool1 (#60852) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

Ez egyébként azért izgi, mert egy évvel korábbi hírben még pont az ellenkezője szerepelt. Remélem tényleg jön egy P6 vagy P7, bár gondolom nyár előtt biztosan nem érkezik, én meg úgy márciusban már szeretnék azért gépet venni, mert most semmi nincs.

(#60898) Studi válasza sheratan (#60897) üzenetére


Studi
(PH! kedvence)

Itt csak azt írják, hogy beépített keresős PEN nem lesz. Amit azért sajnálunk, de itt van nekünk szerencsére az GX7. :)

"Life is too short to remove USB safely." --- https://www.flickr.com/photos/rstudi/ --- https://www.instagram.com/robertstudniczky/

(#60899) sheratan válasza Studi (#60898) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

Igaz, csak az nagyon csúnya szegény :( Igazából az LX100 házába kellett volna tenni a GX7-et (vagy az LX100-ra egy bajonettet tenni), az tökéletes lenne. Meg elvileg állóképben az Oly még mindig jobb azért, nem?

(#60900) FEDman válasza sheratan (#60897) üzenetére


FEDman
(PH! addikt)

Ilyen szempontból 1 év azért nagyon nagy idő. Ahogy azt akkor jósolták eltelt az egész 2014-es év ilyen váz nélkül, de ez nem azt jelenti, hogy 2015-ben nem lehet újra aktuális a nagy PEN frissítése.
Biztosra semmit nem lehet tudni még, de számomra már ez önmagában egy elég finom kis utalás, hogy azért nem feledkeztek meg teljesen erről a vonalról se. :)

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.