Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz makszi #56286 üzenetére

    Hiába fókuszál a Fujinál gyorsabban statikus témára, de ha követő fókuszt akarsz mozgó témára, azon a m4/3 is elvérzik. Egyszerűbb, ha előre belövöd a távolságot, aztán akkor sütöd el, amikor oda érnek. A Dof szerencsére nem olyan sekély, hogy ekkora távon nagyon életlen legyen. Itt inkább a bemozdulás fenyeget, gondolom 1/250 vagy rövidebb záridőn S vagy M módban.

    Ha Fuji színek tetszenek, és m4/3-ra váltanál, akkor sztem EM5, plusz az irányjelzősön hirdetett Pana 35-100 f2.8, de az is csak ekv. 200 lesz. Lehet Oly vázon Pana obi, ha csak az egyiken van bekapcsolva a stabi. Ha még nem adták el, 240 + 120, még bőven kereten belül vagy.
    De a Fuji eladását sem sietném el. A 18-55 és a 12 f2 pont az a két dolog, ami a m4/3 rendszerből leginkább fájóan hiányzik: egy optikailag jó, fél-fényerős, de nem pro árazású alapzoom; és egy fényerős UWA fix. Ha ezeket rendszeresen használod, akkor m4/3-ban nem lesz alternatívád.

    Jjeahh: az első kettő nincsen véletlenül felcserélve? A felsőnek van melegebb színe, az alsón szürkébb a modelled. Igaz a falak rózsaszínesedése meg a felsőn van.
    Esetleg valami warm vagy ilyen beállítás nem maradt bekapcsolva?
    A manuális wb mellett nem látok akkora drámát.

    Jmakk: most telefonáltak az Advestől, hogy ez nem volt az akciósok között, de felajánlottak volna 7.5% kedvezményt ;] elmenneka..., amazon.de-ről normál áron közel annyi, mint náluk a 27% kedvezménnyel lett volna.

    Btw., az igazi Black friday elvileg csak ezen a pénteken lesz, nem? Nem tudjátok, hogy az edigitalban lesz-e még valami akció? Kinéztem ott is egy állványt :B

    [ Szerkesztve ]

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák