Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hibavissza
veterán
válasz
redzsi
üzenetére
1200 fontból nem kitobis crop belépő vázat nézegetnék. 14 és 20 mm-es fixek után főleg. Nikon Z5, Lumix S5, Sony a7II. Ezekre pattintanék egy 35 mm-es fixet és egy 100 mm körüli makrót/portrét és meg is vagy. A GX7-et megtartanám a 45-150-nel míg nem jön össze valami telére való.
GX7-GX9 az egy generáció. Képminőséget nézve egy generáció ritkán nagy ugrás a mai világban. -
Throme
veterán
válasz
redzsi
üzenetére
"kellene majd egy teleobi is, valamint később egy makró plusz egy fix"
Ezeknek megnézted már az árát is?
Értem én, hogy APS-C szenzor, de - szvsz - elég húzos obiárak vannak.
Azt nem néztem, hogy milyen 3rd party gyártó obik léteznek olcsóbban a gyáriaknál.... de akkor meg már lehet akár sony is.... -
válasz
redzsi
üzenetére
Szia!
A gx9 egy tök jó gép, az is egy jó opció ha az lesz. Viszont azok az m43 obik nem olyan durvák, hogy pótolhatatlanok lennének más rendszeren.
Az XT30 II is egy tök jó gép.
Én is hasonló dilemmában voltam mint te. Nekem GX80-am van 12-32-vel, egy 20/1.7 és egy pana 45-150. Én emellé vettem egy XT30 II-t, 18-55-öt, 23/1.4-et és 35/1.4-et. Az mft rendszert nem adtam el, és milyen jól tettem. A mai napig használom mind a kettőt felváltva. Jó rendszer a Fuji és nagyon jó a mindent vázon állítás mint koncepció. Viszont ha ma döntenék akkor nem venném meg az új rendszert, helyette vennék egy x100v-t és a maradékból pedig az m43-hoz obit, valószínű makrót. Lényegében azért nem venném meg az új rendszert mert ugyanazt csinálom vele mint a panával, kb ugyanazokra alkalmas obikat vettem meg hozzá (most telét nézek a fujihoz), és azt vettem észre hogy semmi olyan nincs egyikben sem amit a másikkal nem lehet megcsinálni. A jobb jpg kimenet nekem aránylag fontos volt, de a GX9 pl ebben jobb a GX80–nál, tehát ha ebbe az irányba mész tovább akkor az is jó.
Így lényegében hasonló cipőben járva érdemben nem tudok neked segíteni, mert két jó választás között gondolkozol szerintem. -
MrChris
nagyúr
válasz
redzsi
üzenetére
Most van egy ilyen kombóm, könyvespolcteszt:
14+GWC jpg
14 jpg
ha meg akarod próbálni mit lehet még javítani rajta G6 rawok:
14+GWC rw2
14 rw2
Ugyan onnan ahonnan a GWC1-el készült, ilyen nélküle:
14 GWC nélkül -
jmakk
őstag
válasz
redzsi
üzenetére
Ha nem akarsz kompromisszumot lesz Nokton 10.5mm/f0.95 hamarosan. Csak a vesédet vagy a házadat kell majd eladni hozzá.

-
MrChris
nagyúr
válasz
redzsi
üzenetére
Még ki se tudtam igazán próbálni. Mióta megvan azóta vagy estig dolgozom meg lótifutizás, vagy most betegség...
Nemtom ki mennyire ismeri, a hátulján van egy bajonett szerűség amire van 37 és 46mm átmérőjű menetes gyűrű. 20-asra, 45-re is fel lehet tenni, csak minek
14-esre találták ki.
Annyira fogja a bajonett, hogy ha fent van az obin szinte lehetetlen a bajonettről levenni.

Azért kicsit tesztelgettem könyvespolcon, nem javít a képminőségen
CA van rendesen, meg a széleken sarkokban kissé szétkeni. 14-es GWC1-el, nélküle
Videóra teljesen jó lesz, fotóra meg majd szódával elmegy
A 14-es obi tényleg nagyon pici, szedtem szét már 20-ast, az is lehetne ilyen pinduri, számomra ezek testesítik meg a milc lényegét
-
válasz
redzsi
üzenetére
Ja, az csak az aláírásom, másoltam egy fórumtárstól, aki a teleobit próbálta körülírni.
Jelenleg ez porosodik nálam, de eztet jobban szerettem
-
hegyimorc
senior tag
válasz
redzsi
üzenetére
D3000, epm1 belépő vázak, de egy életre még a felső kategória vázai se nagyon maradnak. Ezt a legkönnyebben úgy tudod magadon "tesztelni", hogy a 2 éves csúcsvázakat nézegeted és eldöntöd, mennyire akarnád őket most. Ha olyan nagyon nem, akkor pont ez lesz a mostani csúcsgépekkel is 2 év múlva.
Mégis, ha igazán hosszú távra akarsz gépet, akkor a mostani legjobbakból kell választani.
A kérdés csak az, hogy anyagilag mi jobb? Most venni egy mostani csúcsgépet csúcs áron, vagy inkább egy pár évest olcsóbban és mégsem egy életre, hanem pár év múlva lecserélni a mostani csúcsra akkor már jóval kedvezőbb áron.
Nálam egy D300 4 évig volt, és az EM5 is sokadik évét húzza és még marad is, de a kisebbek sosem maradtak hosszabb ideig
-
rbalint88
veterán
válasz
redzsi
üzenetére
hát, ha "egy életre" kellene venni, akkor oly e-m1+12-40, markolat, pana 35-100/2,8 lenne a választásom minimálszettnek. Vagy 12-32, 25/1,4 a 12-40 helyett.
fujiból... x100s felé vinne a szívem. nekem az xe-1,2 vázak kicsit bumfordiak voltak, nem illettek a kezembe.
madgie: olyan

-
jjeahh
nagyúr
válasz
redzsi
üzenetére
számomra ilyen szuperszexy cucc csak az x-pro1, meg az x100 volt, azóta már nem vagyok olyan szerelmes a fujikba...de hát én szokás szerint az ilyen "átnézeti" keresős rangefinder like tégláktól olvadok
az x-e, x-a, x-m, x-t cuccokról nekem hiányzik az a kis ablak...ha meg nincs ablak, oda a szerelem
és akkor már inkább áttérnék az észérvek pályájára 
komolyra fordítva a szót: az a digit törőék sztem nem oszt nem szoroz, gondolom nem olyan hatásos, mint az eredeti, analóg megoldás...szoftveres verziót én próbáltam, az legalábbis használhatatlan volt -
MrChris
nagyúr
válasz
redzsi
üzenetére
mielőtt döntenél érdemes kézbe venni és kipróbálni. Súlyra, méretre elég különböznek. Sebességre és képességekre is. Számomra a gx7 egyszerűen jobb. Kisebb, könnyebb, jobb kép, jóval jobb videó, gyorsabb egyik leggyorsabb milc... és az obi kínálatban csúcs, nagyon kiforrott gép és rendszer.
-
-
scarabaeus
őstag
válasz
redzsi
üzenetére
Annak idején követtem én azt a témát, nem tudom, hogy azóta történt-e áttörő felismerés, ami megváltoztatta ezt, de ilyesmiket is írtak, a fél évvel ezelőtti hozzászólásomban összeszedtem párat, azokból a Luminous Landscapes:
"If you mount any sort of non-stabilized lens on the GX7 then in-body stabilization does become available, and does a fine job. How fine? Well, in some comparisons with the Olympus OM-D I found them to be comparable, though maybe with a slight edge (about a half stop) to the OM-D. I caution that this is an empirical test, not a scientific one, but I tested enough lenses and did it enough times to be confident that this is the case, at least with the cameras that I was using. Not a bad showing for the new in-body system on the GX7."Ilyet valószínűleg nem írtak a PL3-ról, de mondjuk mintha szórás lett volna az akkori GX7 példányokban, mert volt ott mindenféle tapasztalat.
-
madgie
titán
válasz
redzsi
üzenetére
Nem kifogásnak szánom a trollkodás ellen, de a legtöbben itt vagy féltucat dslr használaton vannak túl, míg amott szerintem a többség media markt-ban, vagy max fotóstalálkozón látott/fogott milc-et.
Persze lehet, hogy hülyeségeket beszélek, agyamra ment a hosszú hétvége

-
nord_
veterán
-
válasz
redzsi
üzenetére
gf1-nél komolyabb az af, létezik hozzá evf (igaz, szar). e-p1-nél van stabi. mindkettő elég jól kezelhető. a 17/2,8-as olympus obi nem rossz, igazából nincs semmi baja, de nem túl fényerős, és túl drága. 75e ft-ot viszont megérhet ez a kit, de csak akkor, ha aztán nem kényszerül rá az emberfia, hogy 40-150-eket vadásszon horror áron a fórumról stb.
-
hegyimorc
senior tag
Gondolom az itt felsoroltak:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo T14s Ryzen 7 4750U 32Gb Ram 1Tb NVMe SSD Érintőkijelző számlával Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310 i5 8500T 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1650 S 4GB Formula Air Mesh G3 400W
- iPhone 15 Pro Max 512GB 87% Esim-es verzió (3hónap Garancia) Kijelzőn pici folt!
- Samsung Galaxy S21+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Powercolor RED Devil RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

nem hiszem, hogy gajjra tenné, meg olyan sok értelme nincsen, akkor már venni kell nem sokkal többért egy 14-est.

tréfát félretéve: piszok jól néz ki így ezüst-feketében 

az x-e, x-a, x-m, x-t cuccokról nekem hiányzik az a kis ablak...ha meg nincs ablak, oda a szerelem
) Ahogy olvasgattam, az EPL5 dupla kitre valóban van klubkedvezmény a márkaboltban?