Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• b.vr

őstag

válasz forceberg #100708 üzenetére

"Időnként rámtör a frász, hogy akkor csere P7-14/4-re"

Önmagában _kiváltani_ (tehát csere) arra szerintem nem jó a 7-14, de nem minőség vagy ilyesmi, hanem két fontos okból (számomra mindenképp)
    Az egyik a 7-14 kidomborodó frontlencséje ami miatt gyakorlatilag nem lehet szűrőzni (persze körülményesen azért lehet, ezért írom hogy csak gyakorlatilag nem) ami tájfotónál/utazási fotónál pedig fontos (polár az nekem a tengereknél kb létfontosságú, valamint időnként meg nd filter is, vízesések, stb)
    A másik hogy a 7-14 még a szűkebb részén is nagyon széles, nem azt mondom hogy kizáró ok lenne mert nálam úgyis ott van a 12-40 mellette, mindenesetre a 9-18 az önmagában megáll azzal hogy az uwa-tól a normál tartományig (ekv 36) átfog.
    De amúgy az persze jó ha mellette van még szélesebb, nálam tervben van a laowa 7,5/2 (csak ott azért a vásárlással is foglalkozni kell (bár nem tudom mennyire van még a gyártási szórás, mindenesetre nem akarom csak úgy megrendelni aztán lesz ami lesz) , szűrőzhető, pici (azzal nem lesz gond a 3 objektív sem kézipoggyászban, sem a túrákon) és nagyon hatásos az a 15mm (plusz bár ritkán csillagfotózom, de olyankor ott is jól fog majd jönni, sokkal szélesebb mint a 12-40 és plusz 1 fé)

Új hozzászólás Aktív témák