Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Golota
aktív tag
válasz
galaxys80 #194754 üzenetére
Ezt most komolyan írod? Ez nem kommunikációs protokol, hanem a marketing szöveg. Ami a kommunikációs technológiát illeti, igen, PONTOSAN ugyanaz. Ugyanazt a Bluetooth Low Energy technológiát használja mindkettő.
Szerinted a Samsung smart tag micsoda? Helyettesítsd be az IPhone szavakat Samsunggal és ugyanazt kapod. Ráadásul Samsung készülékből többet adnak el, mint Apple termékből, plane Magyarországon, de világszerte is. Nézz jobban utána ennek a témának.
-
galaxys80
veterán
válasz
Golota #194750 üzenetére
Ha valahol távolabb hagytad el, amit keresel – például a strandon vagy az edzőteremben –, akkor az AirTaged a világszerte több százmillió iPhone-ból, iPadből és Macből álló Lokátor-hálózat felhasználásával segít felkutatni. Adataid a folyamat során végig biztonságban vannak.
A Samsung is ezt a protokollt használja? -
Golota
aktív tag
Most látom, hogy a Motorola is kijött egy hasonló trackerrel (Moto Tag), de ez nem brand függő, így elvileg sok Android teló képes kezelni. Gyakorlati tapasztalatom nincs ezzel, de egy próbát lehet megérne az OP-nek
-
Golota
aktív tag
válasz
morcosharcos #194749 üzenetére
Utóbbi. De előbbire is jobb a Samsung, mivel az airtag nem csak hangjelzéssel figyelmezteti a tolvajt, hanem üzenetet is küld a bármilyen (nem csak apple) telefonjára, hogy unknown tracker utazik vele.
-
csaplar55
csendes tag
Valamelyik tesztvideo kommentjei között olvastam, hogy a Xiaomi telók (konkrét tipus nem volt) önkényesen kilövik a háttérben futó appokat. Van erről tapasztalata valakinek ?
-
Golota
aktív tag
válasz
maglew #194726 üzenetére
Az airtag létezik még Apple-re, de a Samsung Smart Tag sokkal megbízhatóbb és diszkrétebb is. Sajnos utóbbi csak Samsung telefonnal megy, hiába csinálsz Smart Things accountot más telóra. Én nem tudok jobb megoldásról, pláne nem ebben a méretben.
Mivel nem aktív GPS, hanem egy sima BT tag, nagyon sokáig elmegy egy elemmel. Több hónapot is kibír. A lényege,hogy bármilyen Samsung telefon közelében "életjelet" ad, így nem csak a jelenlegi pozíciót (airtag), hanem a megtett utat is látod. Nagyon hasznos lehet, ha valahol olyan helyen van,. ahol nincs jel.
Esetleg megoldás lehet, hogy veszel egy olcsó, de még hasznáható régebbi Samsung telót és azzal trackleled. Hátrány, hogy ha nem az a fő telód, akkor nem lesz mindig kéznél.
-
-
spileraaa
senior tag
Xiaomi Redmi Note 14, 8GB RAM, 256GB
ennél van jobb alternatíva?
62 ezer forintért? -
cs.zs.
veterán
válasz
Zoleee83 #194737 üzenetére
Az USB-C töltésű laptopok a normál PD tartományból a 20 V feszültséget használják.
Ilyen 65 wattos töltőm is van, ami laptop töltésére IS alkalmas, [kép] [kép]
de ez meg nem tud PPS-t - ami nekem pont nem kell, mert a Samsungom 9V x 2,77 Ampert kér (max 25 watt) és azt tudja [kép] , a Redmi 9T-m pedig QuickCharge 18 wattot kér, amit ez szintén tud.Mindenkinek a saját eszközéhez kell megfelelőt keresni.
-
-
Zoleee83
addikt
válasz
cs.zs. #194736 üzenetére
Nagyon köszönöm, hogy erre felhívtad a figyelmem, a PPS részen átsiklottam.
ChatGPT szerint mindkettő amit néztem, tudja ezt hozni:
Ugreen Nexode Pro 65W:
USB-C1 port: PPS kimenet 3,3–11V / 4,5A
USB-C2 port: PPS kimenet 3,3–11V / 2,75A
Ugreen Nexode (15334) 65W is:
USB-C1/C2 portok: PPS kimenet 3,3–11V / 4,5AEzek szerint képes lesz a max közeli töltést hozni a töltő?
(azért nem akarok saját NP töltőt, pedig az olcsóbb is lenne a saját oldalukról, mert az nem töltené a notebookot, ha már vásárolok valamit, legyen használható több mindenre) -
cs.zs.
veterán
válasz
Zoleee83 #194734 üzenetére
Szia,
PD-PPS a gyári töltője, [kép]
olyan PPS-töltőt kell keresned, ami 11V feszültségen legalább 4 Ampert le tud adni.Nekem is van PD-PPS töltőm, ami bizonyos feszültség érték mellett 45W teljesítményre is képes,
de az itt szükséges 3-15 Voltos pps sávban (azaz 11 Volton is) az enyém 3 Amper leadására képes, ezáltal ezt a telefont 33 wattal tudja tölteni. (ami nem is rossz)
[kép] -
Zoleee83
addikt
Sziasztok!
Töltő témában tudnátok kérlek segíteni?
Nothing Phone 3a-hoz keresnék normális töltőt ami 50W-ot tud legalább.
(Inkább 65W körülieket nézegettem, ami már a HP laptopom is feltöltené utazás esetén)Tudnátok ajánlani megbízható jó töltőt ami nem horror áron van? Ezeket nézegettem:
UGREEN Nexode Pro 65W + kábel - 14k
Ugreen Nexode (15334) 65 - kábel nélkül -11k -
T 1000
aktív tag
Sziasztok!
Samsung A52s telefonomat szeretném lecserélni, ami számomra kiemelten fontos, az a kamera képessége.
- Árkategória? Max 150 e Ft
- Használt vagy új? Használt
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? Max 2 év
- Mire használnád? Internet, navigáció és az utazás során fénykép+videók készítése
- Ragaszkodsz valamelyik operációs rendszerhez? Ha lehet android
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Mindegy
- Egyéb igények? NincsenJelenleg az S21, S22 Ultrával szemezgetek, nem tudom, hogy pl. a Xiaomiból milyen típus jöhet szóba, aminek a kamera képességei felveszik a versenyt az említett telefonokéval.
-
deny330
senior tag
Sziasztok!
Telefonvásárlás előtt vagyok, sajnos rákényszerültem, mivel a jelenlegi Iphone 12 mini főkamerája is megdöglött (alaplap hiba valszeg), illetve az akkum is 75%.
- Árkategória? Bestbuy esetén hajlandó vagyok feljebb menni, de 200k-ra gondoltam, vagy kamatmentes részletfizetés esetén 10k/hó.
- Használt vagy új? Új.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? Hosszútávra.
- Mire használnád? Általános felhasználás, de a kamera fontos lenne (főleg hogy tudjon raw fotó formátumot, a képfeldolgozás nem fontos), illetve a kijelző színhűsége, mivel gyakran szerkesztek képet lightroomban.
- Ragaszkodsz valamelyik operációs rendszerhez? Árakat tekintve inkább androidos telefonok felé kacsingatok, de amúgy mindegy.
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? A mostani minim-nél egy picivel lehetne nagyobb a kijelző, ezen sokszor kényelmetlen sorozatot nézni/képet szerkeszteni.
- Egyéb igények? Nagyjából leírtam mi a fontos, más nincs.Őszintén szólva S24 / S24 FE-re gondoltam, a 128gb-os FE van most 168.000ft-ért, amennyire utána olvastam a kameráknak, azok tudják a raw formátumot, viszont nem tudom mi az általános tapasztalat magával a telefonnal. Vagy akkor már S25? Esetleg más alternatíva?
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
atthany #194727 üzenetére
Lehet nem vicces a helyzet, szerintem az lehet a gond mint nálunk. Apósnál is 90 fele beütött a demencia, elkódorgott. Szerencse kisváros vagyunk, az öreg a helyi sebészet ambulancián dolgozott évtizedeket, ismerték. Vagy hazahozták, vagy szóltak hol kódorog.
Nagyvárosban biztos nem így működik. Mi is gondolkodtunk valami nyomkövetőn.
Cicának a nyakörvére vettem ilyen szétcsavarható, fém kis kapszulát, beleírtuk a telefonszámunkat. Szerintem ez is jó ötlet, de mindig elhagyta a nyakörvét, egy idő után semmivel nem próbálkoztunk. GPS-t is elhagyta volna az a dög, csavargott, verekedett, pedig ivartalanítva lett, amúgy persze befogadott, csöves kandúr volt. -
Cyborg
őstag
válasz
maglew #194726 üzenetére
Szerintem telefonra millió ilyen app van, find my kids vagy a Google family linkje például, csak mobilnet legyen, meg legyen feltöltve az akksi, ehhez egy 50ezer forintos telefon is elég.
Macskának meg valami ilyet kellene: Tractive cat mini
-
maglew
aktív tag
Sziasztok
Macskára valamint eltévedő anyósom számára szeretnék valamilyen nyomkövetőt vásárolni ami minden fajta Androidos telefonon működik (nem csak samsungon)
Létezik ilyen?
Úgy tudom ezek gombelemmel működnek, mennyi idő alatt merülnek le?
Folyamatosan nyomon tudom követni telefonon, hogy épp melyik pillanatban merre jár a macska vagy épp az anyósom?Ha csak samsungos létezik akkor kb 200 ezer forint értékben melyik samsung telefont ajánljátok ami erős és jól fotóz?
Köszi
-
Drake78
csendes tag
Üdv! Samsung A56 és Xiaomi 14T között vacillálok,melyik jobb vétel? Hardverben jobbnak tűnik a 14T,de kicsit félek a HyperOS-tól,nem tudom mennyiben más,mint a Samsung rendszere.3-4 éves távlatban gondolkodok max.
-
rodman73
aktív tag
Ti mit választanátok: Galaxy S24 FE vagy Xiaomi 14T Pro? Xiaomi erősebb, jobb töltés, de a legtöbb tesztben azt olvasom hogy a Galaxy mégis "fluidabb".
Illetve ha online rendelem, de részletfizetésre, akkor is visszatudom küldeni a One-nak? 14 nap az elállási jog?
-
Tamás1966
aktív tag
válasz
Pepeninho #194720 üzenetére
Igen, a 15 Ultránál már indokolatlanul megvastagodott a "ceruza", az F7 pro viszont baráti.
A14T decemberben még 170-180 körül mozgott, most már 140 körül.
Ha nem kell nagyon különleges dolgokra, csak átlag felhasználásra, és nem akarsz fotó művész lenni, akkor még az X7-pro sem rossz, az talán egy picit még lejjebb szalad, úgy 120 környékére. -
Pepeninho
őstag
Sziasztok!
Xiaomi 11t telefonom szeszélyes lett. Ezért cserélném. Árkategória?
150-200 ha kicsit drágábban van érezhetően jobb telefon akkor a zsebembe nyúlok.
- Használt vagy új?
Elsősorban új.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel?
Jó lenne kihozni 3-4 évet belőle. Akkor pláne megoldható az ár feljebb vitele.
- Mire használnád?
Általános felhasználás. Internet, nem grafikáról szóló játékok, fényképezés (makró módban is), minimális navigáció.
- Ragaszkodsz valamelyik operációs rendszerhez?
Android. Lehet most utoljára. A következő lehet szifon lesz.
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra?
Mostaninál sokkal kisebb vagy nagyobb ne legyen.
- Egyéb igények?
Nem jut eszembe semmi extra. Stabil, jó hátterű telefont keresek.Előre is köszönöm.
-
User05
tag
válasz
szabolcs1975 #194716 üzenetére
Minden modellre rá lehet külön keresni, ha minden adatot leírnánk részletesen akkor itt lenne egy oldalnyi szöveg főleg 6-7 felsorolt modellnél. Processzorokat össze lehet hasonlítani a nanoreview oldalán de akár komplett telefonokat is, illetve ott a gsmarena. Az átlagot már minden telefon tudja. Viszonylag erős soc, 120hz kijelző (ami fontos hogy ltpo -e vagy sem) sztereo hangszóró, ip rating, akkuidő (mAh szám szinte egyáltalán nem számít, gsmarena-n ez is minden fentvan percre lebontva)
Nagyjából a 200 ezres legkeresettebb/legjobb modelleket írtam, nem volt szó semmilyen preferenciáról erő vagy fényképezés szempontjából, pedig az igény az ami döntő.
Nyilván ha valaki leírja, hogy mire használná és annyiból fullozzuk ki akkor részletesen leírjuk, de a legjobbra mit válaszolnál? Miben a legjobb, akku, erő, kamera, strapabíróság, vezetéknélküli töltés? Pont ez az a kategória amiben szinte minden gyártó különbözik és valamiben lenyomja a másikat. -
szabolcs1975
aktív tag
válasz
User05 #194709 üzenetére
A 14T minden szempontból jobb mint az X7 Pro. Sőt, az F6/F7 széria is jobb.
kellenének konkrétumok azon felül, hogy nem ip69, lassabb soc, kisebb aku, több előre telepített kacat.. értem, hogy fényképezés, de sztem ezt nagyon sokan nem használják ki (én pl nem is használom).
-
kp78
addikt
válasz
Ádám16 #194710 üzenetére
Huawei után a Honor vonalat is érdemes lehet körüljárni.
Menüje tiszta Huawei.
Honor 200 >> 130eSzerk.: kijelzője 6,7", emiatt lehet kiesik
-
Cblacksmithc
tag
-
-
Ádám16
addikt
válasz
Viktor0610 #194711 üzenetére
Én is erre gondoltam.
case closed?Bármi alternatíva esetleg? Nem tudom, hogy 180 felé menne-e, csak ennyi a gond. Elég konkrétan kérte, hogy 150 és 180 közt mozogjak.
-
-
Ádám16
addikt
Sziasztok!
Legjobb barátomnak keresek mobilt úgy, hogy abszolút nem techmágus (nem érdekli a telefónia). Alaplaphibás lett a Huawei P30-ca, ezért kell egy másik, és eléggé SOS.
Feltételek:
Árkategória?
A plafon 150-180k
- Használt vagy új?
Új
- Hosszú vagy rövid távra tervezel?
A lehető leghosszabb távra.
- Mire használnád?
Böngészés, chat, fotók készítése, telefonálás
- Ragaszkodsz valamelyik operációs rendszerhez?
Android
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra?
Minél kisebb, kompaktabb készülék kell az ársávban, ilyen 6.8"-os telókat ne ajánljatok, legyetek szívesek!
- Egyéb igények?
A lehető legjobb üzemidő -
User05
tag
válasz
csaplar55 #194707 üzenetére
A 14T minden szempontból jobb mint az X7 Pro. Sőt, az F6/F7 széria is jobb.
maglew: Jelenleg a Vivo V50 egy túlárazott készülék ami szinte semmivel sem tud többet mint az elődje.(Én is erre vártam, sajnos hiába, ami újdonsággal jött vele az az AI, amit a V40 is megkap.) Jelenleg a V40 ami elég bestbuy. (Sajnos Android 16 lesz a vége, +1 év security)
Xiaomi 14T,
Poco F6 Pro, rosszabb kamera, nagyobb nyers erő
Nothing Phone 3a,
Pixel 8a,
Vivo V40. -
csaplar55
csendes tag
válasz
Cyborg #194706 üzenetére
Szia !
Szerintem nézd meg ezt a videót: [link] , hátha segít eldönteni...
Én hónapok óta nézegetem a fórumokat, teszteket, stb. Nálam is szinte ugyanez a két készülék maradt a rostán - én a 14T mellett döntöttem.(nem baj, hogy csak 256 Mega, de a kamerája egyértelműen jobb) -
xkrissx
csendes tag
Sziasztok!
Lassan megérett a váltásra a régi Redmi 9T mobilom.
Két készüléket néztem ki Xiaomi 14T vagy Poco X7 Pro.
Ti melyiket ajánlanátok hosszú távra? -
cs.zs.
veterán
válasz
vboticell #194701 üzenetére
Szia,
12/512GB memóriával a jobb boltokban 185.000 Ft-ba kerül egy Motorola Edge 50 Pro. A 350.000 Ft-os keretedből majdnem 2-t is vehetsz. Egyet magadnak, egyet a párodnak.
144 Hz HDR10+ P-Oled kijelzője van, 125W vezetékes és 50 W vezeték nélküli töltést is tud.
6,7" , tehát nem a legkompaktabb, de nem túl nehéz, 186 gramm, IP68 vízálló. -
vboticell
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérek, mert bár sok hírt és tesztet elolvastam nem lettem okosabb... Néhány héten, hónapon belül telefonvásárlás esedékes, az alábbi paraméterekkel:
- Árkategória? Jó lenne 350 ezer alatt maradni
- Használt vagy új? Új
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? Hosszabb távra (3-4 év)
- Mire használnád? Általános felhasználás, böngészés, telefonálás, fényképezés (kirándulás, nyaralás, nem profi)
- Ragaszkodsz valamelyik operációs rendszerhez? Android
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Kompaktabb
- Egyéb igények? Kompakt méret, max. 6,5 " OLED esetleg LTPO kijelző, egy napnál hosszabb üzemidő, vezetéknélküli töltés, eSIM, valamilyen szintű IP védettség, Samsung nemTudom, hogy ezek alapján nem nagyon van telefon jelenleg, mindegyiknél van kompromisszum, reméltem, hogy a OnePlus 13T-ben lesz vezetékmentes töltés, de sajnos nincsen.
Ami szóba jöhetne az a Vivo X200 Pro Mini, de EU-s forgalmazásról nem olvastam, nem tudom, hogy később lesz-e esetleg.
A Xiaomi 15 is megfelelne a feltételeknek, de az ára és a teszt nem győzött meg.
A Pixelek szimpatikusak, a 9A tesztjét pont most olvastam, de azoknál is van hiányérzetem.
Még elgondolkodtam a Zenfone 10-esen, de nem tudom érdemes-e vele foglalkozni? (támogatás miatt)
Azt is tudom, hogy tökéletes telefon nincsen (vagy a nekem tökéletes), de azért szeretnék minél kevesebb kompromisszumot kötni.
Köszönöm, ha kapok tanácsot!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 15 Plus 2.5 év gyártói garancia, 100% akku, doboz+számla!
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest