- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Tamás1966 #194770 üzenetére
Konkrétan nincs WhatsApp-topik, de ide mehet a kérdés: Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
titi12
aktív tag
válasz
Tamás1966 #194269 üzenetére
A hűtőszekrény folyamatosan ki- és bekapcsol, tehát váltakozó erősségű és jelentősebb áramfelvétele van (mint pl. a mosógépnek, mikor vizet melegít), ehhez képest a telefontöltő változó áramfelvétele pipafüst.
(Balira utazás előtt hűtőt előbb kiüríteni, utána kihúzni)
-
-
-
Marci112233
addikt
válasz
Tamás1966 #194122 üzenetére
Remélem is hogy a 4G sokáig marad. Már nem azért mert nem szeretem az 5G-t, jó a fejlesztés, csak ne fújnák fel annyira, miközben a 4G még köröket ver rá sok helyen, főleg ahol ugye még nincs is 5G. Nem beszélve a sok eszközről, nem csak a telefonokról, mert nekünk is van több olyan eszköz ami szó szerint csak a mobilnetet használja, és azokból(Például traktorokba lévő robotkormány) tudtommal még nincs is 5G képes, ha lesz is nem kis plusz költség lesz a cseréje csak azért mert lelövik a 4G-t. (Egy eszközt már korábban cserélni kellett az is GPS cucc volt mert nem tudott csak 3G-t és az azzal együtt hogy a régi eszközt beszámolták is több százezres tétel volt.)
A mostani A52s telóm ugye 5G képes volna, de vidéken ahol élek nincs 5G, de voltam olyan helyeken vel ahol volt, de nem estem hanyatt a sebességtől, mert azt a 4G+-al is simán eléri a teló.
-
szasanyi
félisten
válasz
Tamás1966 #194067 üzenetére
Érdekes, mert a népek nemrég köpködték tele a netet, mert a NOTHING Phone 3a/Pro telókba UFS 2.2 tettek (a korszerű és sokkal gyorsabb USF 4 helyett).
dokee78: jó ha tudod, hogy a 14T ls az X7 Pro is műa. kerettel készül. Ezért hajlamos a vetemdésre (hajlásra) amit nem minősítenek garanciális problémának. Persze ez nem feltétlen következik be, használó és használat függő is bár - saját tapasztalatból mondom - az akku melegedése is elég lehet hozzám
-
-
Mustármag
őstag
válasz
Tamás1966 #193983 üzenetére
Két telekom van benne.
Valószínűleg öregecske, de össze függésben lehet azzal hogy tegnap eleg nagyot esett :SViktor0610: Tudom a marketing...
Emre: szerintem nincs akkora baj(om) hogy strapa telefont keljen vennem... legalábbis remélem...
sfdrakex & mindenki: Én megvoltam gyozodve hogy a Poco régi résztvevő a piacon, vagy csak ez az X szeria nem igen jutatt el ide? (lehet keverem más gyártóval
)
-
Golota
aktív tag
válasz
Tamás1966 #193868 üzenetére
Ezzel az állítással vitatkoznék. A linkelt cucc alapvetően nem fotózásra való, hanem videora, másrészt ennek töredékéért is lehet kapni igen komoly kamerákat profi oibjektívekkel.
Az utóbbi években nagyot fejlődtek a mobilok fotózási képességei. Nem véletlenül tűnt el egy teljes piaci szegmens miattuk: a kompakt kamerák piaca szublimált, néhány speckós kamera kivétellel nem árul már senki ilyet, mert kiváltotta a mobil.
Szerintem a mobilos kamerák közül a csúcsmodellek már tudnak nagy képernyőn is teljesen elfogadható képeket csinálni, amikkel egy nyaralást is simán végig lehet tolni, ha nincsenek olyam igényeid, amiket csak egy rendes géppel lehet megoldani, vagy simán csak nincs lehetőséged fotós cuccot cipelni. Számomra (és sokaknak) ez a legfontosabb extra egy telefonon. Egy jó mobil kamera már korrekt "color science-cel" rendelkezik, nem csinál kínai próbababát az emberi arcokból és nem akar agyon szaturálni/élesíteni mindent. Ma már ott tartunk, hogy egy jobb kamerás mobil partiban van akár egy MFT/APSC szenzoros MILC géppel is, ha utóbbin nincs valami pro lencse és nem akarsz nyers képekkel dolgozni.
Nem kell 100x zoom, nem kell beszállni a teljesen értelmetlen megapixel versenybe, csak ki kell maxolni az adottságokat és akkor bizony teljesen "profi" képek esnek ki a mobilokból is.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Tamás1966 #193871 üzenetére
Akkor olvass utána, biztosan fejlődött az X7 Pro az elődjeihez képest, de a Poco mindig úgy adott erős hardvert, hogy spórolt a kamerákon, ezért nrm csúcskategóriás áron adják.
Azt pedig senki nem várja el egy telefontól, hogy sok milliós fényképezők szintjét hozza, de van akiknek fontos, hogy adott összegért, a telefonok között a legjobb kamerás készüléket vegyék.
-
-
-
-
Ádám16
addikt
válasz
Tamás1966 #193599 üzenetére
Oh, én győzködöm őket, hogy vegyék meg a drágábbat, 30e Ft semmi ma már... De hajthatatlanok tudnak lenni, hogy "de értsem meg, hogy nekik elég amit az tud".
Érvelgetek, segíteni próbálok, de néha nehéz kitartani. Most ki fogok, én fogok dönteni, de irracionálisan azért nem akarok.
Egy 8Gb-os A36 jó lehet szerintem is... tényleg a Telekom árai hiányoznak már csak. -
guftabi96
addikt
válasz
Tamás1966 #193580 üzenetére
Ezekre nem lehetne az off-topikot, vagy inkább google-t használni?
Az meg hogy mire milyen pro/max/ultra stb jelzőket illetnek, a világon semmit nem jelent.#193579 ginola
Én ezek közül lehet a 14T-re lőnék, ha nem probléma aMIUIHyperOS. -
eldoble
aktív tag
válasz
Tamás1966 #193551 üzenetére
"10-15 évvel ezelőtt a Moto nagyon gyönge volt a nagyokhoz képest."
10-15 éve lehet (na, pont olvasom feljebb, hogy akkor is jók voltak) de előtte mindenki csak követte, a világ első mobiltelefonját ők csinálták az 1970-es években, ha mobil telefon, akkor Motorola és Siemens, a Samsung akkor még csak pattintott kőszerszámokat gyártott: Motorola DynaTAC.
-
-
-
válasz
Tamás1966 #193477 üzenetére
Kis visszajelzés a p9 próról, most kezdtem belakni, egyelőre semmi fotózkodás meg ilyenek: másfél évtized samu után a hajam tépem ki a legprimitívebb navigálási feladatoknál, pl hogy "menjek vissza" egy appban, vagy hogy váltsak appok között
. De lassan ráérzek + megtalálom mi hol van. Amúgy teljesen fluidnak érzem a rendszert, érzésre az a52S-nél jobban "repül". Kb a hétvégén lesz alkalmam asszonypajti a52 5G-jét kölcsönkunyerálni egy kis fotós összelövéshez, ami nálam kb a csúcs igényességű felhasználás.
Mérete NAGYON szimpatikus: tokban max 2mm-el nagyobb, mint az s7edge-em (szintén ugyanolyan típusú flip tokban)!
-
fecke78
senior tag
válasz
Tamás1966 #193497 üzenetére
Igen az aksi állandó töltön tartását untam meg .
Xiaomi-t nem szeretnék -Poco-t is ezért zártam ki, samsungból meg csak a a55 ami árban elérhető , de az nem kell asszonynak a 53 van . így nézelödők 200 körül költenék rá , Telekomos vagyok a honor 200 pro ott van .... -
cs.zs.
veterán
válasz
Tamás1966 #193486 üzenetére
A népességszabályozást segítené, a születésszámot alakítaná, ha mindenki rendesen odafigyelne. Minden pár tudja, hogy az adott kapcsolatban emelni akarja a gyerekszámot vagy nem, és ehhez kapnak aprócska segítséget. Szenzorok figyelik a női ovulációt, és segítenek a pároknak abban hogy adott napon csak virtuálisan szabad közeledni, vagy érdemes akár fizikailag is. Az ovulációról a wikipédián mindent megtalálsz.
-
válasz
Tamás1966 #193473 üzenetére
Mifelénk ráadásképp a használtak is elég drágák. Használt"refurb" pixel 8 pro-ért kértek volna 330 fontot (kb 160eFt), előfizuban meg effektíve 450 fontért zsírúj p9 pro-t hoztam el, ami az extra gari, megbízhatóság, "kopatlanság" mellett ugye némileg fejlettebb telefon is. Az eladók sokszor nem tudják már miért mit kérjenek...
#193474: mifelénk ez leginkább ebay, vagy pár használtmobil-kereskedés. Viszont ezek nem érik meg, ha egy előfizut is ki tudsz mellette érdemben használni. Itt még létezik olyan, hogy előfizuval kifizetve ténylegesen olcsóbb a készülék, mint a neten levadászható legolcsóbb dobozos ár - magyar szolgáltatókat nem tudom.
-
válasz
Tamás1966 #193454 üzenetére
eladónéni inkább áruljon dinnyét... Persze mindezek mellett én mostmár ráálltam a 7év supportos telókra, a kiberbűnözés fényéves lépésekben fejlődik.
nekem nem a zsírúj kinyitása, hanem a friss gari, a tudat, hogy ezt tuti nem lopták(ki a szerződésből)/ fogják tiltani, nem pakolta tele vmi gyökér előző tulaj virágbolti apk-kkal ill nem gyilkolta napi 0-100% ciklusokban az akksit...
Átfutott az agyamon, hogy "refurb" telót veszek, de túl sokmindent lehet egy ilyen eszközön leharcolni úgy, h ránézésre rá se jön az ember, csak x hónap múlva borul a bili.
-
turho
addikt
válasz
Tamás1966 #193454 üzenetére
Nekem több mint top lenne az S23 tudása,.ha még 4-5 évig valóban szavatol 🙂 persze, az új cucc kibontása se rossz. 200-250k körüli áron viszont nem tudok vadiúj készüléket, ami hozza az s23 ultra tudását.
(Bár töltő nem jár hozzá, szóval kellene egy töltő meg vagy 2-3 olcsó könyvtok....)
Az az 1 tb Poco F6 Pro nem egy kiemelkedő vas, ott a tárhely csábító. -
válasz
Tamás1966 #193333 üzenetére
Emellé kb egy bravo delta team-et bérlek fel dupla license to kill-el/vagy inkább a szigetet is elkerüljük, amekkora retkes tömött turistagettó lett
.
A natúr pixelekből én nagyon hiányolom az igazi teleoptikás kamerát, így már elég hamar kiejtettem a sima 8-9et. Az ötlet amúgy onnan jött, hogy még A52S koromban találkoztam a gcam-el: ott került bele a bogár a fülembe, hogy valamikor jó lenne egy teló amin ez a csoda natívan, fejlesztve-supportálva, vírustisztán fut.És persze ismerem magam, hogy szeretem sook sok évig megtartani a telóimat, alsóhangon a (mostantól induló) 4év support is feltétel - így aztán nem sok jelölt maradt a listán. A tenzor nem egy csúcsproci, de azért az új legalább nem zabálja már annyira az áramot.
#193336: most nézem, hogy a pixelek is megtalálták a helyüket az ajánlásban - annyi, hogy az XL a picivel nagyobb akksi és képernyő kivételével pöccre ugyanaz a vas, mint a pro - ráadásul olyan időket élünk, amikor már egyre többen visszasírjuk a kisebb telefonokat - szóval ajánlani én max speckó esetben ajánlanám az XL-t, ha az érdeklődő kifejezetten kéri a nagyobb képernyőt. És ugye ezeknek a telefonoknak a legfőbb erőssége a hosszú support,
-
válasz
Tamás1966 #193183 üzenetére
Úgy fogalmaztál, hogy csúcs kategóriás telefon...
Egy telefon kategóriáját nem az határozza meg, mennyiért tudod megszerezni/megvenni. Az említett mobil akkor sem lesz csúcskategóriás telefon, ha nulla forintért jutsz hozzá.
Amit meg az eMagról írtál, egyszerűen felfoghatatlan! Az OK, hogy vannak agyament dolgaid, de ne írd le ide ezeket! Gyakorlatilag komolytalanná teszed a topikot már hetek óta.
-
válasz
Tamás1966 #193176 üzenetére
...hogy ennyi pénzért csúcs kategóriás telefont nem nagyon látni más márkából
Atyaég! Saját csúcsodat is megdöntöd most!
Ha már nem tudott senki lebeszélni a lelkes ajánlásokról, legalább ekkora égbekiáltó marhaságot ne írj egy belépő szintű mobilra, hogy csúcskategóriás!
Ha valamiben nem vagy tuti biztos, azt inkább ne írd le, így marad időd bőven olvasgatni.
-
válasz
Tamás1966 #193149 üzenetére
Kicsit sötétben tapogatózok, sim tiltás megvan, amiből lehet kijelentkezni (gugli, fb) kijelentkeztem +új jelszó, imei-t a feljelentésbe beírtam, bár azzal nem hiszen, h bármi történik.
Ha van bármiféle biztosításod, érdemes feljelentést tenni, ill azért is, ha később az adataiddal visszaélnek a tolvajok. SIM is tiltva, de új számom lesz, ezt eldobom. -
-
válasz
Tamás1966 #193128 üzenetére
Agyrém. Tenerifén lementem az asszonyhoz-gyerekekhez a strandon, rövidnadrág a cuccok közé letesz, kevesebb mint 10 percig voltam a kupacunktól távol úgy, hogy körben ültek mindenféle normálisnak tűnő népek. Nadrágzsebben telefon+slusszkulcs: vitték az egészet nadrággal együtt. Még remote wipe-olni se tudtam mert mire egy olyan készülékhez jutottam, amin beengedett a gugli (tartaléktelefonom a szálláson) már deaktiválta a lokációt a barom. Hogy az adatokkal mit csinál, az talány
-
Jack72
aktív tag
válasz
Tamás1966 #193107 üzenetére
Felesleges 5 évre tervezni, mert gyorsan elavulnak az eszközök. Én is akartam még húzni de 4 éves az előző és jól tettem, hogy lecseréltem.
Továbbra is ajánlott részemről a Moto G54 PE, ha nem akarsz bankot rabolni. Többet felesleges kiadni érte. Alapdolgok gyorsan futnak rajta és meglepően jók a képek az árához képest. Az éjszakai funkció is remek, nem beszélve a GPS jelvételről. Nem dobja el a jelet és gyorsan megtalálja azt. -
-
cs.zs.
veterán
válasz
Tamás1966 #193047 üzenetére
"...A Médiába nézegettem én a xiaomikat, de azok mind gombosra voltak állítva, ezért ott sem volt semmi árulkodó jel..."
Nem árulkodó jelek vannak, hanem egyszerűen csak benne van a beállításokban.
Pl
Redmi Note 12S 8/256GB (2023): [kép]
Redmi 9T 4/64GB 2021, Andr 12: [kép]A Samsung "navigációs sáv"-nak hívja
Pl
A54 2023: [kép]
A25 2024: [kép] -
sfdrakex
nagyúr
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Tamás1966 #193029 üzenetére
Azt ugye értetted, hogy a saját 67 éves édesanyámmal kapcsolatos tapasztalataimat írtam le? Nem hallomásból, nem videókból, saját tapasztalat.
De pl 10+ év android és Windows Phone használat után váltottam kb 3,5 éve iPhonera, azóta is azt az iPhone 13 Prot használom, mert kíváncsi voltam ez milyen. A következő telefonom a 17 Pro lesz.
A feleségem kb 14 év android és neki is volt Windows Phone is, után váltott iPhonera, tavaly májusban. Neki a gesztusvezérlést szoknia kellett, én már évek óta úgy használtam az androidos telefonjaimat is. Igazából egyikünknek sem okozott semmilyen nehézséget a váltás.
A középső fiam 2 éve váltott androidról iPhonera, neki se volt gond a váltás.
Nem tudom miről beszélsz mi a nehéz, bonyolult a használatában. Nyilván más a menü és a beállítások mint androidon, de ott is gyártónként eltérő. Van kereső a menüben, megtalálok mindent.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpársportok
- Nintendo Switch 2
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- RAM topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fehér Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) (ELKELT)
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest