- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kp78
addikt
válasz
Ádám16 #194710 üzenetére
Huawei után a Honor vonalat is érdemes lehet körüljárni.
Menüje tiszta Huawei.
Honor 200 >> 130eSzerk.: kijelzője 6,7", emiatt lehet kiesik
-
-
Tamás1966
aktív tag
válasz
Ádám16 #193600 üzenetére
Így már értem. Szóval ők vaskalaposak picit.
Sajnos igen, az idősebb emberek azt nézik, ami pont éppen most jó, és nem gondolkodnak hosszabb távra.
Ők nem érzékelik, hogy 20-30 ezer simán megérné.
Akkor bocsika, veled semmi baj nincs, de tényleg meg kell várni mit produkál a Telekom. -
Tamás1966
aktív tag
válasz
Ádám16 #193593 üzenetére
Szia.
Szerintem a szülőkön ne spórolj pár ezer forintokat, nincs értelme. Ha most megveszel egy fostalicskát, akkor 3 év múlva megint csere.
Ha rászánod azt a pár 10 ezret, akkor 6 év múlva csere.
Na ez a nem mindegy. Az igazi spórolás, az ez.
A fiatalok évente cserélnek, mert az náluk "klasszik hóbort". /Főleg sz Iphone- soknál /
Idősebb emberek nem hóbortosak. Örülnek ha megszoknak valamit. Ök inkább félnek a cserétől.
Az új az mindíg más, 3-4 hónap mire az ember megszokja. Szerintem a jó erőss aksi mindenképp legyen fő szempont, hogy minél tovább bírja.
Ne legyen az, hogy a telkó még ugyan szuper, de az aksi már taccson van, és emiatt cserélni kell.
Jó tanácsokkal is lásd el őket. 85% fölé lehetőség szerint ne nagyon menjenek, de szerintem az alapokat te is tudod.
A mai, jónak mondott telefonok már nagyon jók. Ha jó az aksi, akár 8 évet is üzemelnek biztonságosan.
Szerintem ezeket is vedd figyelembe.. -
ggeleven
őstag
-
válasz
Ádám16 #193590 üzenetére
Az új széria ára már hivatalos.
Pár napja valahova beírtam.
Ja ide.Galaxy A36 5G 6/128 GB: 159.990 forint;
Galaxy A36 5G 8/256 GB: 174.990 forint;
Galaxy A56 5G 8/128 GB: 204.990 forint;
Galaxy A56 5G 8/256 GB: 219.990 forintA friss Nothing Phone 3a például ígér egy hosszabb támogatást, igaz főverzióban 3-at, de összesen 6 év hosszabb sec updatelik.
Ez csak egy példa. Kérdés, hogy valóban 6 évig akarod-e használni, mert ha nem, akkor érdemes máshol is körbenézni.
-
vacs
veterán
válasz
Ádám16 #191708 üzenetére
A Vivo X200 pro mini nem jön Európába, Kína only modell (jelen állás szerint)!
A Jó üzemidő és a kompakt méret kizárják egymást, mert kicsi telefonba - kicsi aksi tehető!
A Pixel-ben lévő Tensor valójában egy Samu Exynos, csak a google reszelt rajta picit!
A Google Pixel 9 Pro-t nézd meg, manapság picinek számít és (kis túlzással) mindent tud! -
cs.zs.
veterán
válasz
Ádám16 #187912 üzenetére
Szerintem egyszerűen csak ne váltsd le...
Nem tudom lesz-e hozzá fogható aprócska készülék.
Ami neked előrelépés lenne, az az iPhone 14 pro, és 15 pro.
Amik pedig a 13 minitől kisebbek, azok a Flip-ek.
Samsung Z-Flip 5 Telekomnál listaáron 290-300.000 Ft, de egyéb normális helyeken is 270-290.000.-, akkuja csak 3700mAh,
Motorola Razr40 Ultra 340-400.000 Ft, 3800mAh,
talán a kistesó, a nem-ultra Razr40, 4200mAh akkuval 240.000.- Ft környéke. -
Csápájev
őstag
válasz
Ádám16 #173655 üzenetére
Sajnos sokan vagyunk ebben a helyzetben, én egy Meizu 16-ot nem tudok leváltani, a méret miatt mindenki s21-22 körül köt ki, nekem tetszik az s22,de olvass bele a topikjába mielőtt megveszed,én az ott olvasottak miatt mondtam le róla. (elsősorban aksi és térerő problémákról írnak)
-
Richee11
senior tag
-
i400
senior tag
válasz
Ádám16 #173655 üzenetére
Nálam van mindkettő. Samunak jobb a kijelzője, üzemidőben kb ugyanaz ha használod őket. Exynos olyan amilyen. Durva viszont h tavasszal kb 100 ezerrel volt drágább az S22. (az S9 plust is kb a bejelentés után vettem fél évvel 900 helyett 600 euroért) Ebből szerintem tudsz következtetni az értéktartására. A mini szerintem később jobb áron eladható, hosszabb támogatás stb.
Az a baj, hogy nem te vagy az első aki Mate 20 pro-ról váltana és ez a feladat az ismeretségi körben is feladta a leckét. Annyira h szerintem az illetőknél lesz 4. szülinapi ünnepség is a telefonnak -
Fifi
őstag
válasz
Ádám16 #165252 üzenetére
"Igazából az igényeidnek tökéletesen megfelelő készüléket használsz jelenleg."
Igen, ha az NM card lehetne nagyobb, nem is gondolkodnék tovább.
"Semmiképp sem opció, hogy felhőt használj, vagy lementsd az eddigi 256 GB adatodat egy külső meghajtóra, és formázd a kártyát?"
Az igazság az, hogy van "saját felhőm", otthoni szerver, amit VPN-nel érek el és az szinkronizálódik több helyre, köztük a telefonom memóriakártyájára is, ha nincs internet kéznél legyen offline is. Eddig még nem volt rá szükség
Itt van minden fontos iratunk rendszerezve az elmúlt ~2X évből (közműszámlák és szerződések, bankkivonatok, számlatörténetek, ingatlan adásvételek, vásárolt eszközök számlái és lementett manualjai, hiteleink, beruházásaink, megtakarításaink iratai szerződései, orvosi leleteink stb.) és egyre csak hízik ...A telefonra persze nem kerül minden, csak a legfontosabbak, de lehet ezt kellene tovább szűrnöm és nem lecserélni a Mate 20 Pro-t, amivel tökéletesen elégedett vagyok.
Most az S20 Ultra fórumát olvasgatom és még hezitálok. Ha üzemidőben tudja a jelenlegit, akkor lehet, hogy a hiányzó funkciók ellenére kipróbálnám újra a samsung világát.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Ádám16 #165268 üzenetére
6.5"? Veletlenul sem.
SirRasor: A poen, hogy nem csak en jarok ebben a cipoben, es nem csak Te. Egy kezemen megtudom szamolni, akik meg S7 -et hasznalnak, hasznalnanak. En megjeleneskor vettem, azota itt van velem, pedig meg a karibon is megfurdettem.(az mondjuk megviselte)
Ha talalnek egy zsir uj S7 -et, megvennem. De erre keves az esely.
En nem jatszok a telon, ha zenet is hallgatok, azt fulessel, alt. ugy is beszelek. Egyebkent meg csak szorfolesre, kijelzo bamulasra nem kell extra. Meg a kameraja sem erdekel, mert a ceges P30 Pro mindig velem van(kenyszerbol, utalom, mert az is boszme nagy), es az fotozni nagyon jo.
-
válasz
Ádám16 #164549 üzenetére
Szerintem fontold meg az S20 FE snapdragont. Én S9-ről váltottam (2,5 év, előtte 3 évig S7edge), és teljesen elégedett vagyok. A készüléknek nincs gyenge pontja:
- jó kijelző
- jó hw
- jó kamera
- jó akku
- jó featureset (mSD, IP68, wireless charge, DEX)
- jó SW (szubjektív, nekem a OneUI gyári extrái nagyon hasznosnak, pl. Bixby Routines, OneHandOperation+)
Nálam a LED és a jack vállalható veszteség, az ujjlenyomat olvasó kitűnő, az akkuidő szintén:
6+ óra SOT naponta, minden ON, 120Hz, sok kültéri játékkal is 30%-on teszem töltőre (single SIM, AOD 10mp). A mindennapi használatban egyedül a méret, a kamerák elhelyezése (a sarokban van, mindig összefogdosom) és a proxy szenzor hiánya fájó (kamerás zseb-mód gagyi, duplakoppot ki kell kapcsolni) - telefonálás közben ok az érzékelés, füllel nem nyomkodok semmit.
A hátlap masszív, teljesen minőségi (szubjektív), a kijelző QHD után is nagyon szép, szerintem a 120Hz megléte sokkal többet ad, én ki nem kapcsolom többet, az fix...
Próbáld ki, kizárólag a snapdragonosat. Az SD865-tel szárnyal a OneUI, zéró lagg. -
válasz
Ádám16 #164554 üzenetére
Ahogy írta már a kolléga, az Amazon ad rá 2 év garanciát, és ami lényeges, csak az amazonos fiókodból tudod indítani a gariztatást. Ennek akkor lehet még jelentősége, ha 2 éven belül eladod valakinek, mert ebben az esetben is, csak Te leszel jogosult intézni a garit.
Egyébként a számlát is az amazonos fiókba töltik fel, a csomagban semmilyen papír nem volt. -
ghiottone
nagyúr
válasz
Ádám16 #164554 üzenetére
amazon gari van, ha amazon eu s.a.r.l az eladó
-
Hzi
aktív tag
válasz
Ádám16 #164484 üzenetére
Hali, én is hasonlóan gondolkozom, csak én sima Mate 20-ról váltanék.
Neked talán érdemes megnézned a Samsung S20FE-t, az SD procival 175k most. Vagy ha használt játszik, S20+.
Eddig én is ezeken agyaltam, de most jött egy új igényem, az adaptív 120Hz.
Ez pedig, ha jól sejtem, csak a 21-es széria tudja.
Xiaomit nem akarok, szifont sem, így asszem, kivárok. -
kutga
félisten
válasz
Ádám16 #160131 üzenetére
Szia!
Nekem A71 van, pont előttem az Mi10T-t ajánlották, nekünk kell a családba még egy telefon. Én szeretem az A71-et, amire egyébként a Samsung legutolsó információim szerint legalább 3 év főverzió frissítést ígér, Xiaomi nem tudom hogy van ezzel, olyanom még nem volt.
Én is nézegetem az FE-t, de amivel többet tud (kamera, teljesítmény, qi töltés), annyit el is vesz (3,5mm csatalkozó hiánya, a 4G verzió rosszabb üzemideje, hibrid tálca), és nekem nem igazán érné meg, szóval valóban nem egyszerű a helyzet.
Mindhárom remek telefon mindenesetre, azt, hogy három év múlva mi lesz, meg ki tudja, ha ilyen hosszú távban gondolkoztok, ott az Iphone.
-
válasz
Ádám16 #158528 üzenetére
Ebben sajnos nem tudok segíteni, mert a Mate 20 Proval nincs tapasztalatom.
Annyit tudok mondani, ha ezért az összegért keresel telefont, akkor az S20 FE kamerarendszere csúcsminőségű vagy legalábbis nagyon közel van hozzá. Apróbb kompromisszumok vannak a telefonnal, mint az Exynos proci, műanyag hátlap és az FHD+ felbontás, ezeket leszámítva topkészülék.
-
Ájvé
veterán
válasz
Ádám16 #158521 üzenetére
Csak csúcskészülékek tudnák váltani a Mate 20 Prot, leginkább kamera miatt, ezért is nehéz jót ajánlani ennyiért.
Mi 10 180k körül jó alternatíva lehet, főkamerája elég jó (egyezik a Proval) többi lencse már nem olyan jó viszont. 200-ért még 8/256-os belefér.
P40 is szóba kerülhetne, de nincs GMS, esetleg ha ez mégsem zavarna akkor jó választás lenne. -
-
-
törölt tag
válasz
Ádám16 #153121 üzenetére
Az SE-nek nem nagyon van párja Android vonalon ilyen feltételekkel?
16-ost semmiképp, abból még a rendszer is elvesz. Az előző telefonjaim is 8belső+16SD-vel voltak, a 32-es már jó lesz SE-ből. Rosegold általában olcsóbb, nem férfias szín, de ennyiért belefér.
Még az akku az amire figyelni kell.
Oks, akkor marad az SE.
-
trebrona
nagyúr
válasz
Ádám16 #152074 üzenetére
Én ezen elgondolkodnék a helyedben, amennyiben egy összegben fizeted: [HONOR 20 DUAL SIM 128 GB + HONOR BAND 5]
-
nyisziati
veterán
-
lovace
aktív tag
válasz
Ádám16 #141831 üzenetére
Nálam is hasonló a helyzet, p30, s10e kozott gondolkodom.
Mondjuk szerintem ez a kameralyuk ocsmany, nekem a notch egy fokkal jobbam tetszik, de ha tudnam, hogy akksiban hozza azt a szintet az s10e, mint a p30, akkor gondolkodas nelkul a samut valasztanam... nem tudom, lehet-e hagyatkozni a gsmarena-ra, ott ugyanannyi keszenleti idot irnak rajuk, valamint az s10e forumaban is azt irjak, hogy megfeleloen optimalizalva jelentosen lehet javitani az akksin. -
válasz
Ádám16 #141831 üzenetére
Én valamelyik huaweit venném
A samsung elég gyengusz akku időben és a térerő sem az erőssége
Nekem sima mate 20-am van s8-ról váltottam
A nagyobb és egyenes kijelző és a kisebb notch miatt vettem ezt és nem a prót
A kisebb notch jobb ujjlenyomatolvasó és a talán jobb kamera miatt a p30 inkábbb -
gzbotii
nagyúr
válasz
Ádám16 #136139 üzenetére
És nem tudod áttolni, hogy te használod, neki legyen már mindegy?
Esetleg Huawei Y5. Nokia 3.1, Honor 7A, LG K11. Samsungot ilyen árkategóriában inkább ne.Még van pár helyen új LG G Flex 2, érdekes módon, ez a legerősebb specifikációban (fHD, Snapi 810). Bár ez a proci ismerten problémás a melegedés miatt, szóval
-
Cicero
őstag
válasz
Ádám16 #133262 üzenetére
Az a baj, hogy már nagyon lassú, a messenger app minden második nyitásra kifagy és a beépített appokra is iszonyatos időket kell várni. Jócskán elmúlt felette az időt.
Megjegyzem tisztában vagyok vele, hogy pl. a P20 Lite nem fogja bírni 6 évig, nem is tervezem addig használni. Ez az iPhone is csak azért húzta eddig, mert egyrészről igénytelen vagyok a telefonokkal kapcsolatban, mint ahogy azt az előző hszből kiolvashatod, másrészről egyetemistaként volt más gondom is, mint telefont venni.Mindenféle flamewar nélkül azt azért megjegyezném, hogy nem tudom ki az az idióta, aki 1000 dollárért képes telefont venni - ergo az almás márka kilőve. -
pete_21
addikt
-
Ateess
tag
válasz
Ádám16 #116874 üzenetére
Szia!
Először is köszi a választ!
Az ár annyira nem számít, de azért 250 000 Ft fölé már nem nagyon mennék. A zártság nem zavar, tetszik az Iphone 7 is, csak ugye az tényleg tavalyi, az ideiek meg valószínűleg horror áron lesznek, de pont az Apple féle támogatottság miatt gondoltam a tavalyi modellre.
Eddig mindig mellényúltam és hiába volt olyan készülékem, amelyikre azt hittem lesz a későbbiekben is támogatottság, hát nem lett sajnos, ezért gondolkodok most elsősorban csúcstelefonban.
Az üveg hátlappal nincs gondom, figyelni szoktam a telefonjaimra, amíg nincs edzett üveg és tok rajtuk, addig nem is szoktam használni őket.
A G6-al pont az ár miatt szemeztem, illetve nekem tetszik a formája, de kicsit ódzkodom a tavalyi hardvertől, illetve ott is most jön ki a V30, így nem tudom mennyire foglalkoznak még a G6-al a későbbiekben.
Az XZ Premiumról nem hallottam jókat, főleg érdekes módon kamerában, és annyira a dizájn sem fogott meg, csak azért hagytam a listában, hogy hátha valaki olyan cáfolatot tud, ami alapján akár még esélyes lenne, mégis csak az egyik gyártó csúcsmodelljéről van szó.
Az U11-ről jókat hallottam, de a strapabírósága hagy némi kívánnivalót nálam, plusz a HTC márkát abszolút nem követem, hogy hogyan kezelik a telefonjaikat a későbbiekben, illetve nekem kicsit elveszett gyártónak tűnik.
A Huaweit sokan lehúzzák, pedig azt hittem a P10 Plus jó telefon lett, nem tudom mi az oka.
Így jutottam az S8-hoz, ami tetszik külsőre, jónak tűnt a strapabírósága (hajításra gondolok elsősorban), a kijelzőről mindenki ódákat zeng (bár a beégéstől kicsit tartok), a kamerát is dicsérik, illetve itt Veszprémben van vagy 2 Samsung szerviz, egyedül az akksi lehetett volna combosabb.
A Note nekem már túl nagy, illetve úgy olvastam, de lehet tévedek, hogy nem nagyon hoz sok új dolgot, csak az S-Pen-t, illetve dupla kamerát, de az S8-ban pont a kompaktabb méret tetszik.Na szóval ebben tudtok segíteni?
Köszönöm előre is!
-
Termi16
őstag
válasz
Ádám16 #106838 üzenetére
Szerintem is ez lesz a megoldás, élőben kitalálom.
Most az LG felé hajlok, mert inkább legyen qhd és talán jobb kamera, plussz a beépitett DAC-ok, minthogy a Mate 9 ami csak picit nagyobb kijelzős és nagyobb akksis, de a kamera cserébe kétséges és nincs olyan jó DAC sem.
A nap közbeni töltést amúgy simán meg tudom oldani, csak kényelmi szempontból ragaszkodnék a nagyobb akksihoz, de hajlandó vagyok erről lemondani, ha minden másban a V20 jobb.Dr. 444Hertz:
950XL-en annó gondolkoztam, de az megint nem túl nagy előrelépés az 1520-hoz képes, ráadásul halott OS-sel és ultragagyi müanyag házzal. Ez utóbbi miatt vetettem el már régebben is, ez egyszerüen gáz ebben a kategóriában. -
Termi16
őstag
válasz
Ádám16 #106836 üzenetére
Nagyon nagy a dilemma, mert nem szeretnék évekig egy olyan telefont bámulni 200-ért, ami mégse jön be annyira.
A Mate 9 tényleg a legjobb választás lenne, ha a kijelző qhd lenne. Az akksi király, a kamera legalább okénak tünik, jó nagy, nekem tetszik külsőre is. Viszont a csak fhd kijelző azért elég nagy negativum, 2-3 éve vannak qhd-s telefonok, ráadásul ha valahol, akkor pont ekkora méretnél lenne értelme.
Megnéztem a Nexus 6P-t is, erre eddig nem is gondoltam. Tesztek alapján még akár be is vállalnám, de mégiscsak 1 éves már a telefon, előző snapi soc, "csak" 3gb ram, szóval nem tudom. De a fő problémám vele, hogy szemből nagyon nem tetszik, szóval ezt igazából kizártam.
Az LG V20 mellett szól viszont a qhd kijelző meg a 4 dac. Sokat hallgatok zenét és van hozzá megfelelő anyag és fejhallgató is, szóval ez is egy fontos dolog.
Most azen gondolkozom, hogy áldozzam be az akksit, és töltögessem nap közben a V20-at, vagy inkább legyen a Mate 9, amivel meg kapok egy 200k-s telót fhd kijelzővel, de minden más szempontnak valszeg megfelel.
Szerintem az lesz, hogy ha mindkettő kapható már itthon, akkor megnézem őket élőben, és amelyik elsőre jobban megfog, azt veszem....
Szerk.: Amit nem irtam, az Ui nekem igazából mindegy. Én WP-t vennék legszivesebben, az androidot kb utálom. De mivel az Iphone-t még annál is jobban, ezért az lett a vége, hogy legyen andoriod. De akkor már nem fogok az ui-n problémázni, lesz amilyen lesz.
-
bepken
veterán
válasz
Ádám16 #55126 üzenetére
a L625 tesztet olvasva talán kettő "zavaró" dolog merült fel bennem: az egyik az akkuidő, a másik a villanó hiánya.
az aksi nyilván itt is használattól függően bírja, és hozzá is vagyok szokva a 10-12 órás ciklusokhoz (igen, tényleg ennyit bír a jelenlegi), de nagyon tudnám értékelni, ha 1 napig legalább úgy tudnám használni a telefont, hogy ne kelljen a töltöttségi szinttel foglalkozni.
a villanó hiánya meg talán nem is akkor katasztrófa...visszagondolva (meg a képeket nézegetve) nem is igazán tudok olyan alkalmat mondani, amikor igazán életmentő lett volna a készített kép szempontjából...ezért hát mondhatni nem is használom, csak zseblámpának. (konklúzió: venni kell egy zseblámpát is)
szóval most így első nekifutásra úgy tűnik, megtaláltam a következő telefonom
persze még körbenézek kicsit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Milyen videókártyát?
- Tervező és alkalmazott grafikai beszélgetős topic
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Hálózati / IP kamera
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Háztartási gépek
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12GB RAM / 512GB ROM (Garancia 2026.04.10-ig)
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld !!! Szállítás alatt!!!!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest