- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kleinguru #37701 üzenetére
Meg is született a döntésem és szétszedtem a hackintosh gépet. Videókártyát és a wifi kártyát még megpróbálom eladni (ezeket én vettem bele).
Hálás köszönet mindenkinek, aki segített annak idején. Pár főverzión átlendítettek, akár desktop gépet, akár a thinkpad-et illetően
Szeptemberben benevezek egy mac mini m3 alap verzióra, addig meg használom az amúgy is mindig nálam lévő airt.
Külön köszönet: kushwavez és tlac fórumtársaknak
-
Ez (https://github.com/corpnewt/USBMap) alapján szerettem volna megcsinálni az USB mappelést.
Ki vannak jelölve a portok, 9db összesen, csak azok, amik működtek. Ellenben nem ismeri fel a webcamerát és a mikrofont sem. Pendrive megy.
Mit ronthatok el
-
Sziasztok!
A szokásos eszközömre (RX560, Asus lap, 16GB ram, CPU:i5-7500, fenvi wifi+bt) feltettem az aktuális macOS verziót 13.2.1-et.
A múltkori lenovo l470 szenvedés után ezt is már clover helyett OC-ral csináltam.
Az előlapi 2db usb2-es porton kívül nem megy semmilyen más USB. Mit kell csinálnom, hogy menjen a többi is?Korábban láttam, hogy referenciáztok ilyen USB beállításokat, de most nem találom.
-
Sziasztok!
Már majdnem minden jól működik, de nem ment a bluetooth. Ez alapján telepítettem.
Már engedi bekapcsolni a beállításokban, de sem az apple watch to unlock, sem az airdrop funkció nem működik. Van ötletetek, hogy mi lehet a baj
-
-
Elakadtam a hanggal. alcid=3 értékkel szuperül ment, de amikor a skype-ot telepítettem, akkor nem volt mic. Elkezdtem kísérletezgetni, hogy melyik érték lenne jó. Most ha visszaállítom 3-ra, akkor sincs hang.
Azt gondoltam, hogy nvram resetre lenne szükségem. Ez alapján megcsináltam, de nem látom a boot menüben.
Mit ronthattam el
-
Random ott hagytam a gépet és épp oda nézve látom, hogy újra indul. Az alábbi problémával:
panic(cpu 3 caller 0xffffff801c58d676): nvme: "3rd party NVMe controller. PCI link down. Delete IO submission queue. fBuiltIn=1 MODEL=INTEL SSDPEKKF256G7L FW=123P CSTS=0xffffffff US[1]=0x0 US[0]=0x12e VID=0xffff DID=0xffff CRITICAL_WARNING=0x0.\n" @IONVMeController.cpp:6151
Fene tudja mi történhetett, nem nyúltam a géphez és tápra is volt dugva.
-
válasz
kushwavez #37582 üzenetére
2. alkalomra sikerült.
VoodooRMI-ben lévő SMBus.kextet használtam.Fekete képernyő is megoldódott.
igfxonln=1 volt a működő megoldás (másikat nem próbáltam). -wegnoegpu is beállítottam.Hálás köszönet
Ez alapján jól értem, hogy ha tiltva van az amd gpu, akkor nincs se VGA se mini displayport kimenetem?
-
A hanggal kapcsolatos paramétert kellett átírnom 1-ről 3-ra és "megjavult" a lagg.
Ellenben szenvedek a trackpoint beállítással.
Normál esetben azt szeretném, hogy ne legyen touchpad bekapcsolva és működjön a trackpoint rendesen.
Jelenleg:
Elég darabosan mozog a mutató, a görgetés kínszenvedés lassú.
A touchpad működik, de a sima klikk és a nyomós (amikor fizikailag kattan) sem működik. Jobbklikk szintén nem megy dupla ujjra. Működik a nagyítás és a swipe dolgok 2-3 ujjal.Legújabb VoodooPS2 driver van fent.
-
válasz
kushwavez #37575 üzenetére
Zsenik vagytok
Fent van a gépen a MacOS 13.1.
Töröltem azt a 3 db kextet, amit írtál, folytatódott a telepítés.Arra még rá kell jöjjek, hogy miért akadozik az egész gép. Értsd minden gombnyomás utáni reakció 1-3 másodperc várakozással telik (ilyenkor hallom a ventit is felzúgni rendesen).
-
Ezt nem teljesen értem.
Sikerült bootolni, töröltem a beépített SSD-t, ahogy az összefoglalóban írva vagyon.
Elindítottam a telepítőt, kiválasztottam, hogy hova telepítse.
Az első újraindítás után a fenti kép fogadott.
Mit ronthattam elValójában az első újraindításnál nem az első opciót választottam, hanem a másodikat és töltés közben ki/be kapcsoltam a gépet, reményeim szerint ennek nem volna szabad sok köze legyen hozzá.
-
válasz
kushwavez #37565 üzenetére
Alakulunk
Átmásoltam a kulcs érték párokat. Azt a kettőt nem vettem fel, amit írtál és a megfelelő értékeket lecseréltem.
Most itt akadt el a folyamat (ismétlődik folyamatosan a képen látható blokk).
Mégsem akadt el, tovább ment.
Disk utility-ben nem látszik az ssd,
pedig az NVMEfix.kext is fel van téve… -
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni!
Macbook Air vásárlás előtt állok, aztán gondoltam, mielőtt egy halom pénzt elköltök futok egy újabb kört a laptopommal (Lenovo L470)
Találtam a neten referenciát, ahol ment
Ezek alapján kushwavez kolléga leírását használva teljesen a nulláról a boot itt elakad. Mit ronthattam el?A linken lévő képen található 2017-es touchid 2db thunderbolt smbiost választottam.
-
-
válasz
kushwavez #37537 üzenetére
Semmi fontos, nagy teljesítmény igényű dolog nincs, pláne nem játék.
Alapvetően windowson nőttem fel, azt tudom használni, ahhoz értek. Ha gyorsan kell megoldani egy problémát, akkor azzal megy. MacOS-t még mindig csak tanulom.1. használt jó állapotú m1 8GB RAM 256GB SSD
~330K, sok gari, jó ssd sebesség, méretre elég. Kevéske ram windows 11 armhez. Elvileg elég, de bizonytalan vagyok ebben.2. használt jó állapotú m1 16gb ram 256 SSD
Minden igaz, ami az elsőre + elég a ram is már jó eséllyel, csak majdnem m2 árában van
~400+3. Használt M2 8GB RAM 256GB SSD:
~470, karcos itt is a memória, "lassú" az ssd (az m1-hez és a nagyobb m2-höz képest). Magsafe, jobb kijelző, jobb webcam, jobb hang. Új design.4. Új M2 8GB RAM 256GB SSD
503K, új és szívességet is kell kérnem hozzá. Nincs több haszon, mint a 3. esetben5. Új M2 16GB RAM 512GB SSD
Ez volna a legjobb. ~640 (ehhez is szívesség kell) és elfogyott a jó árasított istyle ajánlat6. Kapok egy újabb lenovo laptopot a cégnél
Marad a windows, 0 FT. Nyilván anyagilag ez érné meg a legjobban -
Sziasztok! Tudtok olyan még nem túl drága, de még jó thinkpad laptopot, amire könnyen fel tudnám tenni a macost?
Gondolkodom egy air m1 vásárláson vagy egy m2-n, de a windows-ra szükségem lenne, így ezekből kellene a 16GB-os verzió. Jelenleg egy Lenovo L470-et használok, aminek nagyon szeretem a billentyűzetét és a trackpoint részét is (touchpad kikapcsolva).
-
Sajnos a 1password nem enged apple watch-csal feloldani, mert nincs secure enclave a gépben. Ezt meg lehetne oldani valahogy? Emlékeim szerint régen működött itt is.
-
Sziasztok 12.4 beta (valamennyire) telepítettem a 13 public beta profilt.Rá is mentem a frissítésre (upgrade now), ami letöltött 12GB mennyiségű adatot.Azt vártam, hogy ha ez megvan, akkor utána meg tudom csinálni az alábbi paranccsal a boot USB-t és tiszta telepítéssel felteszem az aktuális public bétát.Parancs:sudo /Applications/Install\ macOS\ Ventura\ beta.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/USB /Applications/Install\ macOS\ Ventura\ beta.app --nointeraction
Command not found lett az eredménye.Meg nem indítottam újra a rendszert, mert félek, utána nem fog botolni.Miért nincs (mert nincs) az /Application/Install mappa a "helyén"
Elkezdte újraindítás után újra letölteni... -
Sikerült már valakinek feltenni az új bétát
-
válasz
kushwavez #37046 üzenetére
Fejlemény van. Gondolkoztam rajta, hogy mit csinálok másként, mint egyébként.
HDMI-n kötöttem össze a VGA-t a monitorral. Kicseréltem DP-ra. Láss csodát működik, jön a hello felirat.
Állítom be a billentyűzet kiosztást, megfagy
Próbálom újra már a régió beállításnál megfagy.
Nulláról újrakezdem a telepítést (NV reset volt természetesen)... már a hello feliratból csak a "h"-t jelenítette meg. Lefagy
-
válasz
kushwavez #37035 üzenetére
Igen, a leírás szerinti -v és másik paraméter mindig beállítva, ha baj van, tudjam nektek az infót továbbítani segítségkéréshez.
Nem emlékszem pontosan 4. vagy 5. újraindítás után töltöget ezerrel bejönne a telepítő képe (gondolom), fehér háttér és bal felső sarokban az egér, ami már második próbálkozásra az alap töltés van folyamatban formában fagyott meg. Nyilván nem reagál semmire.
Találtam hasonló problémát évekkel ezelőtt (1-2) másnál is, valaki írta, hogy a fakesmc volt a megoldás...
-
-
Kár érte, de általában a Windows-t használom. A Mac csak a telefonnal való integráció miatt kell. Ha kinyitnák a windows felhasználóknak is az iMessage és FaceTime lehetőségét tutira nem használnám. Vannak még előnyei, de számomra csak az integrációban (AppleTv, HomePod mini, AirPods, iPhone, HomeKit, AppleWatch) minden másra ott a Windows.
-
Sziasztok!
Szeretném feltenni a 12.3 rc változatát a gépemre. Nincs időm megvárni a véglegeset. Hogyan tudok telepítő pendrive-ot készíteni belőle?
M1 minim van, amin már fenn van az rc.
-
válasz
kushwavez #36656 üzenetére
Működik
12.1 fenn sikeresen.
Igazából annyit csináltam csak, hogy frissítettem a clovert minden más maradt ugyan az (itt már megvolt az a két property, amit írtál ráadásul kitöltve)
Először XhciPortLimitet is bekapcsoltam (áthúzott karika lett az eredménye). Kikapcsoltam és hibátlanul felment
Fura mód imacpro lett az smbios résznél kiválasztva, ami legutóbb is működött.
-
-
Sziasztok!
Segítségeteket kérném!
Picit elakadtam.
Megcsináltam a Monterey telepítőt az összefoglaló leírás alapján (miniről).
Elsőre tudtam telepíteni, de az első telepítés közbeni újraindítás után ezen opciók jelennek csak meg: kép1, kép2
Második opciót választva pedig ezt tapasztalom, majd az ok-ra nyomva ez történik.
-
Sajnos a intel i210 hálókártyám furcsaságokat csinál. Amennyiben bedugom a kábelt, kb 3 másodperc múlva a számítógép csontra fagy. Van valami ötletetek
-
válasz
kushwavez #36297 üzenetére
Újrakezdtem a leírást.
El tudom indítani a telepítőt, de amikor betöltene, akkor ez a két kép változik valamennyi időközönként.
Ezek után kivettem a fenti kártyát, hátha a gyári Bill egeret hiányolja, de úgysem jó.
SMBIOS kapcsán is átállítottam végül imapro1.1-re.
Itt elakadtam. nem tudom mi lehet a jó megoldás
Gondolom usb nyűgje lehet: ezt a verziójú xmlt töltöttem le: "Ha a gépünk asztali és Skylake, vagy annál újabb" i5-7500
-
Sziasztok! Van egy konfibom (7 generációs Intel és rx560-as VGA) 11.0.1 verzióval hibátlanul fut. Fel lehet már tenni az újat?
-
válasz
kushwavez #35558 üzenetére
Köszönöm az ajánlást
Betettem, kábel be és az elvárt módon működik. Alaplapit tiltottam is.
Sajnos itt sem megy, hogy inaktiválom a network panelen a szolgáltatást... ki kell húznom a kábelt, ha azt szeretném, hogy csak a ifit használja a gép. Ez már lehet OS bug.Az Apple gombra is rá kellett nyomniIgényesen csomagolták, nem is volt drága és még alacsony profilt is adtak mellé.
-
Van macosre olyan alkalmazás, mint az aida64
Igazából szeretném monitorozni néha a működést, de az activity monitor metrikái nekem windows után nagyon életidegenek.
-
válasz
general #35274 üzenetére
A ram-ot az M1-be integrálják. Nem lesz bővíthető, ez a hátránya a dolognak.
Előre meg kell mondanod, hogy mennyivel kéred.
Fontos, ez itt nem az apple, forrasszuk rá, mert akkor nem lehet bővíteni és több pénzt tudunk kiszedni a vásárlóból problémakör. Itt arról van szó, hogy integráljuk egybe a ramot is a CPU-val, mert jobb lesz
-
Sziasztok!
Van olyan hálókártya Gigabites, amit natívan támogat a macos
-
válasz
RaZroX #35180 üzenetére
Összességében nálam pont ugyan az a terv.
Nekem annyira beivódott a windows, hogy lemondani nem fogok róla. Kiváló munkához, de az értesítések és a gépről való telefonálás annyira kényelmes (iMessage normál billentyűzetről), hogy én is venni fogok előbb vagy utóbb egy gyári eszközt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest