- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
syC
addikt
válasz
Plasticbomb #31066 üzenetére
Hát tudtommal 5-6 éve nincs nv kártya a mac-ekben, de lehet keveset mondtam.
Csak azért kérdezem, mert találtam olyan tesztet ( aztán hogy mennyire valid az más kérdés ) ahol azt állították hogy premiere cudával kb 20x gyorsabb mint opencl-lel.
-
syC
addikt
-
-
syC
addikt
Clover kell hozzá. Feldobtam, utána próbáltam telepíteni, de ugyan úgy nem volt jó. Valamit az applehda kexttel szarakodik.
-
syC
addikt
Hali
Megint nem jó, pedig szűz osxre tettem fel, log:
barnabass-pro:~ syccutterosx$ /Users/syccutterosx/Desktop/postinstall/audio_CloverALC-master/audio_cloverALC-130_v0.3.command ; exit;
Agreement
The audio_cloverALC script is for personal use only. Do not distribute
the patch, any or all of the files or the resulting patched AppleHDA.kext
for any reason without permission. The audio_cloverALC script is
provided as is and without any kind of warranty.
File: audio_cloverALC-130.command_v0.3
Release Mode
Password:
EFI partition is mounted
System Integrity Protection status: enabled (Custom Configuration).
Configuration:
Apple Internal: disabled
Kext Signing: disabled
Filesystem Protections: disabled
Debugging Restrictions: disabled
DTrace Restrictions: disabled
NVRAM Protections: disabled
BaseSystem Verification: disabled
This is an unsupported configuration, likely to break in the future and leave your machine in an unknown state.
OK to patch
Confirm Realtek ALC1150 (y/n): y
Clover Audio ID Injection (y/n): y
Use Audio ID: 1 (y/n): y
Download ALC1150 files ...
% Total % Received % Xferd Average Speed Time Time Time Current
Dload Upload Total Spent Left Speed
100 23555 100 23555 0 0 7996 0 0:00:02 0:00:02 --:--:-- 7995
Edit config.plist/Devices/Audio/Inject/1
Add: ":Devices:Audio:Inject" Entry Already Exists
Edit config.plist/SystemParameters/InjectKexts/YES
Download kext patches
100 1855 100 1855 0 0 5029 0 --:--:-- --:--:-- --:--:-- 5027
Print: Entry, ":KernelAndKextPatches:KextsToPatch:", Does Not Exist
Edit config.plist: Add KernelAndKextPatches/KextsToPatch - Fixed
Print: Entry, ":KernelAndKextPatches:KextsToPatch:1 dict", Does Not Exist
Download config kext and install ...
100 4223 100 4223 0 0 11997 0 --:--:-- --:--:-- --:--:-- 12031
Install /Volumes/EFI/EFI/CLOVER/kexts/10.12/realtekALC.kext
Install System/Library/Extensions/AppleHDA.kext/ALC1150 zml files
Fix permissions ...
Kernel cache...
rebuilding //System/Library/PrelinkedKernels/prelinkedkernel
kext-dev-mode allowing invalid signature -67054 0xFFFFFFFFFFFEFA12 for kext AppleHDA.kext
KernelCache ID: ED574C497E4CC04A0D88A36083F2A299
kextcache updated critical boot files, requesting launchd reboot
Install finished, restart required.
To save a Copy of this Terminal session: Terminal/Shell/Export Text As ...
logout
Saving session...
...copying shared history...
...saving history...truncating history files...
...completed.
[Process completed] -
syC
addikt
-
syC
addikt
Hali
Realtek ACL 1150 hang felismertetésére van vmi pofonegyszerű megoldás? Próbálkoztam ilyen audio clover alc command meg multibeast 1150 driver telepitessel, de semmi. Hang ikon megjelenik felül, de semmilyen hangot nem haljanldo lejátszani, sőt, youtube videók el sem indulnak.
Mit rontok el / mit nem csináltam jól?
-
syC
addikt
Csináltam egy Bruce X tesztet: 6800k 16G ram, R9 290 4GB = 23s
-
syC
addikt
válasz
Plasticbomb #30933 üzenetére
Hali.
Én is kipróbáltam. Friss install, bedobtam a kexteket othersbe ( fakesmc, nuccpumgmt, x99fix, lilu, whatevergreen , - ezek vannak most bent ), fakeid-t átírtam 0x67B11002- re, semmi más nincs bekapcsolva.
Nem megy. Nemtudom mit rontok el. Most megpróbálom 0x67B01002-vel. Akkor inject ati sem kell, semmi?
mod: Wááá jó lett
-
-
syC
addikt
válasz
Plasticbomb #30929 üzenetére
Hm
lilu kext-et bedobtam az 'others' mappába, ezzel azt teleítette?
Ez a wahtevergreen viszont kicsit homály, csak egy 'whatevergreen.cpp' fájl van , ami használhatónak tűnik. Átfutottam, a faq-t, de nem jöttem rá mit kell vele kezdeni.
-
syC
addikt
válasz
Plasticbomb #30926 üzenetére
Köszi. Ezeket már mind megcsináltam. A probléma lehet ott lesz, hogy sok helyen azt írják, hogy a kulcslépés a biosban az igpu beállítása. Viszont mivel nekem x99-es rendszerem van (6800k), problémás, mivel ezekben a procikban nincs vga. Szóval kicsit meg vagyok lőve.
Természetesen a deviceid után az ati vendor id-t (0x1002) is odaírtam.
Én lennék az első, aki ilyen problémával találkozik? Furcsállanám.
-
syC
addikt
Üdv!
Na, meg is érkeztem a következő falhoz: vga felismertetése.
Gigabyte R9 290 (nem X). Első furcsaság, hogy össze vissza írnak mindent a fakeid-ről. Találtam egy kompatibilitási listát, ahol aszondják' hogy ennek 0x67B1 az id-je:
ettől eltekintve mindenhol B0-t írnak. Egyikkel sem működik, úgyhogy valami más gondom lesz.
A szokásos dolgokat állította .plistben:
inject ati
fakeid: is-is
fbname: Radeon / Baladi ( itt sem tudom mit kell írni, mert mindenki össze-vissza ír mindent )Lényegében ezt a guide-ot csináltam végig, sajnos nem lett jó.
Ötlet, tapasztalat?
-
syC
addikt
Végülis sikerült feltenni Sierrát. Érdekesség, hogy 5ből 1-2x kiakad a pci configuration-nél bootkor, mint a telepítésnél, mint pedig osx bootoláskor. Biz. "xhci handoff" bios beállítás elvileg segíthetne rajta, de nekem olyanom nincs ( hasonló van, próbáltam, de semmi .. ) R9 290 driver holnapra marad. Aztán irány fcpx
Köszönöm az eddigi segítségeteket
-
syC
addikt
válasz
hemaka #30907 üzenetére
Kicsit komplikált, de: vm -> high sierra -> arra fel tudod tenni ezt -> letöltöd sierrát -> ott megcsinálod az usb telepítőt..
más: beírtam ezt az npci bootflaget. Igazából 10ből 1x jut el a tényleges telepítőig a rendszer, szóval nagyon instabil. Itt-ott megáll hibákkal ( vagy csak türelmetlen vagyok, de olykor 5-10 perceket is vár .. ) Amikor eljutott a telepítőig, én kis naív kiválasztottam a hángérien nyelvet, majd kiírta hogy helloszia.
-
syC
addikt
Átraktam a biost legacy bootba, most megjelenik az alma logo 1-2 percig, majd újraindul a vas, de előrelépésnek nem látom nyomát..
mod: "-v" -t beírom a rohadt plistbe és: hát ez izgalmas, villogo kurzor, majd restart, semmi plusz vagy hibaüzenet.
mod2: rootless=0 -val plusz jelek után indul csak újra.
-
syC
addikt
tlac áltlal linkelt dologgal valami törtntik. Bejön az alma logo majd ilyen áthúzott kariává változik ( valami nem tetszik neki?) és ott megáll.
mod: amúgy egy kicsit bizonytalan vagyok a biosbeállításokat illetően. Van ahol azt olvastam hogy titlsam le a cpu energiagazdálkodási dolgait, van ahol az ellenkeződjét. Egy spec. x99-es telepítéssel foglalkozó guide-ban engedélyezve lettek a cpu-s dolog, viszont sata3, usb3 stb tiltva.
mod: igazból -v bekapcsolva ugyan az a hiba jön elő: "Error allocating ..."
-
syC
addikt
Az a baj, hogy olyat még nem tudtam összetákolni. A clover mindegyiknél bebootol, de a telepítő egyelőre egyiknél sem jön be.
Ha a binaries patchingnél bepipálom a 'Kernel PM Patch' opciót, akkor nem indul újra, hanem eljut a tegnap-tegnapelőtt írt sorig és ott megáll: mbinit: done [128MB total pool size, (85/42 split]
-
syC
addikt
Megpróbáltam legacy módban bootoltatni. Kicsit más lett így a jelenség. Install-t kiválasztva bejön a villódzó kurzor, egy ideig agyal, aztan megjelenik egy sor '+' majd újraindul a vas. Ötlet / tapasztalat? Most detto ugyan úgy néz ki a telepítőm, mint ahogy az összefoglalóban van.
-
syC
addikt
A Couldn't locate runtime area hibaüzenet -re van valami megoldás? Mr.C találkozott vele a topikból, kipróbáltam, de nem jött be.
-
syC
addikt
Egy kérdés: miért van az hogy miután megcsinálom a telepítést a pendrive-ra, látom az Install macOS' és efi partíciót is, de miután kiveszem, majd bedugom újra a pendrive-ot a gépbe, már csak az 'install macOS' partíciót hozza fel a gép?
(#30887) tlac:
, hogy szakadna le ...
mkdir /Volumes/efi
sudo mount -t msdos /dev/disk4s1 /Volumes/efi
ahol disk4s1 az efi partíció neve (diskutilból) -
syC
addikt
Amióta van high sierra, azóta le sem lehet tölteni a simát ?
-
syC
addikt
-
syC
addikt
válasz
gandalf #30027 üzenetére
Szerintem két helyen lehet elba..ltázni. Az egyik a bios boot mód és sorrend, ez a kevésbé szivatós.
A másik a cloverrel elkészített usb-s telepítő. Ott nagyon oda kell figyelni, hogy miket pipálsz be. Én is ezzel szenvedtem kb 2 napot. (engem még az is szivatott hogy usb3-mas pendrivera dolgoztam.)mod: ha már villódzás van, akkor a biost nyilván jól állítottad be. Akkor kulcskészítésnél lesz a hiba.
-
syC
addikt
Hali
Ryzen masinára próbálta már valaki feldobni sierrát?
-
syC
addikt
válasz
Dimebag88 #29752 üzenetére
Támogatja neki, én kernel panic-re tippelek és hogy az új telepítésnél nem, vagy nem jól adta meg a verbose-os paramétert. De majd jön aztán felvilágosít minket
mod: tm-en olvasható egy kis guglizással, hogy fel lehet rá tenni osx-et, csak az integrált vgával és hangal lesznek - lehetnek gondok.
-
syC
addikt
-
syC
addikt
Üdv újra
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Működik a masina, de a vgát eddig nem sikerült megbarátkoztatnom vele. Van kép, de finoman szólva nem optimális.
A kártya egy asus r9 270x, amit elvileg (?) ismer.
Olvasgattam a dolgokat, próbáltam clover plistben a következő dolgokat beállítani:
Devices \ FakeID \ ATI: 0x68101002
Graphics \ FBName: Radeon
Graphics \ Inject \ ATI: YesMit hagytam ki, létezik erre valami user friendly leírás?
-
syC
addikt
válasz
pusihusi #29639 üzenetére
Fel
(#29638) sad_Vamp:
Ezért lennék kíváncsi valódi tapasztalatokra, hogy van-e értelme 4-nél több magos cpu-t a rendszerbe pakolni. Persze ez ugye erősen programozásbeli kérdés, hogy hogyan implementálták a dolgokat. De ugye pl a final cut is "gyári" apple szoftver, szóval felvetődik a kérdés. Neten olvasgatva pl Adobe termékekről írkálják, hogy kb semmit nem profitál a 4-nél több magból a progi.
Winnél néhány programot leszámítva azért látszik, hogy ott sincs értelme.
-
syC
addikt
Hali
Van valakinek tapasztalata 4-nél több magos cpuval felszerelt hackintosh teljesítményére, viselkedésére? Mennyire lehetnek többszálasítva a progik osx alatt ( final cut ?). Csak mert kiderült, hogy alaplapot kell cserélnem, és elgondolkodtam, hogy egy kicsivel többért 6 magosítsak, vagy jólesz a 4mag / 8szál első körben.
-
syC
addikt
válasz
sad_Vamp #29615 üzenetére
Ha minden igaz, holnap össze áll a rendszer a final cuthoz, szerváltam egy r9 270x-et, bővítettem 8gb-ra ramot. Már csak egy bt adapter meg egy wifi (kext vagy új kártya) kell, aztán én is lefuttatom azt a tesztet.
Ha lesz működő wifi + bt szolgáltatásom, majd kiváncsi leszek, mennyire működik airdrop és a többiek.
-
syC
addikt
Én is azt vártam, hogyha valami valami nem jó, akkor bebootol usbről / hdd-ről és utána panaszkodik, de nem .. Mindegy, fő hogy győztünk.
Más:
Egy bizonyos Ralink RT 5390-es wifi kártyám van a géphez. Ha jól olvasgattam, nincs hozzá osx driver. Vegyek egy másik (pl tonymac buyers guide listaban szereplő ) wifi kártyát, ha akarok wifizni, vagy esetleg létezik valami megoldás a kártya életre keltésére osx alatt.
Mivel BT is kellene, itt bármelyik ( pl legolcsóbb usb-s szolúsön) jó lehet, vagy szintén szemezgessek a fentebb említett listáról?
Az én procimnál (i7 2600) kell valami drivert még feldobni hogy megfelelően képben legyen az osx hogy mi hajtja,vagy jó így ahogy van?
-
syC
addikt
válasz
ThuG4LifE #29602 üzenetére
Köszönöm a tippet.
Sztem az volt baj, hogy a config.plist-ben nem írtam át azt a bizonyos Attributes-os sort.
Csak egy megjegyzés a leírásal kapcsolatban:
Legacy boot mode:
1. Telepítsük fel a Clover-t a rendszerpartícióra következő beállításokkal:
Install boot0af in MBR
CloverEFI 64-bits SATA
2. Tegyük szerkeszthetővé a Clover config file-t.
sudo chmod 666 /EFI/CLOVER/config.plist
3. Indítsuk újra rendszert most már képesek vagyunk pendrive segítsége nélkül bootolni.Itt nem szerepel, hogy másoljuk / írjuk át itt is a .plist-et.
-
syC
addikt
Egyre inkább az a gyanúm, hogy az alaplap lesz a ludas ezekért az anomáliákért. Az összes hdd-t lehúzva is van egy permanenes eufi boot opció, hogy 'windows uefi loader'. Mivel ezeket a gépeket konkrétan win-es használatra tervezték, lehet ilyen "speciális" (mint a lányoknál, pejoratív értelemben vett "különleges") biosszal van megáldva.
Ha ki tudnám deríteni az alaplap típusát, akkor talán lehetne rádobni egy kicsit engedékenyebb biost - már amennyiben létezik. A másik opció alapcsere. Olcsó húsnak híg a leve.
-
syC
addikt
Ezekkel a beállításokkal próbáltam telepíteni clovert
Egyikkel sem bootol
-
syC
addikt
Üdv újra.
Megint van egy kis gondom, még pedig a szokásos boot dolog. Képtelen vagyok elérni, hogy usb-s telepítő nélkül bootoljon be az osx. Próbáltam már megint mindent, de nem megy sehogy sem. Biztonság kedvéért had kérdezzem meg, hogy a leírásban szereplő 2 módszernél a clover-ben a 2 pipán kívül mást nem kell bepipálni, és így rajtam kívül mindenkinek működik az osx boot?
-
syC
addikt
Köszönom, nullxpumamagement kext hibádzott. Most épp települ a sivatag.
-
syC
addikt
Pendrive-ot cseréltem, bebootolt ...
(#29588) Smiley: másik pendrive-ra csináltam meg a leírást (a korábbi 32-es usb3-masat cseréltem 8as usb2-esre)
-
syC
addikt
A vérnyomásom szintbehozása ezen a délelőttön is hamar megvolt a 2. próbálkozás után. Konkrétan már mindent végigbasztattam a biosban, de semmi. Ötlet?
-
syC
addikt
Startup menü:
Ott van egy olyan hogy run uefi app, ha arra rámengyek, kijön 2 opció:
a kingston pendrive és a vinyó. A pendriveot választva kijön ez:
erre az efi-re rányomva visszaugrik a startup menübe és ennyi, nem történik semmi.
A másik a boot menü, ott is látszik a pednrive, bár nem az UEFI boot sources alatt:
Ha rányomok, persze kiadja hogy hiányzó bootmgr.
-
syC
addikt
Igen, de nem tudom, mit tudok elrontani rajta. Végig megyek a tutorialon és minden stimmel.
Akkor marad a bios.
Beállítom a primary bootot usbre, sőt van ilyen boot menü, ahol ki is lehet választani az eszközt, hogy miről próbáljon bootolni. Egyfolytában azt kapom hogy BOOTMGR is missing. -
syC
addikt
Itt a két clover pipa. Elkezdtem előről a boot pendrive készítést. Lehet nem jó az usb amit csináltam? Mit lehet ezen elcseszni
mod: ha lehúzom a gépről a vinyókat, akkor kiírja hogy No bootable device, de magát a pendrive-ot látja biosban.
-
syC
addikt
Csináltam egy új bejegyzést így:
<key>Arguments</key>
<string>-v kext-dev-mode=1 rootless=0</string>Viszont sajnos egyáltalán nem bootol be pendrive-ról, sata -> achi, VT off. Külön a boot menüből a pendrive-ot kiválasztva sem történik semmi.
-
syC
addikt
Kérdés:
usb készítés, utolsó pont:
ha nálam a plist-ben ez van:
<key>##Arguments</key>
<string>kext-dev-mode=1 rootless=0</string>akkor legyen belőle ez:
<key>##Arguments</key>
<string>-v kext-dev-mode=1 rootless=0</string>vagy csináljak egy új kulcs-érték párt a '##' kartakterek nélkül így:
<key>Arguments</key>
<string>-v kext-dev-mode=1 rootless=0</string> -
syC
addikt
válasz
sad_Vamp #29564 üzenetére
A következő kérdésem pont az lett volna, hogy ha hivatalosan amd(ati) kártyákkal lehet venni mac-eket ( igp-t nem számolva), akkor nem lehetséges az hogy az apple inkább ati-ra optimalizálja a programjait. És itt most pont final cut-ra gondolok.
Mert hogy az történt, hogy pont összeraktam egy alap pc masinát videóvágásra, gondoltam milyen jó lesz edius vagy premiere-rel dolgozni. De nem így lett, kényelmetlen újra win-t használni.
Mennyi esélyem van rá, hogy egy ilyen kis gyári hp gépre ( pavilion p6-2040, i7 2600[nem k-s], 2x2 1333, passzív nv7300gs [ehelyett keresek vmi értelmesebbet, quadro / firepro - függ az os-től] ) fel tudom dobni a sierrát? Próbáltam kideríteni milyen alaplap van benne, de csak hp logo van rajta, gugli viszont foxconnt hozza ki mint gyártó.
-
syC
addikt
Sziasztok!
Valaki fel tudna világosítani, hogy miért van az, hogy a jelenlegi mac -eket (pro) amd (firepro) kártyákkal lehet venni ugyebár. Ezzel szemben a tonymac-es ajánlásokban meg csak nvidia kártyák vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged