-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodes
aktív tag
Sziasztok!
Az összefoglaló szerint jártam el és clovert használva megcsináltam a telepítő usb-t.
Montereyt töltöttem le. SMBIOS-ba iMac 18,2-t választottam.
Asus Gryphon Z87 a lap, 24 GB memória, i5-4440 3.3GHzAmikor a telepítéshez érkezem a telepítés leáll "memory panic" miatt.
A memóriáknak szerintem semmi baja. Mert 2 SSD van benne és a másodikról Win10 indul és tökéletesen működik.
Valami támpontot esetleg tudtok nyújtani, milyen irányba induljak el? -
zodes
aktív tag
Sziasztok!
Támadt egy eszement ötletem
Apple TV OS-t nem lehetne "feltornázni" valami egyszerű pc-re? Van erre topic? Valaki már gondolt erre esetleg? -
zodes
aktív tag
Sziasztok!
Azért érdekes dolog ez, és még mindig nem sikerült az Apple-nek megcsinálni rendesen.
Van egy iPhone (céges), korlátlan a net is (ez is céges), ezért sokszor megosztom és ezt használom, mert amikor jó, akkor jobb, mint a vezetékes.
Szóval hivatalos gyári iPhone és a hivatalos gyári MacBook és nem képes automatikusan felcsatlakozni rá. A Hackintoshom dettó!!
Amúgy mivel a műhelyben 4-en vagyunk ez is probléma, mert az iPhone 1 csatornát használ állítólag.
Jaaa és az utolsó semmire kellő Kína-fos autósrádió, ami ezer éves, egy pillanat alatt csatlakozik Bluetooth-on, 100-ból 97szer.
Ez számomra tök érthetetlen. -
zodes
aktív tag
Köszönöm
Végülis a legegyszerűbb megoldás működött:
Clover bootnál az Option menüben az smbios résznél átírtam 17,1-re az iMac -et mind a gépnél, mind a lapnál, illetve Board ID-nél a már korábban beírt gyári számot.
Elindult és gyorsan a config.plist-be is ugyanígy jártam el. Mentés és öö é bódottá!
Nagyon köszönöm a segítségeteket!
Amúgy, mintha egy hangyányit gyorsabb lenne -
zodes
aktív tag
válasz
Gabady #37078 üzenetére
Sikerült!
Köszönöm a segítséget, mert ugyan nem konkrétan ezeket a dolgokat csináltam, de majdnem. Többszöri újraindítás nem játszott. Többszöri telepítés sem segített.
A config.plist-ben az SMBIOS résznél a mac-et átírtam először 16,1 2020-as iMac-re. Így szépen felment a Monterey. Igaz az utolsó újraindulás után kiírt valamit, hogy látogassak el az Apple oldalára a panic részre. Újraindítottam és jó lett. Többször is újraindítottam és működik minden (wifi, hang). A 2 monitor nem.
Sajnos nem tudom miféle indíttatásból, de megint átírtam a gép típust, a régi eredeti 14,1 iMac-re (azért, mert a proci szerint is és minden szerint ez hasonlít legjobban a mostani gépemre).
Na most megint nem indul és teljesen logikusan azt mondja, hogy ez a Mac nem alkalmas a Monterey futtatására és 30 mp-múlva elalszik.
A bajom az, hogy csak a config.plist-et kéne kicserélnem, de sajnos halvány lila f...gom sincs hogyan.
A gépem 2 fizikailag külön SSD-t tartalmaz. Egyiken most a Monterey, másikon a Win10.
Most is Win10-ből írok.
Valahogy valami progival fel tudom csatolni a Monterey EFI-jét és ki tudom cserélni a config.plist-et?
Van egy Big Sur install pendrive is, de arról sem tudom, hogyan tudnám az EFI-t szerkeszteni. -
zodes
aktív tag
Na! Csak nem sikerült
Minden lement rendben, aztán újraindítás,
nyílván az install preeboot vagy 3x, de már az ötödiknél gyanús lett.
-v, debug, szalad a betűhalom és mindig ugyanott ujraindul 100x
Hogyan tudom megállítani, hogy mi baja van, hogy meg tudjam nézni? -
zodes
aktív tag
Sziasztok!
Kb. 3 hét szenvedés után sikerült a Big Surt felraknom és most gyönyörűen működik.
Minden klassz, van hang, bluetooth, wifi, dupla monitor, egyszóval kánaán.
De tlac is és más is mondta, hogy menne a monterey is.
Na ma megjött:
Rá merjek kattintani?
Vagy kell még előtte valamit csinálnom?
Köszönöm előre is a segítséget. -
zodes
aktív tag
No! Szépen működik minden! Finomhangoltam. Csak egyet nem értek. Kivettem a BootArgs-ból a -v és debug=0x100 és mégis lefut a sok fehér betű.
Nem akarom!
Mit kell még kiszednem?
Tudom, hogy ha hiba van így egyszerűbb, de nem akarom -
-
zodes
aktív tag
válasz
attilav2 #36983 üzenetére
Specifikáció szerint:
Alaplapi grafikus vezérlőIntegrált Grafikus Processzor - Intel® HD Graphics kezelés1 x D-Sub port, maximálisan 1920x1200-as felbontás támogatásával1 x DVI-D port, supporting a maximum resolution of 1920x1200
* The DVI-D port does not support D-Sub connection by adapter.1 x HDMI port, supporting a maximum resolution of 4096 x 2160 @ 24 Hz / 2560 x 1600 @ 60 Hz
* Support for HDMI 1.4a version.Maximálisan megosztott memória: 1 GBAmúgy köszönöm az EFI-t
Közben sikerült Cloverrel felrakni. Vagy az OC hivatalos leírása picit pontatlan, vagy én vagyok láma, de lehet mind2 -
zodes
aktív tag
Sziasztok! 2 hete szívok a Big Sur telepítésével.
Gigabyte GA-B85M-HD3, Intel i5-4460, 16Gb Ram
Az érdekes, hogy az OpenCore-os leírást követve, amit kushwavez csinált már egyszer sikerült.
De csak 1 monitor működött a másik nem.
Valamit nagyon összekutyultam, mert soha többet nem indult el.
Gondoltam sebaj, újra telepítem.
De mindig csak ez jön be:
Kérhetnék egy kis segítséget, hogy mit rontok el?
Ez a komplett EFI -m.
Magát a Big Surt hivatalosan töltöttem le az Apple oldaláról.
Mondjuk az is érdekes, hogy a Monterey-t miért nem engedi?
Van egy közbevetőleges kérdésem is.
Ha ennek az istennek az idejében végre sikerül felszenvednem a Big Surt, akkor frissítésként a Montereyt már csak egy kattintással az App Storeból menni fog?
Segítségetek előre is köszönöm -
zodes
aktív tag
Köszönöm, nem 4k és nincs hang, csak sima Samsung monitorok 1680x1050-es felbontással.
Hétfőn nekiesek, mert a munkahelyen van a cucc.
A wifi már jó, a frissítés rendben lement 11.6.4 -re
Majd még a hang lesz egy kis szivacs, mert nem néztem utána és USB-s Sounblaster Xfi hangkártyát vettem anno, amihez semmilyen szinten nincs driver. Még Win se. Lehet felejtős lesz
Nagyon köszönöm a segítséget! -
zodes
aktív tag
-
zodes
aktív tag
Sziasztok!
Elakadtam, illetve már 2x, csak újratelepítettem, de már a t@k@m tele vanNem akarom megint újratelepíteni, mert tudom mit b@sztam el. Gondoltam semmi gond, akkor Recovery. De az sem indul el.
Gigabyte B85m-HD3 rev2 lap és i54460 proci Big Sur, Opencore telepítés.
Amúgy konkrétan az oc telepítés leírásában olvastam, ha nem működik a kijelzés, akkor mit kell beírni.2 monitorom van és az egyik működik rendesen a másik nem, ezért írtam ezt be. De meg van az eggyel régebbi EFI is (benne minden cuccal). Csak nem tudom, hogyan tudom visszacserélni?
Előre is köszönöm a segítséget!!
-
zodes
aktív tag
Nekem is lenne egy kérdésem:
Valaki tudja, hogy mik ezek? Olvastam, illetve videót láttam, úgynevezett "Vanilla telepítésről". De láttam olyat is, hogy "Olarila telepítés". Mik ezek?? Van-e "jobb"? Vagy miben különböznek?
Láttam ezt a videót ([link]) és a csajszi azt mondja kezdőnek ez a "legjobb". Persze ez is relatív, mint minden! -
zodes
aktív tag
-
zodes
aktív tag
válasz
kushwavez #32989 üzenetére
Köszi a segítséget, de egyik sem.
Megcsináltam mindent, amit írtál és minden "tökéletes"
Amúgy én is inkább memóri hibára gondolok. De egyszercsak majd úgyis bedöglik végérvényesen és akkor meg lesz a hiba.
Ahogy mi műszerészek annakidején csináltuk, hogy a zárlatos nyákra ráengedtük a 100 ampers tápot direktbe!Füst formájában meg is mutatkozott a hiba!
-
zodes
aktív tag
Sziasztok!
Már jó ideje tökéletesen működik a gépezet. Sierra.
A héten viszont, csak úgy ukmukkfukk magától újraindult. Ráadásul egyszer ki is akadt, teljesen áramtalanítanom kellett és akkor jó lett.
Most viszont kaptam egy kisablakot, amiben ez volt:No samples for specified time interval
================================================================
status: 0x40005
Code: 0x0
Stackshot reason: WatchdogModel: iMac14,2, BootROM IM142.0122.B00, 4 processors, Intel Core i5, 3,2 GHz, 16 GB, SMC 2.15f7
Graphics: Intel HD Graphics 4600, Intel HD Graphics 4600, Built-In
Memory Module: BANK 1/DIMM0, 8 GB, DDR3, 1600 MHz, Crucial Technology, CT102464BA160B.M16FE
Memory Module: BANK 0/DIMM1, 4 GB, DDR3, 1333 MHz, Kingston, 9905403-439.A00LF
Memory Module: BANK 1/DIMM1, 4 GB, DDR3, 1600 MHz, Kingston, KHX1600C10D38G
Bluetooth: Version 5.0.5f3, 3 services, 26 devices, 1 incoming serial ports
Network Service: WiFi, Ethernet, en3
Serial ATA Device: WDC WD10EARS-003BB1, 1 TB
Serial ATA Device: Samsung SSD 840 EVO 120GB, 120,03 GB
Serial ATA Device: KINGSTON SH103S3120G, 120,03 GB
Serial ATA Device: Optiarc DVD RW AD-7261S
USB Device: USB 3.0 Bus
USB Device: WiFi
USB Device: Mass Storage Device
USB Device: Hub in Apple Pro Keyboard
USB Device: USB-PS/2 Optical Mouse
USB Device: Apple Pro Keyboard
USB Device: USB2.0 Hub
USB Device: USB2.0 Hub
USB Device: CSR8510 A10
USB Device: USB 2.0 Bus
USB Device: Hub
USB Device: USB 2.0 Bus
USB Device: Hub
Thunderbolt Bus:
Ez vajon mi lehet??? -
zodes
aktív tag
Sziasztok!
Sierrára kijött tegnap egy frissítés: [link]
Énle is frissítettem.
Újra raktam az egészet, mert olyat láttam újraindításnál, még sosem!
A nagy kikapcsoló gomb, több nyelven, hogy megsérült az iMac-em
Szerintem egyenlőre ne frissítsetek, várjatok még! Én speciel nem tudtam, hogy ilyen friss csak azért updateltem. -
zodes
aktív tag
válasz
#81524480 #32826 üzenetére
Szia!
Én virtual boxot raktam fel. A virtuális gépen unibeasttel megcsináltam az telepítő pendrive-ot. Letöltöttem a multibeastet is. Letöltöttem a sierra-t is. [link]Itt pedig rengeteg leírás és segítség van: https://www.tonymacx86.com/
Képzeljétek mi történt:
A post installálásnál az ALC887-888 audiot telepítettem, de egy csomó minden nem működött.
Újra elindítottam a multibeastet és a 892-t telepítettem. Láss csodát lett előlapi mikrofon, fejhallgató, line HDMI, minden. Délután kikapcsoltam a gépet és ma reggel meg semmi. Eltűnt minden.
Arra gondolok, hogy esetleg tiszta install kéne, de hogy tudom leszedni az előzőt?
Vagy esetleg valami más gond lehet? GA-Z97-HD3 gigabyte alaplapom van i5 proci. -
zodes
aktív tag
Sziasztok!
A Clover verzió száma nem függ az OS verziójától?
Pontosabban, mindegy milyen Clovert használok a Sierrához, vagy az El Capitan-hoz?
Bár gondolom visszafelé lehet, hogy van kompatibilási probléma, de ebben sem vagyok biztos. -
zodes
aktív tag
Sziasztok!
Sikeresen felraktam a Sierrát. Unibeast-Multibeast párossal. A frissítések is klappolnak, teljesen klasszul működik minden.Persze, hogy nem hagy nyugodni a Mojave-ra váltás.
Lefrissítettem a Clovert, felraktam a Mojave-hoz való Multibeastet. Letöltöttem a Mojave-t és hajrá. Jaa és a legújabb FakeSMC.kext-et is bemásoltam az other mappába az ( /EFI/CLOVER/kexts/Other/).
[link] A leírást innen vettem. Az indító Clover kép valóban más, szerintem az új, de utána fekete képernyő fogad és semmi.
Mit rontottam el? -
zodes
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy Gigabyte Z97 alaplapot i5 procival, két SSD-vel egyiken Win 10, a másikon Sierra. Cloverből választom melyik induljon. Régebben El Capitan volt és egy frissítés után nem jött vissza, ezért újra raktam, de már Sierrrával. Most is azt írja ki, hogy frissítsek, de nem merek. Félek megint elszaródik és kezdhetem előlről.
Hogyan kell frissíteni? Egyáltalán lehetséges-e? A másik kérdésem: Hogyan tudok High Sierrára illetve Mojave -ra váltani? -
zodes
aktív tag
Sziasztok!
Eddig nálam minden rendben ment, majd valamelyik nap, vagy hétenFrissítettem a Sierrát és azóta csak a windows indul el.
Nálam két külön SSD-n van a Sierra és a Win10.
Mi lehet a gond? -
zodes
aktív tag
válasz
Mr.Graphic #29266 üzenetére
A -v után is van valami karakter, L betű? Oda is csak simán ez kell -V
-
zodes
aktív tag
válasz
Ganz-[HUN] #29263 üzenetére
Szia, a boot args -ba mi van beírva, mert Én itt furcsaságokat látok?
Valaha indult? -
zodes
aktív tag
Ha valakit érdekel esetleg megemlítem mire jutottam a Bluetooth billentyűzettel. Az egér is wireless, bekapcsolás után kell várni 2 mp-et és tökéletesen működik. Kettőt is próbáltam, egy Microsoft és egy Logitech.
A billentyűzet eredeti Apple BT, a gépbe pedig a legolcsóbb kínai 4.0 BT van USB csatlakozva.
Alvó állapotból felébreszti, mind az egér, mind pedig a keyboard és mindkettő tökéletesen működik.
Újraindítás után a billentyűzetet megtalálja, de mindig újra akarja párosítani.
Na ez nem mindig sikerül, van úgy hogy csak ötödjére sikerült.
Véletlenül Rájöttem, ha keresés közben nyomkodok egy-két billentyűt, nem kell párosítani, hanem egyből működik. -
zodes
aktív tag
válasz
Plasticbomb #29215 üzenetére
Köszönöm! Nem volt egyszerű, de sokadjára csak megértettem mit kell csinálni. Sajnos elég hiányos az angol tudásom, a gugli meg nem sokat segít
Az előlapi hang viszont, még mindig nem működik. Mivel 2 SSD van (a másik win10) így megnéztem, hogy egyáltalán működik-e? Hát ott sem! Megnéztem a hardvert és mikor már majdnem újra huzaloztam az alaplapot és a kábeleket, elolvastam egy hszt. a win alatti előlapi hang problémákról.
Ott, mivel nem kapcsolja ki automatikusan a fejhallgató a többi hangot nekem kell manuálisan.
Most már win alatt tökéletesen működik minden. Márcsak Siera alatt kéne valahogy megoldani.
Feltettem az Audio Clovert is az sem hozott megoldást
Olvastam közben a SIP-ről is. Ezt ki-be kell kapcsolgatni, mikor kextekkel, driverekkel, stb. szórakozunk?
Jól értelmeztem, hogy ez valami plusz biztonsági megoldása az Applénak? -
-
zodes
aktív tag
válasz
Nos, ez is megvan!
Az jogos, hogy ha HDMI-n van a hang, akkor nem tudom állítani a hangerőt?
Lapos TV-n a max felbontás "csak" 1080p, vagy tudok jobbat is beállítani? -
zodes
aktív tag
válasz
ThuG4LifE #29221 üzenetére
Fél napos keresgélés után megtaláltam:
sudo spctl --master-disable : ezt kell beírni a terminal-ba. Ha vissza akarjuk állítani, akkor a disable helyett természetesen enable -t írunk.
Itt a LINK az eredeti leíráshoz. Így nem kell állandóan felesleges gombokat nyomogatni. Már aki egy kicsit jobban benne van. -
zodes
aktív tag
-
zodes
aktív tag
válasz
Plasticbomb #29217 üzenetére
Ezt a megoldást tudom, csak nem értem miért nincs ott a harmadik rádiógomb, hogy Bárhonnan
-
zodes
aktív tag
válasz
-
zodes
aktív tag
válasz
Crondore #29213 üzenetére
A hangot is szépen beállítottam, működik is a Line és a fejhallgató, de ha HDMI-vel csatlakozok (márpedig így) a TV-mhez, akkor nincs hang. Kell külön valami hdmi kext?
A TV-n nem valami szépek az ikonok, a karakterek. A felbontás természetesen 1920x1080p. Mit kell még beállítanom, hogy jobban nézzen ki?
-
zodes
aktív tag
válasz
Plasticbomb #29196 üzenetére
Nálam csak hang nem volt, de a multibeast után már az is. Bár a 7.1 -et még nem próbáltam és sajnos nincs is olyan eszközöm, amivel ki tudnám próbálni..... majd jövőre
Az EFI az ami az SSD-n van ugye?Egyébként valaki használ TimeMachine-t? Működik?
-
zodes
aktív tag
Sziasztok!
No végre ma sikerült a hackintosht felraknom, Sierrát.
Hát, ha egyet tanácsolhatok, akkor az az, hogy bizony mielőtt valaki belevág olvasson sokat és nézzen jó sok jútyúb videót.
Hiába írja valaki, hogy márpedig erre és erre a hardverre sikerült felraknia a hacklit, az nem biztos, hogy neked is olyan egyszerűen menni fog.
Nekem se ment elsőre.
"Szerencsémre" múlt hét pénteken tönkrement az Asus B85M-G alaplapom. (magánvélemény: Soha többet Asus!)Ezért jobban utána néztem és rájöttem, ha megint nem akarok hónapokat szívni, Gigabyte lapot kell vennem.
Vettem is egy Gigabyte GA-Z97-HD3 lapot és beletettem a korábban vásárolt i5 4460 procit.
2x4 Gb Kingstone Blue a memória és Samsung EVO 840 az SSD.
Vettem egy másik SSD-t a Windows 10-nek: Kingston HyperX 120GB 3K.Egy ismerősömnek van MacBook-ja letöltöttük a Sierrát. Egy 64 GB-os pendrive-ot
(amit előtte, ahogy az összefoglalóban is le van írva) megformáztam, Unibeast-tel ráinstalláltam a rendszert.
Biosban a szokásos beállítások.
A bootargs: dart=0 rotless=0 nv_disable=1 -x -v
Elindult simán a telepítő, ilyen jó dolgom még sosem volt.
Leformáztam az SSD-t, rá is ment simán a Sierra.
Majd jött az utótelepítés (post installation).
A video, ami alapján megcsináltam (Multibeast), azt ITT találhatjátok meg.
Előtte Windows 10-et telepítettem és az egész nem volt 3 óra hossza.Nagyon köszönöm a Tisztelt Közösségnek! Nagyon sokat segítettetek.
Több kérdésem is lenne:
DualBoot-nál kell valamit szórakoznom, mindig a Biossal? A Win10 is UEFI-s install.
Elég csak feldugnom mindkét SSD-t és már automatice dualboot lesz?
Ja és mit kell lementenem ahhoz, hogy ha mondjuk az SSD megdöglene, egyszerűbb legyen a következő telepítés?Üdv: Zoli
-
zodes
aktív tag
válasz
Gabady #29109 üzenetére
Szia!
Visszaolvastam, hogy Te mióta szenvedsz ezzel a telepítéssel. Én "csak" 1 hónapja, de látom Te kettő.
Amit nálad nem értek, hogy azt írtad már egyszer sikerült, de ha jól értem csak virtuális gépen.
Nekem is hasonló konfigom van. Asus B85M.G alaplap és ugyanúgy i5 4460 proci.
Nekem már egyszer sikrült SSD-ről bootolni.
Attól tartok, hogy a Bios beállításokban is lehet bibi, bár mindent úgy állítottam be, mint a leírások tömkelegében leírják.
Sikerült szereznem egy saját szeme által látott app store-ból letöltött sierrát. Ezen a Macbookon megcsináltam az unibeast.es boot pendrive-ot. Félúton megáll.
Így 5 hét szenvedés után kezdem feladni. Pedig biztos vagyok benne, hogy a gépem alkalmas lenne a hackintoshra. -
zodes
aktív tag
Kész. Ki vagyok. Ma 3x újra telepitettem. A boot pendrive legalább jó. El is indul kétszer, ahogy az összefoglalóban benne van. Másodjára el is indul az SSD-ről szépen konfigurálom is mindenhogy (clover configurator, multibeast, kézzel), de semmi. Most legutóbb, harmadjára már el sem indult a boot menü sem.
Holnap folytatom, egyenlőre nem adom fel. -
zodes
aktív tag
Nos beraktam az i5-öt, biztonság kedvéért mellé dobtam még 4GB, összesen 12GB memória.
Szépen fel is ment a telepítés. Cloverben is beállítottam, amit tudtam úgy ahogy.
A VGA pl Intel HD Graphics 4600, de ilyet nem tudtam választani, csak 3000-et.
Meg is állt amikor már az SSD-ről bootolt volna. Alma csík végig, majd semmi.
Rakjam újra, vagy van valami megoldás?
Előre is köszönöm -
zodes
aktív tag
Nos, ahogy ajánlottátok, (meg egyébként is tervben volt) megjött az i5 4460 procim. Holnap újra próbálkozom a telepítéssel. Viszont lenne egy kérdésem. Igaz eddig kapitányt akartam feltenni, mert úgy gondoltam a sierra még nem kiforrott, meg esetleg nagyobb a gépigénye, lassabb lehet tőle a gép. Mennyire valósak a félelmeim (közben ramot is vettem, így már 12GB DDR3 van a gépben)?
Ja és mégegy: Kell külön vga kártya, vagy az is jó ami az i5-ben van? -
zodes
aktív tag
Sokat segítenél, ha leírnád a buktatókat.
Nekem ezidáig csak az van... már feladtam, mikor sikerült a fórum segítségével végre egy bootolható pendrive-ot csinálnom.
A bios/Uefi beállítási mizériába Én is beleszaladtam.
Már láttam az Almát!
Ha cserélek procit, szerintem jó lesz. A héten kell rá szereznem lét -
-
zodes
aktív tag
Közben találtam egy leírást, ami konkrétan az Én alaplapomról szól: (sajnos, nekünk kezdő, amatőr, gyakorlatilag nulla programozási tudással ezek a leírások elég hevenyészettek, persze, amikor segít valaki és szájbarágósan elmondja "Te 'butuska' ott a gomb amit meg kell nyomnod és be tudod állítani a megfelelő paramétereket, utána már mi is csapkodjuk a fejünket, hogy hogyan lehetünk ilyen balgák)
Ebben a leírásban sem értek két dolgot:
Az első pont végét: 1. Created El Capitan boot drive with Unibeast off a 2011 MBP
és a 3. pontot: 3. Boot up the pen drive, using flag nv_disable=1 -
zodes
aktív tag
válasz
szuszinho #28951 üzenetére
Az összefoglalóban leírt 6. pontot például nem is értem:
6. Telepítsük fel a Clover-t a pendrive-ra a következő beállításokkal:
Install boot0af in MBR
CloverEFI 64-bits SATAÉn csak simán rákattintottam a Clover.app -ra és feltelepült a pendrive-ra. Lehetőségem sem volt beállítani semmit.
-
zodes
aktív tag
válasz
szuszinho #28951 üzenetére
Valószínűleg nem. De halvány lila fogalmam sincs, mit kéne beleírni.
Ez a konfig:Asus B85M-G alaplap
Processzor foglalat: LGA 1150
Chip készlet: Intel B85
Memória: 2x4GB, Dual Channel,DDR3, 1600/ 1333/ 1066 MHz
Proci:
Intel Pentium Dual Core G3240, 3,1 Ghz, 3Mb Cache
Samsung 120 GB SSD -
zodes
aktív tag
válasz
Mr.Graphic #28946 üzenetére
Elindult, a BIOS/UEFI setup-ban kellett 1-2 dolgot beállítani.
Most bejött az alma, elindul a csík és lefut egy csomó hibaüzenet és újraindul. -
zodes
aktív tag
válasz
Mr.Graphic #28946 üzenetére
Én is ezt olvastam, hogy 10.6.8 -tól le lehet tölteni, nekem ez van. Akkor miért nem lehet mégsem??
Ok, holnap ezt is megpróbálom, de szerintem most már más baj lehet.
UniBeast sikeresen megcsinálta a bootolható pendrive-ot. Csak a pc nem bootol róla. Lehet itt eleve boot probléma van. Kiváncsiságból csinálok egy Linux, vagy windows boot pedriveot, egyáltalán bootol-e a pc.
-
zodes
aktív tag
válasz
Mr.Graphic #28944 üzenetére
Köszi, de sajnos nem engedi, mert szerinte nem alkalmas a gépem a telepítésre.
-
zodes
aktív tag
válasz
mgaben #28938 üzenetére
Azt hiszem rájöttem mi a valódi problémám. Sajnos nem találok sehol egy olyan verziót az El Capitan-ból, ami rendes "hivatalos" lenne. Amit valaki, valahogy ne buherált volna meg. Pedig nekem egy eredeti hivatalos appstore-ból letöltött verzió kéne.
Már sikerült innen-onnan összevadászni 6 különböző veziót..... mindnek más a nagysága, van ami 5,7GB van ami 6,2GB megőrülök. -
zodes
aktív tag
válasz
mgaben #28934 üzenetére
Szia!
Erre a konfigra:
Asus B85M-G alaplap
Processzor foglalat: LGA 1150
Chip készlet: Intel B85
Memória: 2x4GB, Dual Channel,DDR3, 1600/ 1333/ 1066 MHz
Proci:
Intel Pentium Dual Core G3240, 3,1 Ghz, 3Mb Cache
Samsung 120 GB SSD
A procit később cserélném i3-ra, vagy i5-re és a memóriát is fel akarom majd bőviteni 16GB-re.
A bios UEFI-s.
Mi az a pandora? Sosem hallottam róla. -
zodes
aktív tag
Úgy sem müködik.
Egyszerüen nem értem miért. Már az elején elakadtam, egy egyszerü bootolható pendriveot nem tudok kreálni. Legalább 8 fajta módszert kipróbáltam, mindet kétszer.
Van egy sejtésem, hogy az OS rendszerem régisége (SnowLeopard) miatt van ez a szivás.
Nagyon, nagyon megköszönném, ha irna valaki, akinek hasonló problémája volt, de megoldotta.
Ha valaki tud egy unortodox, alternativ megoldást, hálás lennék.
Előre is köszönöm: Üdv Zoli -
zodes
aktív tag
Sziasztok!
Már az elején elakadtam.
8GB pendrive-ot leformáztam a leírtak szerint. Van egy iMac-em, inteles, SnowLeóval. Terminalba beírtam:
udo /Applications/Install\ OS\ X\ El\ Capitan.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/MyVolume --applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ El\ Capitan.app/
Kért jelszót, beírtam, majd ezt írta ki:
/Applications/Install OS X El Capitan.app does not appear to be a valid OS installer application.Az útvonal jó. Az applications mappába tettem a "Az OS X El Capitan telepítése" appot.
Sajnos hiába van iCloud-om, nem engedte letölteni a sierát, mert a gépem nem alkalmas a telepítésére.
Az el Capitant nem is találtam, máshonnan kellett beszereznem (egy ismerősnek megvolt).Máshogy létre lehet hozni telepítő pendrive-ot?
Üdv: Zoli -
zodes
aktív tag
Köszönöm!
Ezt a két oldalt már böngésztem. De most is tudtál újat mondani.
Végül is csak a lap és proci, ami gondot okoz egyenlőre. De főleg a proci, mert annyiféle van, hogy nem elég, hogy i3, i5, i7 dehogy még van egy 4 jegyű szám utána és az sem mindegy.....Majd kinézek vagy 2-3 konfigot, legfeljebb jól megbeszéljük
-
zodes
aktív tag
Sziasztok!
Hát nagyon jó kis topic ez gratula!
Jó pár oldalt végig olvastam és az összefoglalót is.
Van egy iMac-em, de már több, mint 10 éves szegényke, már a torka is véres. Gyakorlatilag netezésen kívűl sok mindenre nem lehet használni.
Szeretnék Én is építeni egy hackintosht.
-Mindkét rendszert használom (win és mac).
-Anyagilag nem úgy állok, hogy vegyek egy új iMacet.
Arra lennék kíváncsi, ha kész (belakott) rendszer lesz, akkor teljesen úgy működik, mint nálam a Mac eddig?
Van-e ajánlott konfig a kapitányra? Úgy, hogy azért még pár évig nagyon ne kelljen bővíteni.
Nekem gyakorlatilag még semmi hardverem nincs. Tehát Én fordítva érdeklődöm, hogy milyen lapot és procit érdemes venni? Sajnos csak használtat tudok venni. Az is nagy segítség lenne, ha legalább socket-ben segítenétek, merre induljak el.
Üdv: Zoli
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Yettel topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen légkondit a lakásba?
- Medence topik
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Antivírus szoftverek, VPN
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged