- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Egy hét múlva érkezik a Honor Magic V5
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kushwavez
senior tag
válasz
mtomi95 #35509 üzenetére
Nincs baj a 8 GB rammal, elmegy vele simán.
a rendszer maga iszonyat gyors, sokkal gyorsabb mint a Catalina.
Viszont ez a RAM bug nagyon erős, nem tudom miatta használni a Safari-t. 1080p videónézésnél jön elő a hiba, nagyon egyszerűen lehet reprodukálni. Nyiss meg egy 1080p vidit az indavideo.hu-n, indítsd el, állítsd le, kicsinyítsd le a Safari ablakot, nyisd meg és indítsd el. Voilá, nézd a kernel_task RAM használatának felszökését.
Addig nincs semmi gond amíg nem állítod le és nem váltogatsz a lapok között, vagy kicsinyíted le.
Chrome-on és Firefox-on nincs probléma, de nem szeretem őket használni.Sikerült reprodukálni 3 haklin, 1 igazi MacBook Air-en. de nyílván hiába reportolom a hibát, a kutya se fogja megnézni.
-
kushwavez
senior tag
válasz
mtomi95 #34962 üzenetére
próbáld ki ezt a config.plist-et, még Ivy Bridge-hez használtam. Az Audio/Inject-et át kell írnod a sajátodra (17), illetve a Graphics/Inject/Intel-t False-ra, és az ig-platform-id sem kell, de szerintem ha nem csinálod meg akkor is működik. Illetve adj hozzá egy "-v" verbose bootargot, hogy indulásnál lásd ha valami baj van és megáll a dolog.
[link]Egyébként nem, a telefont manuálisan kellett DFU módba raknom.
-
kushwavez
senior tag
válasz
mtomi95 #34959 üzenetére
Én ezt használtam egyébként, nem kell hozzá SHSH blob (iOS 10.3.3): https://github.com/MatthewPierson/1033-OTA-Downgrader/
-
mtomi95
senior tag
válasz
mtomi95 #34958 üzenetére
Hát High Sierrán sem működik a program (meg a Siri sem).
A telefon ugyanúgy piros képernyővel abba hagyja a folyamatot.
Ez az USB-vel kapcsolatos hiba.
Mac gépeken USBC-nél van hasonló hiba, de nem értem nálam mi lehet gond...
Mellesleg a fent linkelt videóhoz képest, nálam meg sem jelenik a telefon, mint tárhely a Finderben.
Végig turtam a netet hackintosh usb problémákra, de minden USB3-ról meg limitek oldásáról szól.
Nekem meg összes van 4db USB2.0 és ennyi, még az első USB-k sincsenek bekötve, mert a házon csak 3.0 hubok vannak, de az alaplapon nincs ilyen.
Szóval nem tudom mit tehetnék.
Nektek milyen USB beállítások vannak a Cloverben (ha van)?
Amit érszre vettem, hogy nagyon lassan másol pendriveról, nem tudom ez gond e.
Hogyan tesztelhetném egy USB eszköz csatalakozását, hogy folyamatos e?
Van itthon egy TP-Link USB-s wi-fi adapter ezzel lehetne játszani, hogy kiderüljön folyamatos e a kapcsolat és ha igen, hogy? -
kushwavez
senior tag
válasz
mtomi95 #34936 üzenetére
A Beépített/Belso mikrofon az nem probléma, az ilyen alapból. Az erősséget fel tudod huzni a hangbeallitasok/bemenet kenun belül.
a HDD partíciókra: Az egész eszközön nincs több partíció csak az a 2 105 GB meg az 1 436 MB. Az unallocated space-t nagyon trükkös lefoglalni, de azért itt van róla egy guide:
https://apple.stackexchange.com/questions/209208/creating-a-partition-in-unallocated-space
De sokkal egyszerűbb, csinálj backup-ot es formázd ujra a meghajtót a telepitoben (a meghajtó nevére kattintva), torles APFS-kent, majd adj hozza több partíciót a particionalas segitsegevel (Pl. egy Data partíció exFAT-ra ha elszeretned érni más rendszerről is). -
kushwavez
senior tag
válasz
mtomi95 #34926 üzenetére
Akkor az nem elég ha csak az adott mappaban van? Lehet nekem ezért nem működött az AppleALC?
Bár a többi kext-el sem csináltam mást, csak bemásoltam a othermappába, de azok látszólag működnek is!
Lehetséges. Az AppleALC működéséhez szükséges az alcid=X bootflag (X helyére a megfelelő ID), míg más kexthez nem feltétlen szükséges akármi (Lilu, FakeSMC pl). Gyakori az 1-es ID így célszerű azzal kezdeni. A Siri is lehet ezért nem működik.A körben, diagramban hogy állításam?
A Nézet menüponton belül pipáld be az "Összes eszköz mutatása" menüt és magára az eszköz nevére kattints, majd Partíció és próbáld úgy. A képen gondolom az Untitled a macOS, ami a Tároló disk1-en belül van. de mi a disk0s3? Windows? Ha igen, akkor lehet azért nem tudja megcsinálni mert egy olyan partíció van rajta mit nem tud kezelni/méretezni (NTFS, FAT32, exFAT, EXT1/2/3/4). Csak az APFS/HFS+ lemezt képes átméretezni a macOS tudomásom szerint, és lehet emiatt gajdul meg a Lemezkezelő.MacOS-re van Compiz szerűség?
Ha ilyen ablakválogatósra gondolsz mint pl az alt-tab akkor igen, van. Mission Control-nak hívják, Be lehet állítani a rendszerbeállítások-> Mission Control -> Aktív sarkokkal is, azaz ha pl a bal sarkába húzod az egeret akkor bejön a Mission Control, illetve lehet billentyűkombinációval is.A lobból pedig sajnos nem lettem okosabb, de az biztos, hogy nem a vidikarihoz, hanghoz és kextekhez kapcsolódik. Lehetséges, hogy a config.plist-ben van valami elállítva, vagy a BIOS-ban. Egyébként használd a https://pastebin.com oldalát a logok, egyéb szöveges fájlok megosztására, sokkal egyszerűbb/jobb. Kérlek ide csatold fel a config.plist-ed tartalmát is, lehet ott van valami bibi.
-
kushwavez
senior tag
válasz
mtomi95 #34920 üzenetére
-AppleALC-t alcid=1 bootflaggel
Ezt hogyan hol tudom megcsinálni?AppleALC Clover/kexts/Other-be, config.plist/Boot/Arguments-hez alcid=1
Hová logol pontosan?
Amikor kernel panic-al újraindul a géped egy ablak megjelenik, hogy "Egy probléma miatt újraindult a számítógépe..." (vagy valami ilyesmi), menj rá, hogy "Jelentés" és ott kiírja mi miatt indul újra.A ventid sajnos nem tudod állítgatni macOS alatt, azt a macOS drivere állítja be.
-
tlac
Topikgazda
válasz
mtomi95 #34914 üzenetére
Nélküled és a leírás nélkül a lepkefingnyi angol tudásom és unixlike terminál ismeretemmel nem mentem volna messzire Hackintosh ügyileg! Szóval
!
jó olvasni a sikeredet
ha ezek most voltak az első próbálkozásaid a hackintosh világgal, akkor elég ügyes voltál, sokan megakadnak rajta és teljesen el vannak veszve
még egy dolgot tehetsz, hogy jobban működjön a kártyád, az pedig, hogy kísérletezel az smbios-szal (ez dióhéjban annyit határoz meg, hogy a macos milyen hadverre számít)
tiltsd le az igp-t a biosban és az smbiost iMacPro1,1-re írd át a clover configuratorban
előfordulhat, hogy ezután rosszabb lesz a helyzet és nem lesz kép (vagy még lehet kelleni fog egy plusz boot paraméter: agdpmod=pikera), szóval erre készülj (pl. ha meg van a telepítőd, akkor azzal még mindig tudni fogod indítani a telepített rendszert) -
kushwavez
senior tag
válasz
mtomi95 #34918 üzenetére
valami akkor neked nagyon nem stimmel ott, ha újraindul.
Fentebb olvastam, hogy VoodooHDA-t használsz hangra de ott az AppleALC is. na az úgy nem jó. azt javaslom töröld le a VoodooHDA-t és használj csak AppleALC-t alcid=1 bootflaggel. Tud a YouTube rossz lenni akkor is ha a hang nincs jól beállítva.
Illetve úgylátom nem használ adblockot, de azért leírom, hogy a YouTube új változtatásai miatt a bizonyos adblockokkal Safari-n nem indulnak a videók (AdGuard pl), én 1Blocker-t használok, azzal jó.De előtte nézd meg a kernel Panic logot, hogy mit ír, mi okozza a panicot.
Ventilátor: ezek a kártyák alapból nem pörgetik a ventiket ha nem érnek el egy bizonyos hőfokot, ez Windows-on is így van és normális.
-
mtomi95
senior tag
válasz
mtomi95 #34912 üzenetére
Megoldottam, illetve megkerültem a Youtube videó lejátszi hibát!
A Flash Player telepítése nem ért semmit, de más böngészőkkel már minden videó lejátszható.
Először a Google Chrome-t próbáltam, de az random, pár percenként újra indítja az egész rendszert.. Foglalmam sincs miért!A Firefox viszont “‘működik”.
Ezzel is újraindult már egyszer, de most is lassan 2 órája megy a lejátszás róla és eddig minden oké.Más:
Chrome és Safari alatt a Youtube kép minősége is vállalhatatlan volt, viszont FF-al meg teljesen normális a kép minőség.Ki érti ezt?
-
tlac
Topikgazda
válasz
mtomi95 #34902 üzenetére
A videokartya drivert hol tudom megnezni, hogy mukodik e? Vagy felesleges, mert ugysem megy? Keressek egybol RX 470 drivert?
ha jó a felbontás és nem laggol a kép, akkor jó
egyébként lilu és whatevergreen kext-ek kellenekhangkártyához pedig applealc kellhet, de ez is attól függ, hogy milyen cuccod van
-
tlac
Topikgazda
válasz
mtomi95 #34868 üzenetére
uefi-s telepítőt szeretnél készíteni?
ha igen, akkor így állítsd be, meg a telepítés helyének a pendrive-ot válaszd még ki előtte
felteheted még a clover configurator-t is, abban van egy gomb, amivel az EFI partíciót könnyen lehet mountolni, meg valószínűleg amúgy is szükséged lesz a programra mégegyébként Catalina-t is telepíthetsz, majdnem pontosan ugyanazt kell csinálni, mint a Mojave-hez
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Facebook és Messenger
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest