- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Fotók, videók mobillal
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kushwavez
senior tag
válasz
kazsmerlaca #36224 üzenetére
Ha rendesen létre van hozva a telepítő akkor a bootloadernek látnia kene. Ellenőrizd, hogy az USB GPT-UEFI módban van-e illetve hogy a drivers/UEFI mappában benne van-e az ApfsDriverLoader illetve VBoxHFS efi, ha OC akkor config.plistben Security ScanPolicy=0
-
kushwavez
senior tag
válasz
kazsmerlaca #36207 üzenetére
valszeg a SIP be van kapcsolva, az app meg nincs aláírva és letiltja.
Amiket meg tudsz próbálni:
kikapcsolt SIP
sudo gatekeeper --master-disable
sudo chown -R felhasználónév:staff <app>
sudo chmod -R a+x <app>
xattr -cr <app>majd próbáld újra.
-
RaZroX
addikt
válasz
kazsmerlaca #36209 üzenetére
Akkor terminalból érdemes megpróbálni, ott a "sudo" adja a rendszergazdai jogosultságot. Bár a pontos parancsot nem tudom, csak akkor terminalozok ha nagyon muszáj és akkor is google segítséggel. Szóval azt javaslom keress rá, hogy mit kell beírni.
-
RaZroX
addikt
válasz
kazsmerlaca #36207 üzenetére
Ha finderből a fájlra jobb egér, majd megnyitást nyomsz, akkor sem kínálja fel a lehetőséget, hogy megnyisd?
-
tlac
Topikgazda
válasz
kazsmerlaca #36201 üzenetére
na ezért kellene rendesen beállítani, hogy ne legyenek ezek az anomáliák
hackintool-ra nézz rá, annak van egy kis súgója is, meg nézz meg hozzá pár youtube tutorialt és akkor megoldható
bár még akkor sem olyan egyszerű, főleg ha valami hibába belefutsz, mint korábban én itt -
tlac
Topikgazda
válasz
kazsmerlaca #36198 üzenetére
korábban jó volt?
usb portokat rendesen beállítottad?
ha nem, akkor az csak véletlen volt jóa macos csak 15 portot tud kezelni, az usb3 2-nek számít, így elég alaposan configolni kell, hogy úgy működjön, ahogy szeretnéd
és a 15 felettieket pedig tiltani kell -
kushwavez
senior tag
válasz
kazsmerlaca #36183 üzenetére
mikor újraindul a Clover GUI-ban a "macOS Installer"-t válaszd ki
-
kushwavez
senior tag
válasz
kazsmerlaca #36157 üzenetére
Nem tudom megmondani.
Eltérő konfigurációk, eltérő eredmények.
Nekem egy Lenovo laptopom van, neked egy Z490 asztali konfigod, teljesen eltérő a kettő.Addig amíg ki nem próbálod addig nem tudod meg.
Esetleg csinálj backupot ha nem lesz jó vissza tudj menni.
-
kushwavez
senior tag
válasz
kazsmerlaca #36148 üzenetére
Nemhiszem, hogy akármi baj történne.
-
kushwavez
senior tag
válasz
kazsmerlaca #36142 üzenetére
Nekem nincsen vele problémám. sőt, eléggé meg vagyok vele elégedve.
honnan szedted? -
sanyi0627
senior tag
válasz
kazsmerlaca #36133 üzenetére
Telepítésnél első ujraindualsnál usb-ről indítok, kiválasztom a preeboot-ot és az apple logó után kiírja, hogy disk4: device is write locked és újraindul. Mi lehet a probléma?
köszi -
ddsteel
aktív tag
válasz
kazsmerlaca #36092 üzenetére
Köszi, igazából úgy okoskodom, hogy ez csak egy 9 éves gép, amin dolgozom (DTP) szóval mindenképp jobb lenne egy plusz gép. Annyira nem az motivál, hogy a Big Sur felmenjen, sokkal inkább az, hogy legyen egy új (pót) vas.
-
kushwavez
senior tag
válasz
kazsmerlaca #36088 üzenetére
hmm.. nem tudom, nekem nem lép ki. de valószínűleg bug. Jelents a Feedback App-ban, de megnyugtatlak, hogy ügyet sem fognak rá vetni
-
Smiley
addikt
válasz
kazsmerlaca #36065 üzenetére
Igen legyen tele a cache mindig, aztan ha szuksege van valaminek arra a helyre, majd a kernel felszabaditja. A memory leak az mas, de nem ebbol szoktunk kiindulni.
-
Smiley
addikt
válasz
kazsmerlaca #36062 üzenetére
Basszus ez a memória lényege hogy folyamatosan ki legyen használva. Mi értelme van akkor ha csak üresen áll?
-
kushwavez
senior tag
válasz
kazsmerlaca #36060 üzenetére
ez ilyen sajna. vannak dolgok amik nem okék, de szerintem soha nem fogják ezt megoldani, ez Apple dolog.
További az csak az én kiakadásom a Big Sur-ról: én pl. konkrétan visszamentem Catalina-ra a RAM zabálás miatt, a record az 60 GB volt, szó szerint zabálta a swapot a kernel_task, engem meg annyira nem érdekel a kinézet, inkább működjön a rendszer jól... és ez így nem jó. eszi a meghajtóm, és ezzel csökkentve az élettartamát... ezt jelezték igazi Mac userek is... és egy ekkora bugot nem sikerült fixálni ennyi idő alatt... (bárhol bármikor reprodukálható, csak szólj ha szeretnéd)
nem értem miért nem sikerül egy ekkora bugot javítani... jelentettem, nem érdekelte őket... szeptember óta ott van, nincs rá válasz (11.2.3-nál tartunk). bebizonyosodott a gondolatom, miszerint ez egy "béta" teszt az Apple és az M1 számára.
sajnos nem csak ez az egyetlen, további kis (tényleg apró) dolgok miatt egyszerűen felhúztam magam miatta... sokszor egyszerűen nem képes másolni külső driver-ra, lefagy. NAS-nál, többször tapasztaltam, hogy konkrétan meghalt a rendszer másolásnál olyan szinten, hogy force restartolnom kellett. ez SOHA nem fordult elő Catalina-n.
nagyon remélem, hogy azért több odafigyeléssel adják majd ki az új macOS-t. szeretem használni nagyon, de ezek az őrületbe kergetnek. Követem a többiek példáját és nem frissítek.
Nemsokára lesz egy egyszerű + külső meghajtóm csak tesztelésre, azzal majd tesztelem a dolgokat azt ha működik akkor mehet is élesbe.
-
kushwavez
senior tag
válasz
kazsmerlaca #36058 üzenetére
https://github.com/xzhih/one-key-hidpi
ezt próbáld. -
szocsaba
csendes tag
válasz
kazsmerlaca #35990 üzenetére
A vezetéknélküliség lenne a cél. Van javaslatod, akár billentyűzetben is ?
-
Wulfgar78
csendes tag
válasz
kazsmerlaca #35917 üzenetére
Alaplapi csatlakozód rendben van ? Nálam csak akkor jelenik meg a fejhallgató kimenet , ha bedugom a fülest. Ilyenkor eltűnik a belső hangszóró. Ha kihúzom megjelenik a belső hangszóró. OC 0.6.5 Big Sur 11.2 . Winyóz alatt is vacakol ?
-
BeZol
őstag
válasz
kazsmerlaca #35549 üzenetére
igen
sztem igen
sosem csináltam ilyet
ilyet sem csináltam
nem, a háttérben megy bezárt böngésző esetén is! (jobb felső sarokban kell ikonra kattintva kikapcsolni) -
kushwavez
senior tag
válasz
kazsmerlaca #35550 üzenetére
Én most teszem fel a Thinkpad-re, vlaszeg probléma nélkül fel fog menni.
@Smiley, igen így van. Mostmár minden rendben van egyébként, A Clover-nek kell a Recovery partíciót megoldani, jelenleg a v5127-nél nem lehet róla bebootolni.
-
Smiley
addikt
válasz
kazsmerlaca #35550 üzenetére
Persze, ha van idod meg kedved debuggolni... btw nem ertem mi ez a rohanas, ilyenkor erdemes mindig 1-2 hetet varni, addig hozzaigazitjak a clover/weg/lilu parost, aztan siman telepitheto.
bmeg, fel napig gondolkoztam azon, hogy mi a franc lehet az hogy " kapu számot megadni?"
Amugy transmission vagy ha command line parti vagy akkor rtorrent. -
kushwavez
senior tag
válasz
kazsmerlaca #35545 üzenetére
Nagyon sok alkalmazásnál ez van, egyszerűen nem foglalkoznak a Maces verziókkal. Egyszer megcsinálják, tesztelés nyílván elmarad, azt annyi.
Én nekem amúgy a qBittorrent Windows alatt sem ment.
A Deluge az régi, viszont nekem szépen működött mindig.De már 1 éve átálltam a routeres torrentre (majd Raspberry Pi NAS-ra). ASUS routeren, főleg Merlin fw-vel gyönyörűen működik a Transmission. Windows-ra is és Mac-re és Linux-ra is egy oldschool Bittorrent 1.8 kinézetű kliens van hozzá, a neve "Transmission Remote GUI". Ez szépen rácsatlakozik a local ip-re (vagy ha be van állítva akkor WAN ip-re) és gyönyörűen végzi a dolgát, eddig soha nem volt vele problémám, szintén a Raspberry-n. Mindig működik, minden eszközömről elérem, nincs probléma.
-
general
addikt
válasz
kazsmerlaca #35539 üzenetére
Na ez most megoldotta, bezartam és ujrainditottam. Egyből lejött a cucc max sebességgel. Ez a qbit volt, előtte a bittorrent halt meg, az semmit nem csinált. De én is állandóan szenvedek, tényleg fura, higy Macen ezek szarakodnak.
viktor001 köszi, megnézem ezeket is! -
GD
őstag
válasz
kazsmerlaca #35502 üzenetére
valami dns bizbasz lehetett nálam vagy a szolgáltatónál, mert mobilnetről elértem, egy flush cache megoldotta, azért köszi, megijedtem hogy lelőtték az oldalt
-
Senator
aktív tag
válasz
kazsmerlaca #35519 üzenetére
Music in the fire... rendesen megleptél, nagyon igényes muzsika, gratulálok!
Kurva nagy like-ot kapsz érte
-
tlac
Topikgazda
válasz
kazsmerlaca #35488 üzenetére
az adatlapon van egy cuccok mező, az lenne jobb erre a célra, csak nem szokás használni
pedig olyankor segítség lenne, amikor valaki elakad és hosszasan megy a szál, mert egy idő után már nem tudom, hogy mire szeretné telepíteni a macos-t és vissza kell keresgélni
-
szocsaba
csendes tag
válasz
kazsmerlaca #35431 üzenetére
Másik ssd-n Catalina, azon jó, de az új rendszeren nem. Más gondom nincs :)
-
bbmt
senior tag
válasz
kazsmerlaca #35371 üzenetére
Itt még ez is megvan megemlítve. De viktor001 írása alapján próbáltam, de nem megy.
-
general
addikt
válasz
kazsmerlaca #35366 üzenetére
Azért a legutolsó, 10900-as (vagy 10700, nem tudom, mindegy, a 10-es intellel) iMac elég fasza lett, odaver mindennek, elég erős lett.. majdnem olyat vettem. azzal egy ideig nem lesz gond. max, ha jön egy M2/M3-as (mittomén..) iMac és olyan lesz, hogy érdemes cserélni. de sztem azt még egy ideig nem adják ki, ki kell fusson ez a széria is. asztalin marad is egy ideig nekem a hakli, de a macbookot cserélni fogom, ha lesz 15/16"-os új, abból az alap pont jó lesz backup gépnek, utazós munkagépnek.
-
kushwavez
senior tag
válasz
kazsmerlaca #35223 üzenetére
Szerintem itthon nem nagyon találni olyan PCI-e kártyákat (BCM94360, BCM94360CD, BCM94360CS2, Fenvi) amivel van natív Wifi+BT támogatottság macOS alatt, hvaprón és egyéb oldalakon esetleg el lehet csípni párat, én is ott adtam el egyet egy hacklis kollegának. Ezek több része szinte biztosan Aliexpressről vagy Ebay-ről jött, nem kell félni tőle tökéletesen mennek. (az enyémben már Sierra óta ketyeg egy BCM94352Z amit Aliról vettem) Ezekkel jársz a legeslegjobban, a Fenvi elég jó kis PCI-e natív kártyákat árul.
USB Wifi adapterekből majdnem az összes támogatott (TP-Link leginkább), de nem lesz vele AirDrop és egyéb macOS funkciód, csak net, van hozzá egy fapados szoftver. Én kerülném.
Illetve van pár ASUS és TP-Link branded csak Wifi PCI-e kártya, talán elérhetőek Mo-n, de nem vagyok benne biztos: ASUS PCE-AC66, ASUS PCE-AC65, TP-Link Archer T9E. Nos ezek valószínűleg mennek simán miután beteszed, elméletileg AirDrop-od lenne, viszont Bluetooth hiányában Handoff nem lenne (de ez csak elméletbe, nem próbáltam).
-
rsanya87
tag
válasz
kazsmerlaca #33831 üzenetére
Rendben. Mondjuk azért akartam valami frissebbet, mert valahol olvastam, hogy pl az iTunes sem támogatott már high sierra alatt. Én meg megijedtem h nem tudjuk használni
Akkor itt is azt jelenti, hogy működik tovább csak frissitéseket nem kap?
-
rsanya87
tag
válasz
kazsmerlaca #33827 üzenetére
Nekem jó a mojave is, vagy a high sierra, lényeg h működjenek vele a lentebb írt dolgok.
-
kushwavez
senior tag
válasz
kazsmerlaca #33732 üzenetére
Félreértés elkerülése érdekében írom, PCI-e Adapter kell magához a kártyához, amit majd beteszel a PCI-e csatiba.
Máté94 küldött egy linket amit ott is van amire gondoltam (#33723), csak lapozni kell az oldalon az “Airport Adapter” részhez. -
kushwavez
senior tag
válasz
kazsmerlaca #33726 üzenetére
én aliexpress-en vettem, de lehet ebay-en, amazon-on is kapni.
Kell hozzá 4 db kext, ezek után teljesen használható.
ha notiba szeretnéd ellenőrizd, hogy milyen foglalatod van. Nekem azért lett ez a kártya mert M.2-es foglalatom volt, és 2 antenna csatim. Ha neked 3 antennád van, akkor érdemes a BCM43602 kártyát választanod, ezt csak berakod és működik, semmi nem kell hozzá.Ha PC-hez szeretnéd akkor kelleni fog egy PCI-e adapter is ahhoz a kártyához amit kinéztél.
Itt van egyébként egy oldal ami összegyűjtötte a működő/nem működő kártyákat.
[link]
Az Atherosok közül is vannak amik működnek, de én nem ajánlom őket. Volt egy atheros kártyám amivel csak szenvedés volt, és meg is szűnt a támogatása. -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
És ha van szerencsérd rajta van a whitelisten, ami néhány laptopnál jelen van.
-
Smiley
addikt
válasz
Ebay-en, lehetoleg bontott mac-bol.
-
Smiley
addikt
válasz
kazsmerlaca #33682 üzenetére
Ez par eve ilyen viccesen van megoldva. 2 vagy tobb display eseten ha mondjuk alul van a dock-od, akkor azon a display-en ahol szeretned, hogy legyen a dock a kovetkezot kell csinalni: elkezded huzni az egeretet lefele es huzod tovabbra is attol fuggetlenul, hogy a cursor mar elerte a display aljat, es egyszercsak atrakja oda.
-
Máté94
addikt
válasz
kazsmerlaca #33682 üzenetére
Ez nem Hackintosh-hoz köthető kérdés. Simán kérdezheted bármelyik Apple Mac topikban.
Konkrétan nem tudom, mert nincs kettő monitorom, de a Settings/Dock alatt biztos van valami ilyesmi beállítás. -
kabalababa
tag
válasz
kazsmerlaca #33629 üzenetére
Nekem sincs benne a magyar, Mojave-t használok, de állítólag a Catalinába már bekerült.
-
kabalababa
tag
válasz
kazsmerlaca #33626 üzenetére
"Hiába ismeri a macOS rendszerszinten a magyar nyelvet, helyesírás ellenőrzés még mindig nincs. Most biztosan felszisszentek a túloldalon, ami részben jogos is. Ugyanakkor ingyenes, illetve fizetős megoldások is léteznek, amivel már remekül lehet dolgozni."
-
Máté94
addikt
válasz
kazsmerlaca #33626 üzenetére
Szerintem nyugodtan megkérdezhetted volna az "igazi" mac OS-es topikban is.
Ez nem Hackintosh-függő szerintem.
Ezt találtam, amit sokaknak ajánlottak.
-
rii
nagyúr
válasz
kazsmerlaca #33417 üzenetére
ok!
hogy csinaljak ilyen biztonsagi masolatot?
-
rii
nagyúr
válasz
kazsmerlaca #33411 üzenetére
azt hiszem, nem csinaltam
-
Lazika
senior tag
válasz
kazsmerlaca #33389 üzenetére
Akkor ott valami nagyon nem volt jó... Nekem nem szaggat. Valamit nagyon nem jól csináltál.
-
fuze
őstag
válasz
kazsmerlaca #33339 üzenetére
Ennek biztonsági okai vannak. A don't save-re azért csak kattintani lehet, hogy ne szálljon el a cuccod véletlenül sem.
MAC-en lényegesen több olyan korlátozás van, ami nem teszi lehetővé a UI abszolút transzformálását és ez jól is van így. Lehet van amit az ember picit nagyobbnak szeretne, de én azt gondolom, hogy ezeket az arányokat és minden felületi elemet elképesztő kutatási és tesztelési munka előzte meg, hogy minél tökéletesebb legyen az ergonómia.
Persze ha az airpods-ról beszélnék akkor hazudnék, mert szerintem kényelmetlen.
(#33340) totron Úgy értettem, hogy átlag userként ha nem szabod testre mint az őrült lehetnek hiányosságok. Azzal egyetértek, hogy a linux teljesen testre szabható. Viszont érteni kell hozzá.
Windows: Közös hálózati mappa egy lutri, érthetetlen beállításokkal. Linux NAS-ra csatlakozás sem megy csak úgy. Nem működő funkciók: System Image Backup. Még engedi is megcsinálni azt a rohadt image-t. De nem működik
"kivették". Válasz: Használt 3d party-t. LOL
-
scream
veterán
válasz
kazsmerlaca #33334 üzenetére
Hát szerintem ezek közül sokra van egyszerű megoldás:
- file műveleteknél -> Finder helyett használj valami mást, pl Pathfinder vagy ForkLift (ha már amúgy is TCM-hez van minden hasonlítva a másik oldalon)
- nálam Office és Skype alatt is működik a helyesírás ellenőrzés, így valami beállításra (vagy annak hiányára) gondolnék
- kicsomagoláshoz (pl Unarchiver) beállítható, hogy ne rakja külön mappába
- törlés asztalon cmd+backspace by default, de del-re is rakható
- ki lehet kapcsolni a thumbnail-ek mutatását az ikonokon, akkor mutatja a kiterjesztéshez tartozó default ikont FInderben, ForkLiftben és Pathfinderben is állítható (bár hatékonyabb nem szemmel keresni kiterjesztést, hanem mondjuk az alapján sortolni, ha már az egér mozgatás meg lett említve, hogy nem elég hatékony)
- Acrobat-ról nem tudok nyilatkozni, ha esetleg kicsit pontosabban leírod, mint a "hülye ablakok", hogy mit dob fel, lehet valakinek lesz ötlete rá, mi lehet a megoldás rá
- mind a K750-hez, mind az MX Anywhere 2-höz van Mac app - Logitech Control Center és Logitech Options (hát én kb 6 évig wired Apple keyboardot használtam Win alatt is, nem látom, hogy bárhol kevesebb lenne, mint az említett K750, sőőt - nekem is volt K750em -, persze kinek mi)
- böngészők nálam mindig mindent megjegyeznek - az ablakokat és a pozíciókat is
- PS (2019 CC) ben az említett felugró ablaknál esc-et nyomsz és olyan, mintha a No-ra nyomtál volnaEzeket anélkül írom, hogy védeném esetlegesen a macos-t, nekem is van vele problémám, de jóformán az összes általad felsorolt probléma pár pillanat alatt orvosolható, így egy kicsit nem akarásnak nyögés a vége ennek az egésznek - legalábbis számomra.
-
general
addikt
válasz
Mindkét OS-nek megvannak az előnyei és a hátrányai, ez nem is kérdés. Azt kell eldönteni, kinek melyik a kényelmesebb és/vagy hatékonyabb. Én a MacOs sokszor totálisan logikátlan marhaságait utálom, de megszoktam, és összességében kényelmesebb és szebb. Pedig lassabbnak érzem sokszor a Winhez képest. A kitömörítés pl egy vicc (Unarch.). De nem használom annyit, hogy igazán zavarna.
Szóval sok apróság van pro-kontra. -
kushwavez
senior tag
válasz
lehet, hogy most elbeszélek melletted, de pl nálam:
- a helyesírás ellenőrzés mind működik (az office az meg különálló, nem macos kezeli, de ettől függetlenül nekem működik)
- a böngészők nem felejtik el a nyitott ablakokat, egyszerűen nem zárom be őket/beállítom hogy ne felejtse el zárás után se
- Del gombot szintén be lehet állítani
- 3 monitorral rendelkezem, nem felejtik el a pozíciót
- alvó állapot után a youtube videóim mennek tovább
- adobe acrobat szintén különállótöbbivel egyetértek
-
fuze
őstag
válasz
kazsmerlaca #33326 üzenetére
Reménykedek benne, hogy ez csak irónia.
-
fuze
őstag
válasz
kazsmerlaca #33324 üzenetére
Adobe-nál csak végtelen RAM és egy jó processzor kell. Kivéve ha videót is vagdosol. A gpu-t csak a rendereléshez használja.
Lényeg: egy gtx750m-el vagy egy radeon rx560-al is összefossa magát.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
kazsmerlaca #33303 üzenetére
Bocsi, nem figyeltem a GPu tipusara.. XD
-
Smiley
addikt
válasz
kazsmerlaca #33303 üzenetére
Oké, akkor átfogalmazom. Azok az újabb Nvidia kártyák amik csak Webdriver-rel mennek (GTX7xx-től felfelé, kivéve a GTX750) nem működnek Mojave alatt.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
kazsmerlaca #33301 üzenetére
OS Verzio? Hekkelt nvidia driver?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged