- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabady
aktív tag
Cseréltem a támogatott BCM94360NG-re. Integrált GPU-val lehetnek akkor ezekszerint gondok. Sonomáig akkor talán megéri frissíteni... más egyéb ?
Frissítéshez a szokásos OC és egyéb kextek frissítése elegendő ?
@Naja
Nem akarok flamelni, de rajtad kívül más értette mit kérdeztem. Ha indulatkezelési gondokkal küzdesz kérlek ne itt, máson töltsd ki. Elhiszem, hogy mindenki küzd a problémákkal és idegesíti a sok hülye, de ha nem tudsz építő jelleggel válaszolni, akkor inkább maradj csöndbe.Köszi
-
Gabady
aktív tag
Van egy az aláírásomban szereplő hacklim, jelenleg Monterey-el, ami jól működik. Egy ideje sajnos nem volt időm követni a dolgokat, meddig lehet frissíteni, úgy hogy a hardverek is normálisan menjenek ?
-
Gabady
aktív tag
Kis inaktívkodás után el kezdtem kicsit utánanézni ennek a Venturanak. Ha jól látom a skylake procikat is dobták az intel hd5xx-ekkel együtt. Jól gondolom, hogy akkor a kis hackbookomnak a Monterey a vége, hiába ajánlja a Venturat ?
Mondjuk most látom, hogy át lehet b*szni, skylake->kaby lake fakeid-vel. De mennyire működőképes így a dolog ? Mert amúgy így sem egy rakéta.... -
Gabady
aktív tag
Nem tudom miért erőltetik ennyire hogy évente kiadjanak új macost. Semmi értelme nem volt. Illetve azt sem értem minek kellett most ismét egy air. főleg egy 15"os air, aminek a lényege pont a kompaktsága lenne... Azon kéne dolgozniuk, hogy az airt elfelejteni, ipadokra pedig macost tenni. Annyira közel van egy pro és egy air ára egymáshoz.
Mint tudjuk az "M" csippek elég bikák, simán megoldhatnák... -
Gabady
aktív tag
Skylake proci tamogatott még Ventura alatt? Megéri váltani egy stabil Monterey-ről?
-
Gabady
aktív tag
-
Gabady
aktív tag
-
Gabady
aktív tag
A napokban sikerült szert tennem egy 4770K procira.
Jól sejtem, hogy ha az IGP-t is szeretném használni, akkor váltanom kell az eddigi MacPro SMBIOS-ról iMac -ra ? Illetve az OC config fájlba a HD4600-at fel kell vezetnem? -
Gabady
aktív tag
Halihó!
AppleMusicot használtok -e ? Illetve aki igen, csekkolja már le légyszike, hogy számítógépen ha bluetooth eszközre játszik le zenét, lejátssza -e vagy tovább ugrik a következő trackre. Nekem ezt játssza. Airpodssal is és egy Sony bt. hangszóróval is....
iPhone-on hibátlan. -
Gabady
aktív tag
Bios nekem is így néz ki. Megzavart, hogy a hackintool is vezérlőnként más és más kexteket ajánlott. Mappelni meg muszáj voltam, mert nem mentek az usbim normálisan, meg amit írtam is, az egerem laggolt. Az állítható DPI-s egerem hirtelen mozdulatokra nem reagált, hanem megtorpant.
Lényeg a lényeg, hogy a fentebb leírt metódus jól működik, csak az usbinjectall, nem volt megfelelő verziószámú.
-
Gabady
aktív tag
válasz
Gabady #37270 üzenetére
Na, meglett a hiba forrása, hiába írtam a bootflageket, nem változott semmi az usb portoknál.
A FakePCIID-ket száműztem, jött vissza a bevált Xhciunsupported.kext plusz az usbinjectall.kext.
A bootflageknél pedig az lett a megoldás, hogy nem legfrissebb usbinjectall.kext volt a kext mappában. Feltettem a legújabb kextet és azonnal megy a bootflag! -
Gabady
aktív tag
"az Xhciunsupported az valószínűleg az adott platform-tól függ, hogy kell-e"
Igazad lesz, Z97-es lappal nem működik.
Tegnap több formában is próbáltam, de nem listázta a portokat megfelelően. USBinjectall.kext-el feldobja az összes USB2.0 portot, viszont a 3.0-t nem, hiába a bootflag. Kicsit utánanéztem hogy ennél a csipszetnél mit javasolnak. Volt amúgy egy alap problémám, magas DPI-s gamer egerem van és gyorsabb mozgásnál "rántásnál" belaggolt az egér. Ezt sikerült orvosolni a EHC1->EH01 és EHC2->EH02 patch-ekkel.A vezérlőm 8086:8cb1, ehhez a FakePCIID_XHCIMux, és a FakePCIID kextet javasolták. Restart után nem működött egy USB eszközöm sem, úgyhogy eltettem pihenni a dolgot, majd ma ismét nekileselkedek.
-
Gabady
aktív tag
válasz
Gabady #37263 üzenetére
Akinek azzal van problémája, mint nekem is, hogy van olyan 3.0 USB ami nem hajlandó csak 2.0-s eszközt vinni annak az alábbi lehet a megoldás a mappelésnél.
Xhciunsupported.kext + USBinjectall.kext -re lesz szükség, amit hozzá kell adni az OC/kext mappához, illetve a config.plist-hez.
Restart.
Megnyitod a hackintoolt, majd USB fül, "Clear all" majd "Refresh" gomb.
Ha ez megvan, akkor láthatod az USB portokat, zölddel jelölve az aktív portokat.
Megnyitod a config.plist fájlodat, megkeresed a bootflageket és beleilleszted ezt a sort: " -uia_exclude_ss " majd mentés.(ezzel a paranccsal deaktiválod az USB3.0 portokat)
Restart.
Elindítod ismét a hackintoolt, USB fül, "Clear all", "Refresh" majd minden portba bedugod a kis USB2.0-s eszközöd, ekkor az összes portnál ahova bedugtad, zölden felvillan az a sor.
Ha végigpróbáltad az összes portod, (ne feledkezzünk meg az usb-c portról sem!) megnyitod ismét a config.plist fájlodat és a bootflageknél módosítod a parancsot " -uia_exclude_hs " -re. Ekkora CSAK az USB3.0 port fog működni. FONTOS, HOGY HA USB BILLENTYŰD VAN, ILLESZD BE AZ ALÁBBI PARANCSOT IS: " uia_include=HS01,HS02" - HS01, HS02 a billentyűzet és egér portja, ezt nyilván a te gépednek megfelelően módosítsd!
Restart.
Mégegyszer megnyitod a hackintoolt, USB fül, és most az USB3.0-s eszközök jöhetnek.
Miután itt is végigpróbáltuk az összes portunkat, szintén ki kellett hogy zöldüljön a portok sora.
Ha ez megvan, nincs más dolgunk mint kijelöljük azokat a portokat, amelyek használaton kívüliek (nem zöldültek be) és töröljük őket "Delete".
Ha ez kész, kiexportáljuk a mappelést, amit az asztalon láthatunk. Ezek közül a fájlok közül az "SSDT-UIAC.aml"-re lesz szükségünk, amit bemásolunk az OC/ACPI mappába és hozzáadjuk a config.plist fájlunkhoz. Illetve a bootflagekből kitöröljük az "-uia exclude hs " parancsot.Kész!
-
Gabady
aktív tag
Ezt az usb patch-elést egyszer valaki elmagyarázhatná, mert nekem van olyan usb portom, ami nem hajlandó mind a két módban menni. Illetve laptopon ha belenyúlok, megcsinálom a patchelést, olyan bootloopot kapok, hogy nem bootol be a rendszer, illetve jön a DSMOS arrived, azt elhalunk....
-
Gabady
aktív tag
Újabban ez az ablak fogad minden egyes rendszerinditaskor. Otlet?
OC0.8.0, monterey 12.4 [kép] -
Gabady
aktív tag
Arra mondhatnátok még valami okosat, hogy rendszertöltés után, mielőtt bejönne a bejelentkezőkép, a hackli kikapcsolja a monitort, majd vissza. Vannak esetek amikor már vissza nem. Ilyenkor restart és jó.
Du. megosztom az efim. RX6600XT a kártya, OC0.8.0 ill. legfrissebb Monterey.
-
Gabady
aktív tag
ALC892 esetében alcid=1-el megjelenik 2 hátsó kimenetem, plusz az előlapi panel, illetve a digitális kimenet, ami tök jó, viszont a digitális kimeneten nem ad hangot.
olvasgattam kicsit, alcid=98-al van digitális kimenetem, viszont analóg nincs.
A digitálisat szeretném elsősorban használni, tudnátok ebben segíteni ? -
Gabady
aktív tag
Ha egy csak dedikált GPU-val rendelkező Xeon-ra teszem fel, jól gondolom, hogy az iMac SMBIOS-t elfelejthetem ? MacPro-ra kell váltanom igaz ?
-
Gabady
aktív tag
Ha esetleg más is küzdene Monterey alatt a hosszú boot idővel NVMe esetén, akkor javaslom frissítsen OC-t legalább 0.7.9-re és a "SetApfsTrimTimeout" -ot állítsa 0-ra.
Nálam ez vált be és ismét pikk-pakk bootol a rendszer! -
Gabady
aktív tag
Az asztali konfigommal hasonló bajságba estem bele, aztán azt hiszem a 3. próbálkozás után visszaállt maga. Viszont nem tudom milyne SSD-d van, de Monterey-nél nagyon sokan panaszkodnak hihetetlenül lassú boot időre, köztük én is. Erre figyelj, vannak SSD vezérlők amiket nem szeret.
-
Gabady
aktív tag
Monterey alatt más nem küzd a baromi hosszú boot idővel ?
Nálam itt állunk és várunk. -
-
Gabady
aktív tag
Sziasztok!
Találkoztatok már olyan hibával, hogy a BS-t frissíteném Monterey-re és letölti, elindul a telepítés, gép újraindul, elkezd bootolni a Macintosh HD-ről, kb negyedig elmegy a csík, majd ismét újraindul és akkor már az eredeti partíciót indítja és visszaállítja az eredeti állapotot.
Ergó nem frissít. Viszont hibaüzenet sincs.
Ötleteket várok. -
Gabady
aktív tag
válasz
kushwavez #36928 üzenetére
Amit betettem 2 fotót, és írtam sorokat. Igazából még intel wifim van és az elég döcögősen akart menni. Egyelőre marad a Big Sur, ez mind a két gépen stabil. A TimeCapsule valóban úgy működött, hogy kettévettem a vinyót és egyik partíciót a gépnek, a másikat pedig a laptopnak hagytam és működik. Bár a jogokkal voltak problémák, de sikerült ezt is eszközölni
Amúgy egy Dell Latitude 7480-ról van szó, i5-6300u, 16GB DDR4, UHD520, 500GB Nvme.
Config.plist -
Gabady
aktív tag
válasz
kushwavez #36923 üzenetére
Nem jön, be is tölt a rendszer, csak kb 2 perc a boot idő. Viszont meguntam a genyózást és ezzel a friss OC-val és configgal visszatettem a Big Sur-t, azóta hibátlan, gyors. Egyelőre marad mind két gépen a 11.6.3
Más:
Van külső laptop vinchesterem. Ezt mind két gép esetében használhatom biztonsági mentés készítésére? -
Gabady
aktív tag
válasz
Milo629 #36884 üzenetére
Itt nem mindegy, hogy mi van kiválasztva. Az egész meghajtót törlöd, vagy csak a partíciót.
Más: elég lassú az írási sebességem nvme-n. Írás kb 200MB/s de az olvasás 1200MB/s.
Az interneten olvasgattam, nem egyedi az eset, de többek ezt windowsos illesztőprogram cserével oldották meg.
MacOS alatt mi a teendő ?
Toshiba 256GB-os NVMe, i5-9500, 16GB RAM -
Gabady
aktív tag
Tegnap a kis hacklimba upgradeltem a memóriát. 8GB-ról 16GB-ra.
Érezhetően gyorsabb lett a masina! (i5-9500, UHD630)
CPU_before
CPU_after
GPU_before
GPU_after -
Gabady
aktív tag
Halihó!
Akinek esetleg nem működne laptopon a fényerőszabályzás, hiába az SSDT-PNLF, próbálja meg bekapcsolni a legacy bootot.
Nekem volt csúszka de nem tudtam állítani a fényerőt és a legacy boot bekapcsolása megoldotta a problémát! -
Gabady
aktív tag
Szia!
Az intel wifihez neked nem kellett külső program ? Heliport-ot javasolják a fejlesztői oldalon.
Háttérvilágítás nekem sehogy sem akar menni. Próbáltam az általad linkelt kextet, a csúszka megjelenik a beállításokban és ennyi.
EFI [link]
(Dell Latitude 7480)
Átnéznétek és tudnátok segíteni az esetleges hibák javításán, felesleges dolgok törlésén stb? -
Gabady
aktív tag
-
Gabady
aktív tag
Dilemmába vagyok, szeretnék tanácsot kérni.
Jelenleg aktívan 2 számítógépet használok, egyik a leírásomban szereplő, ezen win10-et használok, és alkalmanként játszok és sajnos a VGA miatt csak HS-ig támogatott.
Illetve egy HP Prodesk 460 G6 típusú gépet, hackintoshként, 0-24-ben fut, napi használatos, médiaszervert futtat etc.Szeretném leredukálni lehetőleg egy gépre a fenti összeállítást.
2 lehetőség van: vagy a Xeonos gépembe szerzek egy GTX 7es szériás VGA-t, vagy egy túlárazott RX-et és örülök.
A másik megoldás pedig az, hogy a HP gépbe egy normális VGA, táp és valószínűleg új ház is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged