-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Hali!
Tudja valaki hogyan lehet kext-et integrálni OSX telepítőbe úgy, hogy az a telepítő boot-olásakor be is töltődjön?
Vagy lehet egyáltalán ilyet?
-
törölt tag
Hali mindenkinek!
Van egy Asus F5VL típusú notim. Sikerült feltennem rá az iPC féle 10.5.6-os verziót.
Minden működik, de valami nagyon zavar.Megbuzeráltam az AtiRadeonX1000.kext-et, hogy működjön rendesen az x2300-as integrált videókártyám. Működik is, de olyat csinál, hogy ha rákattintok valamire az egérrel, akkor marad egy maszat. Aztán pár kattintás után máshol marad ott a nyom.
Előtte a 10.6.3-as iAtkos verzió volt fenn, azon jól ment, de az meg nagyon terhelte a procim.Valakinek valami használható ötlete?
-
törölt tag
Hali!
Tökéletes a rendszerem, egyetlen apró hiba azért még akad.
ALC887-es hangom van, de nem megy az AppleHDA, pedig ezer megoldást kipróbáltam. Feltettem helyette a VoodooHDA 2.7.2-es verziót, amivel minden tökéletes, valamint az info.plist-ben az iGain értékét levettem 0-ra, hogy ne legyen háttérzaj.Annyi gondom van vele, hogy halk. Nem lehet ezen hangosítani? Info.plist-ben nem lehet valamit megbuzerálni, hogy hangosabb legyen?
Valakinek valami ötlete?
-
törölt tag
válasz
#68216320 #13160 üzenetére
Most így hirtelen nem tudok neked mit mondani, csak azt, hogy az X3100 tökéletesen megy az OSX alatt, mert Intel-es.
Nekem is az volt az előző laptop-omban, de azon 10.5-ös OSX volt. Szinte semmi nem volt kompatibilis a rendszerrel, csak a VGA, de az hibátlanul.Nézz körül az InsanelyMac-en, vagy oda írj, ha itt nem tudnak segíteni!
-
törölt tag
Hali!
Problémáim akadtak a tökéletesnek tűnő rendszeremmel!
VoodooHDA driver van fent és néha elég recsegős, de némelyik film hangja elég f*s. Ez driverhiba. Gondoltam kicserélem a hack-elt AppleHDA-ra.ALC887/888b-s hangom van az alaplapon, annak DSDT nélkül is mennie kell.
Visszatettem a 10.6.2-es AppleHDA.kext-et, feltettem mellé a HDAEnabler.kext-et, illetve az Extra könyvtárba beletettem az ALC887-es kext-et. Újraindítás után a következő történt.A System Preferences-ben megjelent a driver. Intel High Definition Audio.
Viszont hang nincs és ha belépek a hangbeállításokhoz, ott sem tudok semmit választani, mert nincs ott semmi. Olyan, mintha egyáltalán nem is lenne feltelepítve a hangkártya driver-e.Valakinek valami ötlete? Gondolom buzerálni kell valamelyik kext-et.
Minden más tökéletes, ez az egyetlen sarkallatos pontja a rendszeremnek. Na meg, hogy nem megy 64 bit-en, csak 32-őn, de az nem zavar annyira. -
törölt tag
Helló mindenki!
Következő problémám adódott. Mivel a Retail nem volt tökéletes, ezért feltettem az iatkos s3-at. Minden működik is, épp csak az 5670-es VGA-m nem, úgyhogy gondoltam ráfrissítek 10.6.7-re, abban már natív támogatás van.
Feltettem a 10.6.7 Combo Update-et és a hozzá tartozó legacy kernel-t is.
A következő újraindításkor kapok egy egy DEVICE IN SLOT--1 üzenetet, van hogy többet is, de onnan már nem áll fel a rendszer.Sokmindent kipróbáltam, kapcsolók, kext variálás, de nem megy.
Valakinek valami ötlet?? -
törölt tag
Ha feltenném a VLC player-t és alapértelmezettnek állítom be, akkor az fogja kezelni az online videókat is vagy akkor is a quicktime komponenseit fogja keresgetni?
-
-
törölt tag
válasz
KlezOne #12391 üzenetére
Én nem látok hibát!
Az utolsó 2 sor csak azt jelenti, hogy betöltötte neked a natív NTFS driver-t, hogy OSX alatt is lásd az NTFS-re formázott partíciódat vagy winchesteredet. Ettől elvileg nem akad el.
Nekem is ez az utolsó 2 sor, azután simán indul a rendszer.Menj a /Extra/Library/Extensions mappába és húzd bele az ntfs.kext-et a kukába. Ettől nem lesz instabil a rendszer. Az utolsó 2 sor már nem lesz ott, viszont az NTFS-hez sem fogsz hozzáférni. Ha nem ez volt a gond, a kexthelper-rel utána vissza tudod tenni.
Vagy nem akad el a betöltés? Csak zavar az a 2 sor?
Vagy én értettelek félre? -
törölt tag
Meg kellene próbálni egy Live linuxot és futtatni rajta egy lemezellenőrzőt.
Ha Boot szektor hibás egy winyó, akkor dobhat ki ilyen hibát. A Unix alapú operációs rendszerek kényesek erre és ha ilyen jellegű hiba áll fenn, akkor a linux kidobja.Ha ez a gond, az javítható Linux és Windows alól is.
-
törölt tag
ALC 887-es (10EC 0887)
A MultiBeast-es AppleHDA megoldás nem működik. Igaz belepiszkálni nem próbáltam.
A VoodooHDA-t tettem fel, de nem tökéletes.Még nem is zavarna annyira, ha a HDMI nem viszi át a hangot, de akkor legalább a hangszórómnak legyen nomális audio driver-e, ami nem recseg és nem húzza a hangot.
Akkor elégedett lennék. -
törölt tag
válasz
#01993216 #12367 üzenetére
A Cool and Quiet-et szerettem volna működésre bírni az OSX alatt. Amikor nem használja annyira a CPU-t, akkor visszaveszi a feszültséget 1.4V-ról 1.0V-ra, így nem is melegszik annyira. De mivel nem lesz DSDT-m, így ez eleve kiesett.
Online filmet nem tudtam nézni. Movshare-es link volt, de nem tudom milyen formátum.
Windows alatt DivX web player és az AC3filter mindent visz.OSX alatt meg fent volt a legújabb Perian-t, feltettem az AC3 és XVId komponenseket a Quicktime, hogy erre akkor is kidobja nekem, hogy nem tudja kezelni a Video formátumot, amikor rányomtam az indításra.
Akkor ne is várjam, hogy jó lesz a hang OSX alatt?
-
törölt tag
A problémák, amikkel még nem sikerült kibékülnöm az OSX alatt:
1. CPU hőfokszabályzás (gondolom a DSDT megoldaná)
2. Ha rádugom a HDMI kimenetre a TV-m, csak a kép megy át, a hang nem.
3. A VoodooHDA jól kezeli a hangot, de intenzívebb kódolásnál recsegés szerű hangot ad.
4. A Quicktime komponensek hiánya, amikkel nem tudok online filmet nézni. (gondolom némi olvasgatás után megoldódna)
Már lassan 2 hete ezzel szórakozok. A végén lejár a szabadidőm, mehetek dolgozni és már megint nem lesz időm játszani.
-
törölt tag
Gondjaim akadtak a DSDT patcheléssel.
Találtam egy jó kis videót a YouTube-on, hogyan is kell csinálni. Feltettem a DSDTSE-t, kiolvastattam a DSDT-t, elmentettem, majd rányomtam arra, hogy Compile.
Ki is dobta, hogy mik a hibák.Bal oldalon a Fix-eknél megkerestem az ehhez tartozó javítást. Adott egy kis ablakot, hogy milyen sorokat kell átírni és hogy mire.
A gond csak az, hogy nincs a DSDT-mben olyan sor, amit át kellene írnom, így nem tudom kijavítani a hibát.Valakinek valami ötlete? Vagy valaki, aki meg tudja szerkeszteni a DSDT-met?
-
törölt tag
Na visszatettem a Mac-et. Sikerült megoldanom az ACPI problémámat. Végre minden működik, még a CPU szenzor adatait is látom OSX alatt.
Sikerült lenyomnom tartós 47C fokra, ami a win7 43C fokához képest szerintem nagyon jó.Az adatok valós idejűek, nem FAKE, kiléptem és ugyanezek az értékek vannak a BIOS-ban is.
...ja és nem akar felszállni a gépem a hangos ventillátortól.
Na MOST elégedett vagyok.
Ha valakinek van ilyen, vagy hasonló konfigja, esetleg tervez ilyet venni a jövőben, akkor szivesen készítek egy tutorial-t lépésről lépésre!í
-
törölt tag
Kiváncsiskodnék!
Van egy 4GB-os pendrive-om. Szeretnék kipróbálni egy másik OSX verziót, de nem fér rá. Bele lehet valahogy nyúlni ezekbe a képfájlokba?
Úgy értem, hogy tudom nekem mi kellene belőle. Ha szórok ki belőle felesleges kext-eket, amik tudom, hogy nem kellenek semmire, akkor talán össze tudom nyomni annyira, hogy ráférjen a 4GB-os pendrive-omra.
Lehet ilyet csinálni??
-
törölt tag
Én meg közben trükközök egy kicsit.
Rájöttem, hogy ha csak a gyári OSX-et teszem fel, akkor nem kapok powermanagement unrecognised hibaüzenetet, tehát nomálisan működik, amit gondolom akkor az update csesz el. Most azt fogom csinálni, hogy update előtt lementem az Extra könyvtáram.
Update után felteszem a Multibeast-ből újra a fakesmc és nullcpupowermanagement kext-eket és meglátjuk megy-e. Ha nem, akkor belerakom a kimentett driver-eket.
Nagyon kiváncsi vagyok. -
törölt tag
válasz
Máté94 #12264 üzenetére
Tudom mi az az AHCI, csak azt nem tudom van-e befolyása erre. Mindegy!
Elvileg az OSX boot-oláskor kivágja, hogy ACPI gondja van, vagyis hogy nem tudja kezelni a PWM-es ventit és maxon járatja. Ez könnyen előfordulhat.
Viszont ha én holnap ill. ma patch-elek egy DSDT-t, az működőképessé teheti nekem a PowerManagement-et az OSX alatt vagy AMD procival ez esélytelen?
-
törölt tag
válasz
Máté94 #12261 üzenetére
Nem a procim féltem, mert azt nem olyan könnyű kinyírni. Ha túlmelegszik, akkor annak előjelei vannak. Lefagy, kikapcsol, kék halál, stb..
Hanem hogy melegebb, mint amúgy szokott lenni, jobban teker a gyári CPU hűtőm és baromi gyorsan meg fog halni.Csak most azt nem tudom eldönteni, hogy az OSX feltelepítésétől ment fel ennyire a hőfokom, vagy attól, hogy AHCI-re és S3-ra állítottam át a BIOS-om.
Most csak sima Win7 van fent, most néztem meg, 42 fokos a procim. Amikor mind a két oprendszer fent volt, akkor meg 55 fokon ment.Nagyon kellene az a Xigmatek hűtő, de még nem tudtam szorítani rá. Elviszi az árát a bank.
-
törölt tag
válasz
P3TR!CK #12252 üzenetére
Most nem tudok, de majd küldök. Nem fog túlmelegedni, mert nem engedi a hűtő.
PWM-es, de hallom, amikor terhelem, hogy fel akar szállni a gépem. Ezt így sokáig nem fogja bírni, nem akarom kiherélni. Majd ha lesz egy jobb.Kérdés, hogy a BIOS beállításoktól melegszik jobban a CPU-m, vagy az OSX-től.
-
törölt tag
Ez a processzor tartósan 60 fok felett károsodik. Megfigyeltem, hogy alapjárat és terhelés között 15 fok külömbség van. Ha alapon 55 fokos, akkor ha nekiállok játszani, 70 fokos lesz és az már tartósan sok.
Próbálja szerencsétlen Cooler-em lehűteni, de a gyári van rajta, ami amúgy sem halk. Most, hogy feloldottam a 2 magot, nagyjából 50-60% teljesítménynövekedést sikerült erélnem és eszemben sincs letiltani.
Viszont az eddig sem halk ventillátorom most gyakorlatilag visít. Pláne ha terhelem a CPU-t.
Majd ha egyszer megveszem végre a Xigmatek Gaia CPU hűtőt, amit kinéztem magamnak és lenyomja az alapjárati hőfokot 25-26 fokra, akkor sokkal nyugodtabban fogok aludni.Amúgy meg kriminális vagyok, nem szeretem a kontárkodást. Vagy működik egy rendszer tökéletesen, hiba nélkül, vagy nem kell. Mindig tökéletességre és precizitásra törekszem, ez biztos szakmai ártalom nálam.
-
törölt tag
válasz
Máté94 #12246 üzenetére
Volt FakeSMC-m és ApplePowermanagement-em is. Intel-es és NullCPU-s is.
A BIOS-ban nekem van HW info és ott néztem. Az OSX nem látta a CPU hőfokot.
Win7 alatt pedig a PC Probe.Megismerte a procim az OSX, de boot-nál mindig az jött kis, hogy powermanagement unrecognised or invalid.
DSDT lenne a megoldás?? Az nem volt. -
törölt tag
Le kellett töröljem az OSX-et.
Nem működött nomálisan a Power Management része és alapjáraton 55 fokos volt a procim. Windows 7-en meg egész napi játék után szokott 55 fokos lenni, alapon meg csak 40.
Kérdés, hogy ez az OSX-től volt, vagy attól, hogy át volt állítva a BIOS-om AHCI-re és S3-ra.Valakinek valami ötlete? Vagy megoldása a problémára?
Konfigom az adatlapomon!UI.: Nem akarom agyonkinozni a CPU-mat, mert még nem tudtam lecserélni a hűtőt, viszont feloldottam a gyárilag tiltott 2 magot és hűt ugyan, de hangosabb a gépem, mint egy helikopter. Sokáig így nem húzza, úgyhogy nem akarom kinyírni, ezért kellene valami baráti megoldás a problémára.
-
törölt tag
válasz
varsam #12240 üzenetére
A Hackintosh gyakorlatilag egy teljes értékű OSX a te saját nem támogatott hardveredre optimalizálva. Ha mindenből a megfelelőt teszed fel, akkor mindennek működnie kell.
Kivéve talán a BootCamp, az ritkán megy Hackintosh-on, de már lehet, hogy arra is van valami megoldás.Szerintem az iCloud is menni fog, hacsak nem kell hozzá valami regisztráció az Apple felé. Ha olyasmi, mint a Jolicloud nevű linux felhő alapú programrendszere, akkor az regisztrációköteles és az valószínűleg nem fog menni.
Még nem láttam ezt élőben, nem tudom a működési elvét, de vannak itt tőlem okosabbak is, majd megmondják.
-
törölt tag
válasz
varsam #12237 üzenetére
Amikor indul a rendszer, akkor a -s kapcsolóval indítsd.
Parancssor for bejönni, ide ilyen sorrendben írd be a következőek:
fsck
/sbin/mount -uw /
passwd root
adj meg egy root jelszót, amit szeretnél (nem fogja semmi jelezni, amit már beütöttél)
touch /var/db/.AppleSetupDone
rebootAztán újra fog indulni a gép, de már a regisztráció ablak nélkül. Simán betölt, de bejelentkezést fog kérni. Itt a felhasználónév a root lesz, a jelszó pedig az, amit megadtál neki.
-
törölt tag
Valaki segíthetne egy kicsit abban, hogy mit kezdjek ezzel a hibaüzenettel:
ACPI_SMC_PlatformPlugin::start failed
waitForService(resourceMatching(AppleIntelCPUPowerManagement) timed out
Powermanagement unrecognised or invalidMindezektől függetlenül mőködik a rendszer, de engem nagyon zavar ez a 3 sor.
Az AppleIntelCPUPowermanagement.kext törlése nem oldja meg a problémát.Köszi
-
törölt tag
válasz
DanielK #12207 üzenetére
Tök mindegy melyik verziót teszed fel, mindegyik jó.
Viszont az a Dual Boot nem fog működni, amit én leírtam, mert már fent van a Windows 7-ed. Vagyis az OSX nem tud magának létrehozni EFI partíciót.
Más Dual Boot megoldás is létezik, ami jó lehet neked, de szerintem az macerásabb. Ha rákeresel a YouTube-on, biztosan találsz olyan videót, amiben így csinálják. -
törölt tag
-
törölt tag
Egy kis segítség azoknak, akik szeretnének Dual Boot-os megoldást egy Windows mellé!
Lépésről lépésre!1. Indítsuk el az OSX telepítőjét.
2. Ha elindult nyissuk meg a Disk Utility-t.
3. A Partition fülön válasszunk 2 partíciót. (ki mennyit szeretne, nekem 2 van)
4. Az első legyen az OSX, a második a Windows-é.
5. Az OSX-hez válasszuk a Mac OSX Extended Journaled opciót és adjunk neki nevet. Mondjuk OSX.
6. A Windows-hoz válasszuk az MSDOS-FAT opciót és adjunk neki is valami nevet. Mondjuk WINDOWS 7.
7. Ha ez megvan, kattintsunk a Partition gombra és pár másodperc alatt el is készül.
Fontos, hogy ezt a partícionálást ne a Windows-ban végezzük el, mert akkor nem fog működni az OSX-ünk. Az OSX létrehoz magának egy kis rejtett EFI partíciót, amit nem tud, ha ezt a Windows-ból csináljuk meg.
Végeredményként a 2 partícióra való bontáskor 3-at fogunk kapni. Az első lesz az EFI, amit nem látunk, a 2. lesz az OSX-nek szánt partíció és a 3. lesz a Windows-nak szánt partíciónk.8. Ha végeztünk a partícionálással, akkor lépjünk ki és indítsuk el a Windows telepítőjét.
9. A telepítőben 3 partíciót fogunk látni. A 3. lesz az, ami nekünk kell. A nevében is benne lesz: Partíció 3: WINDOWS 7 (mert ugye ezt a nevet adtuk meg neki az OSX alatt)
10. Kattintsunk a Meghajtó beállításai fülre és egyszerűen csak formázzuk le. NE hozzunk létre új partíciót.
11. Ha kiválasztottuk, akkor indítsuk is el a telepítést. Induláskor nem kell megijedni, hogy nem lehet választani még a 2 operációs rendszer között.
12. Ha kész van a Windows-unk, akkor tegyük be az OSX lemezt, indítsuk újra a gépet és boot-oljuk be az OSX telepítőjét.
13. Nem kell belépni már a Disk Utility-be, hiszen a partíciók már megvannak.
14. Amikor megkérdezi a telepítő, hogy melyik partícióra szeretnénk telepíteni, akkor válasszuk a korábban létrehozott partíciónkat, jelen esetben az OSX nevűt.
15. Innen a szokásos módon telepítük fel a rendszerünket.
16. Ha készen vagyunk, akkor telepítsük fel a Chameleon Bootloader valamelyik verzióját.
17. Ha ezzel is készen vagyunk, akkor vegyük ki a lemezünket és indítsuk újra a gépet.
18. Induláskor a Chameleon Bootloader fog elindulni 1 ikonnal, amit ha nem bántunk, akkor az OSX fog elindulni. Ha viszont megnyomunk egy gombot, akkor rögtön 2 ikon lesz és szabadon választhatunk, hogy az OSX illetve a Windows induljon el.
19. Mindezek feltelepítése után az OSX bármikor újratelepíthető, nem fog változás történni a Boot menüben. Viszont ha a Windows-t telepítjük újra, akkor utána az OSX boot lemezünkkel kell elindítanunk az OSX-et és újra fel kell telepítenünk a Chameleon-t, hogy visszaálljon a régi rend.
Sok sikert hozzá mindenkinek!
-
törölt tag
Töröltem az ntfs.kext-et a /S/L/E mappából. Ennyi!
Az fstab-os megoldással próbálkoztam egy darabig, de ez nem akart összejönni. Linux-os múltamból pedig elég jól megy. Le is tiltotta, de a driver akkor is indult a boot-al.
Töröltem a kext-et és megoldódott a problémám.
Tegnap sokkal gyorsabb volt a rendszerem, mint most.Elképzelhető, hogy azért, mert most GUID partíciós táblát használok, nem MBR-t? Van ennek valami köze ehhez?
Te gépekkel is foglalkozol főállásban is vagy ezt csak unaloműzésből nyomod?
-
törölt tag
Senki???
1 hete szenvedek ezzel a sz*rral, végre sikerült mindent tökéletesíteni, de egy nyomorult drivert nem tudok törölni.
Diliház lesz a vége!!
A bebootolási folyamat végén betölti az NTFS driver-t. Tovább tart neki, mint az egész boot folyamat. Idegesít. Le akarom tiltani, nem kell nekem semmire az NTFS partícióm az OSX alatt.
-
törölt tag
-
törölt tag
Segitségre szorulok.
Boot-oláskor mindig elindul a legvégén az NTFS driver. Rohadt gyors lenne a gép, de ez nagyon lefogja a boot-omat. Rádadásul nem is kell semmire, mert van ugyan NTFS particióm, de nem akarom használni az OSX alatt.
Hol tudom beállitani, hogy az NTFS driver ne induljon el Boot-oláskor?
-
törölt tag
válasz
Smokalot126 #12169 üzenetére
Szerintem az b*romság, hogy az iatkos verzióval nem lehet megformázni a winyót. Ugyanaz a driver kezeli a meghajtókat. Ha látja a winyót, akkor kezeli is. Szimplán csak balf*sz volt, aki a tutorial-t csinálta.
Én a helyedben megpróbálnám az iatkos v7-et, vagy ha nem megy, akkor az iatkos 5i-t, aztán update-elni.
-
törölt tag
válasz
PredatorNo1 #12171 üzenetére
Próbáld meg a Nawcom boot CD-jét az iBoot helyett. Állítólag az a legjobb. Ha mégsem menne, akkor még mindig ott van Empire EFI. Valamelyik biztos elindul pendrive-ról.
Nekem Nawcom-os van, a legújabb, simán ment a Flashboot-al elsőre. Szerintem sokkal macerásabb a Chameleon-t szerkesztgetni. Pláne ha nem értesz hozzá, mint ahogy én sem. Tovább tart utánaolvasni, hogy mit és hogy, mint megcsinálni.
Próbálj másik Boot lemezt!
-
törölt tag
válasz
PredatorNo1 #12167 üzenetére
Az jó!! Nézz után a neten, mondjuk az InsanelyMac-en! Nagyon sok Asus laptop-hoz van hack-elt BIOS, ami eleve úgy készült, hogy OSX kompatibilis vagy fel vannak oldva benne a LOCK-ok és szinte minden beálltáshoz hozzáférsz vele.
-
törölt tag
válasz
PredatorNo1 #12165 üzenetére
Legújabb BIOS-od van fent? Milyen alaplapod van?
-
törölt tag
válasz
PredatorNo1 #12163 üzenetére
Ha megy CD-ről, akkor pendrive-ról is mennie kell, mert akkor nem az ISO-val van a probléma.
BIOS-ban minden jól van beálltva?
-
törölt tag
válasz
PredatorNo1 #12161 üzenetére
Nem tudom mit jelent.
Milyen konfigod van? Intel vagy AMD alapú?
-
törölt tag
válasz
PredatorNo1 #12159 üzenetére
Azért nem megy, mert a Boot CD-k, mint pl. az iBoot vagy a NawCom Boot CD-je, nem egy sima ISO, hanem HFS+ vagyis OSX kompatibilis formátum. Ha nem irod rá a pendrive-ra, hanem csak simán rámásolod, nem fog menni, mert hiányzik neki az inditó környezet.
A HFS+ particiók legegyszerűbb pendrive-ra irási módja, a Flashboot nevű program.
Tessék, itt a LINK, ahonnan le tudod tölteni.
1. A Boot CD ISO fájlját betöltöd egy képfájlkezelőbe. pl. Daemon-Tools vagy UltraISO
2. Elinditod a FlashBoot nevű programot. Demó, de ne foglalkozz vele. Bedugod a pendrive-od és simán csak leformázod.
3. Elindul a program, kiválasztod az első opciót! CD---USB
4. Következő lapon megadod neki a betöltött ISO fájlod meghajtójának elérési útját.
5. Következő lapon kiválasztod a Wrap Bootable CD/DVD-t. Ha más is lesz ott, vagy feldob valami ablakot, ne foglalkozz vele!
6. Következő lapon kiválasztod a pendrive-od meghajtóját!
7. Utána már csak NEXT és FORMAT NOW! A többi lapon nem kell álltani semmit. Se nevet, se semmit. Szépen végigmegy és amikor feldobja, hogy befejezte, akkor már boot-olhatsz is a pendrive-odról. Előfordul, hogy kiir valami hibát a pendrive-ra iráskor, de attól még nagy valószinűséggel rámegy, csak várni kell egy kicsit. Ha mégsem, akkor kezd elölről!
Menni fog, én igy csináltam!
Sok sikert! -
törölt tag
válasz
PredatorNo1 #12157 üzenetére
Szerintem csak akkor fog menni, ha mind a 2 vagy Pendrive-on vagy lemezen van. Ha az egyik ezen, a másik megh amazon, akkor nem fog menni. Én is beleestem ebbe a hibába és nem értettem a dolgot.
Nekem a boot volt pendrive-on, a leo pedig DL lemezen. Bebootoltam a pendrive-val, de ilyenkor azt érzékeli DVD olvasónak, tehát elvileg ugyanazon "PORT"-on kell lemezt cserélned.
Én a Flashboot-al csináltam HFS+ partciók kiirását Pendrive. Talán egyszerűbb, mint a Transmac.
-
törölt tag
Azért mert az Apple-é benne van a gyári telepitőben, nem kell másik kext-re cserélnem, ha újratelepitem a rendszert. Amúgy meg visszaraktam a régit tökéletesen működik.
Le kell még törölnöm a rendszert, mert dual-boot-al akarom win7 mellé és most csak OSX van a gépen. Most arról irok.
-
törölt tag
Hozz egy puskát és lőj fejbe!!! Hogy lehettem eddig ennyire vaksi! A megoldás ott lebegett a szemem előtt.
Feltettem újra az egész rendszert. Rátettem a 10.6.8-as Combo Update-et, a 10.6.8-as v2-es Legacy kernel-t, a Chameleon RC5-öt.
Beleraktam a /Extra könyvtárba az ElliottLegacyRTC.kext-et, kicseréltem a fakesmc.kext-et a legújabbra, az ApplePS2Controller.kext helyett meg feltettem a VoodooPS2-t.Láss csodát, működik a rendszer. Nincs kernel panic, felismerte a procit, ramot, mindent. Bepipáltam a Use Kernel Cache-t és baromi gyors lett a rendszer.
Még az audio driver telepítése van vissza, de ha ezt összekinoztam, akkor talán az is menni fog!
Viszont így, hogy működik végre az ACPI-m, lehet, hogy az Apple féle PS2 is normálisan működne. Talán kipróbálom azt is.
-
törölt tag
válasz
flashouse #12131 üzenetére
Felesleges mind a 2 könyvtárba feltenni, mert mind a 2 betöltődik a rendszer indulásakor. A rendszer kext-ek java része a /S/L/E mappában található. Ha Kext Helper-el telepítesz, az úgyis odateszi, a Multibeast meg a /Extra könyvtárba. Ha csak felmásolod, akkor gyakorlatilag mindegy, csak ne felejts el Repair Permission-t csinálni.
Én legalábbis így szoktam, de az még nem azt jelenti, hogy működni is szokott.
-
törölt tag
válasz
DanielK #12133 üzenetére
Nekem Xbox360-am volt játékra, nem is egy, csak én elég sokat játszom olyan játékokkal, mint pl. a Mass Effect, vagy az Elder Scroll sorozat, ahol gyakorlatilag a párbeszéd alakítja a cselekményt és a konzolokhoz nem igazán van játékmagyarítás. Jól beszélek angolul, de mindent azért én sem értek meg és beleuntam a sok fordítgatásba.
Eladtam mindenem és visszatértem a jó öreg PC-hez.
-
törölt tag
Dehogynem! Jó is volt!
Aztán beállítottam neki valamit és elszállt az egész. Aztán újratelepítettem a rendszert, ugyanúgy csináltam mindent, ahogy előzőleg és megint jöttek a kernel panic-ok. Nekem ebből az jött le, hogy akkor előtte sem volt jó, csak épp olyanja volt, hogy nem fagyott ki.Ma más megközelítésből próbálkozok és csak a 10.6.7-es Update-et teszem fel. Majd kiderül mi lesz.
-
törölt tag
válasz
DanielK #12123 üzenetére
Nekem már volt mindkettő. Sokkal jobban szeretem az AMD-t! Ha sokat játszol, mint én, és nem mindegy, hogy mennyit költesz a gépre, akkor okosan is lehet jó gépet játékhoz összapkolni, de ahhoz AMD kell, mert olcsóbb.
OSX terén az tény, hogy a Core 2 Duo E8400-as procimmal gyerekjáték volt Leopard-ot telepíteni, ezzel az AMD-vel elég keserves. Lassan 1 hete szenvedek vele, de ahogy magam ismerem, úgysem nyugszom, amíg nem sikerül egy nomálisan működő rendszert rávarázsolnom a gépemre.
-
törölt tag
válasz
#01993216 #12128 üzenetére
Találtam egy pár érdekes dolgot az M4A78L-es alaplapról, ami gyakorlatilag ugyanaz, mint az enyém csak egy kicsit régebbi kiadás. Mindene stimmel az enyémmel. Most ezen a vonalon próbálok elindulni.
Több helyen láttam, hogy CMOS Fix Hack-et nyomtak a DSDT.aml-be. Ezt a részét annyira nem vágtam le, hogy ez pontosan minek is kell bele, de a DSDTSE-vel ezt én is meg tudom csinálni. Nem teszek ezzel kárt az alaplapomban, ha mégsem működne a DSDT fájlom??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest