- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ko9
addikt
válasz
Redskin3048 #14565 üzenetére
nVidia GT240 széria elég jól megy Macek alatt semmi mókolás nélkül, ezt tapasztalatból mondom.
-
ko9
addikt
válasz
sp@rtan #14500 üzenetére
Ha már van egy működő FakeSMC azt ne cserélgesd. Ez a hibaüzenet azt jelenti, hogy nincsennek rendesen megadva neki a jogok. Húzd be a S/L/E mappába, nyomass egy KExt Utility-t és kész.
Ha minden igaz jövőhéten hétvégén én is visszatérek a Maces berkekbe. Sikerül Mac gép elé űlnöm, és ha a terveim jól működnek, akkor Natív Bootcampet fogok PC-re telepíteni
-
ko9
addikt
1 kérdés: Gigabites routered van? Mert a 80/25-ös net nem jelent egy gigabites kártyának nagy terhelést. Ha a NASban sem gigabites kártya van (bár ha újabb akkor ezt nem tartom valószinűnek), és nem gigabites routered van (esetleg csak egyik portja gigabites), akkor se lesz nagy terhelés...
Ha esetleg külsőt akarsz mégis, akkor ilyen chipes hálókártyákat keress:
RTL8168 / RTL8168B / RTL8168C
RTL8111 / RTL8111B / RTL8111C / RTL8111CP / RTL8111D / RTL8111D(L) / RTL8111DP -
ko9
addikt
válasz
sp@rtan #14260 üzenetére
Lehet baj...
Írd át ilyenre:
<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>Yes</string>
<key>GenerateCStates</key>
<string>Yes</string>
<key>GeneratePStates</key>
<string>Yes</string>
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>
<key>Kernel</key>
<string>mach_kernel</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string>npci=0x2000</string>
<key>Legacy Logo</key>
<string>Yes</string>
<key>Theme</key>
<string>LoginToLion</string>
<key>Timeout</key>
<string>2</string>
<key>UseKernelCache</key>
<string>No</string> -
ko9
addikt
Reggel lejött a 10.8DP, azt hiszem megvan a hétvégi program
-
ko9
addikt
válasz
Phantomhive #13802 üzenetére
Te írtad, hogy passzolod miért nem megy a videólejátszás, arra írtam
-
ko9
addikt
válasz
Phantomhive #13795 üzenetére
Videókártya nem klappol (nincs normális QE/CI) ha nem játsza a videókat.
-
ko9
addikt
válasz
Stauffenberg #13640 üzenetére
Ittevagy: [link]
-
ko9
addikt
válasz
AdamP900 #13525 üzenetére
Bocsi elfelejtettem a PÜ-re válaszolni, most jut eszembe
Elég sok PÜ-t kapok mostanában, mindig elkeveredik 1-2...
Próbálj meg egy NVEnablert MultiBeastből, hátha megold valamit... Vagy csak simán frissítsd a Chameleont Chameleon Wizarddal.
Persze, kezeli a Mac bőven a memóriát, csak telepíteni 1x4-el telepítsd!
-
ko9
addikt
válasz
BossBoss #13519 üzenetére
Ja ha nem megfelelő a kext akkor a titkosítás szokott problémát okozni... Így nem tudom, hogy milyen WiFi adaptered van, ezért nehéz kideríteni a probléma forrását.
A DSDT_fix.aml-t nevezd át DSDT.aml-re, úgy talán menni fog, de igen, elég ha bemásolod.
Boot: Rakj fel egy Chameleont (Chameleon Wizard-ot ajánlom), elvileg felismeri, hogy mi a helyzet - Esetleg megnézheted, hogy miért áll meg, és képpel tolmácsolhatod felénk... -
ko9
addikt
válasz
Grafiqs #13514 üzenetére
Persze, igazad van, én is a tiszta telepítést prefelálom, sokat szenvedtem annó vele, de legalább sokmindent megtanultam... Bár most egy ideje hanyagolva van... Nem is tudom, mióta utoljára néztem, még simán ha megrendeled a pendriveos verziót nem is lehetett telepíteni, azt még előbb át kell másolni egy másik pendrivera, stb...
-
ko9
addikt
válasz
Grafiqs #13512 üzenetére
Egyeseknek jobban tetszenek az OOB megoldások, minthogy telepítsenek 3 kextet, mert az mi rémisztő, hogy nyomni kell 3 gombot...
Mellesleg mióta Lion van, a MulttiBeast is megváltozott... Nem egyszer vágta már haza a rendszert ugyanazokkal a beállításokkal, amivel előtte meg jó volt...Más: Itt minden úgy kezdődik, hogy szerezz be egy EREDETI Liont. Na mármost ez magyarba nem olyan könnyű. Meg ismered gondolom az embereket... Hogyha már pénz kell rá, akkor nem is érdekel... Sajnos ez van...
Ja meg az AMD-sek ne is nézzenek rá... -
ko9
addikt
válasz
Mac kezdő #13477 üzenetére
Üdv!
Ha nem baj nem fordítom le:
1.) Save anything you want to keep on an external hard drive
2.) Insert your Mac OSX disk that came with the computer
2.) Restart your computer and hold the "option" key
3.) You will have the option to choose a hard drive or the install disk, choose to boot to the install disk
4.) Once booted go to the Utilities menu at the top and choose disk utility
5.) Choose the option to erase your disk and wait for it to erase.
6.) Restart your computer and it should boot to the install disk and come up with an installer
7.) Follow the installer and wait for it to reinstall Lion. -
ko9
addikt
BUÉK!! Boldog Utolsó Évet Mindenkinek!!!
-
ko9
addikt
-
ko9
addikt
válasz
csabi94 #13360 üzenetére
Nem feltétlenül szükséges. Keress rá a topikban, elmagyaráztam már párszor, hogy mire való... Nincs kedvem leírni megint, ha nem haragszol
-
ko9
addikt
válasz
csabi94 #13311 üzenetére
Ezeregyszer el lett mondva: iATKOS-t használsz, élvezd az előnyeit, de van hátránya. Ha MultiBeast-tel felrakod az AppleHDARollback-et (talán már nincs is benne), akkor ugyebár lesz egy AppleHDA kexted, de az iATKOSban módosítva van az IOPCIFamily kext is, ami így közösen gyönyörű KP-t okoz... ALC888 TÖKÉLETESEN működik patchelt AppleHDA-val. Viszont ahhoz mókolatlan Lion kell...
-
ko9
addikt
-
ko9
addikt
válasz
Smokalot126 #13204 üzenetére
Ha van egy alap működő rendszered, akkor bebootolsz a telepítőről, majd Disk Utilityvel lemented DMG-be a Lion partíciót, amit egy hiba után Restore művelet vált fel
-
ko9
addikt
válasz
Smokalot126 #13200 üzenetére
DSDT-t annyi telepíteni, hogy behúzod a /Extra mappába. Nem nagy valami
Verbose módban semmit nem fog vissza, én is mindig így használom
-
ko9
addikt
válasz
Smokalot126 #13195 üzenetére
Ez a hálókártyakext jó lesz neked. Amikor MB-vel próbáltam nekem is KP-zott, ezért maradt a kézi módszer
-
ko9
addikt
válasz
Smokalot126 #13187 üzenetére
Milyen kexttel próbálod telepíteni?
-
ko9
addikt
válasz
Smokalot126 #13184 üzenetére
Igérem, amint lesz időm válaszolok, csak szakdogát körmölök
-
ko9
addikt
válasz
Smokalot126 #13163 üzenetére
Chameleon Wizard-dal felraksz egy Chameleont, utánna a Pendrive /Extra mappáját átmásolod a meghajtó gyökerébe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" FHD I HDMI I W10 I Gari
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest