- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
Hirdetés
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabo89
senior tag
válasz
ZetorGumi #20705 üzenetére
A wifi nem fog menni. Lion guide
-
gabo89
senior tag
válasz
RohamDroid #20667 üzenetére
dsdt az alaplaphoz.
-
gabo89
senior tag
válasz
bobooo #17818 üzenetére
Milyen procik vannak bennük pontosan? Mert az APU-k még nem mennek.
Amúgy annyi kell, hogy restore-val rárakod a retail sl-t egy pendrive-ra, és utána a modusb-t is rárakod.
Vagy kiirod külön trancmac-kel windows alol a dmg-t, és a modcd-t. A modcd/modusb általában mindent felismer, és felrakja a bootloader-t is. A menet ugy szol, hogy boot modcd-ről, bejön a bootloader. Kicseréled a cd-t az SL dvd-re megvárod mig felporog. Kiválasztod a bootloaderben a dvd-t és telepítheted. -
gabo89
senior tag
válasz
#68216320 #16991 üzenetére
Igen, persze.
OSX alatt kell a java, és a muCommander. muCommanderrel megnyitod a pendrive-ot. Ezt kibontod, és a system mappát bemásolod a pendrive-ra. Felülírod a két fájlt (OSInstall.mpkg és OSInstall), és kész van.
(Van parancssoros megoldás, de ez a laikus.)Telepítésnél a Disk Utility-ben ujraformázod a lemezeket, az OS X particioja mellett a Windows-ét is itt kell megcsinálni előre (MS-DOS FAT).(!)
Felrakod az OS X-et, utána a Windows-t. Majd újra bebootolsz a pendrive-ről, belépsz az OSX-be, és felrakhatod a Chimerát.
Szerk:
a szerkesztésed utáni írásodat nem értem. A GPT (és az MBR) egy particiós tábla. Egy merevlemezen egy ilyen tábla van. Particióktol független.
-
-
gabo89
senior tag
válasz
odessa32 #16901 üzenetére
Ha csak porosodik, én szivesen elfogadom.
Ugysincs gepem.
Retail telepito + atom kernel
Bár én maradnék a lubuntu-n és az xp-nél. Szerintem a Lion már nagy lesz neki.
-
gabo89
senior tag
Szerintem is, most a Kepler-t fogják nyomatni.
Amúgy én ugy tudom, azért váltott az Apple AMD-re, mert az AMD odaadja a driverek forráskódját, így az Apple saját maga tudta írni rá a drivereket. Az nVidia nem adta oda a forráskódot, így minden drivert az nv írt. Szóval nem is tudom, miért tért vissza akkor az alma.
A támogatással majd meglátjuk mi lesz.
-
gabo89
senior tag
válasz
ritterkrisz #16787 üzenetére
Várd meg a Mountain Lion-t. A HD7700 sorozat még nem támogatott, az Ivy Bridge pedig nem teljesen.
-
gabo89
senior tag
válasz
ritterkrisz #16785 üzenetére
Szia!
Mi a konfigurációd? Ha olyan, akkor segítünk felrakni. Nem olyan bonyolult. Ha nehéz, akkor én vállalhatom. De hardverapron is hirdetnek szolgáltatást. -
gabo89
senior tag
válasz
benyboy #16766 üzenetére
Jó helyre telepítetted a ModUSB-t? Nekem működött. De akkor mindegy is.
A hang nálam is recseg, majd megnézem mivel lehet cserélni. Ha te cseréled, akkor töröld elötte a mostanit. VoodooHD néven van asszem'. Az Athlon II X2-esemen mindkét mag megy. Combo Update+Legacy kernel után nézd meg megy-e mind kettő.A kextekkel csak ovatosan, én felraktam egy másik hangot, de összeomlott töle az egész.
A sleepenabler működik nálam 10.6.8-on.QE/CI müködik?
-
gabo89
senior tag
Hát 6 gigát mozgat. Szóval lassu. De csak egyszer kell megcsinálni.
-
gabo89
senior tag
-
gabo89
senior tag
válasz
benyboy #16758 üzenetére
Ne transmac-el tedd rá, hanem disk utilityvel, a meglévő OSX-en. Transmac-el nem megy, nem arra való.
Restore magyarul, az írás alján.Ha ez megvan, töltsd le a ModUSB-t, és telepítsd a snow leopard telepítő USB-re. Így nem kell CD-t használnod.
Nem tudtam megnézni, milyen verziószámú. De biztosan a legujabb, mivel más nincs fenn a Nawcom oldalán, ModCD se. -
gabo89
senior tag
És milyen hátránya van annak, hogy külső HDD-ként ismeri fel?
-
gabo89
senior tag
válasz
gabo89 #16737 üzenetére
Közben találtam egy ModUSB-t.
Tehát felrakod restore-ral a Retail SL DMG telepitőt egy pendrive-ra, vagy egy HDD-re. Utána telepited a ModUSB-t arra a pendrive-ra, vagy particiora, amelyre felraktad a SL telepitőjét.Utána bootolsz a pendrive-ról/hdd-ről és telepited.
Restore. A háttértárad előtte leformázod Mac OS Journaled-re, és GUID táblát adsz meg neki.
A multibeast itt nem fog működni szerintem.
-
gabo89
senior tag
válasz
benyboy #16736 üzenetére
Hát nem igérek semmit.
Amit én csináltam. A 10.6.0-át restore-oltam egy pendrive-ra. Ezt a modcd-t használtam. Kiirtam, bebootoltam róla. Kiválasztottam az USB-t, és felraktam. Customizálásnál a LAN-t és a Wifit belehet még pipálni, ha megfelelő. Minden mást bepipált maga. (Bár nekem a LAN lassu volt, a wifi meg nem volt megfelelő tipus hozzá.)
Szóval felraktam, boot HDD-ről. 10.6.8 Combo Update telepités, utána nem inditottam ujra még. Legacy kernel telepités, és utána restart. A sleepenabler-t még nem raktam fel. Lehet tönkrevágja az egészet, szóval azt a végén rakd fel.Ha nincs pendrive-od a restor-hoz, felrakhatod a HDD egyik particiójára. Mondjuk csinálsz előre egy rendszer particiot, és egy adat particiot. Az adat particiora felrakod ideiglenesen a Snow Leo telepitőjét. Én legalábbis igy csináltam most.
-
gabo89
senior tag
válasz
Phantomhive #16730 üzenetére
Valahol olvastam a Microsoft oldalán, és a tonymacx forumán is. De most hirtelen nem találom. Viszont itt is látható. És én is tapasztaltam. GUID-ra nem tudtam Windows-t rakni a Giga P43-as lapomon. Szóval nem is értem, neked hogy mehetett.
Mac-en EFI van. Amugy ott a Boot Camp-et használják a Windows futtatására, ami tudja emulálni a BIOS-t és az MBR-t.
-
gabo89
senior tag
válasz
benyboy #16720 üzenetére
USB wifi adapterek. Vagy TL-WDN4800, ami működik airport extreme-ként.
-
gabo89
senior tag
válasz
RaZroX #16721 üzenetére
Sajnos nem fog menni, csak ha újra rakod a Lion-t.
A Windows BIOS-os alaplap esetében csak MBR táblára megy fel, az OS X viszont csak GUID-ra. (EFI-s alaplapon a Windows 7 felmegy GUID-ra is)
Viszont a Lion telepítőjét meglehet patchelni, hogy felmenjen MBR-re. De akkor lekell mindent törölni, új táblát kell megadni, és újra kell tenni mindent. -
gabo89
senior tag
Probáld ezt kext utility-val. link
-
gabo89
senior tag
Ma gondoltam egyet és felraktam a Retail Snow Leopard-ot az öcsém Ahtlon II X2-es gépére.
Elsőre felment. Nawcom modcd-je által egyből van hang (bár recseg), és QE/CI a HD4850-en. Később majd újra ránézek. A hangot meg kéne javítani, az ethernetet feléleszteni, és esetleg egy sleep modot is varázsolni bele.
Bár nem fog fenn maradni az OS X, csak egy kicsit gyakorlok AMD-re is.
ui: Le a kalappal Nawcom elött.
Nem is gondoltam volna, hogy ilyen egyszerű ahhoz képest. Aztán lehet annyira nem is jó, majd tesztelem.
-
gabo89
senior tag
-
gabo89
senior tag
Remélem lesz olyan Ivy Bridge-es laptop, ami a HP Probook 4x30S helyébe tud lépni.
blokad: örülök, hogy sikerült.
Bár inkább egy Retail-t tegyél fel. Vagy majd egy hónap múlva a Retail Mountain Liont.
-
gabo89
senior tag
Az "új" Mac Pro még viccnek is rossz. Az is gáz, hogy ~300e Ft alatt nem lehet Macbook-ot, ~200e alatt meg egyáltalán semmilyen Mac-et venni.
Maradunk a Hackintosh-nál.
-
gabo89
senior tag
válasz
blokad #16437 üzenetére
Természetesen csakis azzal.
Letöltöd a Mac OS X Lion (Mac App Store)-t és Unibeast-et megcsinálod a jelenlegi rendszeren. Utána felrakod a mostani helyére.Ha akarsz Windows-t az OS X mellé (egy merevlemezen, két partición), akkor patchelni kell a Unibeast-et.
Szerintem natívan mennie kellene a 315m-nek.
Majd megnézzük.
-
gabo89
senior tag
válasz
Hanttm #16415 üzenetére
Nem. Ott két link van. Az elsőben megtalálod a videot és a programot, amivel elkészíted a dsdt fájlt. A másodikban a patch fájlt /txt/, ami a dsdt elkészítéséhez kell.
Nézd meg a videot, és tudni fogod.
De a dsdt felrakása elött tedd fel a kexteket, mert nálam (nem értem miért), problémázott, és nem volt LAN.
-
gabo89
senior tag
válasz
Hanttm #16406 üzenetére
Ha felraktad a combo update-t. Tedd fel az audio és a lan kext-et, kext utilityval. Kext utility hang lan. A kexteket csak ráhúzod a kext utility ikonjára, majd jelszót beirod és telepíti.
Ha ezek megvannak és restartoltál, csináld meg a dsdt fájlt. Itt kell a java. Video alapján megcsinálod. A patch fájlt itt találod a lapodhoz. "dsdt.aml" néven az asztalra teszed, elinditod a multibeast-et. Kipipálod benne az userdsdt install-t, telepíted. Restart, a hdd-ről bootolsz, és elvileg minden kész van.
szerk: az 5870-en tudod állítani a felbontást? Launchpad, ha mozgatod az ikonokat, nem esik szét a kép?
Elvileg jónak kell lennie alapból, de azért megkérdezem. -
gabo89
senior tag
Egy másik megoldás, hogy felrakod az iAtkos L2-öt-öt ideiglenesen, és megcsinálod arról az Unibeast-et.
-
gabo89
senior tag
válasz
Hanttm #16357 üzenetére
Na, abban van hardveres virtualizáció. Ha nincs Mac a közeledben amivel meglehetne csinálni az Unibeast-et, akkor töltsd le a kalóz öbölről a 10.7.3 -as Lion VMware image-t, és a vmware playert.
Kibontod az exe-t, és belépsz ide: Mac OS X Lion 10.7.3 VMware Image\VMware Unlocker - Mac OS X Guest\VMware 7.1.x Series\VMware Player Unlocker. Futtatod a windows.bat-ot rendszergazdaként, majd megnyitod a playerrel az image-t. Ott letöltöd az .app kiterjeszésű Lion-t és megcsinálod az Unibeast-et. A többi a linkben. -
gabo89
senior tag
válasz
Hanttm #16351 üzenetére
Akkor az a baj. SATA ODD kell!
Illetve csak a telepítésig kell sata odd, utána mehet az IDE-s is (megfelelő kext telepítésével). HDD-ből, amelyen a rendszer van, viszont mindig sata-snak kell lennie. Szóval vagy kölcsön kérsz egy satás odd-t vagy Lion-t telepítesz USB-ről.
-
gabo89
senior tag
Mi a videokártyád, alaplapod pontosan? HDD, ODD sata csatlakozósak?
-
gabo89
senior tag
válasz
czanga #16317 üzenetére
Na, először is csináld meg a dsdt fájlt, ha még nem lenne meg. Video alapján, itt pedig a patch a laphoz.
Utána megcsinálod az Unibeast-et. Ha kész, az USB-ről bootolsz, bootloadernél bepötyögöd:"GraphicsEnabler=No", telepítesz, megint az USB-ről bootolsz ("GraphicsEnabler=No" ugyan úgy), és itt a feltelepített Lion-t kiválasztod. Kirakod a "dsdt.aml" fájlt az asztalra. Elindítod a Multibeast-et, és kijelölöd benne ezeket. Nálam a 48xx opció nem működött a 4850-esemen, ha neked sem megy, keresünk valami kextet. TRIM enablert csak SSD esetében jelöld be. Telepítés, restart. Bootolás HDD-ről, betölt. Kész.
-
gabo89
senior tag
Konkrétan ez a specifikációja?
Az Intel grafika biztos nem jó, de a HD 4550-ben sem vagyok biztos.
Nem tudom, le lehet tiltani az Intel IGP-t a BIOSban?
+ nézd meg a wifi, bluetooth, LAN adapter tipusat.szerk: crgriseus7, ez neked ment, csak elbénáztam...
-
gabo89
senior tag
Gondolom, egy olyan merevlemezt akarsz formázni, melyen már megvan több particio, és abból csak az egyiket akarod leformázni mac extended journaled-re. Nos, ez így nem fog menni. Az egészet újra kell particiónálni/formázni.
Ha egy HDD-re az OS X mellé szeretnél Windows-t is, külön particióra, akkor patchelni kell az unibeast-et (nem nagy dolog), hogy az OSX felmenjen MBR táblára. Különben meg csak GUID-ra menne fel, de azt a Windows nem szereti.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- PC Game Pass előfizetés
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G6 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest