-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kommy
veterán
válasz
PainKiller13 #18842 üzenetére
Húzd le és majd indulásnál tudsz majd választani, nem kell hogy csatlakoztatva legyen a windows-os akkor is lehe utána választani.
-
Kommy
veterán
Erre a laptopra van lehetőség hogy felmegy? Samsung RV511 S01
ahogy látom chimera támogatja a geforce 315M-et
-
Kommy
veterán
válasz
bobooo #16240 üzenetére
amúgy nem meg kell noymni csak a "-v" haem be kell írni és utána entert ütni.
amikor ezt a képet látod megnyomsz egy billenytűt majd beírod "-v" idézőjelek nékül és entert nyomsz és ekkor karakteres módban fog elindulni, tehát látod mit csinál és ahol megáll arról csinálsz egy képet és belinkeled, akkor tudnak segíteni akik értenek hozzá.
-
-
Kommy
veterán
válasz
Ragnar95 #15529 üzenetére
Szerintem ez nem jó. Nekem csak az Install Mac OSX Lion.app van a pendrive-on ami látszik. Minden más fájl rejtett.
Így néz ki: a Multibeast, Lion extension,meg az unibeast-et nem az unibeast rakta fel hanem én, azok kellenek nekem telepítés után
10.7.3-as a telepítő és működik is. néhány napja telepítettem róla, 1.2.0-as unibeast-el készítettem.
-
Kommy
veterán
válasz
matwood #15490 üzenetére
egyértelműen látszik a logból, hogy egy csomagot (AdditionalSpeechVoices.pkg) nem tud kibontani, lhetséges, hogy valami hiba vana telepítőddel.
Amúgy énis találkoztam már olyannal nem is egyszer, hogy magyar nyelvre állítva nem működött, angolon pedig tökéletesen (igaz nem Mac telepítésnél, windows-nál például igen), ráadásul ez az első hivatalos próbálkozása az Apple-nek a magyar nyelvvel, így akár az is lehet hiba, érdemes lenne a merevlemezt tényleg átnevezni angol abc karaktereire.
-
Kommy
veterán
válasz
Játékos #15472 üzenetére
Én ezzel csinálok hangot: [link]
Telepítés menete:
- kimásolod a mappa tartalmát az asztalra
- elindítod a terminált
- elnavigálsz a desktopra: cd Desktop paranccsal
- beírod a következő parancsokat:
sudo cp layout885.xml /System/Library/Extensions/AppleHDA.kext/Contents/Resources/
sudu cp Platforms.xml /System/Library/Extensions/AppleHDA.kext/Contents/Resources/
sudo cp -R ALC885_889a.kext /System/Library/Extensionssudo chown -R 0:0 /System/Library/Extensions/ALC885_889a.kext
sudo chmod -R 755 /System/Library/Extensions/ALC885_889a.kext- ezután elindítod a Kext Utility-t: [link]
Ha ez lefuttot akkor gép újraindítás, és van hang, remélem nálad is működik
-
Kommy
veterán
válasz
farrvince #14731 üzenetére
<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>Yes</string>Add hozzá a com.apple.Boot.plist fájlhoz
vagy
1 - get the EFIstudio here: http://www.mediafire.com/?xl19omzld9j
2 - run it
3 - in the "Device" dropdown, choose ethernet
4 - click "add device"
5 - an editor will open, click on "write to com.apple.Boot.plist"
6 - close EFIstudio, reboot you hackintosh
7 - log back into the app store -
Kommy
veterán
válasz
whasdar #14719 üzenetére
Hibás a memória amit beleraktál agy valószínűséggel (vagy nem kompatibilis a lapoddal)
Hackintosh-ra sohasem szabad a sima update-et rányomni csak combo update-et amit te töltesz le magad és után a meg kell ismételni a lépéseket amiket telepítés után is csináltál (persze csak akkor ha olyan kexteket kelle telepíteni amit a frissítés felülír. )
-
Kommy
veterán
válasz
BogyóBP #14630 üzenetére
kext lan-hoz, ezután csak egy kext utility futtatás kell.
-
Kommy
veterán
válasz
peterattila #14241 üzenetére
Apple jel / about this mac / more info és a serial number ki van töltve?
Mivel nekem tökéletesen működik, igaz én eredeti Lion-t használok, semmi módosítás a telepítőben.
-
Kommy
veterán
Milyen jó, hogy 10.6.3 alatt nincs Exfat támogatás, tegnap jól megnyújtotta emiatt a telepítésemet, ráadásul unibeast sem használható 10.6.3 alól mert nem másolja át az Mac appstore-os lion telepítőből a szükséges fájlokat. De most már ismét Lion-on vagyok unibeast-es telepítővel.
Elég volt a Windows-ból a 4-5 nap, már kezdett kikészíteni. Nem volt képes kicsomagolni semmilyen program egy Lion alatt készített zip fájlt (igaz 140Gb volt), most lion alatt simán kicsomagoltam
.
-
Kommy
veterán
Exfat meghajtót ugye látni a kéne a snow leo 10.6.3-nak, mert sajnos nem látja.
-
Kommy
veterán
válasz
Phantomhive #14176 üzenetére
Jó akkor megnyugodtam, a tároló csak mac-hez kell, windows kap 250GB-t.
-
Kommy
veterán
Jövő héten megjön az ssd-m, akkor fogok átköltözni rá. A másodlagos merevlemezt mindegy mire formázom ugye, értem ezalatt, hogy mbr-re és az első fele ntfs-re lenne formázva windows-nak, a másik fele pedig tároló lenne a Mac-nek. Ez így ugye megoldható.
Ma lesz windows telepítés. Amint lementettem minden adatomat. az 500-as vinyóról, ami jelenleg ketté van ösztva a mac-nek és tárolónak. Erre fog kerülni a windows .
Kérdés, unibeast-el ha megcsinálom egy képfájlba a "lemezt" akkor azt snow leo telepítő alól rá tudom rakni egy pendrive-ra, mert az is csak jövő héten jön meg. És akkor nem lesz már Mac.
-
Kommy
veterán
válasz
Máté94 #14136 üzenetére
Kis kiegészítés a GTX 460-hoz teljes támogatás van de előfordulhatnak random fagyások és open gl hibák. egyes embereknél
*NVIDIA 450/460 cards are fully supported, but some users are reporting random freezes and open gl issues. Take caution when choosing these cards for now. -tonymacx86
-
Kommy
veterán
Megejtettem a frissítést 10.7.3-ra. Csak a hang kext-et kellett visszamásolnom, meg a felbontást visszaállitani a megfelelőre. Ezt már szeretem ha valami ilyen egyszerűen megy.
-
Kommy
veterán
válasz
Neil Watts #13720 üzenetére
Nem azt írta, hanem AD 1882, tehát hiányzik egy i betű a d után
-
Kommy
veterán
válasz
farrvince #13712 üzenetére
Ahogy látom nem neked való a Hackintosh, ha már attól ki vagy akadva, hogy harmadszor is fel kell rakni. Tudod ez Mac-re készült, örüljél neki, hogy valakik foglalkoznak azzal, hogy ne kelljen megvenned egy eredeti Mac-et, ráadásul gondolom valami gányolt telepítőt használsz (vagy legalábbis warez-t), tehát még egyit sem adsz azért hogy menjen rendesen.
-
Kommy
veterán
válasz
Neil Watts #13708 üzenetére
Lion nincs AMD-re
-
Kommy
veterán
-
Kommy
veterán
-
Kommy
veterán
Csináltam neked egy chimera "usb"-t dmg-ben, azt kéne csinélni, hogy letöltöd, majd elindítod a telepítőt ott a disk utility-vel rá tudod rakni az usb-re.
Ennek menete, kiválasztod a dmg-t, majd rámész a restore fülre és a destinationra ráhúzod az usb-t a bal oldali oszlopból.
majd restore gomb.
Megvárod míg végez és bebootolsz az usb-ről.
Teljesen más:
Én ma telepítettem újra a gépet, unibeast-el csináltam egy "usb" telepítőt (ez egy 20GB-s vinyó volt jelne esetben), erről szépen felment, mejd ugyan erről bebootoltam, Multibeast-el userdsdt ,felraktam a fakesmc-t (ne legyen bios reset), meg a lan-hoz (lnx) és utána sajátkezüleg a hangot és most van egy alap 10.7.2-es rendszerem és most hasít. Nincsenek felesleges kextet meg semmi.
-
Kommy
veterán
válasz
Smokalot126 #12462 üzenetére
képet elfelejtetted
-
Kommy
veterán
van már aki felrakta a 10.7.2-t ami a mai napon jelent meg? iCloud miatt fel kéne raknom, de egyenlőre nem merem, mert holnap mindeképpen kell a gép.
-
Kommy
veterán
1. Launch "System Preferences"
2. Click the "Keyboard & Mouse" icon
3. Select "Keyboard Shortcuts" tab
4. Hit the little "+" button under the main white area
5. In the little pup-up window select "Google Chrome" as the Application
6. Type in "Reload This Page" in the "Menu Title" field exactly as it appears in the Chrome's View menu (no quotes of course)
7. Click inside the "Keyboard Shortcut" field and hit F5 key (or any desired combination)
8. Restart Chrome to make it work
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest