- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- Magisk
- Mobil flották
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
gabo89 #16989 üzenetére
Asus K53sv a laptop. A bios-ban van valami launch EFI dolog, de szerintem nincs meg hozza a rendszer. Az uefipedig valami mas lehet gondolom mert olyat is ir biosban.
Ha normal bios-os akkor tudnal segiteni a telepito patch-ben? Egy pendrive-ra van megcsinalva a lion telepito.Lion telepitovel csinaltam ket GPT particiot. Az elsore siman felment a win7. Amikor raneztem a lemezkezeloben ott mbr-t ir. Most telepul eppen a masikra az osx. Itt meg mindig GPT-t ir az SSDnek. Akkor most jo ez igy?
-
RaZroX
addikt
válasz
gabo89 #16808 üzenetére
Hát jó
Csak még nem volt olyan kártyám aminek nem mertem hozzáérni a hűtőbordájához mert féltem hogy odaég a kezem
(Illetve volt, csak az olyankor felhúzta a ventit autómatikusan)
Más: A közeljövőben úgy néz ki, hogy összevágok egy komolyabb videót, ezt már régen is csináltam, de Windows alatt baromi lassú volt. Állítólag OS X-el ez az idő a töredéke, mert marha gyorsan kezeli az egészet. Szóval ez Hackintosh-ra is érvényesül ? Illetve elég neki a 2GB ram ?
-
ritterkrisz
tag
válasz
gabo89 #16786 üzenetére
erről a konfigról lenne szó:
CPU típusa QuadCore Intel Core i5-3570K, 3400 MHz
Alaplap neve ASRock Z77 Extreme4-M (1 PCI-E x1, 3 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio,
Video, Gigabit LAN)
Videokártya AMD Radeon HD 7700 Series (1024 MB)
Képernyő Dell U2311H (Digital) [23" LCD]
Hangkártya Realtek ALC899 @ Intel Panther Point PCH - High Definition Audio Controller [C-1]
Lemezes meghajtó KINGSTON SV100S264G ATA Device (64 GB, SATA-II)Memória 8GB
-
benyboy
tag
válasz
gabo89 #16778 üzenetére
szerintem alapból nem rak fel kextet, mert nem tud bebootolni simán a hdd-ről még csak 10.6-nál sem... úgy tudom elindítani, hogy cd-ről boot, majd a vinyó kiválaszt, és indul... most felraktam a combo update-t majd a legacy kernelt és utána a radeonhd.kextet, de semmi...
a logo után szürke kép és kész... -
gabo89
senior tag
-
benyboy
tag
-
gabo89
senior tag
válasz
gabo89 #16737 üzenetére
Közben találtam egy ModUSB-t.
Tehát felrakod restore-ral a Retail SL DMG telepitőt egy pendrive-ra, vagy egy HDD-re. Utána telepited a ModUSB-t arra a pendrive-ra, vagy particiora, amelyre felraktad a SL telepitőjét.Utána bootolsz a pendrive-ról/hdd-ről és telepited.
Restore. A háttértárad előtte leformázod Mac OS Journaled-re, és GUID táblát adsz meg neki.
A multibeast itt nem fog működni szerintem.
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
gabo89 #16731 üzenetére
mi a manó.
azt tudom, hogy legelőször én is bebootoltam a dvd-ről és megállt a tudományom.
restart, vissza osx, túrtam googlet, hogy windows 7 + guid partition
nem találtam semmi érdemlegeset.
megint bebootoltam, nyomtam 1 tovább nyilat és már telepeült is(windows 7/64bit)most direkt megnéztem disk utilityvel a lemezeimet és mind a 3 winyóm guid táblás(2 sata, 1 ide).
ha egyik nap unatkozok kicsit, akkor megpróbálok feldobni érdekességből 1 windowst, úgyis üres az egyik partícióm. -
Phantomhive
aktív tag
válasz
gabo89 #16722 üzenetére
szerintem ez hülyeség. két okból:
- 12K forintos asrock g31m-s lapom van hagyományos bios-al.
- a mac gépekben is guid partíciós táblára vannak alapból formázva a merevlemezek/SSD-k és mégis fel lehet rájuk tenni roncsolás nélkül a windows 7-et, partíciós tábla módosítás nélkül(ez féligazság, mivel nyílván módosul az átmérezés miatt, de marad guid, nem lesz mbr)szerintem keverheted valamivel, talán xp vagy vista rendszerrel, azokról el tudom képzelni, h nem mennek guid táblán.
(pár hónapja tettem fel egy két napig egy windowst guidra. ment.) -
Hanttm
csendes tag
válasz
gabo89 #16358 üzenetére
Vmware playernél az elfogadható hogy végtelen sokáig az apple almát nézem és közben nem használ processzort csak memóriát? (adtam neki 2 magot+ engedtem neki a vt-x et illetve adtam 3gb memóriát; illetve mivel mondtad , hogy sata merevlemez kell az osx-nek virtuális környezetben nem hisztizhet azért, hogy ideiglenesen most a windowsom egy ata-s merevlemezen fut)
-
-
fuze
őstag
válasz
gabo89 #16321 üzenetére
Igen a bluetooth-ot én sem találtam meg (úgysem használom). Azt nem tudom még, hogy a billentyűzettel meg a tapipaddal mi lesz a helyzet. Lehet nem is fognak működni?
Sleep-et sem szoktam használni szóval ez sem baj. A speedstep-ért mondjuk kár...
Videokártyához pedig megpróbálom ezt a 4850 drivert. Hátha jó. -
fuze
őstag
válasz
gabo89 #16311 üzenetére
Na eddig ezeket tudtam kigyűjteni:
Bluetooth: USB\VID_03F0&PID_231D&REV_0306
HANG: IDT 92HD81B1X @ iNTEL Ibex peak PCH High Definition Audio Controller [b-2]
Hálózati kártya: Realtek RTL8168D/8111D PCI gigabit hálózati adapter (NDIS6.20) Atheros AR9285 802.11b/g/n Wifi
Van valami lista azokról a hardverekről ami kompatibilis vagy készült hozzá kext?IGP letiltását sajnos nem találtam. Meg szerintem nem is a legfrissebb bios van rajta. talán egy újabb adna erre lehetőséget? Ezt csak a bios-ból lehet?
-
bobooo
addikt
válasz
gabo89 #16216 üzenetére
de elvileg egy 4gbosra is rákéne h férjen mivel az alap lion az 3,6 gb és nem hinném h több mint négy giga lenne az usb kulcs
egy négygigásra rákéne h férjen nem?
nincs itthon csak 4gbos és 250 gbos winchester amin fontos dolgok vannak és azt mire átmásolom gépre h megmaradjanak meg majd vissza bele őszülök
-
bobooo
addikt
válasz
gabo89 #16214 üzenetére
köszönöm
egy óra kb. és lent van az iatkos és akkor már kezdem is
a unibeastet egy 5gbos pendrivera is megtudom csinálni vagy csak 8gb-osra? és ha egy 250gbos külső vinyóra csinálokegy 10gbos partíciót és rakom elsődlegesnek és arra csinálok usb kulcsot úgy működni fog illetve elvesznek azok az adatok amik a külső vinyón vannak?
-
bobooo
addikt
válasz
gabo89 #16209 üzenetére
köszönöm megpróbálam az iATKOS módszerrrel
felrakom akkor az iATKOS-t arra a gépre amire majd a lion-t akarom és utána UniBeastet megcsinálom? nemértem a lényegét... ha egyszermár fent van a Lion mért csináljam meg UniBeastel az USB kulcsot és rakjam fel a Lion-t újra?
-
Máté94
addikt
válasz
gabo89 #15878 üzenetére
Cseréld le erre és próbáljátok ki, hogy működik e. Ha nem, akkor csak még egy + kell. DVI-ba legyen dugva mindenképpen, VGA ugye nem megy, HDMI-hez Muskgrass framebuffer kell, elvileg.
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>Yes</string>
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>
<key>Kernel</key>
<string>mach_kernel</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string>npci=0x3000 darkwake=0</string>
<key>Legacy Logo</key>
<string>Yes</string>
<key>Timeout</key>
<string>2</string>
<key>AtiConfig</key>
<string>Pithecia</string>
<key>AtiPorts</key>
<string>3</string>
</dict>
</plist> -
pottika
csendes tag
válasz
gabo89 #15344 üzenetére
Hát gabo89...
Én megpróbáltam szerintem már mindent. Amit javasoltál, EFI megoldásokat, már a com.apple.boot.plist -be is beleszerkesztettem, kextek sorozatát, és már nem is tudom sorolni. Bármi is, a végeredmény ua. boot loader újraindítja a gépet, és így tovább..
Boot legacy (más nem) lemez elindul, de ugyanolyan a rendszer -nincs lan, vga bajos (volt már minden, 128-512Mb-ig, de geforce7600gs nem)
Jah azt ugye nem felejtem, ha 10.6.8comboupdate-t kap akkor az utolsó sor "[PCI Configuration Begin]"
Hdd boot elszáll...
Kizártam a procit meg a vinyót! Csak nem értem miért lehet baj neki hogy nem sata, hanem IDE... Ha a procimiatt van ez, akkor azt egyszerűbben veszi a gyomrom..Nagyon elkeseredtem már, mert van egy eMac-em és asszem a többit nem kell magyarázzam...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest