- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BogyóBP
addikt
6850 az jó OSX re, tapasztalatból mondom. Nekem azzal megy az OSX.
-
BogyóBP
addikt
USB 3.0 ra továbbra sincs megoldás?
-
BogyóBP
addikt
Nem volt jó az USB 3.0 ás kext sem a lacie féle sem ami a multibeast ben van. Lehet valamit kihagyhattam, feltettem, de ugyanúgy meghalt tőle a rendszer.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Máté94 #14867 üzenetére
jó 5let, le is kapom
Néhány szösszenet. Hogy tudok kitenni meghajtóra mutató parancsikont úgy mint windows alatt? Ti melyik böngészővel toljátok? Én chrome al futtattam mert a safarinál nem tudtam rájönni hogy kell új fület nyitni..
Ja és hogy kell bekapcsolni a jobb gomb klikket? valami ilyent irt ki a red alert 3 és ezért nem indult el.
-
BogyóBP
addikt
Nemtudok egy játékot futtatni mert nincs bekapcsolva a jobb gomb opció vagy mi..
minden tök jól ment nálam kivéve az usb3 hang is volt, netet kext el megoldottam. Jól ment a rendszer, de azt hiszem ez nekem túl magas
Igazából jobban fut, sokkal jobb a betüjei is mint a win7 nek. Érdekes rendszer amúgy, elgondolkodtató. Ahogy az usb3 kextet feltettem, és webcam progit beinditanám (face valami app) elsötétül a kép középen egy kocka ami arra kér restartoljak, vagy 5 nyelven ezt írja. KB ennyi lenne a gondom a rendszerrel. Mplayer nagyon fasza videolejátszo rá.
-
BogyóBP
addikt
feldobtam az osx et de se hang se net se usb3
gigabyte h61m-d2h-usb3
-
BogyóBP
addikt
Mért irja ki a transmac azt hogy : Media does not support this operation? majdnem hogy megirná a képfájlt és akkor dob egy ilyent...
-
BogyóBP
addikt
válasz
Phantomhive #14716 üzenetére
Sajnos néhány embernek maga az osx feltelepitése is eléggé az (beleértve engem is) de valamiért mégis húz magához, hogy kiprobálgassam.
-
BogyóBP
addikt
Mate, mondj nekem programot amivel Win alól kipörkölhetem JÓL a .dmg-t.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Máté94 #14669 üzenetére
A vicc az hogy nekem az előző meghajtom ami leégett az egy Sony optiarc volt de ott sem birtam így kiadásra a lemezt, mind1 nem lényeges, annyira nem fontos. De mért írja hogy bootstrapper has crashed? és csak álldogál. Egyszerüen a transmac képtelen lemezre pörkölni a képfájlt? Hihetetlen hogy az az egy program kivételével semmi nem tudja kiirni a .dmg-t?!
-
BogyóBP
addikt
Amúgy mért nem lehet kinyitni a lemeztálcát a gombjával OSX alatt? nekem mindig csak a kiadás gomra kattintva adja ki a lemeztálcát, mert hiába nyomom a gombot, nem adja ki. Ja és miért működik az egérgörgőm forditva?? felfele tekerem lefele megy, lefele tekerem felfele.
-
BogyóBP
addikt
Hogy kell kext eket telepiteni? nekem változatlanul nincs hang. A hálozatot valahogy még összebénáztam de a hanggal nem boldogultam
Ráadásul az utorrentnél sem tudtam bejövő portot állitani, szóval annyira nem értettem mi a helyzet. Segitetek picit?
Alaplapom: Gigabyte H61M-D2H-USB3
Mi kellhet ehhez amit alapba nem ismer fel?
-
BogyóBP
addikt
-
BogyóBP
addikt
válasz
Máté94 #14626 üzenetére
Xero: okay
Amúgy mert találtam egy ilyent DSDT support oldalt. Nekem most a lant kellene onnan életre keltenem. Kár hogy konkrétan így nincs kategorizálva mert így nemtudom mi az ami működik és mi az ami nem. Amúgy nagyon babán ment minden, húde élveztem hogy nativ felbontáson futott és tetszett a safari full ablakos megoldása is. Viszont nem volt internetem ugyhogy nem tudtam azt rá varázsolni, leszedtem itt a linkelt KEXT et a fatheros vezérlőhöz de nem vagyok biztos hogy nekem is az van benne mint neki. Az unibeast et meg ugyebár gondolom internet nélkül szintén nem lehet használni kext utotelepitéshez. Any solution?
-
BogyóBP
addikt
Lehet hogy megbántam hogy leszedtem de túl bonyolultnak találtam a kezelését. Legalábbis ami a drivereket illeti, sehol nem találtam meg azokat amiket kerestem hozzá (atheros driver, vga driver stb stb így nemtudtam használni. Unibeast el szerettem volna de ahhoz meg sztem net is kéne ugyhogy először azt kéne rá gyártanom. a DSDT-m feltudtam tenni valami DSDT autopatcherrel csinálgatott valamit, de nemtudom mit.). Viszont most így visszatérbe win7 re elég vicces mert ennek meg tök aprók a betüi. Annak tök jól tudtam olvasni a szövegeit, ha lenne hozzá megfelelő kextjeim (Giga h61m-d2h-usb3 + radeon 6850 ) akkor lehet nekiugranék még1x. Mert baromi jól nézett ki azért.
-
BogyóBP
addikt
Still waiting for root device..És itt malmozik ..innen nem megy tovább a betöltés. (-v kapcsoloval bootoltam fel, a telepités szépen végigment, a grafikus felülettel, az első indulás nem megy )
-
BogyóBP
addikt
Felment a telepitő de az első futás után az alma logo jelent meg szürke háttérrel és egy tiltojel kiséretében a tetején. semmi nem tölt.. Ez micsoda? Mit kell most tenni?
-
BogyóBP
addikt
Miaz az error pharsing file list???? Állandóan ezt dobálja nem is tudom vmware ban így telepiteni, de CD ről is állandóan ezt irta..
-
BogyóBP
addikt
Egy olyan őrült haverom sincs aki mac et venne, negyed árából hardcore pc is kihozható..Szóval akkor egyenlőre bukovári, kiirom lemezre az eredeti képfájlom, keresek valami fasza bootCD-t és úgy probálkozom, tud valaki valami jót?
-
BogyóBP
addikt
És unibeast el hogyan? Az egy bootloader? mert amit kiirtam az jól kiment (az egy eredeti osx lion képfájl) és az iboot al nem tudtam feltenni, ujrainditotta a gépet még mielőtt bejött volna a grafikus felület.
-
BogyóBP
addikt
Én meg egyszerüen nemtudom mértnem bír a lion felkúszni szépen. Érthetetlen. iatkos félénél fontos a AHCI beállítás? Úgy láttam nem. Kiirt valami NO akármit, pedig a kiirásnál verify-t is nyomtam és a felirt adatok helyesek voltak. Mostleszedem újra ezt az Átkost hátha meggyógyul. Mondjuk fura hogy két írónál de ugyanazon lemeznél ugyanazon a résznél szart be a felirás (I/O error al). Betettem egy másik újrairható lemezt azt kiirta de megőszültem mire kész lett, most újra megprobálom.
-
BogyóBP
addikt
Megállt ott hogy "system bootstrapper crashed"
Gondolom ez nem jó jel. ennyit az iatkos ról. Ja és én is ide modban probálkoztam, lehet az a gond.
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok, honnan tudom beszerezni a magyarul is tudo OSX et?
-
BogyóBP
addikt
Najó maradok a 6850 nél és punktum..
-
BogyóBP
addikt
válasz
Máté94 #14541 üzenetére
De azt olvastam a neten hogy a 6850 eshez, meg úgy általában a radeonokhoz erős gép kell szóval kell alá a kakaó, nekem meg csak egy fing processzorom van : celeron G530 még nem tudtam core i3 at venni, szóval azért gondolkodtam ezen. 460 sem támogatott ilyen téren? esetleg az 560?
-
BogyóBP
addikt
GTX 470 kompantibilis az OSX el? nincs vele bibi vagy valami gixer? működik rajta rendesen?
-
BogyóBP
addikt
A Gigabyte H61M-D2H-USB3 ra van DSDT ha jól láttam. Akkor arra felmegy lazán az OSX?
-
BogyóBP
addikt
Radeon 6850 el sem megy az OSX?
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok, már lehet kérdeztem, de a GTX 550TI-t támogatja az OSX Lion? úgy látom igen mert találtam hozzá ezt azonban leszedni nem tudtam, remélem ha felteszem az osx et akkor utánna letudom. Addig is valaki mondhatna egy metódust, az iAtkos rol azt olvastam hogy szét van buherálva
-
BogyóBP
addikt
Egy Geforce GT210 el kompantibilisen futna a hackintosh?
-
BogyóBP
addikt
Szevasztok, platformot cseréltem és egy G530 as CPU beépitett VGA javal probálnám ki az OSX hackintosh-t most, gondolom azzal már nem akadna össze. Namost a helyzet a következő: Beépitett (processzorba) Intel HD 3000 el inditanám. Az alaplap kiprobált, van hozzá DSDT vagy mi, ez egy fájl, ezzel mit kell kezdeni? Van egy iatkos féle hackintosh képfájlom mert amit leszedtem OSX et azt nem tudtam kiirni transmac el mert nem tudta megnyitni unknown valamire hivatkozva. Szóval hogy kell most? mit kell tennem?
-
BogyóBP
addikt
Nekem működhet valahogy a Radeon 6790 em?
-
BogyóBP
addikt
Azért ez jelent valamit hogy az emberek ennyire érdeklődnek az OSX iránt. Én megértem a microsoft álláspontját de kicsit elgondolkodnék a helyükben hogy vajon miez a nagy OSX mánia és vajon miért. Ha nem csal a szimatom, a mostanában történt sorozatos Oprendszerek bukásánaj tudható be és a még mindig sajnos elég nagy gondot jelentő: instabilitás. Én még nem láttam olyan windowst amit ne lehetne összerogyasztani. Az OSX viszont merőben másabb, úgy veszem ki hogy valami linuxos szerü kernelre épül ami azért sokkal biztonságosabbnak tudható be mint egy előre megprogramozott (mint pl a Windows). Én sajnos nem tudom egyenlőre a VGA miatt használni az OSX et, de bizony sok időbe telik mire az ember megszokja ami nem gáz mert igazából egy olyan rendszert kap ami nagyon hasonlo egy linuxhoz szóval ha elboldogul rajta és megszokja később egy linux se jelenthet gondot.
Szóval ez van.
Én ezt a Windows 8 érintgetősmániás hülyeséget sem értem, amit most erőltetnek, nekem határozottan nem jön be a Win8.
-
BogyóBP
addikt
Hogy lehet egy retail lion-t rátenni pendrive ra? Sikerült USB bootra birnom a rendszeremet, ugyhogy megprobálnám feltenni róla, amennyiben windows alól is van rá metódus.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Phantomhive #13940 üzenetére
Köszönöm rendes vagy, a gond már csak az hogy az alaplapom valamiért nem képes USB ről bootolni, az okát pedig nem tudom mért. Mert a Qflash viszont felismeri a pendrive ot biosfrissitésnél
-
BogyóBP
addikt
válasz
Phantomhive #13937 üzenetére
Én ezt nem értem. Most akkor muszáj hogy legyen fenn osx a gépen hogy tudjak HDD ről telepiteni osx et?A lemezes telepités nekem is kurva lassú. Windows ból nem lehet megformázni HFS+ ra? Sztem van olyan particionáló amelyik tudná ezt a funkciót.
-
BogyóBP
addikt
Szóval visszakanyarodva a témához hogy tudom beállitani a felbontást ha a VGA nem támogatott? Itt valaki irta hogy megoldható de hogyan?
-
BogyóBP
addikt
Amúgy ebbe az unibeast post installerben mindig a legujabb driverek vannak benne amik letölthetőek vagy telepithetőek?
-
BogyóBP
addikt
Gondolom megverekedünk most érte
-
BogyóBP
addikt
válasz
petike2012 #13852 üzenetére
Sztem két dolog lehet: vagy nem támogadott az a processzor amire telepiteni akarsz (pl lehet hogy AMD) vagy egyszerüen hibásan irta ki a lemezt az író. Nekem volt már ilyen amikor egy szar minőségü lemezre rosszul irtam ki, probáld meg újra kiirni.
Bár ez inkább a Kernel-Panic hibaüzenet, erre úgy tudom van megoldás:
az -x és -v kapcsolok futtatásával, vagy PCIbootUID=0 vagy 1. Ezeket probáld végig mielőtt entert nyomsz a telepítőre.
-
BogyóBP
addikt
Melyik bootloader-t használjam az eredeti LION képfájl telepitéséhez? Az iboot al nem sokra mentem.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Phantomhive #13823 üzenetére
Szóval akkor nem érdemes vele foglalkozni? leginkább csak Photoshop ra használnám az OSX et meg videónézésre, úgy másra nem, játékra inkább feltenném a windows 7 et mellé. Ha egy pontos leirás lenne arrol hogy ezt a modositott kext et hogy kell feltenni, nekiugranék még1x utoljára az osx nek hátha megbánom, illetve hogy az XxX féle hackintos jó e hozzá, vagy melyik disztrót érdemes használnom?
-
BogyóBP
addikt
Ezt valaki megmondaná nekem micsoda? [link] Ez valami tákolás vagy a 6790 kext jét valaki meggyártotta amig a fanatikusok vakaroznak?
-
BogyóBP
addikt
Akkor a GTX 550 ti az kompantibilis lenne az OSX el?
-
BogyóBP
addikt
Nos, sikerült elérnem hogy 1-2 disztró felmenjen többek közt egy érintetlen snow leot is kértem kölcsön és egy boot progammal feltettem, igaz beletelt vagy 1 órába de felment.
Tapasztalatok: Egyszerüen nem birtam megszokni a kezelést. A hang meg annyira gyenge volt mintha nintendóból jött volna, semmi hangszin semmi mélység csak úgy szólt, nyekergett sőt még recsegett is. Hangsúlyoznám hogy állitolag az egyik legjobb hackintos lappal rendelkezem (ep41-ud3l) de így is tré volt. a VGA-t szinte nem is tudtam megcsinálni. KB 6 videólejátszót raktam fel mire 1 elinditotta az egyik letöltött filmemet (vicces). Töltögettem de egyszerüen nem bírtam elkerülni hogy valahogy 1 ablak ne tünjön el a süllyesztőben, valahova mindig eltünt a letöltésem, amit csak később a Finder programmal tudtam megtalálni. Külön emlitést érdemelt hogy a bill hiába volt jól beállítva egyszerüen nem tudtam a helyére paszirozni a @ a 0,í, és társait.
Ennyi a negativumról.
Pozitivum: röviden, kurva gyors, még egy alap gépen is. Tök megvoltam elégedve a Safari nyujtotta élménnyel igaz ha kinyitottam teljesre az ablakot a DOCK omat nem rakta alája, gondolom nativ felbontásnál VGA nál máshogy viselkedik a dock elhelyezkedése, nekem ott tátongott mintha egy láthatatlan téglalap szorult volna oda vele egymagasságba széltől szélig. A leállás is fasza volt.
Viszont nem tudtam újra bootolni vele, fekete képernyő volt, mindig boot lemezzel kellett ügyeskednem. Nem szeretném feladni a probát de kezdek kifogyni az ötletekből hogy mit meg hogyan kéne.
-
BogyóBP
addikt
válasz
odessa32 #13767 üzenetére
Nem tudom mit akarsz én az iATKOS V2 ő vel probálkozom és kb az fél óra mire a telepitést megkezdhetem, majd elindult és a telepítés kb felénél ki is fagyott. LOL. :/ Most mégegyszer megprobálom hátha az IDE kontroller kikapcsolása segit valamin, mert eddig bevolt kapcsolva és hiába voltam elméletileg AHCI ben, bezavarhatott talán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI topic
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Ingyenes magyar EPG szerver észrevételek
- Okos Otthon / Smart Home
- LEGO klub
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Változatos hardverbokréta
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó karcmentes Realme 8 4/64GB / 12 hó jótállással
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Update 08.08. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest