- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sp@rtan
senior tag
GTX650-ből van valami ajánlott típus? Az 1GB-os, nem OC Gigabyte-tal szemezek, HD5770-et váltana, szóval OOB tökéletesen kéne menjen.
-
sp@rtan
senior tag
Elkezdtem picit buzerálni a TP-Link WDN4800-at, és nem igazán akar menni.
Routerünkhöz egyáltalán nem akar csatlakozni, egyből dob egy timeoutot, még mielőtt jelszót kérne. Ha sikerül is csatlakozni, kap a gép IP-t, stb., akkor sincs kapcsolat, ugyanúgy timeoutol. Próbáltam telefonról megosztani mobilinternetet, ott meg jelszó megadáskor timeoutol.
Windows 8-on tökéletesen megy... -
sp@rtan
senior tag
válasz
freestyler8 #18939 üzenetére
-
sp@rtan
senior tag
Xero: Én olyat is olvastam, hogy csak Lnx2Mac kexttel megy. De nem az SB-s Realtek chip van rajta, szóval olyan rossz nem lehet.. Majd lehet bepróbálok egy ilyet is (vagy a HP/Intelt), de most egyelőre a hálózatot akarom fejleszteni.
mod: Itt nem kap durva terhelést, de nem 100%-os a működése és zavar.
-
sp@rtan
senior tag
Helyhiány miatt átlaktam a HD5770-emet PCIe x8-ba. Gondoltam nézek egy Geekbenchet, hogy látható-e a ponton a lassulás (elvileg 1-5%-ot lassulhat), de csak többet mértem.
-
sp@rtan
senior tag
válasz
Phantomhive #18415 üzenetére
Ez van már nekem is. De jó tudni, köszi!
-
sp@rtan
senior tag
Na meg is van a TP-Link WDN4800.
Semmi haxolás, bepattintottam és megy.
DHCP+fix IP ezzel sem megy, DNS címet meg a router IP címét nem kapja meg (szerintem ez a T-s hulladék routernek köszönhető).
Manuálisan beírtam neki minden címet, akkor végre lett fix IP-m, restart után is (nem úgy mint ethernet+Lnx2Mac-kel).
Internet sebesség azért nem olyan stabil mint kábellel, de szerintem ez a router hibája, mert más WiFi-s eszközökön is tapasztalható.
(W)LAN-on másolást most nem tudok mérni.
Sleep után egyből van internet (mert ugye LAN+Lnx2Mac-kel nem volt..).Ha valami érdekeset tapasztalok még, akkor azt megírom.
mod:
Megpingeltem a routert, elég nagy a szórás a válaszidők között. Kell egy új router.
round-trip min/avg/max/stddev = 1.150/38.492/428.414/90.175 ms -
sp@rtan
senior tag
Itt is van UEFI (Z68MX).
Nekem a meghajtók belsőként jelennek meg. Hot-swap nincs engedélyezve? Attól elvileg externalnak mutatja.----
Héten veszek egy TP-Link WDN4800-t, meguntam a Realtek ethernetet...
A sleep problémám valószínűleg valami user error, bár láttam másnál is ilyen problémát (ugyancsak Z68-as, UEFI-s GB lap..), de ott is reinstall ott oldotta meg.. Majd szeptember vége felé veszek SSD-t, akkor újrarakom, addig elvagyok ezzel a pattogós hanggal.. -
sp@rtan
senior tag
Realtek RTL8111E-hez Lnx2Mac vagy a Realtek kext jobb?
-
sp@rtan
senior tag
-
-
sp@rtan
senior tag
válasz
Máté94 #18149 üzenetére
Bekapcs gomb ugyanez, USB-kből kihúztam mindent, monitort átdugtam a másik DVI-be, .plistet is buzeráltam, mindent próbáltam.
Find my Mac egyértelmű hogy miért nem megy... Sys.prefs./iCloud alatt szürke, írja: 'Recovery partition required'; Recovery partíció telepítő meg kiírja, hogy nincs EFI. Ugyanaz, mint a Bootcampnél. Easy as pie.
-
sp@rtan
senior tag
1) Mac Pro 3,1 - minden fasza, sleepből nem kel fel - gondolom KP, se kép, semmire se reagál csak hosszú bekapcs gombra kapcsol ki.
2) Mac mini 5,1 - hang nem jó, késik, pattog. de sleepből ez se kel fel.
3) iMac 12,1/12,2 - hang nem jó, sleepből felkel, de ethernetről DC-zik, majd újracsatlakozik - pár másodpercig nincs internet, és új IP-t kap*.Mac Pro 4,1 , 5,1-t nem próbáltam, nem szívesen törölgetek kextet, másképpen ugye meg KP bootnál. Ötlet?
* Lnx2mac 0.9 - fix IP-t sehogy se tudok adni a gépnek. Sys.prefs.-ből megadtam hogy DHCP w/ fix IP, nem csatlakozik a routerhez. Routerben beállítottam a MAC címhez a fix IP-t, erre restart után újat kapott...
Btw Máté, jelenleg úgy tűnik, hogy működik az auto sleep, de ugye a fentebb írtak miatt nem tudom 100%-ra mondain...
-
-
sp@rtan
senior tag
válasz
rooney8 #17975 üzenetére
Fogtam és felraktam az UEFI-t, OS maradt, csak átneveztem a DSDT-t.
- Sleep megy.
- Bekapcs gomb megnyomásától a login screenig 43sec alatt jut el (KernelCache lehet még nincs meg, eddig csak -f-fel bootolt).
- CPU-t (i3 2100) 16x-en és 31x-en láttam eddig (nem kéne több szorzó legyen?).
- AirPlay Mirroring eltűnt a Statusbarról, sima Airplay megy.
- Hang az MB-ből NonDSDT HDAEnabler+Toleda féle 10.7.4-es kext. Így szól minden, egyelőre nem pattog.
- HDD-k már nem externalnak látszanak.Egyelőre ennyi, ha még valamit találok, akkor írok.
Gigabyte Z68MX
i3 2100
HIS HD5770 -
sp@rtan
senior tag
Amúgy nekem megéri várni a Multibeast 5.0-ra? Csak NonDSDT hang kell, meg Lnx2Mac 0.90. Ahogy olvastam, a 10.7.4-es audio kextek jól működnek 10.8-on is,de van 10.8-as is.
Más nem kell, UEFI-vel elvileg OOB megy minden. Szóval egy egyszerű UserDSDT DSDT nélkül elég lenne, vagy akár MultiBeast nélkül is meg tudnám csinálni.. -
sp@rtan
senior tag
Amint kijön az új MB, újrarakom az ML-t és felrakom az új UEFI-t. Valakinek van már tapasztalata vele?
-
sp@rtan
senior tag
Felcsűrtem a hegyi kecskét, minden szokásosan szépen felment. MB telepítés után viszont bootnál megáll USBMSC Identifer 'hatmiliószám'-nál, és ott áll az örökkévalóságig (Still waiting for root device...). Ezmiez? DP-knél nem volt ilyen problémám.
A másik, hogy MB után még mindig externalként látszanak a HDD-k, remélem ezt gyorsan megoldják. -
-
sp@rtan
senior tag
Vallási kérdés:
Lnx2mac 0.9 vagy Realtek drivereket preferáljátok?
-
sp@rtan
senior tag
válasz
#92942848 #16861 üzenetére
Tudod mi lesz rosszabb? Amikor miután letöltötte közli, hogy indítsd újra a frissítéshez. Akkor lesz a szokásos linen háttér meg egy kis doboz, benne egy AppStore ikon, és hogy ő most frissít. Na ezt min. 10 percig fogod nézni, és nem tudsz csinálni semmit.
Kicsit Windows feeling. -
sp@rtan
senior tag
válasz
Phantomhive #16856 üzenetére
su= Software Update
Amúgy nekem tetszik, főleg az új Safari meg az iCloud appok (Notes, Reminders, Messages - iOS eszközzel nagyon jók)
-
sp@rtan
senior tag
válasz
Máté94 #16836 üzenetére
Igen, azt olvastam. Amivel bajban vagyok, hogy nekem az 5770-em ~3 slotot foglal, szóval valamit kezdeni kell vele. Vagy max. pár ezer forinttal ráfizetek valami hasonló teljesítményű újabbra, vagy akkor új CPU is, és HD4000.
Vagy nem lesz semmi.Prodigy nekem rohadtul bejön a Mac Pro stílusa miatt, csak ezért mennék vissza ITX-re. Más ház nem nagyon van, ez nekem tökéletes lenne.
-
sp@rtan
senior tag
+1 az FCPX-nek, iMovie-nál szerintem sokkal egyszerűbb és okosabb. i3 2100+6GB+HDD-n azért néha jól jött volna egy kis plusz kraft, de még így is teljesen jó volt.
Amúgy nem nyugszom, amint lesz új ITX-es lap, valószínűleg VGA csere és Bitfenix Prodigy.
De lehet nem, a múltkori ITX-es projekt után is visszatértem mATX-re.
-
sp@rtan
senior tag
válasz
ritterkrisz #16790 üzenetére
Szerintem nem lesz ( vagy ha lesz is, akkor is kb. 1 év múlva), ha az MBP-k nVidiat kaptak, akkor a Mini meg az iMac is nVidiát fog kapni nyár vége - ősszel.
-
sp@rtan
senior tag
Jun 20 05:04:40 Balazss-iMac kernel[0] <Debug>: Wake reason: RTC (Alarm)
Jun 20 05:05:14 Balazss-iMac kernel[0] <Debug>: Wake reason: EHC2"EHC: standing for Enhanced Host Controller, is another USB interface, but can also be wireless devices and bluetooth since they are also on the USB bus of a Mac.
RTC: Real Time Clock Alarm, is generally from wake-on-demand services like when you schedule sleep and wake on a Mac via the Energy Saver control panel. It can also be from launchd setting, user applications, backups, and other scheduled events."Na vajon nekem mitől kelhetett fel?
Valahogy még nem olyan ez a Mt. Lion mint amilyen kéne legyen.
-
sp@rtan
senior tag
Mountain Lionön external diskként jelenik meg a HDD-m. MB-ből felraktam az IOAHCIBlockStorageInjector.kextet, de marad narancssárga. Ikon kicserélésen kívül lehet még csinálni vele valamit?
-
sp@rtan
senior tag
Azt meg tudom oldani formázás nélkül, hogy az egyik partícióból elveszek és a másikhoz hozzáadok? Disk Utilityvel nem akar sikerülni.
-
sp@rtan
senior tag
válasz
Ragnar95 #16138 üzenetére
Máté ilyet akar(t) venni magának, szóval nagyon rossz nem lehet.
Ami csak kext szerkesztéssel szokott menni, az a BT-ről ébresztés, arról itt olvashatsz. Ha gyorsan akarsz működőt, akkor a Tescoban kapsz Technikát, ami Kommy szerint az ébresztésen kívül tökéletesen működik. Ha jól emlékszem, akkor én 3000Ft-ért láttam.Amit esetleg jó ha tudsz (bár lehet nekem nem volt egyértelmű
), Chimerában nem működik a BT adapter, szóval ha Windowsra akarsz menni akkor USB-s bill a megoldás.
-
sp@rtan
senior tag
válasz
Phantomhive #16136 üzenetére
-
sp@rtan
senior tag
Én is csak a sleep utáni USB-t tudom csak mondani, meg nekem a BT is fostos, abból szimplán kéne vegyek egy normálisat. Meg WoL-tól meghülyül a sleep, szóval Lnx2Mac Realtek Ethernet kextje se fullos...
Ja, meg nem úgy néz ki mint egy iMac és nem olyan csendes.
mod: Ja, de, holnap felrakom az i3-ra a frissen szerzett Alpenföhn Brockenemet aztán lesz itt kuss. -
sp@rtan
senior tag
válasz
cellpeti #16063 üzenetére
Nincs, és valószínűleg nem is lesz. Előző oldalon volt róla szó.
Többi részét megnézve, hangra nem tudok mit mondani, LAN meg WLAN szerintem működne. -
sp@rtan
senior tag
válasz
Máté94 #16006 üzenetére
Szerintem én még maradok 10.7.3-on.
Amúgy toleda hang kextje mivel jobb? Nem sikerült még rájönnöm.
Most jut eszembe, Z68MA.
Nem kellett újrarakni a régi OS-t, nagy nehezen sikerült bebootolni. UserDSDT+Hang+Ethernet: Sleepből nem kelt fel a monitor, összes USB eszközt ki-be kellett dugni hogy menjen. DSDT csere az EHCI-sra, GE=No: Sleep után 10 sec múlva minden USB jól működött, monitor felkelt.
GE=No-val néztem, hogy hullámzik-e a Dashboard. Hullámzott, akkor elvileg jó minden, nem? -
sp@rtan
senior tag
válasz
Neil Watts #15957 üzenetére
Ha egyszer megy, akkor valószínűleg az updatek se fognak bekavarni.
Software updateből sajnos nem lehet frissíteni az OS-t (vagyis lehet, de kockázatos), a különálló, combo update szokott a jó választás lenni, majd ezután újrarakni a hangot. Tonymacen mindig, gyorsan szokott lenni egy blogpost. hogy szabad-e frissíteni, és hogyan. Ami nem OS X frissítés, az mehet Software Updateből. -
sp@rtan
senior tag
Az elflashelt H67M-PRO helyett lehetett kérni egy új lapot, így lett helyette egy Z68MA.
HolnapMa délután megyek is, kezelésbe veszem. -
sp@rtan
senior tag
válasz
Játékos #15607 üzenetére
Tudtommal a bootloader az egy külön kis rejtett partíción van (vagy valami ilyesmi
), ezért ha az OS partícióját klónozod egy másik HDD-re, akkor nem lesz bootloadered, vagyis nem lesz mi betöltse az OS X-et. Ha így lenne, akkor bootolsz az Unibeastes telepítőre, onnan be tudsz menni a frissen klónozott OSX-re, majd ott felrakod vagy MultiBeastből a Chimerát vagy az önálló Chimera telepítőből.
Remélem jól mondom, nem lenne rossz, ha valaki megerősítene. -
sp@rtan
senior tag
válasz
Ragnar95 #15561 üzenetére
BIOS-t flashelted, igaz? Annak akkor van értelme, hogy ha DSDT-t is használsz (ezzel lesz sleep meg energiagazdálkodás + egyéb finomságok). Szerintem meg kell csináld a saját DSDT-d a laphoz (lehet beszéltetek már erről Mátéval,nem nagyon figyeltem
), mert nincsen hozzá. amit így tudsz.
Ha nincs DSDT-d akkor
-Easybeast
-Auidoból ALC8XXHDA, AppleHDA Rollback, Non-DSDT enablerből pedig a hangkártyától függően (ha jól nézem, akkor ALC887)
-Lnx2mac 0.9 - ez az ethernet kextet fogja majd felrakniÍgy lesz (remélem) egy működő OS X-ed sleep és energiagazdálkodás nélkül.
Ha van DSDT-d akkor Easybeast helyett UserDSDT+az asztalon legyen a DSDT DSDT.aml formában.
VGA-kban annyira nem vagyok otthon, lehet kell majd pár kernel flag hogy normálisan működjön (amit használt telepítéskor, majd ha nem megy mondom hova kell beírni). VGA témát Máté tudja.
-
sp@rtan
senior tag
válasz
Máté94 #15523 üzenetére
"Legalább probléma mentesen felment."
Ezt most nekem szántad?Amúgy meg beadtuk iPonba a lapot, hogy BIOS frissítés után nem megy, srác beírta hogy "nem ad képet", reménykedünk..
mod: Jó volt a BIOS. Samisnake meg nem válaszolt semmit a topicban. De most már mindegy, ha kibukik hogy milyen BIOS szarta el, akkor van cumi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PC Game Pass előfizetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest