-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
geza844
aktív tag
Sziasztok!
Éppen laptop vásárlás előtt állok. MacPro-t szeretnék, de arra nincs keret, ezért gondoltam valami olyanra, amin a lehető legtökéletesebben fut az OSX. Azt olvastam, hogy a HP Probook-okon jól megy, azokból is a 4x30s és a 4x40s típusokon, de ezeket már nem lehet újan kapni. Ugyanakkor találtam olyan listát, amiben mindenféle más gépről írják, hogy kompatibilis az OSX-el, és ezen nem is szerepel a HP Probook.
A kérdésem: most akkor mi a rák van?
Vagyis milyen laptopot vegyek 200k-ig, amin jól megy az OSX?
-
geza844
aktív tag
válasz
BluEyes #23897 üzenetére
Az EULA eleve jogszerűtlen az EU-ban, mert megvétel előtt nem lehet elolvasni. Ezért ami benne foglaltatik, azt nem is kell figyelembe venni. Legalábbis én ezt olvastam. Bár ennyi erővel a Windows EULA-ja is jogszerűtlen. A különbség az, hogy ahhoz legálisan csak 30k+-ért juthatsz hozzá.
Vagyis a Maverics az nem frissítés, hanem komplett OS. Ok.
-
geza844
aktív tag
válasz
BluEyes #23890 üzenetére
Ez így tényleg nem állja meg a helyét.
Én akartam venni egyszer használt Windows-t. Mert lehet, tényleg!
DE!!
Sehol, senki nem árulja olyan formában, hogy azt legálisan tud használni! Ha pl. Vaterán veszel Windows-t (mert tele van gyári Win-ekkel pár ezerért), azt csak abban az esetben tudod használni legálisan, ha a CD / DVD eredeti ÉS megvan a COA matrica ÉS megvan az eredeti számla ÉS az eredeti számlán szereplő vevővel írsz adásvételit a saját nevedre. Bármelyik hiányában csak dísz lehet a polcon, de nem használhatod. Tehát ha te vetted, full legálisan, de elhagyod a számlát, akkor sem használhatod tovább.
Legalábbis én nagyon belemásztam a témába, és erre jutottam. -
geza844
aktív tag
Olvastam, és hallottam már, hogy ugye a Mac OS X az arra a hardveres környezetre van optimalizálva, amire eredetileg szánták, és egy összelegózott PC nem feltétlen fog úgy hasítani. Ez amúgy tök logikusan is hangzik, bár az arányokat jó lenne tudni, hogy mennyivel lassabb milyen környezetben.
Haveromnak MacBook-jának a procija pl. pont olyan teljesítményű, mint az én procim (a többi paraméter is hasonló), de az ő gépét mégis kényelmesebb használni.
Mi lenne akkor, ha összedobnék a Mac OS X alá egy olyasmi vasat, amire szánták? Mondjuk valamelyik régebbi MacPro konfigot megnézem, keresek azonos chipset-ű alaplapot, olyan procit, amivel kiadták, olyan memóriát, meg valami SSD-t. Elvileg szebben muzsikálna azon, mint egy vele azonos teljesítményű, de egészen más konfigon?
Ez csak feltételezés, mert tisztában vagyok vele, hogy a MacPro konfigok nem olcsó alkatrészekből épülnek fel. Úgy látom szerver cuccokból (legalábbis, pl. a MacPro 5-ös meg 6-os chipset-jét szerver konfigokban találtam meg), nyilván ennek is megvan az oka.
-
geza844
aktív tag
válasz
Tikakukac #23885 üzenetére
Erre gondoltál?
http://store.apple.com/hu/product/MC573/mac-os-x-106-snow-leopard
És ez lenne az ingyenes?
Ez egy frissítés nem? Ehhez nem kell egy alap OS?
Nekem is ingyen volt a Win8.1, de csak azért mert előtte megvettem a sima Win8-at. Vagy ez nem ugyanaz a helyzet?
-
geza844
aktív tag
Azt, hogy Mo-on nem minősül illegális cselekménynek, azt is jelenti, hogy ha irodába kijön a BSA, és itt van nálunk 4 PC és 2 laptop, mindegyiken MacOS, akkor megnézik őket és "köszönjük, viszont látásra" ?
Valaki ezt próbálta már élesben?
Vagy inkább számítsak arra, hogy feljelentenek, rendőrök elvisznek mindent, aztán pár hónap múlva, mikor rájönnek, hogy nincs jogalapja, visszakapok mindent?
Csak mert nekünk ez büntetés nélkül is elég nagy érvágás lenne, hisz munkaeszköz, és a kiesett idő sok pénzbe kerülhet.
Amúgy 3 gépünkön legális Win8 van, a többin Linux, csak szeretnénk egységesíteni a gépparkot, ezért gondolkoztam el MacOS-en.
Vélemény?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LEGO klub
- Milyen processzort vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest