- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Netfone
Hirdetés
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lama_lamm
aktív tag
válasz
Máté94 #24056 üzenetére
Tonymac-es protokoll, Unibeast-es Mavericks USB install.
DVI-ra van dugva a monitor, de VGA kábel jön a monitorból és átalakítóval meg a VGA-ba. Lehet, hogy ez a baja?
UEFI bios be van állítva elvileg rendes.xHCI - auto
EHCI, xHCI - enabled
Boot Legacy-ra állítva
VT-d off-v -f és GraphicsEnabler=No boot flagek.
-
lama_lamm
aktív tag
Ahoj!
GTX660 Ti mukodik OSX-szel? Semmilyen listaban, vagy Buyers Guide-ban nem latom, szoval a valasz gondolom nem, de azert gondoltam megkerdezem.
Thx
-
lama_lamm
aktív tag
válasz
Lanash #24006 üzenetére
közben nekem is eszembe jutott, hogy tényleg tudnak a giga lapok ilyet, szóval elnézést
mivel osx-re ilyen alaplaphoz kötött alkalmazások nincsenek, szvsz nem fogod tudni, hacsak nincs valami kext, amivel plusz feszt lehet adni az USB portnak
FYI: [link]
Szóval tölt az valójában, csak nagyon lassan
-
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
Elkezdtem felrakni a Maverickset, sikerült egész pontosan a szürke hátteres alma logóig eljutni
A következő képet kapom, ha -v -x bootflaggel indítok.Bios elvileg be van állítva:
AHCI a SATA, VT-d disabled, xHCI auto-n, nem smart-on.GA-H87M-D3H lap
integrált VGA (i5-4440)Help plz!
Bocs a ferde képért, azt hittem rendesen van.
-
lama_lamm
aktív tag
Na megvan a telepítőm, már csak az a kérdés, hogy milyen megoldásban tudok egy jóféle dualboot-os rendszert létrehozni. Maga az eljárás az megvan, csak a hardveres része nem tiszta, hogy miként lenne a legjobb.
Van most egy 1TB-s HDD-m, amin a Win8 van. Kérdésem az lenne, hogy ha veszek egy SSD-t, akkor meg lehet csináni, hogy az egy SSD-ről bootol mindkettő OS? (Win reinstallal együtt persze). Vagy kéne venni két kisebbet? Egy-egy 60GB-s elég lehet, ha nem oda rakom a programokat?
Másik kérdés: az 1 TB-s vinyót meg lehet úgy partícionálni, hogy az OSX is és a Win is 500-500GB-t tudjon belőle használni, vagy kell egy háttértár külön az OSX-nek is?Thx
-
lama_lamm
aktív tag
válasz
RaZroX #23914 üzenetére
Lehet, hogy élek majd a lehetőséggel.
Próbálkozok még, de vmware alól ha Unibeast-tel próbálok USB telepítőt csinálni, akkor megakad a "Running package scripts" résznél. Tudom, hogy azt, hogy "less than a minute" van hátra, azt nem kell nézni, de nekem 1 órája "less than a minute".
Ötlet? -
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy tudok úgy telepíteni OSX-et egy vinyóra, hogy 2 partíció van rajta, amiből az egyik formázatlan, de a másik Win-es? Nem akarom törölni azt a partíciót semmiképp.
Köszi
-
lama_lamm
aktív tag
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
Lehet valahol Snow Leopard DVD-t venni, vagy csak online lehet rendelni?
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne még a kérdésem, hogy van esetleg olyan SSD ami nem OSX kompatibilis?
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
Esedékes egy gépvásárlás, és szeretnék olyat összerakni, amire egy OSX is rámenne.
A következő alkatrészek lesznek:
Gigabyte H87M-D3H
i5-4570
Kingston HyperX Blu 2x4GB 1600MHz
Később egy Gigabyte vagy MSI GTX660 lesz bele.
Ház, táp gondolom mindegy.A tonymacx86 szerint elvileg ezekre egyszerű a telepítés, de gondoltam megkérdezem tőletek is, hogy mire kell figyelni, van-e valami extra, amit meg kell csinálni, hogy jó legyen.
Nincs hozzáférésem Mac-hez, szóval egy Retail SL telepítéssel kezdeném és utána mennék át Mavericks-re.
Szerintetek kivitelezhető viszonylag könnyen?Köszi előre is
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
Tervezek egy miniITX hackintosh összerakását.
Ezekkel a komponensekkel elvileg esélyes vagyok rá, nem?Gigabyte H77N-WIFI (wifi tudom nem jó)
i5-2500
GTX 650Ti Boost (Gainward)Köszi előre is
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
Egy Dell Inspiron 7520-ra szeretnék valamilyen OSX-et felvarázsolni, és az lenne a kérdésem, hogy egyáltalán érdemes-e elkezdeni?
Jó lenne valami dualboot-os megoldás.Specifikáció:
i5-3210M
HD4000 (van egy Radeon 7730M benne, de az nem szükséges, hogy működjön)
Wifi se kell, meg a touchpad se feltétlen, csak a LAN.Köszi előre is
-
lama_lamm
aktív tag
Ahoj!
Lehet, hogy egy Hackintosh Mini építésébe fogok, és az lenne a kérdésem, hogy egy i3-3240 proci mellé milyen videókarit tudtok mondani, ami natívan fog nekem működni (vagy minimális behatásra)?
Egy Gigabyte GA-H77N-WIFI alaplap lenne benne, tonymac-en azt olvastam, hogy elég jól működik (kiv. wifi).Köszi előre is
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
Tud valaki ajánlani egy full Lion kompatibilis laptopot (13-14" körül, minimális kextelési igény belefér
)? A HP Probook 4330s-t nézegetem, és azokról azt olvastam, hogy elég jól telepíthető rájuk, mennyire igaz ez?
Köszi előre is
-
lama_lamm
aktív tag
válasz
Loccze #14130 üzenetére
Lol, ugyanez a konfigom kb 90%-ban
Nekem a Lion 10.7.2 a sleep kivételével működik teljesen. A hangot nem emlékszem, hogy hogy csináltam, de majd utánanézek.
Én Unibeast-es bootolható pendrive-ot csináltam ennek az útmutatónak a segítségével [link], ebben elég jól le van írva, hogy mit, meg hogyan kell csinálni.
Szerk: SSD-m az nincsen, szóval arról nem tudok nyilatkozni, hogy működik-e/mit kell vele csinálni.
-
lama_lamm
aktív tag
válasz
KergeK@csa #14107 üzenetére
Én VMware-es virtuális lionnal csináltam és működött.
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
Le kellett cserélnem a videókártyámat (gtx460) ideiglenesen egy 6600-ra, mekkora esélye van, hogy rendesen bebootol a lion? Mert ha csak tönkrevágja, akkor inkább addig windows...
-
lama_lamm
aktív tag
Hali!
Nekem is a konfigomra felment szépen a lion, azzal a kivétellel, hogy a sleep nem tűnik jónak. Elalszik, de ha fel akarom ébreszteni, akkor boot-ol előröl. UserDSDT-t használtam pedig.
Van erre valami kext esetleg?Köszi előre is.
-
lama_lamm
aktív tag
Hali,
Mennyire bonyolult felcserélni a í-t a 0-val? Mert nekem jelenleg úgy van, pedig a telepítésnél magyar bill-t állítottam be...
-
lama_lamm
aktív tag
Úgy néz ki, hogy van egy működő Lionom, és az lenne a kérdésem, hogy az app store, meg ilyen origi mac dolgokat használhatok nyugodtan?
-
lama_lamm
aktív tag
Szisztok
Felraktam a Lion 10.7.2-t unibeast-tel. A hangon kívül minden működik OOB, elindítom a multibeast-et, userdsdt és alc8xx pipa egyedül. Restart után már nincs hálózat, plusz hang továbbra sincsen. Kell nekem mindenképp a multibeast?
-
lama_lamm
aktív tag
válasz
Máté94 #13585 üzenetére
Van DSDT-m, de nem tűnik jónak a sleep. A monitor kikapcsolt, de a gép ment tovább, de nem reagált. Nyomtam egy resetet, és most már nem jó az audio, az outputnál csak digital out van 4 db. Pedig reset előtt működött.
Plusz eltűntek a desktopról a vinyóim,de a disk utility látja, meg is tudom nyitni. -
lama_lamm
aktív tag
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
Végre fut az első Lionom PC-n, és a multibeast-hez szeretnék segítséget kérni.
Letöltöttem az alaplapom DSDTjét, és amikor először elindítottam a multibeastet, a userdsdt-t pipáltam ki, viszont mást nem, de nincs qe/ci (gtx460). Mit kell most csinálni? Ha megint elindítom a multibeast-et, akkor kezdi előröl az installt és megint behoz egy kipipálatlan package listát.
Egy másik kérdés: usb-s wifi adaptert hogyan tudok feltelepíteni?help plz, köszi
-
lama_lamm
aktív tag
Üdv!
Kakewalkkal próbálok Lion USB sticket csinálni, de kb a legvégén azt írja, hogy: "Failed to copy temporary files to target." Lehet, hogy a Lion image szar?
-
lama_lamm
aktív tag
Ezzel tud valaki segíteni plz?: [link]
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
Remélem tud valaki segíteni. VMWare-es virtuális SL 10.6.8 alól szeretnék egy bootolható Lion USB-t csinálni Kakewalk-hoz, de a virtuális gépben nem jelenik meg az usb stick.
Valakinek van ötlete?Köszi előre is.
-
lama_lamm
aktív tag
Hi,
Ha Kakewalkkal szeretném felrakni a Lion-t, az alaplapnal abszolút ugyanannak kell lennie, mint ami a támogatott között van? Mert a GA-P55-USB3 az támogatott, de nekem UD3-am van, ami csak két Sata portban különbözik.
-
lama_lamm
aktív tag
Üdv!
Egy Gigabyte P55-UD3 lappal, egy Gigabyte GTX460 kártyával fog nekem rendesen futni egy Lion QE/CI-vel?
Köszi előre is.
-
lama_lamm
aktív tag
iBoot-ot honnan lehet még leszedni a tonymaxx86-on kívül? Mert nem kapok aktiváló emailt az accountomhoz...
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
Erre a konfigra fel lehet tenni OSX-et?
Gigabyte P35C-DS3R
C2D E8500
Ati HD5830 1GB
2x2 GB Geil DDR3 1333
Sata vinyó, de ata dvd olvasó (vhol láttam, hogy csak satással lehet, ez igaz?)Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Éjszakai műszak
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Macska topik
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Trollok komolyan
- Windows 11
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- PC Game Pass előfizetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Xiaomi Redmi 13 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Asus rog g751y elkelt
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest