-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AdamP900
tag
válasz
cellpeti #16063 üzenetére
Nincs. Épp tegnap szívtam vele. OSX álltal nem támogatott az X4500. Állítólag módosított x3100 (ha jól emlékszem) illesztővel menne, de közel nem hozza azt amit egy rendes vga hozna. Ezért vetettem haverommal tegnap VGA -t.
Lehet,hogy VoodooHDA -val lenne hang is Lenovon.
-
sp@rtan
senior tag
válasz
cellpeti #16063 üzenetére
Nincs, és valószínűleg nem is lesz. Előző oldalon volt róla szó.
Többi részét megnézve, hangra nem tudok mit mondani, LAN meg WLAN szerintem működne. -
kelekyle
őstag
válasz
cellpeti #4538 üzenetére
Üdv ! Kipróbáltam már több féle hackintosh verziót de egyik se ment próbáltam több féle driverrel és még se bootolt be. Konfigom: AMD AM2+ 7850BE, 2GB RAM,ATI HD4850 1gb, Asus M4N78 SE
Amúgy felment de 3-4 óra alatt amit kicsit sokalltam. Aztán meg bootnál egy áthúzott kört kaptam mindig vagy elsem ment odági
Szerintetek mit próbáljak ki és hogy telepítsem ? -
-
varsam
őstag
-
Pisztillus
senior tag
válasz
cellpeti #2272 üzenetére
Akkor lehet, hanyagolni kellene ezt a gépet, mert nem OSX kompatibilis... A hackintosh ugyanis nagyon válogatós, még megfelelő gép esetén is kell szerencse ahhoz, hogy menjen.
Ha az igazi Mac gépek nem készültek Broadcom LAN kártyával (és erre azért van esély), akkor nem lesz driver sem...
OSX86-on nézz szét...
-
-
tlac
Topikgazda
válasz
cellpeti #2242 üzenetére
azzal tudsz root-ként (rendszergazdaként) futtatni parancsokat
de az is lehet, hogy már kapásból az vagy mikor -s paraméterrel indítod az osx-et, nem tudom
ha van olyan parancs, hogy whoami, akkor az kiírja, hogy éppen ki vagy, próbáld kia passwd root elé ne írjak "/"?
szerintem ne
a passwd-s paranccsal kezd, ha ez rendesen lefut, szerintem többet nem kell használni
és csak ezután írkáld be a többit, úgy, hogy előtte mindig ott van a sudo, de ha a whomai azt mondja, hogy root vagy, akkor nem kell a sudo -
gozi
tag
válasz
cellpeti #2230 üzenetére
Indításkor F8 és utána:
> -s enter in a single mode
> /sbin/fsck -fy this need if you reset your comp on registration steps
> /sbin/mount -uw / mounting all devices
> /passwd root to make the root password
> touch /var/db/.AppleSetupDone finishing registration assistant
> reboot -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
cellpeti #2222 üzenetére
Nekem volt már olyan esetem is egyébként, hogy nem ment fel, ha akármilyen körültekintően is próbáltam válogatni a driverek, miegyebek közt, aztán ha csak hagytam mindent defaulton, nem túrkáltam agyon a lehetőségek közt, akkor meg ment szépen. Lehet nem kellene nagyon belebonyolódni, ugyis tudod a drivereket utólag is telepiteni.
Egyébként most melyik release-el próbálkozol?
-
gozi
tag
válasz
cellpeti #2202 üzenetére
iDeneb 10.5.5 esetén nem szabad kiválasztani az X3100 kext-jét a telepítés során. 10.5.5 alatt a rendszerben alapból támogatott! Notik esetén a telepítés utáni indításkor F8-at nyomsz a visszaszámoláskor és lecsukod a noti fedelét. Vársz kb 10 sec-et, kinyitod és Enter. Ekkor szépen el fog indulni a rendszer.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
cellpeti #2209 üzenetére
Próbáld többször, az tényleg sokat tud segiteni. Ki-be lépkedni a Disk Utility-ben, rebootok, miegymás.
Egyébként azt mondod, ezek szerint, hogy elkezdi az Erase-t, de utána semmi? mit ir a folyamatoknál? Mert irja, hogy éppen mit csinál. Mountnál, vagy minél torpan meg?
A válasz gombot pedig használd egészséggelPisztillus: Az első hsz.-t ideje lenne frissitgetni, majd lehet szakitok rá időt valamikor, ha tudok
-
Pisztillus
senior tag
válasz
cellpeti #2205 üzenetére
S még mielőtt elfelejtem, újfent, illetve minden elakadásnál érdemes visszatérni az 1. hozzászóláshoz, sokat segít. Ha végigolvasod, sok érdekes anyagot találsz, mint pl. ez a Telepítési útmutató. Ez ugyan még Tiger, de a lépések ugyanazok.
Hidd el, én is, mások is így kezdték, kivéve talán Nyugdíjast. Neki nehezebb dolga volt, hiszen annak a hozzászólásnak az anyagát ő szedte össze. -
Pisztillus
senior tag
válasz
cellpeti #2205 üzenetére
Ahogyan Nyugdíjas írta, a chipset és a VGA nem gond (bár a Customise menüpontban azért a VGA-nál jelöld be az X3100-t az Intel (vagy GMA) szekcióban). Ugyanitt kell kiválasztanod a hálókártya driverét is (pl. Marvell --> skge, vagy a megfelelő Realtek, stb.). A Celeron M540-nek meg mehet a vanilla 9.2 kernel (kalyway esetén ez van), vagy ha az nem jó, akkor a modbin, stb. Próbálgatni kell, ismét Nyugdíjas kollégához kanyarodok vissza, többszöri install - ez meg fogja hozni a gyógyírt a winyó problémára is. A hackintosh-hoz rengeteg türelem meg jó adag szerencse is kell - és még mindig nem biztos, hogy elsőre menni fog. És ezt nem is lehet elvárni tőle.
A kext-el én nem foglalkoztam.
-
Pisztillus
senior tag
válasz
cellpeti #2200 üzenetére
1. Biztos hogy a notiban Intel 960-as chipset van? Nem inkább ATI SB960, esetleg egy X200-as VGA-val karöltve? Mert ez esetben felejtős a dolog...
2. Mivel nekem a vanilla kernel jött be, így ezt ajánlom elsőnek, de csak akkor, ha a procid tudja a SSE3-t. (CoreDuo, Core2Duo, Pentium DualCore, Celeron540: ezek biztosan tudják.)
-
tlac
Topikgazda
válasz
cellpeti #2191 üzenetére
itt egy frissebb leírás, bele nézegettem, jónak tűnik
mi jött ki neked?
KuZo:
még mindig nem derült ki, hogy helyileg hol vagy
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
cellpeti #2182 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy jól használod a magyar nyelv írásjeleit...
Gondolom kérdezni szeretted volna, hogy kellenek-é a driverek. Általában nem, mert az OSx vagy felismer valamit, vagy nem. Kevés esetben lehet segiteni ezen utólagos driver-telepitéssel, de ezt lássuk meg, ha már fent van a gépeden
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lexus, Toyota topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- GTA V
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EAFC 25
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- Pink Sunset Studio - Újabb játékok kapnak magyar szinkront
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Antivírus szoftverek, VPN
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest