- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pingwin92
aktív tag
válasz
Máté94 #22200 üzenetére
Igen, ezt már néztem, köszi. Csak itt (meg kb mindenhol) csak nVIDIA kártyákat írnak. Pedig szinte minden tesztben alul maradnak az AMD-kkel szemben azonos árkategóriában. Régen egyébként a HD5770-nel szemezgettem, csak arról meg azt olvastam, hogy a legtöbb modellnek megszűnt a támogatottsága
Habár ugyanott láttam, hogy valakinek egy Sapphire HD5770-nel teljesen jól megy...
Amúgy meg a GT 640 szerintem teljesítményben is gyenge, ár-érték arányban meg pláne. A GTX 650 meg nem rossz, csak már picit drága. Ezért keresem a kettő közötti megoldást. Mondjuk valami AMD-vel.
Itt minden fórumozó nVIDIA-t használ?Ami meg a másik linken van útmutató az csak dual boot-os. Ha én win 7-et meg 8-at is akarok, akkor az csak annyiban különbözik, hogy csinálok még egy partíciót, és akkor (ugye UniBeast-tel kezdem, aztán) egyikre win7, másikra win8, a harmadikra meg végül megy fel a Mavericks (és egy negyediket hagyok az adatoknak)??
-
blokad
senior tag
válasz
Máté94 #22203 üzenetére
Ezt aláírom
sajnálom, hogy most nem tudom lecserélni a kis toshibám egy 4340-re, mindezek ellenére a toshibára is feltettem a mavericks-et és igaz, hogy egy jó 2 hetes reszelgetés és szórakozás, félig újratelepítés és terminalos móka után, most 99%-os a rendszer. (multitouch touchpad, ha bedugom a jacket nem vált output source-ot stb.) hiányoznak csak sajnos.
-
Patice
nagyúr
válasz
Máté94 #22028 üzenetére
OK. Nézegetem a választékot mATX méretben.
Proci az már fix, hogy Core i3-4330. Előreláthatólag mindenre elég lesz a teljesítménye, amire használni akarom majd. TDP is annyi amennyi, lehetne kevesebb is, bár Intel procik energiagazdálkodásáról jókat olvastam. Nem hiszem, hogy szignifikánsan többet fog enni a jelenlegi procimnál.
-
törölt tag
válasz
Máté94 #21998 üzenetére
Lehet, hogy akkor kénytelen leszek mellőzni ezen a laptopon a használatát. Sajnos a kijelző is csak 1366x768 felbontású és a fontok is elég rondán mutatnak ezen. Azért legalább kipróbáltam, hogy felmegy és működik a 10.9 is. Cardreader volt az egyetlen ami nem működött.
-
Tikakukac
titán
válasz
Máté94 #21945 üzenetére
Ergo ez is vastagon jó? Van tuningos vízhűtésem otthon meg minden ami kell, nekem tényleg annyi kell ebben a lapban, hogy álljon össze ez a rendszer és röfögjön ahogy kell. Ahogy nézem a szépen bordázott nagyobb chipsetes tesóhoz képest nem nagy a difi. Bármilyen előny (a nyilvánvaló láthatókon kívül) amiért kéne nekem a nagyobbik testvér?
GazVezír: 2.6GHz 2 mag, core2 alatt szinte elég, mostanság kezdem kinőni. Ehhez képest szvsz egy 3.5GHz-es Haswell azért már elég csúnya ugrás, 4 magos proci nem tudom nekem mennyire kéne, esetek többségében sima felhasználó vagyok, a cikkeimhez megy néha 30-40 kép méretezgetés, de az nudli. Megálmodom majd, egy alaplap kéne amiből ki tudok indulni és fix pont. A proci meg ram ahhoz idomul a többi meg mindegy
-
-
törölt tag
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Máté94 #21170 üzenetére
Köszi. Valamiért nem futott le az unibeast..
Most ott tartok hogy -x el elindul a rendszer. Működik már a hálózat is.. Viszont valószínűleg a VGA-val van a baj mert normál módba nem indul el. DVI -on van rákötve most a monitor. Az érdekes az hogy -x-el a full hd felbontáson szépen megy a dolog..HD4000-hez van valami bevállt kext? Vagy mit csináljak hogy normálisan elinduljon ?
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Máté94 #21163 üzenetére
Nem biztos hogy bevan àllítva. Myhacktoolal krealtam a pendriveot. Azon mintha nem mac mini lenne. Van jel igen dvion! A telepito elindul majd a szurke almalogo betoltesekor szetcsikozodik a kep..
-x el elindil de akkor pendriveot nem ismeri fel s igy a chimerat sem tudom telepiteni..
-
5150head
senior tag
-
-
koháry
tag
válasz
Máté94 #20744 üzenetére
Tudom, hogy ezek közül kell választani, csak nem írtam ki. 😊 A z77-es lap hosszú távon azért jobb, mert több rajta a bővítőhely( pl a gépben így már 2 ssd van és a b75-ös lapokban általában 1 sata 3 hely van csak). Köszönöm a bt adapter tanácsot, mert néztem a tonymac-en, de az ott felsorolt cuccok közül sokat nem is lehet itthon megvenni. A belkin itthon is kapható, holnap meg is rendelem valahonnan. Valaki nem tudná röviden a ML pendrive készítését, mert ugyan találtam leírásokat, hogy letöltöm mac appstore-ból a ML-t, a 8 Gb + pendrivetot formázom a disk utilityvel, de hogy jön képbe az unibeast meg a multibeast amit a tonymac-en is használnak, azt is fel kell rakni a pendrivera? Boccs ha hülyeséget kérdezek, de még nem csináltam hasonlót, csak vmware-n futtattam osx-et idáig.
-
madgie
titán
válasz
Máté94 #20710 üzenetére
Asszem ugyanaz a panel, mint anno az U2711-nél, de mivel az akkori Dell CCFL, az iMac meg LED háttérvilágítású, így összességében talán közelebb áll a mostani U2713HM-hez.
A kedvező ár meg komoly, 80-85 körül szokott lenni mostanában az aprón az U2713HM, én is 90-ért vettem pár hónapja a kitűnő U2711-em.
-
kecsawi
senior tag
-
McSzaby
őstag
válasz
Máté94 #20459 üzenetére
Ez itt a gond, hogy az Apple cuccokhoz, szoftverekhez sík idegen vagyok.
Most is keresem, miként tudnám legolcsóbban, leghasználhatóbban és legálisan megoldani a szoftvert.
Egyelőre még ott tartok, hogy azt se tudom melyiket vegyem meg, meg még az is meglepő, hogy egy pendrive-n adják a kezembe
-
XP NINJA
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged