- Fényképek a Honor Magic V5-ről
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
válasz
Plasticbomb #31670 üzenetére
-v boot mellett ezt írja, gondolom ezért vacakol. Az Iris Pro VRAM-ra csak 14 MB-ot ír a macOS-ben... és a kernel extension infonál meg azt, hogy no kext loaded.
-
madgie
titán
válasz
Plasticbomb #31667 üzenetére
Megcsináltam negyedszer, nem hiszed el, mit kefélt el a UniBeast: az EFI-t nem rakta másik partícióra. Negyedszerre sikerült neki, most be is bootolt a cucc, a Mac telepítőig el is jutottam, csak ott megálljt parancsoltam magamnak, mert felesleges meghajtóm most nincs kísérletezni, ha meg legyalultatom a macOS lemezkezelőjével a Win10-et az SSD-ről, akkor ha mégse sikerült a macOS-t felrakni, akkor a Wint se tudom visszarakni, mert plusz pendrive-om sincs a Win10 telepítőjének
-
madgie
titán
Erősebb is a vas, illetve diszkrét VGA-m nincs, de a proci i7-5775C, meg van 16 giga ram. Az a baj, hogy a Cloveres pendriveról be se bootol, hiába állítom be a leírások alapján a BIOS-t
A Windows-zal sincs nagy bajom, de Final Cut-on vágok, a Macbook Pro meg eléggé szenved a 4K alatt.
-
madgie
titán
Erre vajon mekkora sz*pó haklit húzni? Ár/érték arányban egész jó gépnek tűnik, egy alap 27 iMac szintjét simán hozza (kivévé a lassú HDD persze), csak az a kérdés, rávarázsolható-e a macOS...
Van amúgy asztali gépem, de azon be se bootol a Macbook Pro alatt létrehozott pendriveos telepítőm
(MSI Z97M-G43 lap, elvileg mindent beállítottam a BIOS-ban, mégse jó).
-
madgie
titán
Ahoi!
Régebben gyakran jártam errefelé, jó két és fél éve viszont Mac Minit használok, ott meg nem kell semmit buherálni. Viszont kellene egy erősebb hardver, Miniben meg nincs modern négymagos, iMac meg egy vagyon. Szóval egy modern PC-t raknék össze. Nagyjából megvan, mit szeretnék, annyit kérdezek csak, hogy ha sikítófrászt kapok a Windowstól és OS X-t használnék, akkor ugye az 1151-es fogalaltot még most hanyagoljam? LGA1150-ben egy jó i7-5775C-t gondoltam egy MSI Z97M-G43 mellé. Ezzel ugye nagyjából out-of-box menne az OS X? Az Iris Pro 6200 is?
-
madgie
titán
válasz
Máté94 #20710 üzenetére
Asszem ugyanaz a panel, mint anno az U2711-nél, de mivel az akkori Dell CCFL, az iMac meg LED háttérvilágítású, így összességében talán közelebb áll a mostani U2713HM-hez.
A kedvező ár meg komoly, 80-85 körül szokott lenni mostanában az aprón az U2713HM, én is 90-ért vettem pár hónapja a kitűnő U2711-em.
-
madgie
titán
Öhm, izé, nincs valakinek exFAT problémája Win alatt? Azt akartam, hogy mindkét rendszer natívan kezelhető vinyókat kapjon, de Win7 alatt nem írható semmi az exFAT cuccokra. Egyszer már ment, formázás után tudtam rá írni, reboot után sajnos nem.
A dolog szépséghibája, hogy most két exFAT vinyón van az összes fotóm
szerk: chkdsk /f megoldotta, remélem véglegesen. "Win7 alatt exFAT támogatás", pffff
-
madgie
titán
Jé, az új mekkpróban az apple visszatért az nvidiához (gt 650m).
Csak megjött az eszük végre -
madgie
titán
Ja, még valami: ha valaha sikerülne kábé olyan stabillá tenni a Lion-t, hogy elsődleges rendszerként gondoljak rá ,akkor milyen partíciót ajánlotok a külső/backup vinyókhoz? Olyan kéne, amit a Win7 is lát és mindkettő tud kezelni. A sima FAT32 kevés, az exFAT merült fel eddig, mint ötlet.
-
madgie
titán
válasz
blokad #16521 üzenetére
Na várjál ezen az asztali konfigon van most a Lion: i7-2600 (nem K, így nem jó a HD2000 IGP), 16 giga ram, 64 gigás SSD, GTX 460. Ja és IPS Full HD monitor.
Valami hasonló kéne a fotófeldolgozásra meg videóra. Tehát minimum egy i5-ös iMac. Az meg 300 ezer pínz
Xero :a HD3000 OOB megy, 1000%, ugye? Mert semmi kedvem kext-ekkel szívni, a GTX 460-nál se jött be semmi, menni megy, de minden mozgókép tearing van, az online videómegosztóknál meg hang van, kép nincs (FB-be beágyazottaknál érdekes módon megy)
-
madgie
titán
válasz
madgie #16489 üzenetére
Közben eszembe jutott, hogy az 5770 illetve az 5870 natívan menne, ugye? Lehet le kéne cserélni a GTX 460-at (pedig eléggé nV párti vagyok, Pc-n szívtam eleget már ATI-val).
A másik megoldás, ha procit cserélek... na az nem lenne olcsó. Vagy Mac-et venni. Az meg főleg nem
-
madgie
titán
Ma unalomból megint nekiláttam b*szogatni a gépet. Felrepült ugyan a Lion, nagy' nehezen lett natív felbontásom is a GTX 460-nal (NVinject, meg hasonlók), de még mindig csak így látja a Lion, tehát nem az igazi (aAperture el sem indul így sajnos)
szerk: ja a lényeg: valakinek valami tipp, mit reszeljek rajta, hogy tényleg jó legyen? Tudom, vegyek helyette egy 5850-et
-
madgie
titán
válasz
madgie #15837 üzenetére
export=import, de hóttmindegy
Már este kínomban az iMac árakat nézegettem
Sok, sajnos nekem sok, a mostani konfigomhoz mérten főleg...
szerk: egyébként megint rájöttem ,hogy lehetőleg SSD-n legyen a rendszer. Brutálisan gyorsabb minden, mint HDD-n. (SSD-n volt eddig is, de egy vész oprendszert HDD-re húztam föl)
-
madgie
titán
Hú, nekem most elfogyott az energia a "játékhoz", bő fél terányi rawot kell majd beexportálnom a Lightroomba, meg egy rakás cuccot telepíteni... OS X projekt újra elhalasztva
szerk: a pendrive-om HFS-ben maradt, nem szeretnék most OS X telepítőt elindítani, hogy leformázzam FAT-ra. Van valami ötlet, hogy lehet Win7 alól megoldani ezt? A Lemezkezelés nem tudja formázni
(ciki...)
-
madgie
titán
Tegnap, mikor szenvedtem a Lionnal ( meg a Win7-tel, fél egyre hoztam össze egy működő rendszert, a régit semmilyen rendszerkütyü sem tudta visszahozni
) észrevettem, hogy a monitor usd hub-jába dugott (ott felejtett
) Belkin BT USB stick-et csont nélkül felismerte és használta a retail Lion
-
madgie
titán
No, a HD2000-re kötve safe mode-dal elindult a Retail Lion. A dolog szépséghibája, hogy (gondolom a safe mode miatt) nem látja a pendrive-om, írott dvd-t, akármit, így nem tudok unibeast/kakewalk telepítőcuccot összehozni. Tipp, ötlet?
-
madgie
titán
válasz
madgie #15812 üzenetére
No, ez alapján neki is láttam...
-
madgie
titán
Na látod, ez a virtuális izé sem jutott eddig eszembe, látszik, mennyire vagyok otthon az ilyesmiben
Tudsz valamilyen alternatívát (akár 30 napos trial), ami Win 7 alatt működőképes SL-t, vagy Lion-t tudna? (csak hogy ne próbáljam végig az összeset)
Ismerős nincs arrafelé, de ha 1-2 héten belül nem bírom összehozni, akkor sanszos, hogy (megint) hagyom a fenébe, az asszony úgyis morog, hogy megint szét van szedve a gépház (HTPC házikó, így ki van bontva a fél szekrény)
-
madgie
titán
válasz
Máté94 #15788 üzenetére
Nem K, tehát sima 2600-as. A lion is sima, egyszerű retail telepítő. Anno ezzel a kombóval, csak asrock h67 alaplappal sikerült igp-vel fogyatékosan összehozni a lion-t (HD2000, tehát csak alapdolgokra volt jó). Most is csak ennyit szeretnek, hogy szépen összefésüljem a lion telepítőjét a kakewalk-kal egy bootolható pendrivera. Ehhez meg működő mac/hakli kéne.
-
madgie
titán
válasz
Máté94 #15785 üzenetére
Így is strandlaszti, sajnos. Percekig tölt, míg egyáltalán rányomjatok az országválasztásnál bármire.
Miért nincs egy jó Mac a környezetemben? Direkt azért vettem ezt a lapot, mert rajta van a Kakewalk compatibility list-en a VGA-val együtt... Én balga azt hittem, sitty-sutty lesz Lion
-
madgie
titán
-
madgie
titán
Épp be akartam köszönni
Lerendeltem egy Gigabyte Z68MA-D2H-at: egyrészt a Virtu miatt (Windows-ra), másrészt a Kakewalk kompatibilitási listán rajta van, így remélem könnyen varázsolhatok rá egy Lion-t. A HDD egyik partícióján még megvan a Lion telepítő, amit a te leírásod alapján mókoltam össze
-
madgie
titán
válasz
PlanetDada #8392 üzenetére
Scroll Reverser lesz a barátod, Lion-on alapból fordítva görgetsz, ezzel "visszafordíthatod"
-
madgie
titán
No, bocs fiúk, közben hazajött az asszony a strandról, hambihúst kellett bekevernem a vacsorához
Szóval, a Lion HD3000-nek ismeri fel minden külön kext nélkül a HD2000-emet. Így, ni (a felette lévő Display a GTX 460-amat jelzi, de nem arra volt dugva a DVI kábel, csak lusta voltam kiszerelni)
A Dashboardról itt egy rövid videó, nem látni semmilyen hullámzást, viszont ha lassan mozgatok egy ablakot, ott észrevenni valami ilyesmit. Itt egy példa
(a kézremegésért bocsi, nem volt kéznél nagylátószögű objektív, így eléggé hátra kellett dőlnöm, hogy megvideózzam)
További Lion próba kizárva, audio kextet akartam neki adni, megint összehányta magát. A GTX 460 (értsd: játékok) miatt amúgy is most a Win7 lesz egy darabig preferálva, úgyhogy egy ideig eltemetem az OS X témát.
-
madgie
titán
-
madgie
titán
Lionnal? Hogyne menne, nekem szinte csak az működött rajta alapból
20k egy giga H67-es lap, 25k egy i3-2100, a ramot fillérekért dobják lassan utánad, 65k-ból simán össze lehet hozni egy Lion-képes rendszert (ha ház+táp van, akkor meg főleg)
Szerk: felbontás tuti, full HD-ben jött fel már a telepítő is
És igen, a Lion szépen kiírja az eszköz tulajdonságainál, hogy Intel HD 3000, 512 MB rammal (az enyém HD 2000, de részletkérdés)
-
madgie
titán
Jaja, lementem alfába
Mai helyzetjelentés: bármi, ami a DSDT-vel kapcsolatos, megöli a Liont. Extra mappát persze létrehoztam, de továbbra is valami régi Mac Pro-nak ismeri fel a gépemet a rendszer. Amint hozzányúlok, kampó. Mondjuk az már nagy segítség lenne, ha lenne hálózat... Realtek 8111E-hez nincs valami kext-ötlet? Realtek R1000SL-t próbáltam ki (Kext Helper-rel toltam fel), de azzal nem megy
-
madgie
titán
A Java-t közben megoldottam (Developer Account
), Extra mappa már adott, reboot után ugyanígy fagy. A Kext Util-t véletlenül pont én is kipróbáltam, nem segített, akkor kizárásos alapon ez a NullCPU próba marad, vagy más baja van. Mindegy, ma már nem kezdem elölről, főleg, mivel a vinyóról pakolt Lion mindig csak Safe Mode-ban indul el nálam.
-
madgie
titán
No, nem szerette a fat pent, os journaled-re túrtam le, át windowsra, ott transmac-kel rátoltam az extra foldert, meg a többit, de az a baj, hogy a dsdt-nél azt írja, hogy java kell, azt meg a hálózati elérés hiánya miatt nem tudom letölteni
Várjak, kapcsoljam így ki, rebootoljak? Extra folder+ chameleon már megvolt.
Ha belemászom a dsdt-be, megkeresem a generic-et ,azon belül meg a patch.txt tartalmát bemásolom a terminalba, az nagy kókányolás volna?
-
madgie
titán
Bemásztam a gép mögé, a pendrive mindig be dugva egy alaplapi csatlakozóba. Így sem megy safe mode-ban.
Nem tudom, milyen mappa van, finderben alig lát valamit a cucc, beszarás
Hm, lemezkezelőnek hívják a disk utility-t, megvan. Csak azt a partíciót mountolta fel, ahol a Lion van, a többit kiszürkítve mutatja
-
madgie
titán
Végigmegy ezer oldal és amikor bejönne az asztal, akkor előtte bevillan egy kék képernyő, ahonnan már az asztalra dobna. Na itt kapok almát. Adtam neki -x parancsot, úgy elindult, de nem tudom folytatni a telepítést, mert semmit nem ismer fel (se hálózat, se pendrive).
Most másodszor indítottam el verbose-ban, vagy öt perce az alma logónál strandlabdázik a drága...
Ja, egyébként alapból natív felbontásban ment, ez tetszett
Lehet nem magyar nyelvre kellett volna állítani?
-
madgie
titán
Felment a Lion, újraindítottam, de verbose mód mellett is az almát bámulom már vagy öt perce
egyszerűen nincs szívem újraindítani
-
madgie
titán
Nem raktam semmit a 10.6.6-ra, bár lehet most már a Lion update megkavarta. Adjak neki BridgeHelpert?
A táppal nem tudom, mi van, soha nem sípolt eddig, de most nincs is leterhelve, nincs még nálam a GTX 460, így olyan átlag 50 wattot eszik a gépem, miközben GTX 460-nal együtt ment sokáig sípolás vagy más üzemzavar nélkül. A táp egy Antec 380W.
-
madgie
titán
Dikk de furi: az SSD-vel tuti van valami, mert csak a Win7 indul újra, de az mindig, akár CHKDSK közben is. A HDD-n lévő OS X megy, sőt, 10.6.6-ra frissítve megy. Lion update csak simán nem megy? Mert ráengedtem, látszólag végigment, reinstallt kért, de újraindítás után ugyanúgy 10.6.6 fogadott. Próbáljam meg a 10.6.6-ra ráengedni a 10.6.8-at, vagy valami Lion-mókolást?
-
madgie
titán
Fel van téve, a pendrive-ra. De rosszul írtam: pendriveról bootolva verbose módban oldalakon keresztül szorgosan írja kifelé, mi csinál, aztán amikor a processzor neve jön egyszerűen újraindul a gép. Egyébkent tiszta X-akta az egész, a frissen javított win7 is random újraindul, tök kiszámíthatatlanul. Ilyenkor mi van? Alaplapi nyűg? Vagy táp? Ez utóbbi gáz volna, nincs már rá gari
-
madgie
titán
-
madgie
titán
Na jó, asszem ennyi szívás bőven elég volt: lehúzott sata kábel mellett szórakoztam, mégsem hajlandó elindulni most az ssd-ről a win7. A hócipőm tele az OS X-szel, majd lehet rászánom magam egyszer, ha kitapasztalták, hogy sandy bridge-re van-e ultimate egyszerű megoldas. De most komolyan, életemben nem telepítettem összesen annyi oprendszert, mint az utóbbi pár napban...
-
madgie
titán
Nem megy így sem, kipróbáltam. Most azt csinálom, hogy feltelepítettem egy 10.6-ot, újraindítottam és a retail disk-ben klónozom egy másik partícióra a sima10.6-ot, majd arról a backupról bootolok be és az eredeti telepített helyére másolom rá a combo update-et. Ez persze jól hangzik, de nemtom, el fog-e indulni utána... majd elválik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Fényképek a Honor Magic V5-ről
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- BestBuy topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EAFC 25
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged