- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple Watch
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
RaZroX
addikt
Never Give up
Én egy IBM gépen használok OSX-et annak ellenére, hogy az OSX86-on volt aki azt írta, hogy a 10.4 talán felmegy rá.. aztán most majdnem teljesen biztos vagyok benne, hogy én vagyok az egyetlen ember a világon aki erre a gépre felrakta a Mavericks-et
És 99%-ban tökéletesen működik is!
Komolyra fordírva a szót, mindezek ellenélre én is azt javaslom, hogy erre a célra összeállított gépre érdemes feltenni, én is ezt fogom tenni majd nyár-ősz felé.
-
LógaGéza
veterán
Napi szinten LoLozok, és egyszer se fagyott - na jó egyszer, mikor karakterválasztás után a betöltőképernyőn mielőtt megjelentek a hősök nyomtam egy Alt-Tabot, akkor kaptam a fehér képernyőt, de ez mondjuk Windows alatt is kifagyasztja... Pedig nem sok különbség van a VGAnk között
-
RaZroX
addikt
Pendrive-ról Bootolsz, akkor bejön a Bootloader és onnan kiválasztod az OS X-et. Szerintem a kedves kolega arra próbál kilyukadni, hogy a bootloadereddel lehet a gond, de ezt kétlem, mert én ugyan ezzel a módszerrel raktam fel a Mavericks-et és nálam jó volt. (bár ez nembiztos, hogy kizárja a lehetőségét. Szerintem húzd újra és EasyBeast-et csináld meg. Segiteni most többet nem tudok mert melozok, majd este leszek csak.
-
LógaGéza
veterán
Terminallal belépve egy NullCPUPowerManagment kextet fel lehet rakni telepitővel - ha nem akarod újrahúzni. Viszont innen az lesz az érdekes, hogy mi miatt ment a telepitő, és most mi miatt nem megy. Annyi biztos hogy a pmLock miatt, de akkor valami kimaradt, amit a pendriveon van, és a gépen nincs.
-
-
RaZroX
addikt
Mavericks-et tegyél fel. Tök ingyenes, újabb is, többet is tud és gyorsabb is. Azt meg csak letöltöd és nem kell másolgatni semmit sehova, egyből megtalálja.Ja benéztem, már megoldottad(#22605) kabalthenbk GraphicsEnabler=Yes ezt így írd be amikor beírod a -v és PCIRoot-os kapcsolót. Ha nem jó, akkor GraphicsEnabler=No
-
nofi
addikt
Valami nem stimmel
Bootolok az UniBeast-tel és amikor ki kellene választani a pendrive-ot, akkor beírom 2k-jacob leírása alapján javasolt "-v PCIRootUID=0" szöveget, entert nyomok, tölt, majd a végén kikapcsol a monitor és áll minden. Ugyanez történik ha nem írok be semmit. -
RaZroX
addikt
Én az SSD-s telepítést nem vágom, de azért megpróbálok segíteni.
Ilyen "rendszer számára fentartott..." dologról én nem tudok OSX alol. Leglalább is látható partíció biztos, hogy nincs, nekem már fent volt 10.5-től kezdve az összes és sose találkoztam ilyennel.Ez az OS X telepítését lépésről lépésre leírja.
-
LógaGéza
veterán
Én is válaszolok mindenre
Az adatlapomon lévő gép alaplapját leszámítva (BIOSt patchelni azért nem szeretnék) tudtommal megfelelő egy OSX futtatásához. Mielőtt rohannék egy új alaplapért, lenne azért 1-2 kérdésem, ami a mindennapos OSX használattal kapcsolatos.
Pedig BIOS patchel lehetne egy jól működő rendszered - HDMI Audio lehet nem menne, csak egy kis mókolással - sorstárs... Én se csináltam még meg...
- Hálózati megosztás Windows-os PC-vel teljes mértékben működik? Értem ezalatt, hogy egy Windowsos partíción lévő képet, videót, stb. láthatok-e OSX-szel.
Windowsos partíción, vagy másik Windowsos gépen? Mert az egyik hálózati megosztás a másik nem
Hálózati megosztás tökéletesen működik, semmit nem kellett beállítani hozzá nálam, egyből látta a Windowson, sőt még a routeren megosztott vinyót is.A partíciós dolog az más téma. Van ingyenes és fizetős megoldás is, az ingyenesek általában jóval lassabbak (ntfs-3g-t nem nagyon fejlesztik évek óta), a fizetősök pöpecek. Ingyenes a TuxeraNTFS pl, fizetős a Paragon NTFS for MAC. Én az utóbbit használom, az nagyon jól megy.
Alternatív megoldás átformázni az adatvinyót exFAT-ra, amit az OS X és a Windows is tökéletesen kezel.- Onnantól, hogy OSX van fut, tulajdonképpen bármi amit csatlakoztatok az azon múlik, hogy van-e drivere OSX-en, hardverösszeakadás kizárt (pl. digitális jelátalakító gitárhoz)?
Pontosan így van, én pl meglepődtem, hogy amikor a Canon iP4600-as nyomtatómat felcsatlakoztattam, egyből kérdezte, hogy ezt érzékeltem, letöltsem-e a drivert. Igenre nyomtam, és 1 percen belül már nyomtathattam.
- A képek, zenék egy másik (windowsos) partíción lennének, ezekre a "mappákra" rá lehet irányítani az OSX képnézegetőjét, iTunes-át?
Amennyiben a fenti fájlrendszeri feltételek teljesülnek (lsd 1. kérdés), akkor igen. Valahol azt olvastam, hogy talán még az iTunes adatbázist is meg lehet osztani a két rendszer között.
- Mennyibe kerül egy friss OSX amit érdemes hackintoshra telepíteni?
App Storeból ingyenesen tölthető. Azt esetleg még meg tudom csinálni, hogy most nekem van egy kész pendriveom, amit MacBookal gyártottam le, arról Win32 Disk Imager programmal csinálok egy képet, amit bármikor vissza lehet állítani bármely 8 GB-os pendrivera, és ezáltal lesz egy telepíthető változat.- iPhone-on használt Apple ID lesz itt is a fő fiókom? Tehát ha veszek az OSX-hez programokat, akkor ugyanúgy ehhez a fiókhoz adódnak hozzá?
Nem kötelező, csinálhatsz másikat, de lehet ugyanaz is.
- Van SSD-m és HDD-m. Elviekben azt szeretném, hogy az SSD-t kettéosztom; az egyik file kapná az OSX-et, a másik a Win-t. A HDD-n meg vannak az adataim (képek, videók, dokumentumok), melyeket használnék, attól függően, hogy melyik rendszert indítottam.
Itt nincs kérdés, de gondolom az érdekelne, hogy megoldható-e. Persze, természetesen, csak arra figyelj, hogy az SSD GPT-re legyen formázva, és legyen az elején egy EFI partíció.
-
blokad
senior tag
Amire tudok arra válaszolok neked:
- Hálózati megosztás Windows-os PC-vel teljes mértékben működik? Értem ezalatt, hogy egy Windowsos partíción lévő képet, videót, stb. láthatok-e OSX-szel.
Működik a fájlmegosztás, simán- Mennyibe kerül egy friss OSX amit érdemes hackintoshra telepíteni?A legújabb OSX ingyenes
- iPhone-on használt Apple ID lesz itt is a fő fiókom? Tehát ha veszek az OSX-hez programokat, akkor ugyanúgy ehhez a fiókhoz adódnak hozzá?Igen
- Van SSD-m és HDD-m. Elviekben azt szeretném, hogy az SSD-t kettéosztom; az egyik file kapná az OSX-et, a másik a Win-t. A HDD-n meg vannak az adataim (képek, videók, dokumentumok), melyeket használnék, attól függően, hogy melyik rendszert indítottam.Ez is megoldható, bár NTFS íráshoz kell egy-két külön "beállítás", de működő koncepció ez is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- HP notebook topic
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Filmvilág
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest