Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Autós topik
-
BigBlackDog
veterán
(rögzített hozzászólás)
Akkor itt lehet szavazni a következő tali időpontjával kapcsolatban. Szavazás határideje jövő hét péntek (május 1.) éjfél. Névnek egy PH!-s nicknév mehet!

Javasolt helyszín a nyári rezidencia, rossz idő, vagy eső esetén pedig a Savoya Park, Möbelix alatti parkolója.
Új hozzászólás Aktív témák
-
6030D
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Ilyenkor ennyi minden bontható belőle? Nem lett körbefotózva?
Katalizátor?
-
Micsurin
nagyúr
válasz
focvis
üzenetére
Öregem már akkor közölte bedobná a dobba aztán ha kell kiveszi, pont ennyit tenne bele mikor meglátta nulla repedezés és még puha.

Most, hogy mondod marad benne a defektjavító kitt is!

Illetve most, hogy a gumin is spóroltunk még jobban fàj a fogam egy kis Eibach csücsre…
-
válasz
Micsurin
üzenetére
Láttam a DOT-ot - teljesen korhű, mehet OT-ra.

Kérdezd meg jó Apád véleményét. Nem kapott UV-t, van még benne igazi kaucsuk, pótkeréknek, ideiglenes használatra nem izgulnék különösebben.
Én átmentettem a mankót a 2015. októberi Golfból, eszembe nem jut cserélni a szűz gumit. (tettem be gyári defektjavítót helyette - egy úr vagyok
) -
Micsurin
nagyúr
válasz
focvis
üzenetére
Hibátlan még gyári színes csíkos Dunlop nyári van rajta, csak épp nézd meg a DOT-ot látszik a képen. (3302
)
Felkeményedve nincs, de attól még eh... szerintem kap rá egy négyévszakost azt csók. Vagy nézek oda egy használt PS4-et ha találok méretben.Pont nekem mondott? Én megértem... megvan a teljes alubeltér végre, még a hamus és a váltókeret is immáron. Várom a tavaszt, hogy ne elgyen hideg a műanyagoknak! Polcon 2 felújított gyári lámpa, 2 új DEPO, egy szett felújított lengéscsillapító... Most meg épp harcolok az elmémmel ha már ~2 hete 1400 kalória + edzés és nem zabálok akkor azt a pénzt ne költsem el Eibach szettre!
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Esetleg ha a műanyagot le lehet pattintani a kormányról, kisza nagyon otthon van a témában.
csak épp össze van gyűrve a lemez
-> ha tudod, szedd le, úgy is új (bontott) ajtó kell rá. 🤷 -
válasz
Micsurin
üzenetére
15 k jó.
Új gumit venni pótkeréknek jó, de szvsz nem életbevágó, ha nem lyukas, maradhat ami rajta van. Ismerem ezt az érzést
, én is vettem 2 új gumit, hogy azon parkoljon télen az MX. Meg ha oldalra fordítom a fejem, ősz óta itt figyel a polcon dobozban egy hátsó spoiler az MX-re. Meg az 5 garnitúra felni, jajajj...
Meg ami nem jut eszembe, esetleg meg is feledkeztem róla. -
cOxeR
Ármester
válasz
macilaci78
üzenetére
Megint lemaradtam, vettél egy másikat és legózol?

-
macilaci78
nagyúr
válasz
focvis
üzenetére
A kormányon gondolkodok még. Az újban a műanyag a szebb, a régiben a bőr. De a bőrt könnyebb javítani, mint ezt a fényes műanyagot. Szerintem egy bőrfestés megoldja.
A hátsó ülőlapok pántját takaró műanyagok is hiányoztak...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A tükörborítás nem kompatibilis: magasabb felszereltség, ez már indexes, kilépőfényes, motorosan behajlik.
A fényszórók is modernebbek: kanyarfény, ledes nappali menetfény. Amellett a régiben repedt az egyik borítása... Persze tartaléknak jó lenne, de csak feltűnne a roncskereskedőnek a hiánya.
Az újban a csomagtérajtó gumikédere egy helyen sérült alul. A régiben ép, csak épp össze van gyűrve a lemez, így nem állok neki kicserélni.

-
Micsurin
nagyúr
válasz
tototos
üzenetére
Maradjunk annyiban...ismerem a bértömegét. Csak nyivákol, szokása hasonló témákban. Eddig ezt megtette nekünk egy csoportban, mióta az szétugrott azóta reddit/discord/tiwtch/ph szórásban teszi...

--
Gyárimmal egyező pót a helyén.
Gumi kuka de a felni nagyon szép, egy pici lekoccolás van rajta. Szélét majd finoman lekapom és kap bele javító lakkot.
Aztán lassan támadom is a gumi topikot valami nem forgásos 4 évszakost keresni rá ami megy az UltraGrip3 meg a Pilot Sport 4 mellé.

15 pézért ez kb ingyen ajándék volt ebben az állapotban, még a két matrica nyomott majd lekapom aztán jóság. (ráér gumizás után..., úgyis kikenik) -
Micsurin
nagyúr
válasz
Steve_Brown
üzenetére
Most itt is előadod a csóró vagyok című számot szoftverfejlesztőként?

-
válasz
macilaci78
üzenetére
Fényszórók, váltógomb, pedálgumik, tükörburkolatok - ha szebbek, jobbak.
Hátsó lámpák gondolom nem.
-
macilaci78
nagyúr
Alakul a molekula. A roncsból lassan minden átkerül az újba. Gumiszőnyegek, pótkerék és sallangjai, csomagtérvilágítás és a könyöklőt nyitó kallantyú már megvan. Könyöklő teteje, akku, ablakmosó tartály kupakja és a csomagtérajtó gázteleszkópja van még hátra.
-
ncc1701
veterán
Ez semmit nem fizetett volna.

Generátort is rakott bele, bontóból. Kifizettem, 80eft volt, mert volt valami elektromos gondja. A valóság: szerelő haverral anno már kivettük, elvittük felújíttatni, így ismertük az alkatrészt, mert rondán megkarcolta a srác valami csavarhúzóval, amivel feszítette. Mindegy, rendeltem egy gyári újat. Ez már az átverős után volt. Beleraktuk, néztem, amit kivettünk (amit elvileg kicserélt a hülyegyerek), hát ott volt rajta a karc. Akkor már csak röhögtem.
Azóta ez az autó csak úgy van szervizelve, h ott állok mellette. -
-
-
ncc1701
veterán
Na, 2023 nyári cikk autó ajándékozásról. Visszaszívom, egyenes ágon nincs vagyonszerzési illeték szerinte.
-
ncc1701
veterán
válasz
MunezXBK
üzenetére
Nem akartam bántani. Ez tőlem nagyon fura.
10-20 évvel ezelött tuti eltörtem volna valamijét. Gondolkodtam rajta, h megverem, de a vége ugyanaz lett volna, pénz sehol. Ronda sztori, trélerrel lett átvive egy másik szerelőhöz a verda, vödörben a kibontott alkatrészekkel. Ez volt az üzemanyag ellató rendszer sztorija, valami 9 hónapot állt a faszinál a kocsi, mindig hitegetett valamivel. Annyi volt a "jó", h a magasnyomásút, meg a 4 injektort felújítatta (bosch cucc szerencsére), úgyhogy igazából "csak" valami 300-350-et buktam az ürgén. Bár nyilván bizalom nem volt meg, úgyhogy ezek működését ellenőriztetni kellett beépítés elött, ami meg + pénz volt. -
ncc1701
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Nézegettem ezt a sztorit, bájos, h vagyonszerzési illeték azért van, ez szerény 200eFt.

-
Chereiose
addikt
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Rengetek olyan tehetség is van, akinek még sötétben sem égnek a fényszórói, vagy pl. múltkor az egyiknek mindkét hátsó világítása ki volt égve és vígan közlekedett full sötétben. Érdekes, valahogy ezeket nem szűrik ki pesten, de azzal b***nak, ha a stop táblánál 2-vel gurulsz mikor nem jön senki és drónnal nézegetnek..
-
-
ncc1701
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Gondolom akkor ezt időpont foglalással kormányablaknál meg lehet majd csinálni.
Sztem megvárom a február végét, mert nyilván új kötelező fog kelleni. Bár időarányosan a régiről időarányosan visszatérítenek ha elöbb változik meg a tulaj/üzemeltető, ha jól tudom. -
válasz
MasterMark
üzenetére
Édesapám lett az üzembentartó és kérték pedig némileg hasonlítunk
De a 6k-ba kerülő új forgalmin kívül tényleg ingyenes. -
Reggie0
titán
válasz
MasterMark
üzenetére
A kulcs soha nem kellett semmihez lol.
Regen volt, hogy kertek a biztositok.
-
Akos1994
aktív tag
válasz
tboldi
üzenetére
Köszi mindenkinek, délután hazaérve rögtön bepattantam, a légszűrős cikket én is olvastam napközben.. az én légszűrőházam is szar, de nem a szélvédőnél.
mivel az autó értéke alulról súrolja a 200k-t önbevallásos alapon és direkt csak ilyen latyakrallyra 2. autóként, meg trágyahordásra van tartva ezért rögtön elkezdtem inditózni. Pöcc-röff második neki futásra, onnantól első fordulatra indult a Tesco parkolóból is. Nem dadog, nem vesztek el további lovak a maradványából ami bő 500 ezer után maradt.
Még azt is olvastam hogy ez olyan jó konstrukció, hogy az egr után a szívócsőben a pára lecsapódik és megfagy. Szerintem ez történt. Hivatalos ajánlás neten a hajszárító, közepes fokozaton, a szívócsőre irányítva. Előszobába belészítve a barkács hajszárító+hosszabító. -
tototos
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Testvér is ingyenes.
-
-
Petyyyyy
addikt
Még szerencse hogy nem volt ma köd.
Természetesen akadtak sötétben (világítás nélkül) autózó cartársak.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Casco kötéshez szokták kérni az összes kulcsot. De igen, azon kívül max ha viszi a bank/állam akkor kell az összes kulcs.

-
válasz
MasterMark
üzenetére
Csak Születési anyakönyvi kivonat kell hozzá.
-
ncc1701
veterán
Köszi szépen srácok. Nem szeretnék üzembentartóival maszatolni, bár tudom, h úgy olcsóbb lenne, így viszont tisztább a történet.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Nem tudom az hogy keveredett ide. Az átírás sem gyakori eset nálunk szóval ezért írtam hogy rutintalanok vagyunk.
-
-
Üdv.
Főni mondja ma, hogy a G Astra azért fogyaszt nála sokat, mert 1,5 tonna a súlya.
Na mondom azt nem hiszem, én 1,1 tonna körül tippeltem.
Bizonyítandó mutat egy oldalt, ahol:
Együttes tömeg: 1495 kg
Saját tömeg: 1120 kg.
link: osszesauto.hu
Mit jelent az Együttes tömeg? -
macilaci78
nagyúr
válasz
ncc1701
üzenetére
Anya→fiú közt megy az ajándékozás is. A netrisk-ről letölthető sablon szerződés első pontja szerint lehet VISSZTERHES (pl. adásvételi szerződés), vagy INGYENES (pl. ajándékozási szerződés). Töltsétek ki, X az ingyenes rublikába, 4 példány, tanúk, eredeti aláírás mindre és irány a kormányablak.
Üzembentartóval nem cigánykodnék ilyenkor, később bonyolíthatja az életet, hogy a tulajdonos más személy.
-
ncc1701
veterán
Ha már névre vétel.
Insigniát anno nagybátyám után örökölte a muter, full a nevén fut az egész. Ő a tulaj, meg az üzemben tartó is, nyilván fizetni mindent én fizetek. Nem bolygattuk, nekem megfelelt ez. Most már szeretné, ha a nevemen lenne a vas, márciusban jár le az éves kötelező, szóval lassan aktuális.
Mi ennek a menete? Ilyenkor adás-vételi kell valami 1Ft összegről, vagy lehet egyenes ágon ajándékozni? -
Nem gondoltam volna hogy ekkora szopás egy üzembentartói váltás, de az

A lényeg hogy sikerült... -
macilaci78
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Ezt találtam meg én is.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Az igen, 120k lenne ha Bubit most venném a nevemre.
-
tboldi
nagyúr
Nem csak nem keveredik, ha az égéstérbe jut a víz, ami nem gyúlékony és nem összenyomható, könnyen motorgenerál vagy komplett motorcsere lehet belőle. Lásd Novoth Tibi esete a Pandával és a légszűrőházon át bejutó vízzel. [link]
Ha tényleg víz került bele, nem javaslom a további próbálkozást az indítással, el kell vontatni és leszívni belőle.
De egyelőre az sem biztos, hogy ez történt, könnyen meglehet, hogy valami szenzor vagy a az aksit-kasztnit összekötő testkábel vacakol. Been there, done that. Mondjuk az Ypsilon akkor tekerni sem volt hajlandó az önindítót.
-
MasterMark
titán
válasz
macilaci78
üzenetére
Az az is,
és az eredetvizsga nem függ motor lökettérfogattól.Mondjuk már semmi nem függ attól gyakorlatilag.Ha többe került, akkor valami extrát rászámoltak ahova mentél. Ilyen előzetes átvizsgálás meg ilyesmit szoktak hozzászámolni.szerk.: Na most nézem már máshogy van: [link] (Ez a kék hátteres a jó kalkulátor, ezt szoktam használni átírásra stb.)
-
macilaci78
nagyúr
Eredetvizsga ára 1,4-2 liter között 24.975 Ft. Legalábbis ennyit fizettem tegnap a honlapon és a linkelt kalkulátor által kiírt 18.500 Ft helyett. Állítólag hatósági áras, nincs rajta extra haszon. AI kereső felkészültebb...
-
-
Akos1994
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap tankoltam (dízel Fiat 1.3jtd), autó leállít este, ma reggel frissen töltött akksi teker, el-elkapja, némi elégetlen dízelfüst, de se kép se hang, duplán izzítok, semmi. 10. Próbálkozás után meguntam. Többi kút zárva volt így egy budget önkiszolgáló kúton tankoltam. Ledermedne -7 fokban? Délután -1-ben megpróbálom majd újra, de nem tudom mi a búbánatot csináljak vele. -
cOxeR
Ármester
346 km 19,5 kWh fogyasztás, volt azért necces pont mikor bíztam benne tudja a kocsi a határait. [kép] Teljesen jól eltakarították az utak a Mátrában amúgy.
-
8,68 l/100 km
Megint prémium Orlen-t kapott Piros, mert nem jött meg időben a VIF.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
macilaci78
üzenetére
Itt leírják a vagyonszerzésit: [link]
A GJ adóról meg jön a határozat az ÜK-ra.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
focvis
üzenetére
Nem volt, január 9.-én vitték el műszakira.
Tervezek írni a biztosítónak egy szívhez szóló levelet, hogy feljebb tornázzam az összeget. Ha nem törték volna össze a kocsit, akkor ezen költségek alól is mentesülnénk.
Tegnap alkuszon keresztül megkötöttük a kgfb-t, ő is mondott pár dolgot. Például autóbérlést el lehet számolni. Nem fogunk olyanba beleállni, hogy barát, rokon kocsiját béreltük havi 100k-ért, de mondjuk az egy szem MOL Limo bérlést beírom. -
válasz
focvis
üzenetére
Aggloban ugyanúgy van zaj, meg jó kis füst, amikor a helyi hülye mindent IS éget a kályhában mer fázik, a fa is vizes, szóval ablakot se tudsz nyitni, séta saját felelősségre. Ékes példa erre pl. Csobánka.
Nálunk is csak a szembe néni van aki vizes fával csinálja, olyankor ha a telek elejére megyek a kukához/bejárathoz már köhögök a füsttől ami tőle jön...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Baofeng UV-5R Mini kézi amatőr rádió
- Dell Latitude 3301,13.3",FHD,i5-8365U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3050 6GB Endorfy Signum 300 TG MSI 650W
- HP EliteBook 630 G10 - 13,3'FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 1TB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! SPACE BLACK MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 512GB Gar!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Viszont elagyalós amit focvis mond, arra az évi fél alkalomra.

)

Gumi kuka de a felni nagyon szép, egy pici lekoccolás van rajta. Szélét majd finoman lekapom és kap bele javító lakkot.