Hirdetés
- Yettel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
-
Mobilarena
Autós topik
-
BigBlackDog
veterán
(rögzített hozzászólás)
Akkor itt lehet szavazni a következő tali időpontjával kapcsolatban. Szavazás határideje jövő hét péntek (május 1.) éjfél. Névnek egy PH!-s nicknév mehet!

Javasolt helyszín a nyári rezidencia, rossz idő, vagy eső esetén pedig a Savoya Park, Möbelix alatti parkolója.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Micsurin
nagyúr
válasz
BigBlackDog
üzenetére
GY UltraGrip3-al én se elégedetlenkedem, meglepően kellemesen sokat engedett. Ellenben amire panaszom van az az, hogy se nem quatro se nem hátul kaparós. Hiába csak kell egy második ottó is!
-
válasz
focvis
üzenetére
Tegnap megcsúsztattam én is, azért a 4S nem egy Wintercontact, meg itt van tömeg, erő, stb-stb, szóval ha nem jó helyen csinálom, akkor esélyes a nekicsúszás valamilyen "tereptárgynak". Ezért is csináltam olyan helyen, ahol nem állt fent ez a veszély.
De óvatosabbnak kell lennem, mint az 5-össel, ez keresztirányban könnyebben megindul, cserébe viszont a 4 kerékkel bárhol elindul.
#3627956030D: Ja kérem aki örömautózik...

Azt én is szeretek hóban, de főleg olyankor, amikor a többi delikvens nem közlekedik, tőlük jobban félek
#362796BigBlackDog: Nagyon szerettem a téli contit, szerintem az egyik legjobb gumi.
Autóban meg pont az UFO civic volt az, aminél egyáltalán nem paráztam, mert még kézifékkel sem tudtam értékelhető csúszást produkálni, bezzeg a Focus és a BMW-k
-
BigBlackDog
veterán
válasz
6030D
üzenetére
Jut eszembe, kavicsok... Azért ilyen havas utaknál szoktam izgulni rendesen, ha ismeretlen környéken járok, hogy éppen hol lesz egy váratlan kátyú.
A gyakran látogatott útvonalaknál nagyjából tudom memorizálni a tankcsapdák pozícióját, de ismeretlen útvonalon, friss havas/letaposott felület mellett azért van némi félelmem.Egyébként a friss TS870 jól tapadt fékezésnél és gyorsításnál is, meglepően nagy fékerőt el tudott viselni ABS kerregés nélkül. Körforgalmakban azért érezhető volt, hogy "könnyebb" kormányozni és azért ilyen helyeken mocorgott kicsit már az autó.
-
-
Safranek
aktív tag
Hamár hólánc , következő a szitu:
Volvo website szerint:
Hóláncok a következő korlátozásokkal használhatók az autón:
Használjon eredeti Volvo vagy ezzel egyenértékű, az autómodellhez, valamint a gumiabroncs- és keréktárcsamérethez tervezett hóláncokat.
Csak egyoldalas hóláncok használata megengedett.
A user manual is ezt írja.AI-alapú áttekintés:
Az egyoldalas hólánc (vagy más néven extra vékony hólánc) olyan speciális lánc, amelyet olyan autóknál használnak, ahol a kerékházban nagyon kevés a hely, így a hagyományos, vastagabb láncok nem férnek el, és csak az abroncs külső felét fedi be, belül vékonyabb szerkezetű,
Csak bizonyos autókhoz: Kifejezetten modern, nagy teljesítményű autókhoz (pl. Volvo, BMW, Audi sportváltozatok) ajánlott, ahol a gyári előírások megengedik a használatát.Akkor ilyenbe kell gondolkodjak?

-
szebe
addikt
válasz
Chereiose
üzenetére
Az az érzésem, hogy elszoktak az emberek a jelentősebb havazástól. Azért úgy 10 éve, amikor rendszeresebb volt ennyi hó, se takarítottak le azonnal mindent.
Nem volt olyan régen, amikor a lakótelepi parkolóból való kiállás is kihívás volt, mert a hókotró által félrelökött adagon át kellett evickélni valahogy, aztán utána ugyanúgy mehettél az 1-2 centis letaposott rétegen.Kocsinál az zavart inkább most reggel, hogy a pár centi porcukor alatt rá volt fagyva (gondolom ami tegnap olvadt menet közben). Szerencsére amíg letakarítottam a frisset, addig leolvadt.
-
6030D
addikt
Én élvezem a hóhelyzetet.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
Munkatárs ma ment gumishoz átrakni a télit.
Másiknak téli gumi sincs így céges busszal jött.
-
Chereiose
addikt
Azért annyira sehol sem sikerült rendesen eltakarítani a havat, éjjel meg újabb adag jön, szép lesz ez így a következő napokban, még hidegebb éjjelek lesznek.
-
válasz
macilaci78
üzenetére
"Négykerékmeghajtásra 4 darab az előírt, ezt viszont figyelik."
No, ezt meg honnan veszed?
Vagy két éve pont ezt kérdeztem az Osztrák rendőrtől a Szlovén-Osztrák határnál (Radlpass). Azt mondta nem kötelező mind a két tengelyre ezért sehol sem fognak vegzálni. Lehet, azóta et megváltozott??
-
norbert1998
nagyúr
Egész jól tudtam lassulni a körülmények ellenére, talán 60 körül érhettünk össze, míg a sor közel százzal ment. Tudom, az én hülyeségem, minek mentem utánuk annyival... Egyedül 82-86 között szokta menni max, ha jól belátható a terep.
Csak hát, ha vannak előtted, ráadásul az előtted lévőkkel együtt vagy, akkor nem akarsz annyira lemaradni... -
ANDROID???
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Ez csak addig vicces amíg a motorház nem volt a hó alatt igazán szutyokkal telített szemcsés, majd tavasszal kiadja magát a napsugarak alatt, hogy a lakk mennyire lett megigazítva.
Az utcán parkolás előnyei. Ugyanitt csoportos poírozást lehet majd pakolni a szélvédőkre tavasszal.
Egyébként vicces persze. -
válasz
macilaci78
üzenetére
-
Reggie0
titán
Este 17-tol 20-ig felala kocsikaztam. Hat a 4 eves conti 4 evszakos csuszik rendesen. Esznel kellett lenni, hogy mikor mennyire lehet nyomni neki vagy kovtav kell. ESP kegyetlenu dolgozott. Erzsebet hidrol a hegyaljat felfele nem mertem megkiserelni. Viszont vizszintben is nagyon be vannak fosva az emberek, a megengedettet alig kozelitik meg paran, ha nem kene 5-10 auto kovtav, akkor siman lehetne elozgetni.
-
F_Zolee
nagyúr
M4en jöttem nemrég. Full havas kb az út. 60al vonatoztam a kamionok mögött de sokkal gyorsabban már nem igazán lehetett volna menni biztonságosan, mert könnyen csúszott a verda. De volt aki kb 30al abszolválta a szakaszt és kerülgette az egész sor. Legjobb amikor körforgalomba 25km\h körül elkezd kifele menni az eleje.
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Szegeden is van "szánkózódomb"?
Reggel száraz utakon mentem dolgozni, forgalom is alig; aztán 15:15 felé haza indultam inkább a nagyobb felfordulást megelőzendő, akkor még sónedvesek voltak az utak.
Holnap talán BKV...vagy nem. -

-
ParmaBoy
aktív tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Most voltam a Kossuth L (5.ker) Aldiban, kifele a jardat fotoztam, az full latyak, de latszik, h a kossuth-rakoczi annyira szet van sozva, h siman csak vizes. Kerdes, h reggelre mi lesz.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
macilaci78
üzenetére
Pedig a legtöbb 4wd esetén elég csak előre feltenni a láncot.
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Az óvatosság oké, én is az vagyok, csak éppen ez már túlzott. Azt érzed, hogy mindenki nyári gumival bohóckodik azért mennek annyira lassan...
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Ugyanezt mondtam én is.

-
szebe
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
& Qru, igen erre gondoltam, köszi. Akkor bedobok egyet a kocsiba valahonnan addig.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Chereiose
üzenetére
Reggel is csak járdák sózását láttam, utakét nem. Mondjuk, hazafelé metróval jöttem, de Fehérvári út-Déli PU vonalon villamos és havas volt mindenhol, még latyakig sem sikerült letaposni a főutakon sem.
Én is inkább BKV-zok, ha már Karácsony előtt megvettem a bérletet a csapatos mozgás végett. Nem hiányzik ez az idő (és hőmérséklet) a motoron. Többek között ilyen helyzetek miatt volt prioritás lakásvásárláskor a zártpályás tömegközlekedés közelsége.
MunezXBK: Csak az osztrák határig kell eljutni valahogy.

Tsebacsi: Nem gond, ha valaki óvatosban tolja ilyenkor, szerintem. Száraz, vagy meleg időben a legtöbb sofőr bőven tapadáshatáron belül autózik, most meg a fehér aszfalt, aszfaltfestés, csatornafedél, kátyú sem látszik annyira, ellenben sokkal jobban csúszik minden. Nagyon könnyű elkottázni valamit akár a megengedett sebesség felénél is.
Szoszo94: Az M1-en a sok javítás miatt úgyis 80 a megengedett elég sok szakaszon, legalább most betartják.
szebe: Nem a tengerszint feletti magasság okoz nehézséget, hanem a meredekség. Szegeden is volt olyan hely, ahol a 4×4 is elkapart...
-
macilaci78
nagyúr
válasz
szebe
üzenetére
Úgy tudom, havas szezonban egész Ausztriában kötelező nálad lennie a hóláncnak, de felrakni csak ott kötelező, ahol tábla kéri. Amúgy senkit nem érdekel, milyen méret van a csomagtartóban. Négykerékmeghajtásra 4 darab az előírt, ezt viszont figyelik.
195/65 r15 kerekem van, erre van egy pár olcsó hóláncom kölcsön, ha csak darabra kell. Téli hannoveri, müncheni utak miatt vettem, használva nem volt. -
Hát, lassan hazaérünk mi is, de A4 baleset (Golf 4 a betonfalban a belsőben), M1-en max 80-nal lehet haladni a hó miatt, úgyhogy sok jóra a napokban senki se számítson

-
Chereiose
addikt
Elég szép állapotok voltak már 17.00 körül is zuglóban, járhatatlan volt, bár legfőképp a sok agyhalott miatt. Kíváncsi leszek mi lesz itt reggelre, illetve délután újabb adag jön majd.
-
pit stop
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Régebben nem volt ekkora gap a kiadásra vett garázs megtérülésében.
Garázst pedig jellemzően nem lehet hitelre venni, hanem külön játék.Második félévben pedig térjünk rá vissza, hogy meddig nő az ára/ értéke. De korábban valóban jó befektetés volt.
Szerk.: Bocs Qru, ezt már akkor nem láttam
-
Qru
MODERÁTOR
Elég lesz az off-bol. Pls, erre (is) ott az autos offtopik.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
hobizoli
üzenetére
Meglévő telek... Budapesten ilyen négyzetméteráron 1000 m2 telekre kétszintes ikerház kerül, vagy 4-6 lakásos társasház.
Egyik ügyfelem kb 6 éve adott oda egy telket a Tétényi út külső felénél úgy, hogy a ráépülő 4 lakásos társasház egyik lakását megkapja cserébe, emlékeim szerint kb 70 m2, plusz beálló, tároló.Mi is teremgarázsokra feszültünk rá. Ahogy alakulnak az árak, tartja a reálértékét, kiadható helyen vesszük, költségmentes. Gyakorlatilag a közös költségben minden szóba jöhető költsége benne van. Ha kell egy kis pénz, 1-2 darabot is elég eladni, nincs az a vakarózás, hogy a maradék pénzzel mi legyen.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
norbert1998
üzenetére
Akkor egész jól megúsztad. Csúnya rombolást tud okozni egy ilyen kocc.
-
válasz
hobizoli
üzenetére
ne csak azt számold, hogy mennyiért adod ki, hanem azt is, hogy mennyivel értékelődik fel az ingatlan. példa saját: 2019-ben vettük a házunkat vidéken, egy 2008-ban épült ingatlan egy 1100 m2 telken, akkor 485 ezer volt a m2 ár az ingatlanra. most milliós m2 áron még nem adnám el. 6 év alatt ez kb 40% reálhozam (inflációmentes)
-
tototos
addikt
válasz
focvis
üzenetére
Asszony mondja, hogy 2018-ban amikor a lakást vette akkor 2 vagy 3 millió körül tudott volna venni, de úgy volt vele hogy úgysincs kocsi meg inkább kevesebb hitelt vesz fel. Azóta fogja ő is a fejét. Most lesz fizetős a parkolás február 1-től. 12 ezer az első kocsira az engedély. Prius novemberig ingyen parkol így idén szerintem nem váltjuk ki.
-
válasz
tototos
üzenetére
2014-ben 2,5-ért vettem. A volt kedvenc szomszédom eladta a lakást és a garázst 2021-ben, a garázs volt 6. Szólt előre, mert elővásárlási jogom van, illetve tényleg jóban voltunk, kovidkor együtt szilvesztereztünk, stb. Én megmosolyogtam a 6 millát, mert nem voltam képben... azóta nézem az árakat... és folyamatosan emelkednek. (2x9 lakásra van 2x5 garázshelyünk és szumma 8 db udvari beálló.)
-
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Azt hiszem, igen, ez lehet a titka, ha elektromos járművet akar valaki ilyen belső és egyben frekventált helyen, akkor nincs más választása a gazdaságos üzemeltetéshez, mint venni egy garázst. És itt kevés a garázs.
Ja, és persze: ez egy szép méretű garázs, akár elektromos SUV-val is be lehet parkolni. Az olcsók jellemzően legfeljebb egy Zsigulit tudnak befogadni. (Anno láttam olyant, ami kispókra, Trabantra méretezett.)
-
válasz
f4lcon
üzenetére
Inkább jellemző hirdetési árakat tudok mondani 2-11-12. kerben: 8-9-től indul és 12-15-ig mennek a lokáció függvényében. Vannak szélsőséges példák, időnként 6,x-ért Gazdagrét közelében, illetve az ilyen 25-30 millások.
Ugyanakkor jó barátom mesélte, hogy egy ismerőse társasházában 45-ért kelt el egy hely - kell vagy nem alapon, mert akkor más megveszi, több az autó, mint a garázshely.
#362707 tototos : Igen, ez lehet a jellemző. Keszthelyt figyelem még, ott is 8-9-10 ha nagy ritkán hirdetnek egyet.
-
Emunem
őstag
válasz
ANDROID???
üzenetére
A lehetőség…
-
-
cOxeR
Ármester
válasz
focvis
üzenetére
Bolond az összes ingatlanos… én egy normalissal se találkoztam még, ráadásul pofátlan amit lesarcolnak.
Ebből amúgy valami vállalkozási helyet lehetne csinálni úgy lenne értelme ilyen árnak, autót tartani benne.. egyszerűbb kint a közterületen a különbözet meg bőven elég amortizációra és 3-4 évente veszel újabb autót a következő 10 évben. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
norbert1998
üzenetére
Aucs. Ragaszthato legalább?
-
norbert1998
nagyúr
Halóheló. Találkoztam az ünnepek alatt egy rókával. Ravasz volt, mert a lökhárító eltörtént, a róka meg elfutott.
Kocsisorban haladtam harmadikként estefelé.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
f4lcon
üzenetére
Lakás négyzetméteráron mennek általában.
Nagyon sok kis 4-6 lakásos társasház földszintjén alakítanak ki beállókat, egészen az engedélyezési szakasz lezárultáig. Az, hogy már ekkor van ott egy-két villanyóra, vízóra, szennyvízkiállás, senkit nem zavar.
Az engedélyezés után pedig felfalazzák, egy-két lakásnak megcsinálják és eladják. A lakóknak meg marad az udvari beálló, ahova 1-2 évvel később féltető kerül.De a lakásfelújítós topikban is látom sok esetben a kérdést, hogy a házhoz épített garázsból szobát csinálnak, mi a menete?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
focvis
üzenetére
Azt írja, hogy áram, fűtés, víz, szennyvíz is van, 3,55 m belmagasság. Lakás négyzetméterárban van hirdetve és hát igaz, ami igaz, egy minigarzon belefér.

Azért egész tuti kis garázst lehetne ott kialakítani, egy lemez mosdó, 3 fázisú töltő, galérián tároló a kerékszettnek, egyebeknek, elektromos garázsajtó, egy-két motor is elférhet a kocsi mellett. Ha külön helyrajzi számon van, a közművek egyedi, hitelesített mérőkkel, és ki lenne glancolva, még akna nélkül is érhetne ennyit.
A környéken az elektromos autótöltővel rendelkező teremgarázshelyek is 20 millánál járnak.
-
A pénteki bp-i talin beszéltük páran a garázsárakat, be van állítva hirdetésfigyelő, hátha beesik valami bomba vétel (nem fog).
Egy mai gyöngyszem, nem is vmi őrült tata tette fel, hanem ingatlanos: 1 autós garázs 29,9 milláért.
Kattintsátok sokan, hátha vérszemet kap.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szőröscica
üzenetére
Van ott tarcsi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- OLED TV topic
- Autós topik
- Nem tetszik a PC-gyártóknak az Xbox új iránya?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- HP EliteBook 735 G6,FHD,13.3",AMD Ryzen 5 3500U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- ÚJ Dell Pro 16 Plus - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 235U - 16GB - 512GB - Win11 PRO - 3 év garancia - HUN
- Fujitsu U748 i5-8350 8Gb ram, 256GB SSD win11 számla, garancia
- Lenovo X390 i5 8265U, 8GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! Asus B365M i5 9600K 16GB DDR4 250GB SSD GTX 1660 6GB Formula Air Mesh G3 DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest