- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
weiss #343055 üzenetére
Plusz a lakossági helyek limitáltak, valami 200 férőhely körül van a 800 férőhelyes garázsból.
A táblán mutatja is, hogy mennyi szabad hely van, és mennyi szabad abból a kerületi parkolásra.
De alapvetően szerintem egy tök jó dolog, hogy kerületi lakosoknak kedvezményes ár van. -
rbalint88
addikt
válasz
weiss #343046 üzenetére
Az eves 40 ropiert nem kapsz semmit, csak egy igeretet. HA van hely, akkor megallhatsz. Ha nincs hely, igy jartal.
A muzeum garazsban meg feltetelezem fix helyet berelsz, tehat biztos a sikered. Innen nezve egyaltalan nem draga - most ranezve amugy 435k az eves korlatlan berlet, de meg az is havi 40-en innen van, ami azon a kornyeken bomba ar. Barataink a Damjanich utcaban laktak, jo par eve volt, hogy 90-ert SEM volt hely a kornyezo irodahazakban
a Nemzeti muzeumnal levo az havi 70k, az mar csibeszesebb, de azon a kornyeken az se szamit rossz arnak. -
válasz
weiss #342522 üzenetére
Azért mert így elvileg már nem tudják tőled elvenni az autót. Több nagy értékű autót vettem már "készpénzért", alaposan utánajártam a témának. A NAV-nál, jogászoknál, autókereskedőknél, stb.
Szerk.: Jóhiszemű vásárló vagy aki magánszemélytől vásárolt, így elvileg nincs jogalapja a lefoglalásnak.
-
-
weiss
addikt
válasz
weiss #331319 üzenetére
A magyar Osram válaszra sem méltatott, de a szlovák igen. Deepl fordítása:
Köszönjük, hogy érdeklődik termékeink iránt.
A fényforrás által minden irányban kibocsátott fényerősséget lumenben adjuk meg (pl. 1500lm).
A pl. +100%-ot vagy +230%-ot jelző számok a fényszóróba behelyezett izzók után mért értékek.
Ezeket az értékeket a fényszórótól bizonyos pontokon és távolságokban mérjük, és összehasonlítjuk az ECE R112 szabvány minimális követelményeivel.
Ez azt jelenti, hogy a méréseket olyan pontokon végzik, ahol a lehető legtöbb fényre van szükség, ugyanakkor nem vakítják el a szembejövő járművezetőket.
Ezeken a pontokon elértük a megadott értékeket, pl. +100% vagy +230% az ECE R112 minimumhoz képest.
Valójában nem nehéz olyan terméket előállítani, amely jóval több mint ezer lumen fényt bocsát ki (LED chipek hozzáadásával ez könnyen elérhető), hanem olyan izzót kell gyártani, amely a megfelelő pontokon bocsátja ki a fényt úgy, hogy a fény aztán a megfelelő irányba verődjön vissza a fényszóróból.
Ezért pl. ha egy szembejövő autó káprázik, annak oka lehet egyrészt a fényszóró helytelen beállítása, másrészt egy rosszabb minőségű izzó, amelynek nagyobb teljesítményét úgy érték el, hogy több LED-chipet helyeztek el a felületén, és így a fény már olyan irányba is kibocsátott (visszaverődött), ahol az hatástalan és néha káros, pl. a szembejövő autósok káprázása miatt. -
grizlisandor
veterán
válasz
weiss #330800 üzenetére
Miből számoltad ki(?), emelt fényes szett Osram 10k+, Osram Led 40k+, és 10x annyi az élettartalma és 5 év garanciás.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
weiss #330800 üzenetére
Tompított esetén inkább 1000 lumen körüli értéket látok az emelt fényerejű izzóknál. Ami nekem mondjuk a LED esetén tetszik, hogy halogénebb a bevilágított terület (egy hagyományos foncsor esetén ez kérdéses azért) és sokszor kellemesebb a fehérebb fény. Cserébe meg elég éles a megvilágított terület széle.
-
KAMELOT
titán
válasz
weiss #329640 üzenetére
Ezt kérdezd meg a Dacia-tól
Arra én sem jöttem még rá. Ezek szerint csak olyanra merek gondolni, hogy ahol tankoltak vizezett volt a benzin és attól mehetett tönkre a motor.Szerk: Nem volt semmi tovább. Nem cseréltek nekik semmit. Ennyi. Elküldték őket Pusztavámos mögé
-
hobizoli
nagyúr
válasz
weiss #328835 üzenetére
egyik ismerosnek a 3 hetes autojan kerestek ezt a tablicskut a rendorok, amikor megallitottak a kerekmeret miatt
opcios extras, de gyari alufelni volt rajta
a masik amin amperkodtak neki a hatsolampabura szine, de azon a kivitelen a facelift utan gyarilag fustszurke volt mar
a vonatkozo KöHÉM rendelet csak a kibocsatott feny szinerol szol, azt meg tudta ugy is -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
weiss #328853 üzenetére
Igen, először Dezent oldalán futottam össze vele: [link]
Megadod az autó adatait és kiadja ezt a kódot ami a forgalmiban is benne van:
Ha stimmel akkor garantált, hogy olyan felnit tudsz venni, ami a kocsira való.Aztán a felni adatlapján már látni fogod a hivatalos gumiméreteket:
-
macilaci78
nagyúr
válasz
weiss #320493 üzenetére
Amikor tavaly a Passatot eladtuk és vettük a Kiát, a pályamatricáról egy szó sem esett az adásvételiben. Simán mentem a személyes ügyfélszolgálatra a kormányablakban szentesített adásvételivel, forgalmival, meg a matricavásárlás nyugtájával. Ez utóbbi nem is kellett, pár perc alatt megvoltunk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest